aradığın bütün driverları bulamazsın...
driver ı bulursun donanimi tanitamazsın... ( ekran kartı için 2 gün uğraştım fx5200 için tanımadı )
wireless e bağlanmaz, bağlansa veri göndermez...
desteklenmeyen bi driver yükledin mesela windows driver i ile tanıttın sisteme sistem açılmaz...
directx isteyen oyunları yükleyemezsin...
oyunlara crack yapamazsın...
önüne gelen her programı bulamazsın...
geniş ekranı yüksek çözünürlikte desteklemez...
ve siz hala linüx diyorsunuz... bravo ...
neymiş özgürlükmüş...
istediğini bulamıyorsunki özgür olasın...
açık kaynak kodlu diyorsunuz...
pencerenin rengini değiştirirsin belki kaynak kodlarından...
kaçtane linux kullanıcısı yeni bir program yazabilir?
en basitinden bir winamp yazin bakalim...
yani linuxtede yapilanları kullanıyorsunuz,windowstada...
onun için mecburen forever windows canım...
Arkadaslar daha önce bir hayli linux deneyimim oldu, ve 1 ay önce kurum olarak pardus ve kısmende olsa ubuntu ya geçtik yaklask 125 pc var sistemde. İnanın tam 1 aydr ewe gelemez oldum.. Her gün ayrı bir sorun hergün ayrı bir arıza. Nasıl yapılacagını biliyosun fakat en küçük arızası yarım saatte halloluyor. Hele ki pardus resmen rezil etti beni !
Linux cular kızıcak fakat bende zamanında çok durdum linuxun arkasında ama simdi anlıyorum ki linux bir fantezidir ve ötesi yoktur..
Windows'a dewam.. Yarım tüm makineleri win xp yapacagım.. Saolsun tek tek ugrasmiyacagm server2003 ün ris uygulaması var .
Sizlere sözüm şu ki linux ile kurumsal işlere karışmayın.. Rezil den de öte oluyorsunuz..
---------Bunu oku sonra maval oku!-------------------------Arkadaslar daha önce bir hayli linux deneyimim oldu, ve 1 ay önce kurum olarak pardus ve kısmende olsa ubuntu ya geçtik yaklask 125 pc var sistemde. İnanın tam 1 aydr ewe gelemez oldum.. Her gün ayrı bir sorun hergün ayrı bir arıza. Nasıl yapılacagını biliyosun fakat en küçük arızası yarım saatte halloluyor. Hele ki pardus resmen rezil etti beni !
Linux cular kızıcak fakat bende zamanında çok durdum linuxun arkasında ama simdi anlıyorum ki linux bir fantezidir ve ötesi yoktur..
Windows'a dewam.. Yarım tüm makineleri win xp yapacagım.. Saolsun tek tek ugrasmiyacagm server2003 ün ris uygulaması var .
Sizlere sözüm şu ki linux ile kurumsal işlere karışmayın.. Rezil den de öte oluyorsunuz..
# apt-get install xserver-xfree86
# apt-get install x-window-system-core
# apt-get install xdm
# apt-get install numlockx
# apt-get install xterm
#startx
komik bi tartışma olmuş
bende linux'u ilk denediğimde kazınmıştım açıkçası. ama bugün microsoft'un kölesi olarak yaşadığım günlerime acıyorum. arkadaşın zıvanadan çıkmış olması linux'un mu yoksa kendinin mi yetersizliğindendir bunu sorgulamalı.
burada tartisilann profesyonel kullanicilar mi yoksa genelmi eger genel ise birakin linux u windows a devam derim sonucta bi tik mi daha kolay yoksa kod karmasasi icinde kaybolup vakit oldurmekmi ? bende ubuntu kurdum fakat siradan bi pc kullanicisi olarak bana cok karisik geldi BOOZeY in dedikleri dogru olabilir yani windows aliskanlik yapmis olabilir fakat hersey ortada rahat basit ve linux windows tan guvenli bile olsa ben guvenipte bi amsn i acmam yani cahilane boyle dusunuyorum en guzeli bildiginden devam etmektir
ben windows 3.1 de kullandım ozaman da 1 pencere vardı ! benim babamda programcı bende 3 sınıf programlama okuyorum. Kod yazmak ıstemıyomusun lınux de zaten kod yazmana gerek yok ! benim anlatıgım sey server ve server a baglanacak pc duzenıydı! Ben idda ediyorum son cıkan oyunlar hepsı Lınux e gore yazılsa turkıye nın %80 lınux kurar er sokakta artık en az 2-3 ınternet cafe oldugundan sen dusun.
canım kardeşim senin kullandığın bilgisayarın altından girip üstünden çıkarım ben...
benim windowta kullandığım programların %10 nu çalıştırmayı bırak linüxe yükleyemezsin bile....
ben makina mühendisiyim 6 sene boyunca bilgisayar teknik servisi çalıştırdım...
birine laf atarken ilk önce bir sor bakalım ne iş yapıyor diye ...
istersen denemesi bedava ben program isimlerini yazayım sen linüxte çalıştırabiliyormusun dene bakalım...
eğer tabiiki linüx e uygun olanlaır bulabilirsen.....
linuxte esnek pencereli sürüklemekle bilgisayar kulanıyorum deme kimseye...
madem linux winamp yapabilirsunuz...
autocad 2009 la solidworks 2009 u linuxte çalıştırında görelim nekadar linux bildiginizi...
linuxe directx li herhangi bir programi ne zaman çalıştırabildiniz...
linux güzel canım, masa üstü süper ama işimize yarayan programlari kullanamıyoruzki
wine biyere kadar kurtarıyo...
varmı erkek olanınız autocad 2009 la solidworks 2009 u çalıştırabilecek...
autocad 2000 demiyorum o çalışıyor. ama yenileri directx kullanıyor...
bunlar sadece benim denediklerim...
forumda linuxu kurupta ihtiyacı olan programları çalıştıramayan programları yazsın diye başlık açsam binlerce sayfa konu başlığı olur ...
bilgisayar kullanmak sadece internete girip müzik dinlemek değil. her istediğini yapmaktır....
esnek pencerelerle, sürekli hata veren amsn ile, yavaş çalışan firefox ile olmaz bu iş...
canım kardeşim senin kullandığın bilgisayarın altından girip üstünden çıkarım ben...
benim windowta kullandığım programların %10 nu çalıştırmayı bırak linüxe yükleyemezsin bile....
ben makina mühendisiyim 6 sene boyunca bilgisayar teknik servisi çalıştırdım...
birine laf atarken ilk önce bir sor bakalım ne iş yapıyor diye ...
istersen denemesi bedava ben program isimlerini yazayım sen linüxte çalıştırabiliyormusun dene bakalım...
eğer tabiiki linüx e uygun olanlaır bulabilirsen.....
linuxte esnek pencereli sürüklemekle bilgisayar kulanıyorum deme kimseye...
kurumsal olarak linux kullanmak zordur cunku linux kullanmayi bilen insan sayisi cok az.. sorunlar kismina gelince.. guvenlik acisindan bakarim olaya..
exe ler bildigin gibi linux ortaminda calismiyor dolayisi ile virusler ki bu bir artidir buyuk bir arti..
shell gibi bir derleyicin var bulunmaz nimet terminalin var bunlar aslinda linux u guzellestiren seylerden birkaci..
arayuz goruntu falan diyorsan ben gentoo da yillar once gordugum ozelligi vistada aero olarak gordum dusun yani nasil gelisiyor..
baska bir arti ucretsiz olmasi ve gelistirilebilir olmasi..
birgun otururda kendi kernelini yazarsan iste o zaman sorunlari cok rahat sekilde halledebilcek seviyeye gelirsin.. bence sorunun alismamaktan otesi degil ben uzun sure linux kullandim cokta rahattim seviyordum cunku ozelliklerini tam performans kullanabiliyordum..
eger kurumsalda bu olayi yaymak istiyorsan kisa bir linux dersi vermen gerekir.. cunku windows diye diretilmis bir toplumuz degisim o kadar zor ki..