Linux Fanteziden Öteye Gidemez

9 senedir microsoft kullaniyorum win98 ile ba$ladi bu sevda. wolfeinstein falan vardi neyse nostaljiye gerek yok. eminim linux kullansaydim coktan boynuma ta$i baglayim atlami$tim denize. cekilir dert degil. C:// format linux

2 yıldır Linux kullanıcısıyım , virüssüz bilgisayarın tadına vardım ..

CPU fazla yormadığı için eski sistemlerede kurabilir..

Sessiz sakin zırt pırt sorun cıkarmayan , saçma saçma şeyler için izin ver vss zımbırtısı cıkarmayan bir işletim sistemi..

Hoca araba kullanmayı bilmiyorsan Ferrari direksiyonuna geçsen bile arabayı beğenmezsin :)
Endüstriyel yazılımlar ve onu kullananlar için lafım yok, bende Solidworks,Autocad,Visual Studio gibi programları kullanabilmek için halihazırda Windows kullanıyorum ancak kişisel kullanımındaki bilgisayarımda aynı zamanda Ubuntu da kurulu ve yazılım geliştirme, grafik,ofis ...vb tüm işlerimi o sistem üzerinden gerçekleştiriyorum.
Daha önce MAC de kullandım ve Linuxlerin o kadar bahsettiğiniz şekilde eksiği yok, hatta fazlası var. Arkadaşların da dediği gibi linux eksik değil, bu ticari yazılımları geliştiren firmaların eksikliği linux sürümlerinin olmaması.
Kullanamıyorum diyen arkadaşlarınki biraz da araştırma eksikliğinden bence, Windows ilk çıktığında Linux'den daha beterdi ama herkes o günleri unuttu. Gelişme hızına bakıldığında Linux çok daha parak bir gelecek vaad ediyor bence.
Özellikle hiç kullanmamış ve kulaktan dolma bilgilerle bu başlığa yorum yapanlara sözüm; herkesin görüşüne saygım var ama Linux sistemeri hemen yabana atmayın, çok stabil ve performanslı sistemler. Özellikle alternatif yazılım teknolojileri hakkında bilginiz varsa yapabileceklerinizin sınırı yok...

zoece, güzel bir konu açmış bence. Kendi yarasına tuz basıyor anlaşılan. Windows ® işletim sistemleri ticari bir yazılım olmasının yanında, bırakın işlerinizi biz yapalım, siz parasını verinder. Linux ise çekirdeği ortaya koyar ve keyfini siz sürün der. Biraz işin ehliysen keyfini sürersin. Linux sürümleri şuan oldukça başarılı. Hele kutulu sürümleri 40, 50 Euro fiyattan satın alırsan (Kurumlar için) sınırsız desteği mevcut. Ha bide ReactOS (TepkiOS) var açık kaynak kodlu ve Windows ® mimarisi üzerine kurulu, Linux baz alarak tasarlanan bir işletim sistemi şu an alfa aşamasında. Dört gözle binlerce insan bu melez işletim sisteminin kararlı sürüme geçmesini bekliyor. Son olarak UBUNTU KDE masaüstü kullanıcısı olarak, Windowsun bu hale gelebilmesi için her halde bir 100 sene daha lazım.

yaw şurda 9 sayfa yorum yazıldı hala kimse anlayamadı... bakın arkadaşlar hala direniyorsunuz hala kabullenemediniz bişeyleri veya olaya bizim açımızdan bakamıyorsunuz...
benim evde kullandığım bilgisayarımda ubuntu yüklü... çok güzel... şarkı film internet program yazılımı ıvır zıvır... süper bir işletim sistemi linux...

ama windows a mecbursunuz... bir teknomarketten bir program aldığınız zaman ben bunu bilgisayarımda hemen çalıştırabilirmiyim diye düşünmüyorsan özgürlük budur... herkes programcı değil... ihtiyacı olan programı kendi yazamıyor...

varsa aranızda babayiğit ben xp de program söyleyeceğim oda linuxte çalıştıracak...

büyük yazılım firmaları programlarını linux için yapmadıkları sürece linux fantezidir...

bir linüx kullanıcısı olarak söylüyorum bunu yanlış anlamayın...

http://www.zmogo.com/video-games/top-5-linux-games-for-2009/

yukarıdaki linkte en iyi 5 linux oyunu var...

bana grafik olarak komik geldi... ya size...?

:D

Microsoft'a belli yerlerde mecburuz. Ancak sen ve senin gibiler düşünenler artarsa Microsoft'tan başka yazılım göremeyeceğiz.

Dediğin doğru. Her programın Linux versiyonu yok. Ancak firmalar, Linux kullanıcılarının belli bir azınlığı teşkil etmemesinden dolayı program çıkartmıyorlar. Ev kullanıcıları düzeyinde dünyada 1%-2% civarında kullanımı olan Linux'a, haklı bir gerekçe olarak program çıkartmazlar. Ancak çıkartan firmalar da var.

Ortaya yeni bir özgürlük kavramı atmışsın, tebrik ederim. Ancak göreceli özgürlük anlayışını bize haklı göstermeye kalkma sakın. Çünkü orayı özgürlükle nasıl bağıntıladın, anlamadım.

Diğer yandan oradaki oyunlarla dalga geçmişsin. Bir de ID Software'nin oyunlarına göz at istersen. İki platformda da oyun çıkartıyorlar. Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla bazı makinalarda Windows'tan bile iyi çalışıyormuş. Karar senin, istediğini yap.

Şuanda cevap yazdığını forumu bile linux'a ve onun sayesinde körüklenen gnu - gpl kurum ve lisansına borçlusunuz. Ne zamanki ülke olarak Windows'a ve office para verip almaya başlarız ozaman linux fantazimi değil mi anlaşılır. Kurumsal çalışmalarda zor ona itiraz etmiyorum ama phoenixx dediği gibi rezilde değil ben win95'de ekran kartı tanıtmak için saatlerce uğraştığım günleri biliyorum. Şuanda win. donanımlar kolay tanınıyorsa bu tamamen microsoftun tekelinden. Adamlar kernel geliştiren ekip gibi driver geliştiren ekip kurdular donanımınızın bilgisini verin driver'ını biz yazalım diye ama büyük firmalar uğraşmak istemiyor. ve linux geliştiricileride hiç bir bilgisi olmadığı donanıma driver yazmaya çalışıyor.
Diğer win. oyun ve yazılımları için ise wine ve www.playonlinux.com adreslerini öneririm.

tüm dünyanın anladığı, ancak bizim milletimizin anlamadığı nokta bu zaten. Özgür yazılım. Yurtdışında linux un dağıtımları çok fazla kullanılıyor ve yabancı insanlar amerika nın yani windows un niyetini anlamış durumda. para ödemeden lisanssız kullansanız dahi yine amerikayı desteklemiş olunuyor.

Linux son 3 yıldır çok büyük gelişme kaydetti, çok kullanışlı olmasada Tubitak PArdus u yayınlıyor ve bu basite alınacak bir şey değil. inşallah gelecek 5-6 sene içerisinde linux dağıtımları hak ettiği yeri bulacak. Çalıştığım işletmede özgür yazılım kullanarak bir çok masrafın önüne geçtik. Başta ubuntu, open office ve virüs yazılımları. Binlerce lira amerikaya gitmedi. Alınerimiz ile kazanılan paramız ülkemizde kaldı. 14 bilgisayarda ubuntu kullanılıyor ve bugune kadar hiç bir sıkıntısı ile karşılaşmadık.

1. Arkasında amerikanın ve siyonistlerin olduğu, microsoftun tekel konumunda olmasından ve bu durumunu kötüye kullanarak özgür yazılıma taş koymasından dolayı,

2. "Pardus ve Gelecek" harici dağıtımlarının Türkçe'yi kısmen desteklemesi ya da desteklememesinden dolayı,

3. Alışkanlıklardan vazgeçilmemesinden dolayı,

4. Kolaya, hazıra, kaçarak, araştırmamamızdan ve merak eksikliğimizden "Linux olmaz, linux sorun çıkardı " gibi laflardan dolayı

özgür yazılım olan LİNUX ve türevlerine HAKSIZLIK ETMEMEMİZ LAZIM.

Şuan bu mesajımı Ubuntudan yazmaktayım. Linux alışmak biraz zaman alabilir fakat alıştıktan sonra bırakılmıyor en azından ben bırakamıyorum :)

Şuan bu mesajımı Ubuntudan yazmaktayım. Linux alışmak biraz zaman alabilir fakat alıştıktan sonra bırakılmıyor en azından ben bırakamıyorum :)

Bende de aynı şekilde oldu. GNU/Linux süper bir çekirdekmiş. Bilgisayarı alalı 2.5 yıl oldu, keşke daha ilkten GNU/Linux ile başlasaymışım. Hele bir de XFCE masaüstü kullanınca fanın sesi çıkmaz oldu. Performans süper. Sistem kaynakları da boşa harcanmıyor. Yalnız tek bir sorunum kaldı, o da ekran kartımın ATI olması. Jaunty Jackalope'yi kuramıyorum. Umarım yakın zamanda ATI yeni sürücü çıkartır da yeni sürümleri kullanabileyim.

kardeş elbette haklısın windows hata verdimi kendi hatasını nasıl düzeltilebileceğini bile gösterir ama linux benim için hatta birçok teknisyen arkadaşım için bile çok zor bir deneyim oldu sanki pusuya yatıyo yaaa elbette destekçisi az kabul ediyorum ondan daha güçlü ve hızlı ilerleyemiyor ama windows'un ilk sürümlerinden olan win95 bile ki linux'tan daha aşşağı bi altyapı ile kurulmuştu belirtmek isterim bunu microsoftun 95'i ürettiği zamanlarda milyar dolarları yoktu şimdi var ve belirtmek isterim 95'i bile linux'a tercih ederim linux çok zor umarım microsoft bi alırda düzgün bi hale sokar linux'u çünkü alacak söylentileri var en son yüklü bi miktar teklif etti linux'un tüm hakları için...

:saskin Özgür yazılımı kimden alacaklar çok merak ettim.
Linux özgür bir yazılımdır arkadaşlar. Kimsenin babasının işletim sistemi degil.
Pardusu herkesin denemesini isterim.Göreceksinizki birçok özelligi sizi cezbedecek.

İşletim sistemi için kendinize şunu sorun

Arabanın direksiyonunda olup tüm hakimiyet bendemi olacak yada yan koltuktamı oturacagım.
Bu soruya vereceginiz cevap önemli.
Direksiyona geçecekseniz araba kullanmayı biliyor olmanız gerekli.Yan koltuk için araba kullanmayı bilmeniz gerekmemekte.

bende bunu anlamıyorum bazı arkadaşlar windowsun kölesi olmak yazmış linux kullanınca linuxun kölesi olucaksın? Bunu köle olmak olarak görüyorsan kendin bir işletim sistemi yap onu kullan ...

Kölesi olmaktan öte, bu konu yazılım gelişimi ile alakalıdır, linux tabanlı pardusa suç atmak yersizdir, xp driverlara sahip olmayan bir laptopa pardus kuruldu ve hiç bir sorunu yok, sorun insanlar, neyi nasıl ne şekilde yapacağını bilemeyen insanlar. Bir sorunla karşılaşınca hemen vazgeçen insanlar.. Hal böyle olunca ne yazılım üzerine gelişim ne de tekelcilik durdurulabilir... Suçlamak kolaydır, geliştirmek ise sıkar biraz !

Linux'un devlet kuruluşlarında ya da TSK da kullanılmasının sebeplari 1. maliyet, 2. güvenlik 3. Sadece aplikasyon ve esneklik odaklı bir yapıya ihtiyaç duyulması olmalıdır.
Microsoft firmasının tekel oluşturması ile alakalı görüşlere katılamıyorum kimse sizlere bu sistemleri kullanmanız için dayatmada bulunmuyor. Ne tür bir altyapıya ne seviyede ihtiyacınız varsa karar vermek ve bunun bedelini de ödemek durumundasınız.

Microsoft firmasının tekel oluşturması ile alakalı görüşlere katılamıyorum kimse sizlere bu sistemleri kullanmanız için dayatmada bulunmuyor. Ne tür bir altyapıya ne seviyede ihtiyacınız varsa karar vermek ve bunun bedelini de ödemek durumundasınız.

Evet, dayatma oluyor. Örneğin, bir çok ticari program Windows'a göre çıkarılıyor ve bu yüzden Windows kullanmak zorunda kalıyoruz. Konunun tamamını okursan ne demek istediğimi anlarsın.

bende 2005 den beri pardus kullanıyorum. suse.fedora mint.ubuntu ve türevleri truva ,slackware debian linspre,mandriva pclinux ,sabayon knoppix mepis open solaris pcbsd easy peasy granular freenas hepsini kuedum denedim. ama en mükemmeli PARDUS. istediğim disk alanına ister sabit disk ister smart disk rahatlıkla kurabiliyorum. ama şimdi büyük zannedilen linuxların çoğu usb diske kurulmuyor windows gibi. seven de kurulmuyor onada kasa içinde yer vereceksin.bilmiyorum micrsoft programlarına bağlı bir işin olmadığı sürece normal bir bilgisayar kullanıcısının bütün gereksinimleri linux ile tek cd lik bir kurulup ile hallolabilir. üstelik özgür bedelsiz. tek eksik msn de ses olayı onuda skype ile hallediyorlar. çoğu windows programlarınıda pardusa linux a emülatör programlarla kurabilirsin. tabi bir de alışılmış dışı olmasıda bir dezavantaj sabır ile bakmalı vesselam

bu linuxu deneyen arkadaşlar sadece maceracı...:) başka bişey değil

Gerçekten büyük bir topluluğa fantezi diyorsun. Arkandayımda:D
Ama illa linux diyorsanızda ubuntu bir numara. Görsellik açısından kde da maşş ilerlemiş ama gnome daha stabil.Programcılığa sardıysanız linuxu öneririm. Ama gerçekten linux çok farklı bir dünya. Çok dayanıklı ve sabırlı değilseniz windowsa dönmeniz an meselesi:)

yaw windowsu kullanmak kimse istemiyor... keşke herkes kendi linuxünü yapabilse... kendi zevkine göre ayarlayabilse ama herkes o kadar bilgili değil... fakat program yüklemeye gelince o zaman linux yarı yokda kalıyor işte... çünkü maliyetli programlar linuxte çalışmıyor... emulator falan fıss ne yaparsanız yapın yemiyor... sonra otomatikman windowsa geri dönüş... burda kaç kişiyle iddalaştım ben ben program ismi vericem siz linüxte çalıştırın diye hiçkimse çıkıpta ben çalıştırırım diyemedi...

çalıştıramazda... kendiniz linüx geliştiricisi değilseniz maliyetli programların hepsini çalıştıramazsınız...
örnek isteerseniz 10 sayfa içinde en az 15 mesajım vardır... herbirinde birsürü program yazdım...

bidaha soruyorum benim ismimi sölediğim programları linuxte çalıştırabilecek var mı?

internete girmek, şarkı dinlemek ile olmuyo sadece bilgisayar kullanmak... linuxte program yapmak çok güzel ama ihtiyacımız olan her programı kendimiz yapamıyoruz... keşke yapabilsem windowsun yüzüne bile bakmam... Özgürlük her istediğini yapabilmektir... Linux kendi çapında özgürdür...

;)

Tabiki çalışmaz çoğu program. Kimisinden ses çıkmaz kimisinde görüntü gelmez. Zor iş walla şu linux.

Geri