garip82
New member
- Reaction score
- 0
sudo komutu ile yapabiliyoruz.
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
ben
sudo /boot/grub/menu.lst
bu şekilde yapıyordum. hatayı gördüm teşekkürler
sudo komutu ile yapabiliyoruz.
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
Pardus içerisinde ses sorunu çok karşılaşılan problemlerden birisi.
Ses kartınla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilseydin, tüm olasılıkları aktarabilirdim.
Şimdilik aşağıdaki işlemi yapman, büyük olasılıkla sorununu çözecektir:
Terminal içerisinden "su" komutunu verip root şifreni girdikten sonra, "alsaconf" komutu ile ses kartını yeniden yapılandırabilirsin.
Bir diğer ihtimal çözüm yolu, terminal içinde "alsamixer" yazıp programı açman ve ses kanallarının açık olup olmadığını kontrol etmen ve gerekirse açman.
Sorun hala devam ederse, bilgi ver tekrar bakalım.
valla indirdim,iso dosyasını direkt CD ye attim,
kurulum ekrani geldi,
türkçe dil i seçtim,
dos komutları kibi peş peşe yazılar cikti, en son borda yada kırmızı renkte # işareti cikti ve ekran karanlik oldu,öylecede bekledi.
cd ni kurulum depolarına eklersin ve emin olmak içinde internete bağlanmadan yüklemeye çalışırsın..
Synaptic içerisinden ekleyebilirsin depolara cd ni veya System->Administration>Software Sources..
cd ni, depolara ekleyeceksn ve sonra güncelleme yapacaksın.Paketleri güncelleyecek ve listeyi yenileyecek.o sırada internetin baglı kalsın.
Ne zaman ki terminalden komut gireceksin o zaman baglantını kesersin.
Yada sana bir yöntem daha, tüm internet depolarının işaretlerini kaldır, sadece cd ler kalsın.sonra synaptic içinden veya terminalden komutu ver.
Ne yaprsan yap sonuc değişmez.Şayet cd içerisindeki kernel versiyonu ile su anda yuklu olan ubuntu daki kernel versiyonu veya diger paketlerin eşdeğerliliği varsa kurulur.
Suse sana 5 cd veya 1 dvd veriyor.Eğer istersen ubuntu da dvd versiyonunu internetten download a açmış.İndirebilirsin veya satın alabilirsin.O zaman sende aynı anda kurma seçeneğine sahip olursun.
Zaten bir ay sonra 8.10 versiyonu çıkacak.yılda 2 kere kuruyorsan, 1 ay bekleyebilirsin.
Ben genelde sadece 04 versiyonlarını kuruyorum fakat 7.10 versiyonu benim gördüğüm en güzel versiyondu..
teşekkürler.. biraz sabırsızım galiba.. ubuntu 8.04.1 lts kubuntu ise 8.04
sanırım bundan kaynaklanıyor.. neyse şimdi dvd versiyonunu araştırayım biraz bide tabi 8.10 versiyonu özelliklerini.. teşekkürler..
şimdi internetten kde kurulumu yaptım yaklaşık 200 mb kadar (doğruysa). cd nin hiç faydası olmadı.. üstelik bu ingilizce. türkçeye çeviremiyorum..üstelik bu kde 3.5.10....
benim cd deki kubuntu 8.04 kde 4.1.1 released nasıl cd den almadı (ki bu son sürümü) ve niye ingilizce. bu konuda fikrinizi paylaşırmısınız..
(yada galiba kubuntu ya hiç gerek yoktu, zaten pardusa çok benziyo ilk bakışta)
Pardusa benzemesi normal, çünkü pardus KDE kullanıyor.
KDE, windowstan gelenler için geçiş amacıyla çok ideal bir masaüstü ortamı.
Depolarda KDE4 var, synaptic içinden araştırabilirsiniz.
Türkçe sorununu ise, dil paketlerini yükleyerek çözebilirsiniz.Muhtemelen henüz türkçe dil paketlerini yüklemediniz.
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do
1-Hata veren paketler sisteminde eksik.Mümkünse bunları teker teker kaynak kodundan derleyerek kur.
2- http://www.php.net/features.safe-mode
Yukarıdaki linkte ayrıntılı bilgiler var.
httpd.conf dosyasının içinde;
php_admin_value open_basedir /usr/local/gcp
ikinci sorun daha cok php ile ilgili linux yerine..Dökümanlardan okuduğum kadarıyla çözümü de böyle.
Malum bayram, çok fazla vaktim yok, ayrıntıya giremiyorum şu an için.Fakat bu dediklerimi denemen bile sorununu çözer kanısındayım.
Kolay Gelsin
yum install rrdtool
yum install screen
yum install expect
yum install mysql
[root@host rrdtool-1.3.3]# yum install rrdtool
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do
yum kullanıyorsun.bu da demektir ki paket yöneticisi.
Kaynak kodu derlemek demek, sisteme kaynak kodlarını çekmek ve sonrasında genel olarak aşağıdaki komutlarla derlemek anlamında:
./configure
make
make install
gamecp için hangi dizini kullandı isen onu yazacaksın.Verdiğim linkte ayrıntılı bilgi var.
Umarım çözüme ulaşırsın
php_admin_value open_basedir