Linux Fanteziden Öteye Gidemez

aradığın bütün driverları bulamazsın...
driver ı bulursun donanimi tanitamazsın... ( ekran kartı için 2 gün uğraştım fx5200 için tanımadı )
wireless e bağlanmaz, bağlansa veri göndermez...
desteklenmeyen bi driver yükledin mesela windows driver i ile tanıttın sisteme sistem açılmaz...
directx isteyen oyunları yükleyemezsin...
oyunlara crack yapamazsın...
önüne gelen her programı bulamazsın...
geniş ekranı yüksek çözünürlikte desteklemez...

ve siz hala linüx diyorsunuz... bravo ...
neymiş özgürlükmüş...
istediğini bulamıyorsunki özgür olasın...
açık kaynak kodlu diyorsunuz...
pencerenin rengini değiştirirsin belki kaynak kodlarından...
kaçtane linux kullanıcısı yeni bir program yazabilir?
en basitinden bir winamp yazin bakalim...
yani linuxtede yapilanları kullanıyorsunuz,windowstada...
onun için mecburen forever windows canım...

Bos bi tartisma! Linux'ü kötüleyen arkadas hakkinda hiçbirsey bilmiyorki konusuyorsunuz! Ona zorla kullandirilan sistemden baskasini görmemiski, bi bakayim demis ama bagimli oldugu sistemden biraz farkli oldugundan hemen kaçmis!!!

Arkadaslar daha önce bir hayli linux deneyimim oldu, ve 1 ay önce kurum olarak pardus ve kısmende olsa ubuntu ya geçtik yaklask 125 pc var sistemde. İnanın tam 1 aydr ewe gelemez oldum.. Her gün ayrı bir sorun hergün ayrı bir arıza. Nasıl yapılacagını biliyosun fakat en küçük arızası yarım saatte halloluyor. Hele ki pardus resmen rezil etti beni !

Linux cular kızıcak fakat bende zamanında çok durdum linuxun arkasında ama simdi anlıyorum ki linux bir fantezidir ve ötesi yoktur..

Windows'a dewam.. Yarım tüm makineleri win xp yapacagım.. Saolsun tek tek ugrasmiyacagm server2003 ün ris uygulaması var .

Sizlere sözüm şu ki linux ile kurumsal işlere karışmayın.. Rezil den de öte oluyorsunuz..

Kullananlar yepyeni bir sistemle karsilasmis tabiiki zor çünkü senelerdir baska birseye alismislar. Kurmsal olarak yapilacak islerde iyi bir Linux uzmani isim basina sart! Bir çok server Linux Gpu kullaniyor! Uydu alicilar mesela benimki Dreambox ve gerçekten rüya bir alet. Uydu alici demek zor geliyor çünkü yaptiklari saymakla bitmiyor. Is yerimdeki güvenlik sitemi hepsi Linux! Pardus daha çok yeni Ubutu destegi daha fazla. Fakat kabul ediyorum Windows'ta vazgeçmek çok zor çünkü herseyi tek eline almis!!! Driver yazmak Sistem yapanin isi degil, programin yazanin isi! %90'lardan fazlasi Windows olunca onu yazip geçiyorlar. Neyse herkez mutlu oldugu gibi devam etsin Saygilar sevgiler.

Konu baya eğlenceli..

linux mantığı çok hoş ancak kapalı kaynak kodlu denilen windows un neresi kapalı ? linuxtan çok daha rahat istediğinizi yapa bileceğiniz bir operation system "Windows" bulamazsınız. + standart hangi versiyona bakarsanız bakın hepsi mantık olarak aynı. linux'cu arkadaşlar piyasada varlığınızı tam anlamı ile hissettire bilmeniz için (bence tabi) daha baya bi ekmek yemeniz lazım.

öncelikle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vere bilmelisiniz ve işi aksatmadan (zaman ve bilgi kaybı olmadan) meydana gelen her sorunu aşa bilmelisiniz. Hemde en kısa zaman da aşamıyorsanız vay halimize. bu arada bir kamu kurumunda sistem yöneticisiyim bakın bende linux mantığını kabul ediyorum ancak, iş, o mu olsun, yoksa, bu mu olsun, vay, bu problem neden çözülmedi yi beklemez..

ve tıkandığınızda ki windows ta tıkandığımı hiç hatırlamıyorum çünkü herşeyiyle çok rahat oynaya biliyorsunuz. derimki gerçekten rakip olana kadar windows a devam.

ben bu linux u çok iyi biliyorum hiç te problem yaşamadan sistemimi yönetiyorum diyen arkadaşlara da saygı duyuyorum helal olsun. bende linux kullandım kötü demiyorum ama bu şartlar altında genede windows a devam.

kurumsal olarak linux kullanmak zordur cunku linux kullanmayi bilen insan sayisi cok az.. sorunlar kismina gelince.. guvenlik acisindan bakarim olaya..

exe ler bildigin gibi linux ortaminda calismiyor dolayisi ile virusler ki bu bir artidir buyuk bir arti..

shell gibi bir derleyicin var bulunmaz nimet terminalin var bunlar aslinda linux u guzellestiren seylerden birkaci..

arayuz goruntu falan diyorsan ben gentoo da yillar once gordugum ozelligi vistada aero olarak gordum dusun yani nasil gelisiyor..

baska bir arti ucretsiz olmasi ve gelistirilebilir olmasi..

birgun otururda kendi kernelini yazarsan iste o zaman sorunlari cok rahat sekilde halledebilcek seviyeye gelirsin.. bence sorunun alismamaktan otesi degil ben uzun sure linux kullandim cokta rahattim seviyordum cunku ozelliklerini tam performans kullanabiliyordum..

eger kurumsalda bu olayi yaymak istiyorsan kisa bir linux dersi vermen gerekir.. cunku windows diye diretilmis bir toplumuz degisim o kadar zor ki..

Arkadaslar daha önce bir hayli linux deneyimim oldu, ve 1 ay önce kurum olarak pardus ve kısmende olsa ubuntu ya geçtik yaklask 125 pc var sistemde. İnanın tam 1 aydr ewe gelemez oldum.. Her gün ayrı bir sorun hergün ayrı bir arıza. Nasıl yapılacagını biliyosun fakat en küçük arızası yarım saatte halloluyor. Hele ki pardus resmen rezil etti beni !

Linux cular kızıcak fakat bende zamanında çok durdum linuxun arkasında ama simdi anlıyorum ki linux bir fantezidir ve ötesi yoktur..

Windows'a dewam.. Yarım tüm makineleri win xp yapacagım.. Saolsun tek tek ugrasmiyacagm server2003 ün ris uygulaması var .

Sizlere sözüm şu ki linux ile kurumsal işlere karışmayın.. Rezil den de öte oluyorsunuz..
---------Bunu oku sonra maval oku!-------------------------
ARKDASIM O SENIN CAHILCE KULLANIMIN!
1.Benim okulum daki 12 server 500 pc ubuntu ile sorunsuz calısıyor!
2.Eyer butun pc lere linux kurmak ıstıyorsan once 1 pc server tayin et ubuntu core kur eyer komutları bılmıyorsan benden sana yardım
2.1 Server pc de genelde komut bilenler genelde pencere kullanmaz ama penceresiz kullanamam dersen kucuk hafıf yazılımları tercıh edicez. burada tercihler blackbox,fluxbox,openbox,windowmanager,enlightment olabilir
Kod:
# apt-get install xserver-xfree86
# apt-get install x-window-system-core
# apt-get install xdm
2.2 X window sistemini ekledikten sonra terminal kurulumu yapılıcak
Kod:
# apt-get install numlockx
# apt-get install xterm
2.3 Kullanıcı girişi yapıp GUI ekranına giriş
Kod:
#startx
------------------------Bu yaptıgımız olay sadece server ıcın dıyer pc lere yapmana gerek yok ben ubuntu core baz aldım !--------------------------------------------
3.Ubuntu kuracagın her pc tek tek cd gerek yok ama suan da ubuntu ıcınde ağ uzerınden kurma olayı yok ben Http yada FTP bazlı yapıyorum.İlk adımı yaptıgın ıcın 1 server var sayıyorum ve HTTP ve FTP açık konumda iken
3.1 HTTP-FTP
3.2 Diyer pc lere kuracagın ubuntu cd sini iso dan normale cevir ve bir klasore koy
3.3 Ubuntu kurulumundan 1bolumde ıptal e basınca cıkıyor HTTP install sec sonra ana makinanın IP adresını gır ve dosyaları goster.
3.4 FTP ıcın yıne aynı kosullar gecerlı Server dakı SU super kullanıcı altından ftp haklarına okuma ve yazma ver ve kullanıcı adı sıfre tayın et .Kurulumda IP / Location / Username / Password sekme lerını doldur

3.5 Ve kurulum baslayacak her pc ayrı ayrı cd ıhtıyac duymadan da bu ıs yapıla bılıyor!

Belkı karısık oldu belkı bıraz anlatmam bozuk oldu ama sen 10000$ veripte aldıgın ugrastıgın ısı bız 100$ destek hattına verıp gelıstırıcılerı tesfık edıyoruz lütfen bir konu hakkında eyer bilgi sahibi değilsen maval okuma!

burada tartisilann profesyonel kullanicilar mi yoksa genelmi eger genel ise birakin linux u windows a devam derim sonucta bi tik mi daha kolay yoksa kod karmasasi icinde kaybolup vakit oldurmekmi ? bende ubuntu kurdum fakat siradan bi pc kullanicisi olarak bana cok karisik geldi BOOZeY in dedikleri dogru olabilir yani windows aliskanlik yapmis olabilir fakat hersey ortada rahat basit ve linux windows tan guvenli bile olsa ben guvenipte bi amsn i acmam yani cahilane boyle dusunuyorum en guzeli bildiginden devam etmektir ;)

kardesim linux adı üstünde windows gibi basit sistem deil onarma yapsın yada kolay onarılsın linux profesional isi gerekirse insanı nasıl çıleden cıkarıor nasıl sinirlendirior kendi care bulucaksın linux windows gibi deil sıkıysa gentoo kurun solaris kurun ortalama hesaplarsak dünyada üç standar işletim sistemi var windows linux ve mac windows dünya tekeli mac windows arkasından ikinci bir tekel linux halk kurtarıcı windows ve mac sizden para ücret alır linux asla alsada ozel yazılım cok ucuz ve hesaplı misalen linux fantezi deilki uzman işi kurumsal alanda tmm zorlukları var ins takım duzeltir zamanla 1 2 seneye güzel bir şekilde hataları fazla çile cekmeyiz ama linux yinede ii bir sistem ya kardesim kod yazmak deil isin acıı kendine gore ozellestiriosun pcni işte acık kaynak degistir microsoft sana bu ozellıgı vermedii içinmi isyan edip halla kapalı kaynagı kullanıosun hea

bende windowsculardanım ama linuxu bence beyenmedım acıkcası mac daha hoş bence :D

kardeş directx demişsin başka bişe dememişsin directx kimin malı microsoft un yani linux a verirmi vermez o zman linuxda opengl kullancan yoluna bakcan dirext x zaten opengl den üstün değil he belki directx 10 opengl den üstün olabilir ama 9 ile opengl arasında fark yok

komik bi tartışma olmuş :)

bende linux'u ilk denediğimde kazınmıştım açıkçası. ama bugün microsoft'un kölesi olarak yaşadığım günlerime acıyorum. arkadaşın zıvanadan çıkmış olması linux'un mu yoksa kendinin mi yetersizliğindendir bunu sorgulamalı.

:D canım kardeşim senin kullandığın bilgisayarın altından girip üstünden çıkarım ben...

benim windowta kullandığım programların %10 nu çalıştırmayı bırak linüxe yükleyemezsin bile....

ben makina mühendisiyim 6 sene boyunca bilgisayar teknik servisi çalıştırdım...

birine laf atarken ilk önce bir sor bakalım ne iş yapıyor diye ...

istersen denemesi bedava ben program isimlerini yazayım sen linüxte çalıştırabiliyormusun dene bakalım...

eğer tabiiki linüx e uygun olanlaır bulabilirsen.....

linuxte esnek pencereli sürüklemekle bilgisayar kulanıyorum deme kimseye...

opengl directx gore daha iyi daha gorsel güzel mac gelince mac apple acık kaynak sonra uzmanları kapattı bds tabanlı bir sistem dostum mac güzel sistem en azından windows a mac aplle tercih ederim tabiki basrollerde linux var ubuntu yeter bana :)

phoniex kardesim compis fusion senin dediin adını bile bilmedine gore hala hakaret etmesini biliorsun tmm belki bazıları calıstırılımıor kısmende olsa calıstırılanlar var raylar yavas yavas yerine oturuo ama linux daha fazla bilinmedik windowsa gore cok ozellıgı var

burada tartisilann profesyonel kullanicilar mi yoksa genelmi eger genel ise birakin linux u windows a devam derim sonucta bi tik mi daha kolay yoksa kod karmasasi icinde kaybolup vakit oldurmekmi ? bende ubuntu kurdum fakat siradan bi pc kullanicisi olarak bana cok karisik geldi BOOZeY in dedikleri dogru olabilir yani windows aliskanlik yapmis olabilir fakat hersey ortada rahat basit ve linux windows tan guvenli bile olsa ben guvenipte bi amsn i acmam yani cahilane boyle dusunuyorum en guzeli bildiginden devam etmektir ;)

ben windows 3.1 de kullandım ozaman da 1 pencere vardı ! benim babamda programcı bende 3 sınıf programlama okuyorum. Kod yazmak ıstemıyomusun lınux de zaten kod yazmana gerek yok ! benim anlatıgım sey server ve server a baglanacak pc duzenıydı! Ben idda ediyorum son cıkan oyunlar hepsı Lınux e gore yazılsa turkıye nın %80 lınux kurar er sokakta artık en az 2-3 ınternet cafe oldugundan sen dusun.

Arkadaslar ben asla linux kötüdür ya daişe yaramaz demiyorum benim iki adet linux server im var ve gayet güvenli. Fakat kullanım alanı olarak yetersiz kaldgı bir çok nokta var.

ben windows 3.1 de kullandım ozaman da 1 pencere vardı ! benim babamda programcı bende 3 sınıf programlama okuyorum. Kod yazmak ıstemıyomusun lınux de zaten kod yazmana gerek yok ! benim anlatıgım sey server ve server a baglanacak pc duzenıydı! Ben idda ediyorum son cıkan oyunlar hepsı Lınux e gore yazılsa turkıye nın %80 lınux kurar er sokakta artık en az 2-3 ınternet cafe oldugundan sen dusun.

ayrıca linux için oyun yazmak demek bilgisayarı yeniden bulmak gibi birsey sanırım :=)

aradığın bütün driverları bulamazsın..

Ne arayacağını bilmen lazım...

driver ı bulursun donanimi tanitamazsın... ( ekran kartı için 2 gün uğraştım fx5200 için tanımadı )

benim saphirre ddr2 512 mb 6800

içinde yüklüymüş kendisi tanıdı

wireless e bağlanmaz, bağlansa veri göndermez...

lan card kullanıyorum şuan mesaj o card üzerinden gönderiliyor..(sende hata var)

desteklenmeyen bi driver yükledin mesela windows driver i ile tanıttın sisteme sistem açılmaz...

emulator var...windows driverlarını linux driver a ceviriyor..rahatça kuruyorsun..

directx isteyen oyunları yükleyemezsin...

onun için de emulator var directx i windows uyumlu kullanıo..sen bile şaşrsın..

oyunlara crack yapamazsın...

gerek yok hepsi full..eğer windows oyunu ise windows emulatörü içinde kurarsın orda yaparsın crack felan..

önüne gelen her programı bulamazsın...

windowstan daha çok seçenk var önünde farkında değilsin...

geniş ekranı yüksek çözünürlikte desteklemez...

kendini kandırma

2950x2094 e kadar desteklio sen ekran kartını kuramadığın için görememişsin..

Yaşasın Pardus......

:D canım kardeşim senin kullandığın bilgisayarın altından girip üstünden çıkarım ben...

benim windowta kullandığım programların %10 nu çalıştırmayı bırak linüxe yükleyemezsin bile....

istersen denemesi bedava ben program isimlerini yazayım sen linüxte çalıştırabiliyormusun dene bakalım...

linux ilk finlandiyada duyulurken ben ordaydim :)
suan hindistandayim yazilim muh okuyorum..
merak etme teknik serviste de calistim :) hardware plus software yani..
ama bana sunu asla kabul ettiremezsin windows daha kullanislidir daha rahattir diye..
her programi kullanabiliyorum diye..
cozum sensin arkadasim ne kadar bildiginle alakali olay.. cozersin mantigi hop bulursun..
ne olur seninde katkin olur linux a :)

birgun eger microsoft baba ucret mecburiyeti koyarsa.. denetimlerini arttirirsa turkiyede..
iste o zaman hepinizin linux a gececinden adim gibi eminim :)

neden mi cok basit :) kapina gelirler gorevliler buyur edersin lisansiniz varmi der yok dersin
sevinirler ceza kesecekler ya
acarsin pc ni gosterirsin linux unu pasa pasa yol verirsin sonra :)

bu fantazi kismiydi.. cok ciddiye almayin lutfen :)

Server da Linux bence windowstan çok daha iyi bir sistem....

madem linux winamp yapabilirsunuz...
autocad 2009 la solidworks 2009 u linuxte çalıştırında görelim nekadar linux bildiginizi...

linuxe directx li herhangi bir programi ne zaman çalıştırabildiniz...
linux güzel canım, masa üstü süper ama işimize yarayan programlari kullanamıyoruzki
wine biyere kadar kurtarıyo...
varmı erkek olanınız autocad 2009 la solidworks 2009 u çalıştırabilecek...
autocad 2000 demiyorum o çalışıyor. ama yenileri directx kullanıyor...
bunlar sadece benim denediklerim...
forumda linuxu kurupta ihtiyacı olan programları çalıştıramayan programları yazsın diye başlık açsam binlerce sayfa konu başlığı olur ...

bilgisayar kullanmak sadece internete girip müzik dinlemek değil. her istediğini yapmaktır....
esnek pencerelerle, sürekli hata veren amsn ile, yavaş çalışan firefox ile olmaz bu iş...

wine bunu denemeni tavsiye ederim öncelikle ve daha sonra benim hikayemi anlatmak isterim kısaca

1999 yılıydı linux ile ilk tanışmam bir dergi linux cdsi veriyordu gelecek linux 1.0 türk menşeili bir firma tarafından derlenmiş bir çekirdek kde tabanlı çalışıyor. bütün donanımları hemen hemen tanımıştı tabi o dönemde adsl yok tabi biraz kurcaladım bilgisayara ilk kez farklı bir pencereden bakıyordum. o zamanlar daha yaşım ufaktı oyun oynuyorduk bilgisayarda daha cok tabi oyun kısmını cözemediğimiz için kaldırdık bi rafa koyup windows ile devam ettik yolumuza ama tamamen atmadım kenarı linuxu. hiç kurmadım da belki bi başka sürümünü denemek için ama araştırıp okumayı bırakmadım makaleleri yenilikleri sorunları çözümleri kullananı kullanmayanı beğeneni beğenmeyeni...

kısaca vazgeçmedim. bişeyleri saçmasapan crackleyip kullanmak benim sinirlerimi bozuyor. burda insanların emeklerini çalıyoruz. orda bill gates değil sadece windows xp işletim sisteminizi legal xp ile illegalleştirmeniz. microsoft firmasında çalışan her çalışanın emeğini alıyorsunuz hakkını yüyorsunuz bunu yaparken. tabi bu benim düşüncem.

ve sonunda 2 yıldır linuxa tam bir dönüş yaptım. birçok dağıtım denedim internet desteği olduğu için sorunları çözmek te kolay bence artık. şuan ubuntu 8.04 kullanıyorum. sahip olmak istediğim bir bilgisayardan beklediğim herşeyi bana verebiliyor. ve paylaşım olayı windostaki gibi crack ile değil gerçekten sorunları çözmek ile oluyor. bu dayanışmayı başka hiçbiryerde bulamazsınız. görsellik diyorsanız google arama motoruna "compiz fusion" yazmanız yeterli olcaktır. daha iyi bir görsel bulabileceğiniz işletim sistemi bulursanız ben parasıyla size lisansını hediye edeceğim.

son olarak şunu söylemek istiyorum. herkesin görüşü düşüncesi farklı ama hiçkimse linux için iğrenç hiçbi işe yaramaz deme hakkına sahip değildir. kendinizi bilgisayar kullanıyor olmanıza acıyorum ben sadece. siz kendinizi bilgisayar kullanıyor sayarken bill amcanız size sadece işletim sistemi kullandırıyor. bence siz biraz farklı pencerelerden bakmak için gartet gösterin. en ufak sorunda pes etmek yerine çözüm arayın. birileri size yardım eli uzatacaktır buna emin olun!

sen ford için üretilmiş yedek parça ferrariye neden uymuyor diye eleştiriyorsun ve saçmalıyorsun kusura bakma.yok makine mühendisiymişte yok altından girer üstünden çıkarmışta. pehhh. sanki diğerleri zil zurna cahil ve de aptal. ahkam kesmek ne kadar da kolay. sen eğer kullandığın tüm o programların lisans ücretlerini ödediysen zaten konuşacak bir şey yok, bu felsefe sana ters. yok eğer ne ödeyecem internette serial i mevcut diyorsan sana sadece yolun açık olsun mühendis! arkadaş diyorum.

4 sene civarı win kullandım.
1-2 aydır mac kullanıyorum.
başlangıçta elim kolum bir çok konuda baglı olacak sanıyordum.
kalıpları kırmak cok zor tabi alışmışlık var işin içinde.
baktım ki cok kolay..
maya,Ps,Fl.. vs hepsini macte de kullanabiliyorum.

bootcamp yazılımı ile leopard ın yanına vista da kurdum.
(meb ten not girerken ie gerekmesi yüzünden)
vista kısmını göresim gelmiyor şu anda bir çok konuda kafam rahat.
bazen sadece VMvare ile işimi halledip kapatıyorum.

windowsta birşey yapmak için oturduğumda saatlerce ugrasıp olmadık hatalarla yapacağım işi de unuttuğum zamanlar cok oldu.
vistadan xp'ye 2 sene boyunca ag kurdum.(daha dogrusu kurmaya calıstım)olur olmaz hatalarla günlerce sinir oldugumu bilirim.modem resetlendigi anda bir daha agı görmez falan.

mac i actıgım anda xp masaüstümü hiçbirşey yapmadan karsımda buluyorum.
resetler falan agdan koparmıyor.
virüsmüş, kas. key kara liste olmuş, dertlerim sona erdi.

windowsun cok kullanıcısı var diye onu en rahat işletim sistemi yapmaz.
millet alıştığından parasal kaynağı fazla oldugundan su anda borusu ötüyor.
macosx in kulanıcıları da her sene artıyor. o da bir tekel.fiyatlar cok yüksek
pc lere kuramıyorsunuz kursanız da ag ses calısmıyor (denedim)

linuxun gelişmesi cok önemli bence devlet dairelerinde ne kadar para cepte kaldı.
bu işler birden olmaz.baslangıc ne kadar erken olursa o kadar ilerleme kaydedilir.
sonuna kadar destekçisiyim.su an olmayan ilerde olmaz diye birşey yok.

kurumsal olarak linux kullanmak zordur cunku linux kullanmayi bilen insan sayisi cok az.. sorunlar kismina gelince.. guvenlik acisindan bakarim olaya..

exe ler bildigin gibi linux ortaminda calismiyor dolayisi ile virusler ki bu bir artidir buyuk bir arti..

shell gibi bir derleyicin var bulunmaz nimet terminalin var bunlar aslinda linux u guzellestiren seylerden birkaci..

arayuz goruntu falan diyorsan ben gentoo da yillar once gordugum ozelligi vistada aero olarak gordum dusun yani nasil gelisiyor..

baska bir arti ucretsiz olmasi ve gelistirilebilir olmasi..

birgun otururda kendi kernelini yazarsan iste o zaman sorunlari cok rahat sekilde halledebilcek seviyeye gelirsin.. bence sorunun alismamaktan otesi degil ben uzun sure linux kullandim cokta rahattim seviyordum cunku ozelliklerini tam performans kullanabiliyordum..

eger kurumsalda bu olayi yaymak istiyorsan kisa bir linux dersi vermen gerekir.. cunku windows diye diretilmis bir toplumuz degisim o kadar zor ki..

gentoo da ne zaman gördün lan
ha doğru screenshot atmıştım bi kaç tane :)

sevmeyen gitsin kullansın findozunu
linuxu öyle her babayiğit uzun süre kullanamaz

varsa adam gibi tanımak isteyen linuxu, indirir bi source tabanlı dağıtım.tüm gün boyunca kerneliyle sistem derlemesiyle uğraşır onu kullanır uzun bi süre kafayı yeme noktasına gelir görür nedir ne değildir. sonra bak bakalım o adama findoz kullandırtabiliyomusun.yanından geçmez findozun

source tabanlı dağıtımlar neler... gentoo, smgl, lfs falan filan
isteyen daha da ileri gider bsd türevlerini dener

Geri