Şuanda cevap yazdığını forumu bile linux'a ve onun sayesinde körüklenen gnu - gpl kurum ve lisansına borçlusunuz. Ne zamanki ülke olarak Windows'a ve office para verip almaya başlarız ozaman linux fantazimi değil mi anlaşılır. Kurumsal çalışmalarda zor ona itiraz etmiyorum ama phoenixx dediği gibi rezilde değil ben win95'de ekran kartı tanıtmak için saatlerce uğraştığım günleri biliyorum. Şuanda win. donanımlar kolay tanınıyorsa bu tamamen microsoftun tekelinden. Adamlar kernel geliştiren ekip gibi driver geliştiren ekip kurdular donanımınızın bilgisini verin driver'ını biz yazalım diye ama büyük firmalar uğraşmak istemiyor. ve linux geliştiricileride hiç bir bilgisi olmadığı donanıma driver yazmaya çalışıyor.
Diğer win. oyun ve yazılımları için ise wine ve
www.playonlinux.com adreslerini öneririm.
tüm dünyanın anladığı, ancak bizim milletimizin anlamadığı nokta bu zaten. Özgür yazılım. Yurtdışında linux un dağıtımları çok fazla kullanılıyor ve yabancı insanlar amerika nın yani windows un niyetini anlamış durumda. para ödemeden lisanssız kullansanız dahi yine amerikayı desteklemiş olunuyor.
Linux son 3 yıldır çok büyük gelişme kaydetti, çok kullanışlı olmasada Tubitak PArdus u yayınlıyor ve bu basite alınacak bir şey değil. inşallah gelecek 5-6 sene içerisinde linux dağıtımları hak ettiği yeri bulacak. Çalıştığım işletmede özgür yazılım kullanarak bir çok masrafın önüne geçtik. Başta ubuntu, open office ve virüs yazılımları. Binlerce lira amerikaya gitmedi. Alınerimiz ile kazanılan paramız ülkemizde kaldı. 14 bilgisayarda ubuntu kullanılıyor ve bugune kadar hiç bir sıkıntısı ile karşılaşmadık.
1. Arkasında amerikanın ve siyonistlerin olduğu, microsoftun tekel konumunda olmasından ve bu durumunu kötüye kullanarak özgür yazılıma taş koymasından dolayı,
2. "Pardus ve Gelecek" harici dağıtımlarının Türkçe'yi kısmen desteklemesi ya da desteklememesinden dolayı,
3. Alışkanlıklardan vazgeçilmemesinden dolayı,
4. Kolaya, hazıra, kaçarak, araştırmamamızdan ve merak eksikliğimizden "Linux olmaz, linux sorun çıkardı " gibi laflardan dolayı
özgür yazılım olan LİNUX ve türevlerine HAKSIZLIK ETMEMEMİZ LAZIM.