Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

Sen bastıgın anda silmiş gösterir ama silmez.
Yuklemeye başladığın anda yaptıgın değişiklikleri uygular.Yani formatı o zaman yapar.
istersen tak win cd sine bir bak.

Çunku fdisk te 160 gb hdd gorunuyor fakat linux yuklu olan ve baglı olan sadece 15-20 gb lık bir bölüm.
Dediğim gibi daha boş alanın var ama ilk sektörde linux yüklü su an.Muhtemelen daha önce orada win vardı.

Hmm..

Peki arkadaşım dediğin gibi olmuşsa benim Win'deki dosyaları kurtarma şansım varmı ??

_________________________________________________________________________________

O başlat menüsü (Linux'un Özel ve Güzel Olanı ) Tam olarak hangi ayarda?

________________________________________________________________________________

Cs 1.6 'yı LinuX'ta Online Oynayabilmek için neler yapmam gerekiyor ?

1-Sen tüm diskini formatlamışsın.
Üzerine ise yeni bir işletim sistemi kurmuşsun.
Dosyalarını artık kurtaramazsın..

2-Linux'un özel ve güzel olan başlat menüsünün adını yazarsan yardımcı olabilirim.Linuxta o kadar çok özel ve güzel olan şey var ki :goz:

3-CS başarılı bir şekilde Linuxta çalıştırılabilen oyunlardan biridir.Aşağıdaki adreste ilgili bilgiler var.Ama bundan önce senin ekran kartının 3d destekli sürücüsünü bulman gerekiyor.Yada biraz araştırıp şu anki sürücün 3d destekliyor mu? diye bakman gerekiyor.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3731

Ekran kartı sorununu hallettim Nvidia Driver'ını yükledim artık 3D destekliyor yazıyor..

Yaw adını bilmiyorum zaten sorun orda :D Ya hani üzerine geliyon büyüyor vs. vs. Can canlı bişey :D

Csyi halletmeye çalışıcam olmazsa gene başını ağrıtmak zorunda kalıcam :D

Ya şu beyblade oyununada bi el atarsan konuyu kapatmışsında ben oyun diye oraya yazdım ?

Msnden görüşme imkanımız varmı ben Linux'tan girdim seni ekledim amsn'ye ama senin gmail msn içinmi yoksa mail içinmi ?

Şu an msn im kapalı.açtığımda kabul ederim.

Aşağıdaki gibi bir şey miydi senin can canlı dediğin menü?

Mac4Lin%20Documentation_html_c9639c7.jpg

Yoksa bunun gibi mi?

50910-2.png

Yada bu mu?

paraboliczoomlr5.png

Sorduğun oyun konusunda ise;

--Sisteminin cd rom u görüp görmediğini anlamak için bir mp3 cd si tak.Eğer görüyorsa ve çalıştırabiliyorsan cd ni, sisteminde sorun yok.Oyun ayarlarına bakacaksın.
Ama ilave olarak, terminal ekranından wine ile,oyunun olduğu dizine gidip oyununu çalıştır (örnek: wine oyun_adı).
hata mesajı orada daha açık şekilde yazacaktır.Buraya aktarabilirsin.

Evet Evet onlar ya onun gibi işte şerit şeklinde üzerine gelince büyüyor..

- ya o normalde Play Station oyunu sanırım onu Emulator Programı (ePSXe.exe) ile açıyoruz bi çeşit Wine görevi görüyor..Oyun dosyasıda .Iso uzantili ve bu emulatorun çalıştıracağı biçimde ordan Open Iso Files diyip açman lazım içinden ama açınca Cd Rom Not Found dior :/

Ne zaman açarsın msn ?

CDrom unun çalışığ çalışmadığı konusunda bilgi vermemişsin.
Eğer cdromun çalışıyorsa yapabileceğimiz birşey yok.

wine ile ePSXe.exe'yi açacaksın, sonrada oyunu bulacaksın.Açılmıyorsa oyun ayarlarına bakacaksın.
Oyunla iligli yaşadığın problem, exe dosyası ilk olarak cdrom a bakıyor.cdrom bulunamayıncada kendini kapatıyor.Halbuki hdd içine bakmış olsa sorun olmayacak, en azından işlemin bu adımında.Bu sorunun direk linuxla alakası da yok.

Ayrıca senden istediğim terminal çıktısını da eklememişsin.

ksmoothdock, bunu kurabilirsin.en alttaki resme ait.Pisi içerisinde olması lazım.

CD-Rom Çalışıyor Denedim..

Evet dediğin gibi yapıyorum ePSXe.exe den oyunu(.iso dosyasını) gösteriyorum ama nedense cd-rom'a bakıyor HDD'ye bakmıyor ve cd-rom not found dior Emulator içinden (ePSX) ayarlarına baktım cd-rom ayarı bulamadım :(

ben diskimi 4 e bölmüştüm ilk kısımda windows yüklü. 2. kısımı bidaha 2 ye bölüp pardus yükledim.windows açılıyo direk pardus cd ile açıp harddiskten aç diyorum grub loading diyo sonra error 5 yazıyo kalıyo napmak lazım?

ben diskimi 4 e bölmüştüm ilk kısımda windows yüklü. 2. kısımı bidaha 2 ye bölüp pardus yükledim.windows açılıyo direk pardus cd ile açıp harddiskten aç diyorum grub loading diyo sonra error 5 yazıyo kalıyo napmak lazım?

Aşağıdaki linkte çözüm yolu anlatılmış.

http://tr.pardus-wiki.org/Nasıl:Grub'u_Kurtarmak#Pardus_2008.x

* root ( yazıp klavyedeki Tab tuşuna basın. root ve ( arasında bir adet boşluk karakteri var buna dikkat edin. Bunu yapınca diskler listelenecek.
* Listelenen disklerden hangisinde Pardus sistem bölümü bulunuyorsa bunun ismini sonraki adımda kullanın. (sonraki adımda bunun hd0 olduğunu varsayarak devam ediyorum)
* root (hd0, yazıp klavyenizdeki tab tuşuna basın. Bunu yapınca diskin bölümleri listelenecektir. Bu bölümlerden hangisinde Pardus sistem bölümü bulunuyorsa bunun numarasını sonraki adımda kullanın. Hangisinde kurulu olduğunu bölümün boyutuna ve dosya sisteminin türüne(ext3) bakarak anlayabilirsiniz. (sonraki adımda bunun 4 olduğunu varsayarak devam ediyorum)
* root (hd0,4) yazıp enter'a basın. (4 yerine önceki adımda öğrendiğiniz Pardus bölümünüzü yazın tabii ki...)
* setup (hd0) yazıp enter'a bastığınızda Grub kurulumu tamamlanacaktır. Buradaki hd0 ilk diskinizin başı demek oluyor. Bunun yerine başka bir şey yazmayın.
* Ctrl + Alt + Del tuşlarına birlikte basarak bilgisayarı baştan başlatın ve Pardus CD'sini çıkartın.
* Geçmiş olsun...

Kolay Gelsin..

backtrack-2 kullanarak wireless şirfesi çözmeye çalışıyorum fakat backtrack wireless kartımı tanımadı,tanıtacak kodu bi türlü bulamadım,konuyu linux bölümüne açmıştım fakat admin arkadas buraya yönlendirdi.wireless kartım,İNTEL PRO 3945ABG.bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.tşk ler.
NOT:backtrack 3 de istediğim program olmadığı için onu kullanamadım,o yüzden backtrakc2 üzerinde çalışıyorum.tşkler

hocam ubuntu kullanıyorum. bir internet security kurmak istiyorum. kaspersky nin yada nod32 nin varmı. yada önerebileceğin. teşekkürler

hocam ubuntu kullanıyorum. buna internet securty kurmakistiyorum. kaspersky yada nod32 nin varmı. yada önerebileceğin. teşekkürler

ubuntuda yazıcı sorunum

lexmark x1250 model bi yazıcım var bunun ubuntudaki driverını bulamadım bana çok lazım bu yazıcı eğer bulabilirsen sevinirim.

lexmark x1250 model bi yazıcım var bunun ubuntudaki driverını bulamadım bana çok lazım bu yazıcı eğer bulabilirsen sevinirim.

Burada Z600/Z601 driver ile x1250 ve x1290 nın güzel çalıştığı belirtilmiş.

Burada ve Burada adım adım kurulumlar hakkında bilgi var.

Son olarak da burada bir wiki daha hazırlanmış.

Gördüğüm kadarıyla kurulum aşaması biraz zahmetli fakat sonuç olumlu.

eline sağlık. teşekkürler.

hocam ben avast ı kurdum. ama nereye gitti bi kısayol falan da yok. arattırıyorum hangisine çift tıklayacam. linuxda program kurmak kurulan programın nereye gittiğini bulmak ve tabiki çalıştırmak neden bu kadar zor.....

Mesajını editlemişsin, yeni gördüm.

1.png

Eğer buradaki konumda yoksa, system->Preferences->Main Menu den eklemeye çalış.
Eğer hala olmuyorsa aşağıdaki işlem sorununu çözecektir:

cd /usr/lib/avast4workstation/share/avast/desktop
sudo ./install-desktop-entries.sh install

Kolay Gelsin

ya kardeşim bu nasıl bir başlık böyle. ne sitenin arama motorunda çıkıyo ne google ın arama motorunda çıkıyor. ayrıca hiç te hoş durmuyo. Türkçe'yi bozduğunuz için teşekkür ederim.

Geri