Linux Fanteziden Öteye Gidemez

Merhaba
konuyu en başından itibaren okudum. şuan da maliye bakanlığı ve tüm askerlik şubeleri pardus 2007 kullanıyor.
Sence windows daha iyi de neden çok önemli devlet kuruluşlarında (ki maliye ve tsk) pardus kullanılıyor.
yani onlar sırf zevk olsun pardus gelişsin diye mi pardus kullanıyor.
Biraz mantıklı olun.
Bir kaç program fazla çalıştırıyor diye windows kullanmanın ne faydası var.
Şuan çoğu avrupa ülkesi güney kore ve daha sayamadığım çoğu ülke devlet kurumlarında linux kullanıyor.
suyumu çıktı yıllarca kullanınlan windows un neden hiç sordunuz mu kendinize?
demek ki bir iki program fazla çalıştırıyor ama götürdüğü şey daha fazla.
BİRAZ MANTIKLI OLALIM EN AZINDAN EMEĞE SAYGI...........

bilmiyosan tabiki kullanamazsın:D

bilmiyosan kullanamazsın:D

bilmiyosan kullanamazsın:D

herzaman linux varolsın pardus

sen ford için üretilmiş yedek parça ferrariye neden uymuyor diye eleştiriyorsun ve saçmalıyorsun kusura bakma.yok makine mühendisiymişte yok altından girer üstünden çıkarmışta. pehhh. sanki diğerleri zil zurna cahil ve de aptal. ahkam kesmek ne kadar da kolay. sen eğer kullandığın tüm o programların lisans ücretlerini ödediysen zaten konuşacak bir şey yok, bu felsefe sana ters. yok eğer ne ödeyecem internette serial i mevcut diyorsan sana sadece yolun açık olsun mühendis! arkadaş diyorum.

güzel cevap :clap

hatırlarım ilk linux maceramı da duygulandım şimdi 6.sınıftaydım herhalde :) bu nedir yahu deyip kurup sonra bin pişman olup hiç bir oyun veya program yükleyemeyip + sessiz bir bilgisayar linux bünyesindeki dandikten oyunları oynayıp bıktığım , bi daha kurarsam seni lan dediğim, soluğu bilgisayarcıda aldığım günler :)

valla arkadaşların bütün söylediklerini teker teker okudum.şunu iyice anlamak lazım elalemin ecnebisi windowsu yapıyor,bizlerde o mantıksız bill gates denen adama milyarlarca para kazandırıyoruz ve bu paraları belki biz vermiyoruz ama paraları veren kurumlar var(ki onlarda 300 ile 600 milyon dolardan bahsediyorlar),kendi işletim sistemimiz olan pardus ve linux e gelince herkes burun kıvırıyor.neden lınux zormuş.yahu arkadaşlar pardusu ben aylardır kullanıyorum ve şunuda belirteyim çokda memnunum,linuxu anlamak için bir defa windowsu kafanızdan tamamen silin.herşeyi kendiliğinden geliştiren bir sistem.tabiki zorlukları var.windows gibi 2 tıkladığın zaman program kurmuyo ve ondan sonra yok virüsmüş falan derdi de yok.azıcık araştırmayı seven azıcık bişeyler yapmaya heveslenen arkadaşlar bununla uğraşabilir.eğer ilk başta yani bütün sistemler çıkmadan önce linux diye birşey olsaydı,bugün windowsa aptalca derdik.düşünün birkere önünüzde bir sonsuzluk ve bu işten anlıyorsanız o sonsuzluğa birşeyler eklemek elinizde.ama windowsta böyle bir imkanın var mı yok... neden çünkü adamlar para kazanacaklar ve bu windowsu yapanlar yani sistemi geliştiren adamlar hindistanda günlüğü 2 dolara çalışan adamlar.milliyetçiliğe geldiği zaman kimseye pabuç bırakmayan arkadaşlar varya işte size fırsat gösterin bakalım milliyetçiliğinizi..... sonuna kadar PARDUS sonuna kadar LINUX.........

Bana xsteel,etabs, sap2000 gibi programları çaıştırması gerekli.Onları yapamıyorsa linux kurup napayım.İşimi göreyecek ise fantazi yapmanın bir anlamı var mı.
Sırf microsoftta gıcığım var deyip bu programların muaadilini mi yazmaya çalışıyım yada o programların onda biri özelliği bile olmayan programları mı kullanıyım.Daha doğru dürüst program kurulumunu bile sağlamayıp vista görselliği sunması linux'u favori sistem yapmaz.Program kurmak için console kullanmak ne demektir ya.Taş devrinde kaldı bunlar artık.
Futbol takımı tutmak gibi limux yada microsoft hayranlığı yapmanın da bir anlamı yok.İşinizi gören hangisiyse onu kullanın.
Yukarıdaki bazı yorumlar o kadar komik ve mantıksız ki arkadaşlar heralhalde hayal dünyasında yaşıyor.
Diyelim ki, lightwave3d de yada 3dsmax tasarımcısı linux'u ne yapsın.Bir inşaat mühendisi sap2000, tekla structures kullanırken linux'la ne pok işi olur.Photoshop kullanan bir grafiker linux'ta napsın.Muadili var diye linux'a mı geçsin.Bunu yapmak için bir insanın ne tür bir dangalak olması gerekir .
Bütün iş yazılımlarını çalıştırdığı windowsu üstelik binlerce dolara aldığı programları bırakıp Yok ben Linux'a aşığım ne olursa olsun kullanacam deyip kıçını parçamasına ne gerek var.linux kullanacam diye kasmasının büzüğüne basurdan başka :) ne etkisi olur acaba.

Ama devlet kurumlarında yazışmalar ve benzeri işlemlerin linux üzerinden yapılmasından yanayım.Çünkü microsoft ve dolayısıyla amerika her şeyimizi bu sayede öğreniyor.Güvenlik açısından devlet kurumları mümkün olduğunca ulusal sistem pardus'a geçmeli.

Linux Network uzmanı yada molekül fiziği hesaplamaları gibi araştırmalar yapmak için süper bilgisayar kullananlar dışında kalan sıradan son kullanıcı için
kullanışlı birletim sistemi değil (Aslında onların bile linux kullandığından şüpheliyim).
Bedava linux ancak bu kadar oluyor.MacosX unix çekirdekli babalar gibi çalışıyor.Fark ortada. Demekki para olduktan sonra unix tabanlı çok kullanışlı bir işletim sistemi yapılabiliyor.

kim neye ihtiyacı varsa onu kullansın tabiki. eyvallah...
eğer ihtiyaç duyulan program windows'ta gayet iyi biçimde hazırlanmış şekilde mevcut olup linuxta yoksa veya olsa bile yeterince gelişmemiş bir programsa windows kullananı kınamak yanlış olur.
ama şu da bilinmelidir ki; bilgisayarı etkin bir biçimde öğrenmek için linux windows'tan çok daha iyidir.

not: evet Türkçe dersinden hep düşük not almıştım :D

Arkadaşlar herşeyden önce linux kendisini kullananın C,C++,perl ve python gibi programlama dillerini bildiğini en azından bir bilgi birikimi olduğunu kabul eder.Ha siz bunu ubuntu gibi dağıtımlarda çok az slackware gibi dağıtımlarda çok fazla hissedersiniz.Yani;
1.Programlama bilgisi olmayanlar lütfen yorum yapmasın

Linux yapısı gereği çok kullanıcılı ve çok süreçli(process) bir yapıya sahiptir.Dünyadaki çok büyük serverların software yapısını incelerseniz.%75'inine yakını linux dağıtımlarından birini kullanır.Yani;
2.Serverda linux adamı rezil ediyor deyipte saçmalamayın.

Eğer ciddi bir şeyler yapmak istiyorsanız emek sarfetmeniz gerekir.Bu işler sırf klavye ve mousela olmaz.Biraz kasıp kendinizi geliştirin,bırakın bu memur kafasını.Bir insan sadece linuxte server kullanması demek Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde hayatını kurtarması demektir.Yani
3.Aşın kendinizi ,bırakın bu keş nağralarını

madem linux winamp yapabilirsunuz...
autocad 2009 la solidworks 2009 u linuxte çalıştırında görelim nekadar linux bildiginizi...

linuxe directx li herhangi bir programi ne zaman çalıştırabildiniz...
linux güzel canım, masa üstü süper ama işimize yarayan programlari kullanamıyoruzki
wine biyere kadar kurtarıyo...
varmı erkek olanınız autocad 2009 la solidworks 2009 u çalıştırabilecek...
autocad 2000 demiyorum o çalışıyor. ama yenileri directx kullanıyor...
bunlar sadece benim denediklerim...
forumda linuxu kurupta ihtiyacı olan programları çalıştıramayan programları yazsın diye başlık açsam binlerce sayfa konu başlığı olur ...

bilgisayar kullanmak sadece internete girip müzik dinlemek değil. her istediğini yapmaktır....
esnek pencerelerle, sürekli hata veren amsn ile, yavaş çalışan firefox ile olmaz bu iş...

gelmişsin buraya ''ben makina mühendisiyim 6 sene boyunca bilgisayar teknik servisi çalıştırdım...'' diye çoğu linux'den anlamayan arkadaşlara windows reklamı yapıyorsun, sen hangi makinanın mühendisisin de 6 yılda linux hakkında ne gördün HİÇBİRŞEY olduğu laflarından belli.

bilgisayardan biraz anlasan directx'li herhangi bir program linuxde çalışmıyor lafını kullanmaya utanırdın directx microsoftun lisanslı ürünüdür oysa linuxdeki yazılımlar bedavadır (paralı linuxler hariç) bu nedenle open gl kullanılır, yani lisanlı bi ürün kullandıkdan sonra linux kullanmanın ne manası var o zaman madem para ödeyeceksin zaten linux kullanma.

ha ben linuxe senin gözlerinin önünde autocad kurarım küçük dilini yutarsın o ayrı mesele sen 6 yıldır makine mühendisisin bende 32 yaşında 7 yaşında commodore 64 ü parçalayıp birleştirmiş tekrar çalıştırmış daha sonra amigada basit programlar yazmış biriyim.

ben sana amsn değil msn in ta kendisini linuze kurarım, sırf sen gör diye sana exe uzantılı virüsü linuxe bile bulaştırırım bu nasıl oluyo ya diye bi 6 senede çalıştığın kadar düşünürsün.

yavaş çalışan firefox demişsinde hiç bu kadar güleceğim yoktu ya firefox internet explorer ile karşılaştırıldığında resmen uçar bari bi yalan söylüyorsun önce kendin inan be kardeşim. senin kullandığın windowsun ie browserı tab sekmesini firefox ve opera adlı browserlara borçlu haberin varmı.

windows dediğin program microsoftun kendi markasını taşıyan multimedya klavyesinin vistadaki bir güvenlik update i nedeniyle çalışmasını engelleyen programın ta kendisidir, düşün nasıl bir firmaki kendi malı olan microsoft marka klavye tuşları yine kendi malı olan vistanın normal bir update i yüzünden çalışmıyor yahu koca microsoftta microsoft marka klavye kullanan bi adam da olsun be şunu kontrol etsin.

sana burda bir örnek verdim daha microsoftta neler olduğunu bilsen burda kalkıp bi dünyadan haberin varmış gibi linuxu kötülemezsin.

benim gif resmimi de kullanma bi daha görmeyim haha

Linux?= Windows

Arkadaşlar tüm cevaplarınızı sabırla okudum.Hem "linux karşıtı" hem de linux taraftarı" arkdaşlarının görüşlerine katıldığım /katılmadığım noktalar var.

1.Bence kesinlikle özgür yazılımın kesinlikle olması gerekmektedir.Bilişim sektöründekiler için özel ihtiyaçların karşılanması için hızlı,güvenli ve özgün çözümler üretebiliriz.Örneğin atıl durumdaki bir bilgisayarı çok iyi bir IDS ve/veya firewalla çevirebiliriz.Ya da tüm sistemin güvenliğinden emmin olmak için kullanabiliriz.Bu örnekler çoğaltılabilir.Bu bahsettiğimiz konuların çoğu kurumsal veya bilişim sektöründekileri içeriyor.

2.Bilişim-okur yazarlığına sahip birisi için bunlar pek önemlidir.Onun için bilgisayar bir hobi,amaçlarına ulaşması için sadece bir araçtır.Ona programlama/ileri düzeyde güvenlik vb.. konularla ilgilenmesi beklenemez..
Konuyu örneklerle açıklamak gerekirse;
-Bir makine mühendisi için önemli olan yaptığı iştir.Bir makine bilgisayarda tasarlaması ve simülasyonunu gerçekleştirmesi ve daha sonra fiziksel dünyada hayata geçirmesiyle uğraşması ger:melekekmektedir.Bu mühendisin ihtiyaç duyduğu birkaç tıklamayla programını en kolay ve hızlı bir şekilde kullanmasıdır.Bu kişinin programlama veya daha derin konuları öğrenmesi zaman kaybı olacaktır.Zamanını ve beyin gücünü dağıtmış olacaktır.Bunun için kendisi için en kolayı seçmesi son derece normaldir.
-İkinci örnek olarak ofis işleri ile uğraşan kişisel bilgisayarı da bulunan bir kullanıcyı düşünün bu zaten kendi işleri ile ilgilenmekte kendisi için en kolay /sorunlara kolayca çözüm bulacağı işletim sistemi arar.Biz buna linux ile uğraş diyemeyiz.Bunun yerine bu vaktini başka yerde kullanır.
-Son olarak başka örnek vermek gerekirse ben elektirikçinin yaptığı işleri eğer mesaimi verirsem tekniklerini,püf noktalarını,piyasayı,kaliteli markaları vb.. öğrenirim işi de rahatlıkla yaparım.Ama burada asıl işimi bırakmış gibi olurum.Ben sadece iyi bir elektirkçiyi çağrırıp ağ haritama göre kablo vb.. işleri yaptırırım.

Son olarak Microsoft'a (Tekelci politikalarını kınıyorum..)kızsakta şöyle düşünmemiz gerekiyor.Biz ortalam 700$ verdiğimiz bilgisayarımıza 100$ vererek 3-4 sene işletim sistemiz ayesinde rahtlıkla kullanıyoruz.(server ürünlerinde yaklaşık aynı oran var..)Ortalamya böldüğümüzde cüzi bir rakam ortaya çıkmaktadır.Sonuçta 10binlerce çok iyi yazılımcıları toplayıp ortaya bir ürün çıkarmaktadırlar.Bence bu parayı hakketmektedirler.
Bence bu mantık diğer tüm yazılımlarda da geçerlidir.Orta da bir iş gücü ve zaman gerçeği bulunmaktadır.Kaldı ki bu yazılımları yapanlar sıradan kişiler olmadığına göre karşılıklı bir anlaşma var.
Çok söz söyledim.Neyse birbirimizi kırmayalım

söylediklerinin altına imzamı atarım doğru söze ne denir, herkez kendi işiniz yaparsa zaten işler daha rahat yürür sağa sola ..ok atmakla kulakdan dolma bilgilerle bu işler olmaz.

burdan makine mühendisi arkadaşa son bi lafım var ''Söz konusu olan bilgisayarlar ve yazılımlar oldukdan sonra bu alan içinde yapamayacağın şey yoktur'' o yüzden taa 2003 yılından kalmış olan linuxde dirext x çalışmaz uydurma haberlerini bi kenara bıraksın eğer bilgisayardan madem o kadar anlıyor girsin şu siteye linuxe direct x kurmasını öğrensin.

http://howto.landure.fr/gnu-linux/install-directx-9-0c-on-linux-using-wine

marım microsoft bi alırda düzgün bi hale sokar linux'u çünkü alacak söylentileri var en son yüklü bi miktar teklif etti linux'un tüm hakları için...

microsoft herhalde linux'un arkasında kaç yüz bin kişinin - ki bu milyon da olabilir - geliştirdiğinin farkında değil . Teklif olarak Bill gates servetini bile verse linux'un haklarına sahip olamaz, çünkü linux'un belirli bir merkezi yok,microsofttaki gibi belli bir şirkete ait değil belki de linux u linux yapan budur..
Sonuç olarak microsoftun böyle bir şey teklif etmesinin - gerçek mi o da belli değil ya - saçmalık olduğu kanaatindeyim.

bence bu başlığı tartışmak saçma. sonuçta arkadaş kullanamamış ve bunu söylemiş. bende win 3.1 - vista sürecinde birçok kez sorun yaşadım. mavi ekranlardan tutunda, yarım kalan işlerimi nasıl düzeltirim diye. ama linuxta bu sorunlarım olmadı ya hiç başaramadım ya da herşey mükemmel işledi. evet ms için bu hız, güvenlik, görsellik fantezi... şu sürücü veya yazılım sorunları hep linuxun suçuymuş gibi yükleniliyor ya anlamıyorum. linux sürücüsünü, yazılımını çıkarmayan şirketlere laf söyleyen yok. ben Linux ile (Debian 5 Lenny) mutluğum. birkaç komutla istediğim o mükemmel işletim sistemine sahibim. tek yapamadığım onun gibi özgür ve mükemmel olamamam.

Linux'ın en büyük avantajı bilimsel araştırmalarda çok çok ihtiyaç duyulan hesaplama gücünü cluster'ları kolaylıkla idare ederek araştırmacıların hizmetine sorunsuz olarak sunabilmesidir. Ki bu özelliği bile başlı başına vazgeçilmez hale getirir.

Aynı zamanda direk olarak işletim sisteminin kernel'ine müdehale edebilmek ve hatta kaynak koduna sahip olmak; KDE ve GNOME sayesinde arayüze istediğin şekli verebilmek ise herhangi bir yazılım geliştirme çalışmasında Linux'u vazgeçilmez yapar.

Kısacası kullanıyoruz, mutluyuz :biggrin

çok komik ya

:D canım kardeşim senin kullandığın bilgisayarın altından girip üstünden çıkarım ben...

benim windowta kullandığım programların %10 nu çalıştırmayı bırak linüxe yükleyemezsin bile....

ben makina mühendisiyim 6 sene boyunca bilgisayar teknik servisi çalıştırdım...

birine laf atarken ilk önce bir sor bakalım ne iş yapıyor diye ...

istersen denemesi bedava ben program isimlerini yazayım sen linüxte çalıştırabiliyormusun dene bakalım...

eğer tabiiki linüx e uygun olanlaır bulabilirsen.....

linuxte esnek pencereli sürüklemekle bilgisayar kulanıyorum deme kimseye...

ne alaka windowsda kullandığım programların %10 çalıştırmayı bırak linuxe yükleyemezsin oldu o zaman linux için derlenmiş bir programı da ben sana vereyim bakalım windows çalıştırıyor mu?kardeş kusura bakma sen bilgisayarı ezberden öğrenmişsin ve makine mühedisi olman ve 6 sene bilgisayar teknik servisi çalştırman yazılımlar hakkında bilgiye sahip olduğunu kanıtlamaz.microsoft oyunun kurallarını belirler sen oynarsın (oyuna da oyunun kurallarına da uymak zorundasın) linux (yada açık kaynak kodlu programlarda) oyunu kendin kurarsın kurallarını da kendin koyarsın oynamak için de herkesi çağırırsın parası olanları değil sadece:)anladın heralde

beyler problem linüx için uyarlanmış programı windows ta veya tam tersini yapmak değil....

inşanların bazı alışkanlıkları var...

iş sektöründe kullandığı birçok program var...

3d studio max, solidworks, autocad, cimatron, catia

ve daha sizin adını bile duymadığınız birçok program bunların linux sürümleri yok...

ve hepsi render,java ve directx kullanıyo... bunları çalıştırmanız da tek yolunuz wine... ama oda yeterli kalmıyo... kurulamıyo çünkü programlar...

eğer ben bunları çalıştırırım diyorsanız autodesk in mühendisleri kadar iyiyim diye bir iddanız var demektir...

wine ile solidworks 2009 u makinasına kurup buraya bir screenshot koyunda görelim ne kadar linüx bildiğinizi...

komik olmayın ...

tartışmayıda farklı yerlere çekmeyin... sadece kendi özel bilgisayarlarınıza linüx kurup biz özgürüz demeyin... yazılım firmaları programların linux uyumlularını çıkartmadığı sürece özgür falan değilsiniz...

bu konunun bu kadar uzamasına gerek yok herkes kendi yoluna

beyler problem linüx için uyarlanmış programı windows ta veya tam tersini yapmak değil....

inşanların bazı alışkanlıkları var...

iş sektöründe kullandığı birçok program var...

3d studio max, solidworks, autocad, cimatron, catia

ve daha sizin adını bile duymadığınız birçok program bunların linux sürümleri yok...

ve hepsi render,java ve directx kullanıyo... bunları çalıştırmanız da tek yolunuz wine... ama oda yeterli kalmıyo... kurulamıyo çünkü programlar...

eğer ben bunları çalıştırırım diyorsanız autodesk in mühendisleri kadar iyiyim diye bir iddanız var demektir...

wine ile solidworks 2009 u makinasına kurup buraya bir screenshot koyunda görelim ne kadar linüx bildiğinizi...

komik olmayın ...

tartışmayıda farklı yerlere çekmeyin... sadece kendi özel bilgisayarlarınıza linüx kurup biz özgürüz demeyin... yazılım firmaları programların linux uyumlularını çıkartmadığı sürece özgür falan değilsiniz...

bilgisayar kullanmak solidworks autocad vs... kullanmaktan ibaretse senin özgürlük anlayışın değişmiş.zamanında kullanıcılar windows yerine linuxa rağbet etselerdi heralde bu firmalar para kazanmak için windowsu tercih etmezdi.sizinki basite kaçmaktan öteye gitmiyor.şu bir gerçek ki windowsta yeni bir sürüm çıkana kadar yapabilecekleriniz sınırlı fakat linuxun HERHANGİ BİR SÜRÜMÜNDE yapabileceklerinizin sınırı linuxle değil kullanıcı bilgisi ile sınırlı.bunu anlamıyorsunuz.tamam linuxu her kullanan yazılım uzmanı değil ama bunun farkında en azından.windows kullanmak kişinin tercihidir beni ilgilendirmez saygı duyarım ama işletim sistemlerinin yeteneklerini karşılaştırırken windowsu daha iyi göstermek microsoftun taktığı at gözlüğünden başka birşey değildir.son sözüm bu konu hakkında.bir de durmadan autocad deyip deyip durdunuz buyur buradan yak adamın teki çalıştırmış
ekran2uo8.jpg

Arkadaşlar Hotmail'in daha 3 sene öncesine kadar Linux tabanlı serverlar kullandığını biliyor musunuz? Herhalde sonunda utandılar da öyle değiştirdiler :goz: Ayrıca Alman hükümeti, işledikleri verilerin yüzde bilmem kaçının amerikan hükümetinin eline geçtiğini keşfettikten sonra Linux'a geçti (yanlış hatırlamıyorsam Ubuntu).

Linux'la tecrübem çok kısıtlı, o da Pardus 2007 ile başladı ve dün Pardus 2008.2'yi yüklememle devam ediyor. Ekran kartını tanıtmam sorun olacak zannediyordum ama hiçbir problem çıkmadı. Linux gerçekten karışık -ama bilmeyen için.

Bilgisayara MS-DOS'la başlamıştım (Baştaki MS'e dikkatinizi çekerim, tekel olacakları o zamandan belliydi). Windows 3.1, 95, 98 ve şu anda XP'yi kullanıyorum. Dolayısıyla bunca zamanın vermiş olduğu bir alışkanlık ister istemez oluyor. Linux'ta da aynı rahatlıkla problemi çözmeyi bekliyorsunuz ama hackhell kadar paylaşımcı olan Linux forumlarında sorunuzun cevabını hemen bulabiliyorsunuz. Linux'un yapabileceklerine http://www.ozgurlukicin.com/haber/pembe-domatesler-linux/ adresine şöyle bir göz atarak şaşırabilirsiniz.

Kısaca findos'un bu kadar tutulmasının sebepleri alışkanlık ve tekel olması. Tabii ki Linux'la işe başlayan birisi de findos'u beğenmeyecektir. Herkes kendi kullanım amacına uygun işletim sistemini seçecektir.

Microsoft'un çıkardığı her yeni sürüm için yeni bir bilgisayar almak zorunda olduğunuzun farkında mısınız?
Bir vista ki özene bezene hazırladıkları sistemi bilgisayarınıza kurabilmek için xp çalışan bilgisayara parça almak zorunda olduğunuzu görmek size koymuyor mu? bakalım vindows 7 de neler isteyecek?
linux'da böyle bir problem olmaması onun en büyük artısı bir linux dağıtımı olan slax'ı (slax.org) cd sürücüsü olan bir işlemciye sahip radyoyla bile çalıştırabilirsiniz [abartı var]

World Wide Web'i(www) bulan insan bile kamu lisansı taraftarı, ki linux GNU lisansının bayrak tutanı.

tabii çok fazla insan bilgisayarlarla tanıştıklarında "welcome" yazısının altında windows logosunu görünce adamların güzel bişey yaptıklarını zannediyor ve hayran kalıyor ama bu alışkanlıkları ve hayranlığı değiştirebilmek için linux'a gönül verenlerin çabasını-emeklerini görmesi gerekiyor.

Linux kullanmak insanlık için faydalıdır, windows kullanmak ise Bill Gates için
haa bi de şöyle bi durum var:
bir xp yaklaşık olarak 100$ verirsiniz ve office için 300$ ödemeniz gerekir oysa Openoffice.org bunu insanların hayatını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz ve Gönüllü olarak yapar

--> alışkanlıkların değişmesinin zor olduğunu ben de biliyorum ama linux'a alışabilmek için bilgisayarınızı ilk aldığınız zaman ki windows öğrenme çabasını göstermeniz yeterlidir

Saygılar
Not: bu alevli tartışmayı görünce üye oldum

Geri