Linux Fanteziden Öteye Gidemez

merhaba arakadaşlar;
ben forum a çok uzun süredir üyeyim ve iş dolayısı ile pek katılım sağlayamıyordum.
daha evvel bende xp den kurtulmak istedim ve linux araştırdım neler olabilir die ama
o zamanlar henüz pardus yoktu ve sadece 20$ asatılan lisanslı iki adet linux cdim varsı.
bu güne gelirsek malesef iş temposu ve kullandığım yazılımlar linux için uygun bir ortam oluşturmuyor ama şu da bir gerçek tüm cad yazılımlarının (3b) dasault system catia yı ilk olarak linux için yazdılar ve sonra amerika ya satabilmek için V5 yani dos tabanına dönmek zorunda kaldılar.
çok severek kullandığım ve mesaimin neredese tamamının harcadığım solidworks ve autocad yazılımları bir gün gerçekten son sürümleri ile sorunsuz olarak linux sisteme kurulumu sağlandığını öğrenirsem çok da bayılarak kullanmadığım windowsdan vazgeçerim.

Kendi yazılımımız olan pardus la gurur duymkatayım. hatta tüm kamu ve özel sektörlerde daha hızlı dağılması için devlet tedbir ve teşvik de bulunmalıdır.

Microsoft'un çıkardığı her yeni sürüm için yeni bir bilgisayar almak zorunda olduğunuzun farkında mısınız?
Bir vista ki özene bezene hazırladıkları sistemi bilgisayarınıza kurabilmek için xp çalışan bilgisayara parça almak zorunda olduğunuzu görmek size koymuyor mu? bakalım vindows 7 de neler isteyecek?
linux'da böyle bir problem olmaması onun en büyük artısı bir linux dağıtımı olan slax'ı (slax.org) cd sürücüsü olan bir işlemciye sahip radyoyla bile çalıştırabilirsiniz [abartı var]

World Wide Web'i(www) bulan insan bile kamu lisansı taraftarı, ki linux GNU lisansının bayrak tutanı.

tabii çok fazla insan bilgisayarlarla tanıştıklarında "welcome" yazısının altında windows logosunu görünce adamların güzel bişey yaptıklarını zannediyor ve hayran kalıyor ama bu alışkanlıkları ve hayranlığı değiştirebilmek için linux'a gönül verenlerin çabasını-emeklerini görmesi gerekiyor.

Linux kullanmak insanlık için faydalıdır, windows kullanmak ise Bill Gates için
haa bi de şöyle bi durum var:
bir xp yaklaşık olarak 100$ verirsiniz ve office için 300$ ödemeniz gerekir oysa Openoffice.org bunu insanların hayatını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz ve Gönüllü olarak yapar

--> alışkanlıkların değişmesinin zor olduğunu ben de biliyorum ama linux'a alışabilmek için bilgisayarınızı ilk aldığınız zaman ki windows öğrenme çabasını göstermeniz yeterlidir

Saygılar
Not: bu alevli tartışmayı görünce üye oldum

tmm da open office i windows tada kullanabiliyorsun...
sadece windows lisansı alman gerekiyor...
bir arkadaşımda autocad lt nin resimlerini koymuş...
autocad LT ve autocad 2000 çalışıyor zaten sadece yeni sürümleri çalışmıyor...
yani yeni sürümlerde çizilmiş olan resimler onlarda açılmıyor...

sizin linüx ile özgürlüğünüz bütün büyük yazılım şirketlerinin ürettikleri programların linüx sürümleri çıkınca gerçekleşir...

o zaman özgür olursunuz...

linüx kendi içinde özgür...

şu anda benim bilgisayarımda ati 512 mb 1550 ekran kartı var...

ubuntu kurulu ama çok basit 3D oyunlarda bile kasıyor...ve ekran kartı tam anlamı ile tanıtılmış durumda...

sebebi kasmasının sebebi ise linux ün atiyi tam anlamıyla desteklememesi...

opengl isteyen oyunlar kasıyo...ne olacak şimdi atiyi bırakıp nvidia chipsetli bir ekran kartımı alcağım... :)

anlayacağınız boş bir çaba için tartışıyorsunuz... bir yerden herhangi bir dergi cd si bile bulsanız bu cd benim bilgisayarımda çalışırmı diye düşünüyorsunuz... ve hala dünyanın ve özellikle türküyede windowsun tekelleştiği bir ülkede bana linüx ün savunmasını yapıyorsunuz... yazılım şirketleri her programın linüx sürümlerini yapmadığı sürece bu tartışmada söylediklerinizin hiçbir anlamı yok...

windows için linuxte çalışan bütün programların bir alternatifi var ama linuxte ne yazıkki yok...

size bu mesajı attığım bilgisayarda 2 sistem kurulu ubuntu ve xp...

keşke bana burda kullandığım programlara alternatif bir program söyleyebilsenizde bende lisans parasından kurtulsam...

ama yok... o kadar özgürseniz bana bir cad programı yazında görelim ne kadar linüxte istediğinizi yaptığınızı...

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

bak bu linkte autocad 2009 un çalıştırılamadığı yazıyo...
neden 10 dakikada kullanmak varken 1 hafta çalıştırmak için uğraşalım...

;)

http://appdb.winehq.org/screenshots.php?iAppId=86&iVersionId=

isteyen istedigini kullanır herkesın kendı bılececegı iş...

windows benim düşünceme göre neredeyse gb lara varan anti vırusler antıspywareler anti malwareler firewallar bilmem neler kurmanı ısteyen ve bunları kullanmanı neredeyse zorunlu hale getırdıgı gıbı bıde bunları parayla satan parayla alıcak gucun yoksa ıllegal yollarla serıal crack bılmem ne aratmak zorunda bırakan yani illegal yola teşvik eden sizin basınıza gelmemıs olabılır ama gelmıyecek anlamına gelmez bu bır cok ınsanı mahkemlerde surunduren... en ufak dll hatasında sıstemı silip tekrar yuklemekten baska secenek bırakmayan cıkardıgı her yenı surumde makyajlamadan baska bısey yapmayan takrıben 6 ayda bır servıce pack yukletmekten helak eden mıcrosoftun tum bılgılerınıze ulaşması ıcın 100 lerce dolara sattıgı sıstemın ıcıne kucuk ajan programlar saklayan bir gunumuz tekelıdır ...oyun konusuna gelınce yaygın oldugundan dolayı oyun uretıcelerı en kolay yoldan para kazanmak nıyetıyle wındowsa yanı exe tabanında oyun uretıyorlar bu wındowsun + sı degıl oyun yapımcılarının tercıhıdır kullanıcı bılınclenırse seve seve lınux/unıx tabanlı yazarlar oyunları sırf oyun oynamaksa pc den anladıgım kurarım pardusumu alırım playstatıonı yı kralını oynarım....pc ımde mıcrosofta degıl bana ait olur...

yazdıklarım yanlıs anlasılmasın wındows kullanan arkadaslara saygım sonsuz....

Merhaba arkadaşlar, internetin en eski tartışma konularından birini görünce , tüm mesajları okudum ve de ben de bir şeyler yazayım dedim.

Öncelikle kendimin, belli programlar yüzünden windowsa bağımlı olduğumu belirteyim. Ama çok linux kullandım ve kendi tecrübelerimi aktarayım.

1. ADSL öncesi dönemle şimdiyi asla karıştırmayalım. Bir Linux makine için geniş bant şart bence. O zaman kullanım rahatlığı ortaya çıkıyor.

2. Problem çıkmasından ve bunların çözümünün uzun olmasından bahsedilmiş. Tamamen yanlış bir düşünce. Problemler mükemmel komünite sayesinde en kısa zamanda linuxta çözülür. Bu sadece işletim sistemi problemleri için değil, açık kaynaklı diğer yazılımlar için de geçerlidir. Birileri mutlaka o gün içinde bir çözüm bulacaktır. Windows'ta ve kapalı kaynaklı diğer yazılımlarda ise, bir problemle karşılaştırdığınızda, bir dahaki service pack'in, ya da yamanın bir an önce çıkması için Allah'a dua etmekten başka alternatifiniz yoktur. Bu süreçle ilgili bilgialmanız da zordur.

3. Program kurulması konsol felan denmiş. Alakası yok. Artık tek tıkla kuruluyor programlar. Tek tıktan ötesi bütün programlar ortak repositorylerde bulunduğu için internette aramanıza gerek kalmıyor. Üstelik "apt-get install wine" yazmak da ne kadar zor olabilir ki?

4. Ekran kartı kuramamak vs bunlar basit problemler. Azıcık bir araştırma yeter. Bu yüzden bırakan adam zaten internete girmek harici bir şey kullanıyor olamaz.

5. Ati'yi desteklemeyen linux değil, linux desteği henüz tam oturmamış olan Ati'dir. Nvidia'nın linux hamleleri sevinçle karşılanmalıdır.

6. Bir de genel kanı standart masaüstü kullanıcısı için elverişsiz olduğu. Katılmıyorum. Bence normal ofis işleri, internete girmek, film müzik gibi standart işler yapan bir insan için, ubuntu mesela, inanın windowstan çooook daha kolaydır. Bu insanın terminal görmesine, kod girmesine gerek yoktur. Bu noktadan öteye giden insanlar biraz zorluklarla karşılaşacaktır.

7. winamptan felan bahsedilmiş. Linux deneyen görecektir gibi winamp benzeri ve daha çok özellikli onlarca, yüzlerce program kurması için bir tık uzaklığında.

Sorun işletim sistemine para vermek değil, linux da aynı paraya satılsa aynı şeyleri yazacaktım. Burda bu işletim sistemini sattıktan sonra, bizim yerimize kararlar almaya çalışan, neyin doğru olduğunu bizim yerimize belirlemeye çalışan microsoftun, tekelci ve sansürcü politikanın arkasında durmak yanlış.

Kullandığım programlar, autocad, allplan, Cinema 4d, max, photoshop. Bakın burada problem biraz da bende değil mi? Autocad ve Allplan'ı saymazsak gerisinden neden vazgeçemiyorum? Rahatlığa alışmaktan heralde. Mesela blender öğrenmeye kasabilirim, benim kullandığım pshop nedir ki yani gimp ile de aynen devam edebilirim. Bu programlar aşağı kalmaz asla. Ama autocad vs bunlar endüstri standardı, mecburuz.

Son olarak özetlemek gerekirse, linux öğrenmek, bir photoshopu, maxi tamamen öğrenmekten çoooooooooooooooooooook daha kolaydır merak etmeyin. Sonuçta ihtiyacınız kadar öğrenecek zamanla gelişeceksiniz.

Sevgiler, umarım autodesk, M$ ile kucak kucağa durmaktan vazgeçer de bi kıyak yapar ama imkansız, onlar ms den de tekelci.

Arkadaslar daha önce bir hayli linux deneyimim oldu, ve 1 ay önce kurum olarak pardus ve kısmende olsa ubuntu ya geçtik yaklask 125 pc var sistemde. İnanın tam 1 aydr ewe gelemez oldum.. Her gün ayrı bir sorun hergün ayrı bir arıza. Nasıl yapılacagını biliyosun fakat en küçük arızası yarım saatte halloluyor. Hele ki pardus resmen rezil etti beni !

Linux cular kızıcak fakat bende zamanında çok durdum linuxun arkasında ama simdi anlıyorum ki linux bir fantezidir ve ötesi yoktur..

Windows'a dewam.. Yarım tüm makineleri win xp yapacagım.. Saolsun tek tek ugrasmiyacagm server2003 ün ris uygulaması var .

Sizlere sözüm şu ki linux ile kurumsal işlere karışmayın.. Rezil den de öte oluyorsunuz..

usta valla bencede haklısın. birşey isim yaptıysa boşuna değil. mesela ben firefox kullanmak istiyorum ama javalarda problem çıkıyor. bir şeyi yapamıyorsanız bari taklit edin. yani microsoft gibi firmalara kızıyoruz ama alternatif olmadığı içinde bir nevi gebeyiz.

arkadaşlar linux fanteziden öteye gitmez demiş linuxsun çok fazla dağıtımı var ( linux denedim beğenmedim diyenler var ) açıkcası bu bölümün pardus olarak değişmesi gerekir.Çünkü linuxsun ubuntusu kubuntusu fedorası çeşit çeşit dağıtımı var.burada sadece türk dağıtımı olan pardus olsun.ve pardus gerçekten ilerledi 2008.2 yi deneyen olupta GERÇEKTEN beğenmedim diyen daha olmadı.pardusa destek verelim xp'yi gene kullanın ama pardusada destek yerine köstek olmayalım.sizlere tavsiyem arkadaşlar PARDUS 2009 bekleyin ha internetim yok indiremem derseniz, http://tr.pardus-wiki.org/PardusCDTemini , buradan sizlere boş cd karşılığında pardus temin edilir.Çok değil pardus 2012 bana göre devrim yaratacak.

Bu gibi konularin sonu gelmez...

Hic dusundunuzmu zamaninda windows icinde zorlandiginizi ? Neyin nerde oldugnu bilmediginiz zamanlar olmadi galiba! Linux kullanirken her seyi ile windowsa benzer bir seymi bekliyorsunuz ??? Ayni olsa o zmanda yorumlar soyle olurdu, "Windowstan ozenmisler yok soyle yok boyle"... insan oglu iste :)

Biraz sabirli olup, normal bir kullanici kadar Linuxu sindirdiginiz zaman birakamayacaksiniz...

Eksikleri tabiki olacak. Sonucta Gonullu insanlarin emekleri ile karsilik beklenmeden gelistiriliyor Linux sistemleri... O kadar maddi kaynagi olmasina ragmen Windowsta hic mi eksik yok ? (Hepimiz gorduk Vista icin yazilanlari ve cizilenleri...)

Umarim Turkiye, devlet dairelerinde,okullarda vs. linux(isletim sistemimiz Pardus) icin adimlar atar....

arkadaşlar ben linux kötü veya windows iyi demiyorum...

linux ü istediğimiz gibi kullanamıyoruz diyorum...

çünkü büyük yazılım firmaları linüx için program yapmıyorlar...

yaptıkları programlar hep windows tabanlı... bizim linüx e destek vermemiz hiçbir işe yaramaz...

herkesin bilgisayarında kullandığı sektöre özel bir program mevcut... ama linux kullananlar linuxu kur programın cd ini tak yükle kullanmaya başla... diyemiyorlar... çünkü kullandığı program windows tabanlı.... eee ne yapacak? alternatif arayacak... ama istediği programın tam olarak bir alternatifi yok...

işte linüx ün özgürlüğü bu noktada bitiyor...
görsellik, kullanım, program yükleme kolaylığı, sistem stabilitesi 10 numara... ama alternatif program açısından özgürlüğü sıfır....

windowsta 3 gb lık bir programla yaptıklarınızı linuxte 3 mb lık bir programla yapamazsınız...

yapılsa belki 500 mb olabilir... ama programcılar yapmıyorlar işte....

sektörel işlerde mecburen windows a mahkumuz...

Linux u cazip kılan şey açık kaynak kodlu olması. Biraz programlama bilgisine sahip olunursa herşey ama herşey muazzam bir şekilde kontrol altında tutuluyo. Bilgisayarda çalışan bir programın arka planda hangi işlemleriyaptığını bilmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmama gerek yoktur sanırım. En basitinden indirdiğiniz ve internet erişimine izin verdiğiniz bir programın artalanda keylogger çalıştırdığını ruhunuz bile duymaz. Günde onlarca mb veriniz bir şekilde biryerlere gider ve farkına bile varamazsınız açık kaynak kodlu olmayan bir programda. Ancak microsoftun bu işte artık tekel olması ve bizim çocukluğumuzdan beri bu arayüze aşina olmamız bizi windowsa mahkum bırakıyo. Linux un fantazi olması da bizim zoru gördükçe kolaya kaçma çabamızın sonucunda muhakkak ki olacaktır. Ne olursa olsun Linux bir özgürlüktür ve unutmayın özgürlüğün her zaman bir bedeli vardır...

Merhabalar,

Linux VS. windows tabii güzel konu ama önec açıklama gereği duyduğum iki nokta var.
1-) Linüx diye bir okuma söz konusu değildir(sana söylüyorum!) bu konuda Linus Torvalds'ın seslendirdiği bir ses kaydı var bulabilirsin
2-) Pardüs diye okunmaz Pardus diye okunur

Öncelikle o dediğiniz programların niye Linux portu yok olayına gelelim. Şimdi Gcc dediğimiz bir derleyici var. Sittin tane farklı çalıştırılabilir formatta derler c dosyalarınızı. (Şuan en çok kullandığım elf mesela) Açın photoshop'ın dosyalarını bakın kaç tane .bin dosyası var. Linux'a geçin o dosyalara ne kadar hakim ve değişiklik yapabilieceğinizi görün. Temel sebebi budur. Yok efendim firmalar bedava olcak diye yazılım üretmiyorlarmış. Kardeşim bu işin lisansı yok mu? Linuxda çalışıyorsa illa GPL olacak diye birşey mi var? kim uyduruyor allah aşkına? O zaman oracle niye satıyor? IBM? Kaldıki oracle en iyi veritabanı sistemi oracledır bunun ötesinde bir veritabanı yoktur. Linux server konusuna gelince Linux bilen bir sistem yöneticisi bulamazsanız yönetmesi zor olabilir. Kaldıki Ubuntu ve Pardus sunucu olmaya uygun değildir. Direk olarak sunucu dağıtımları var veya daha düşük (az uygulama yüklenmiş server olmak için ayarlanmış) dağıtımlar var.(hatta geçenlerde yeni bir Türk dağıtımı çıktı sadece server versiyonuda vardı)Benim şimdiye kadar Linuxda çektiğim tek sıkıntı dreamweaver'ın olmaması oldu. Onun yerini hiçbirşey tutmuyor bu gerçek :) Bu arada Linuxta c bilenler için bir cennettir bunu kimse yadırgamasın. Güç kaynağından gelen elektriğe kadar kurcalamakta özgürsünüz. Ve Linux sayesinde 2 kişi bir kernel yazmaya karar verdik yakında buralarda duyururum(birazdan gelecek yorumları görebiliyorum siz ve kernel puha falan ama umrumda bile değil) şimdilik sadece basit string işlemlerini yapabiliyor(Filesystem:ext2 executable format:Elf). Bakalım yakında neler olacak.

Kaldıki şuan windowstayım tek nedeni ağabeyimin tezi Matlab kullanması gerekiyor kendi bilgisayarı yetmediği için benimkinide kullanıyor bu iş biter bitmez tekrar linux camiyasındayım. Ubuntu kuracağım birde farklılık olsun:)

peki bu linux nfs crysis gibi oyunları oynatıyormu ..

tmm da open office i windows tada kullanabiliyorsun...
sadece windows lisansı alman gerekiyor...
bir arkadaşımda autocad lt nin resimlerini koymuş...
autocad LT ve autocad 2000 çalışıyor zaten sadece yeni sürümleri çalışmıyor...
yani yeni sürümlerde çizilmiş olan resimler onlarda açılmıyor...

sizin linüx ile özgürlüğünüz bütün büyük yazılım şirketlerinin ürettikleri programların linüx sürümleri çıkınca gerçekleşir...

o zaman özgür olursunuz...

linüx kendi içinde özgür...

şu anda benim bilgisayarımda ati 512 mb 1550 ekran kartı var...

ubuntu kurulu ama çok basit 3D oyunlarda bile kasıyor...ve ekran kartı tam anlamı ile tanıtılmış durumda...

sebebi kasmasının sebebi ise linux ün atiyi tam anlamıyla desteklememesi...

opengl isteyen oyunlar kasıyo...ne olacak şimdi atiyi bırakıp nvidia chipsetli bir ekran kartımı alcağım... :)

anlayacağınız boş bir çaba için tartışıyorsunuz... bir yerden herhangi bir dergi cd si bile bulsanız bu cd benim bilgisayarımda çalışırmı diye düşünüyorsunuz... ve hala dünyanın ve özellikle türküyede windowsun tekelleştiği bir ülkede bana linüx ün savunmasını yapıyorsunuz... yazılım şirketleri her programın linüx sürümlerini yapmadığı sürece bu tartışmada söylediklerinizin hiçbir anlamı yok...

windows için linuxte çalışan bütün programların bir alternatifi var ama linuxte ne yazıkki yok...

size bu mesajı attığım bilgisayarda 2 sistem kurulu ubuntu ve xp...

keşke bana burda kullandığım programlara alternatif bir program söyleyebilsenizde bende lisans parasından kurtulsam...

ama yok... o kadar özgürseniz bana bir cad programı yazında görelim ne kadar linüxte istediğinizi yaptığınızı...

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

bak bu linkte autocad 2009 un çalıştırılamadığı yazıyo...
neden 10 dakikada kullanmak varken 1 hafta çalıştırmak için uğraşalım...

;)

http://appdb.winehq.org/screenshots.php?iAppId=86&iVersionId=

1) Open Office'i kullanman için windowsa bağlı değilsin. windows lisansına da gerek yok zira open office linux'ta gayet iyi çalışıyor.

2) Linux AMD ve ATİ gibi açık kaynak kodlarına destekleri ile bilinirler.

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx adresine bakınız

X1550 için çıkan sonuç http://support.amd.com/us/gpudownlo...px?type=2.4.1&product=2.4.1.3.20&lang=English

3) bütün işlemcilerde ve neredeyse bütün donanımlarda çalışmaya başladılar.
hatırlatma 64 bitlik donanım çalıştıran ilk işletim sistemidir.

4) tekelleşme insanların elinde olan bir konu. tekelleşmenin olmasını istiyorsanız tekelleşir.

5) windows için linuxte çalışan bütün programların bir alternatifi yok büyük bir kısmının var. linux için alternatiflerde bir hayli fazla ve daha işlevsel ve kararlılar

6) CAD gibi bir programı yapmak bir hayli zor ama bu linux ekibinin suçu değil, ayrıca linux ekibi böyle bir programı yapmak zorunda da değil (ama yapmak isteyen biri olur programı yazar ve insanlığın faydalanması için dağıtırsa güzel olur. ayrıca özgürlük demek bedava demek değildir. programı yapan kişi lisans parası isterse ödenmek zorundadır). bu linux versiyonlarını çıkarmamakta direnen şirketlerin suçudur.

7) kullanmakta oldugunuz programlar gereği seçim şansınız belli. ama bir çok kulanıcı oyun oynanabiliyor mu diye soryor. sizde compiz/görsel şölen (KDE masaüstü ile ayrı bir uygulamaya gerek yok ayrıca) var mı? sizde kararlılık var mı? hız var mı? Seçim Özgürlüğü var mı?

linux bana göre sankı yenı işletim sytemı kurulmusta komutla calısıyorsun cmd gıbı
aslında kulanan lar neden kulanuyor dıyorsam genelde pc berbat durumdadır daha hızlı dıe tercıh edıyorlar zten ıcınde bırsey kalmamıs weya onda göre vürüs yok die xp dogru her yerı delık deyısık ama bana soracakolursanı her zaman micro burak bir adımı 7 adım önde köprüyü gecene kadar ayı ya dayı dıyecez anlasılan

Bill Gates'in bir sözü var "Linux'u bilgisayar bilenler kullanabilir diye ;) Biz Annenizinde bilgisayar kullanmasını istiyoruz diyor." Tercih sizin Windows'un bu süreç içinde çok daha fazla gelişeceğini düşünüyorsanız öncelikle Vista code larını inceleyin bakın ne göreceksiniz FEDORAAAAAAAAAAA işte Microsoft...

linux görsel anlamda çok fazla kendini geliştiremesede sölediklerine hiç bişekilde katılmıyorum sorunsuz bi işletim sistemidir windowsdan daha sorunsuz senin yazdıklarından anladıgım kadarıyla tek sıkıntın windows gibi her anında erişebilicen sorunlarını çözebilicen biryer linux araştırma ve bilgi gerektiren bi işletim sistemi alt yapısı itibariyle cpu ve ram çok fazla yormaz ve çok stabil çalışır.

bu konuya mesaj yazan herkes linuxmü kullanıyor?

bana biriniz laptopumdaki parmak izi okuyucuyu nasıl tatıtacağımı yazabilir mi?

bu konuya mesaj yazan herkes linuxmü kullanıyor?

bana biriniz laptopumdaki parmak izi okuyucuyu nasıl tatıtacağımı yazabilir mi?

Ubuntu Jaunty Jackalope(9.04)'de tanıyor olmalı. Arkadaşta kendi kendine tanımıştı. Ubuntu ile ilgili forumları iyi bir araştır derim.

GNU/Linux açısındansa,
GNU/Linux gönüllüler tarafından geliştirilen bir yazılım (Cannonical, Red Hat, Novell, IBM vb gibi şirketler tarafından da desteklenir. Ancak bu şirketler daha çok "Kernel"e önem verirler.). Onun için Linux'a laf atmak gereksiz ve boş. Çünkü GNU/Linux'u geliştiren insanlar hiç bir karşılık beklemeden bu işi yapıyorlar.
GNU/Linux for human beings...(İnsanlık içi GNU/Linux...)

Geri