beyler problem linüx için uyarlanmış programı windows ta veya tam tersini yapmak değil....
inşanların bazı alışkanlıkları var...
iş sektöründe kullandığı birçok program var...
3d studio max, solidworks, autocad, cimatron, catia
ve daha sizin adını bile duymadığınız birçok program bunların linux sürümleri yok...
ve hepsi render,java ve directx kullanıyo... bunları çalıştırmanız da tek yolunuz wine... ama oda yeterli kalmıyo... kurulamıyo çünkü programlar...
eğer ben bunları çalıştırırım diyorsanız autodesk in mühendisleri kadar iyiyim diye bir iddanız var demektir...
wine ile solidworks 2009 u makinasına kurup buraya bir screenshot koyunda görelim ne kadar linüx bildiğinizi...
komik olmayın ...
tartışmayıda farklı yerlere çekmeyin... sadece kendi özel bilgisayarlarınıza linüx kurup biz özgürüz demeyin... yazılım firmaları programların linux uyumlularını çıkartmadığı sürece özgür falan değilsiniz...
Katılımsız kurulum window$ CD'sini boot edip de XP kurmak ile öle bilgisayarın biyerinden girilip bir yerinden çıkılmıyormuş demek ki.
3D studio max, autocad ve solidworks (bunlar denediklerim) Wine ile pekala çalışıyor. Hatta aşağıya Wine ile SolidWorks 2007 (üst sürümlerini bilgisayrım zaten kaldırmıyor.) de renderladığım. Karalama bir şişeyi gönderiyorum. İnanabilirsen.
WineHQ - SolidWorks
bu da solidworks 2009 ve 2010 sürümlerinin kurulup çalıştığını belirten kapak niteliğinde bir link.
Öyle internetten serial bulup da MSNini açmaktan aciz insanların gözünde bilgisayar dahisi yeri edinmiş ve Linux kurarken serial sormadığından yabancılık çekmiş olabilirsin ama biraz denediğinde senin bile çözebileceğine inanıyorum.
En çok anlatılan ekran kartı kurulumunu bile yapamadığına göre Wikileri fln hiç araştırmamışsın belli ki.
Lütfen bilgisizliğini insanların üzerinde yıllardır çalıştığı ve sizin gibilere rağmen en kötüsünün bile en iyi window$ sürümünü aratmayacağı Linuxe yükleme.
Bu arada ben yıllardır, bilgisayarımı resetlemedim, mavi ekran görmedim, nette driver aramadım... Peki ya siz?
Ha bir de Linux'un özgürlüğü burada; beceremiyorsan kurmazsın, olur biter...