Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

Pardus içerisinde ses sorunu çok karşılaşılan problemlerden birisi.
Ses kartınla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilseydin, tüm olasılıkları aktarabilirdim.

Şimdilik aşağıdaki işlemi yapman, büyük olasılıkla sorununu çözecektir:

Terminal içerisinden "su" komutunu verip root şifreni girdikten sonra, "alsaconf" komutu ile ses kartını yeniden yapılandırabilirsin.

Bir diğer ihtimal çözüm yolu, terminal içinde "alsamixer" yazıp programı açman ve ses kanallarının açık olup olmadığını kontrol etmen ve gerekirse açman.

Sorun hala devam ederse, bilgi ver tekrar bakalım.

teşekkür ederim sorun halloldu ama sizin verdiğiniz kodlar (alsaconf) bulunamadı diyordu. Ben de başka yerlerden de araştırmıştım ve
1. ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/al ... c2.tar.bz2 masaüstüne indirin
2. Sağ tıklayıp Aç-buraya aç diyerek masaüstüne açın
3. Bu klasörü açın ve F4 tuşu ile konsol penceresine geçin
4. "su" komutu ile yetkili kullanıcı olun
5. "pisi it gcc -y" ile gcc'yi kurun
6. "./configure" ile alsaconf betiğini elde edin
7. "mv /etc/asound.conf /etc/asound.conf.backup" komutunu verin
8. "mv /etc/asound.state /etc/asound.state.backup" komutunu verin
9. "sh alsaconf/alsaconf" ile çalıştırıp kartınızı ayarlayın.
10. İsterseniz "pisi rm pulseaudio --ignore-dependency" ile pulseaudio'yu kaldırabilirsiniz

Tasma-Ses Sisteminden ALSA'yı seçmeyi unutmayın. Amarok ayarlarından da Motor sekmesinden ALSA'yı seçin. (Alıntı)
işlemlerini yaptım ve şuan müzkde video da oynatabiliyorum.
İlginiz için çok teşekkür ederim..

valla indirdim,iso dosyasını direkt CD ye attim,
kurulum ekrani geldi,
türkçe dil i seçtim,
dos komutları kibi peş peşe yazılar cikti, en son borda yada kırmızı renkte # işareti cikti ve ekran karanlik oldu,öylecede bekledi.

ıste benım ps dede aynı sorun var bu neden kaynaklanıyor acaba .ps ım deskop core duo asus p5Q deluxe anakart 4gb ram atı rodeonx1800 safıre ekran kartı sorun nedır acaba yardım ıcın sımdıden tesekkur.

Evden çıkarken anahtarı aldım.Arabamın kapısını açtım.Koltuğa oturdum.Aynayı düzelttim.Ama arabam çalışmadı.Arabanın sorunu ne olabilir acaba?...

Aynı durum burada da söz konusu.hata mesajlarını görmeden ne desek boş.
Ama neden görsel arayüze geçmediği sorusu ilginç.
Ekran kartının, kullandığın linux dağıtımı tarafından desteklenip desteklenmediğine bakmalısın.
Ve mümkünse, bu hatayı direk onlara bildir.Çünkü işletim sistemi dahi kurulamıyor varolan donanımınla.

alıntı.. bytan
sudo apt-get install kubuntu-desktop

Terminal içerisinde bu komutu verirsen kubuntu masaüstü kurulmuş olur.
Ayrıca, synaptic paket yöneticisinden de bunu kurabiilirsin.ve diğer kde programlarınıda.
İlla cd yi indirmene gerek yok.
--------

ben kde yi ubuntunun üzerine kurmak istiyorum. ama internetten değil. kubuntu cd si var elimde bununla kuramaz mıyım

cd ni kurulum depolarına eklersin ve emin olmak içinde internete bağlanmadan yüklemeye çalışırsın..
Synaptic içerisinden ekleyebilirsin depolara cd ni veya System->Administration>Software Sources..

cd ni kurulum depolarına eklersin ve emin olmak içinde internete bağlanmadan yüklemeye çalışırsın..
Synaptic içerisinden ekleyebilirsin depolara cd ni veya System->Administration>Software Sources..

sistem>yönetim>yazılım kaynakları n dan cd-rom işaretledim güncel olması için internet gerekli dedi tamam dedim faild hata verdi. (internette sorun yok)

sistem>yönetim>synaptic-paket yöneticisinden düzen menüsünde cd-rom ekle dedim ve takrar kubuntu desktop kur dedim olmuyor. internete girmeye çalışıyor.. bunu kubuntu cd sinden nasıl yapabileceğimi açıklayabilirsen sırayla sonuçları veririm. olmazsa baştan kubuntu kurulum yapıcam...

ben önceden suse linux kurmuştum gnome ve kde masaüstü kurulum seçenekleri vardı. ikisini de kurabiliyordum.
cevabını bekliyorum gözüm burda

cd ni, depolara ekleyeceksn ve sonra güncelleme yapacaksın.Paketleri güncelleyecek ve listeyi yenileyecek.o sırada internetin baglı kalsın.

Ne zaman ki terminalden komut gireceksin o zaman baglantını kesersin.

Yada sana bir yöntem daha, tüm internet depolarının işaretlerini kaldır, sadece cd ler kalsın.sonra synaptic içinden veya terminalden komutu ver.

Ne yaprsan yap sonuc değişmez.Şayet cd içerisindeki kernel versiyonu ile su anda yuklu olan ubuntu daki kernel versiyonu veya diger paketlerin eşdeğerliliği varsa kurulur.
Suse sana 5 cd veya 1 dvd veriyor.Eğer istersen ubuntu da dvd versiyonunu internetten download a açmış.İndirebilirsin veya satın alabilirsin.O zaman sende aynı anda kurma seçeneğine sahip olursun.
Zaten bir ay sonra 8.10 versiyonu çıkacak.yılda 2 kere kuruyorsan, 1 ay bekleyebilirsin.
Ben genelde sadece 04 versiyonlarını kuruyorum fakat 7.10 versiyonu benim gördüğüm en güzel versiyondu..

cd ni, depolara ekleyeceksn ve sonra güncelleme yapacaksın.Paketleri güncelleyecek ve listeyi yenileyecek.o sırada internetin baglı kalsın.

Ne zaman ki terminalden komut gireceksin o zaman baglantını kesersin.

Yada sana bir yöntem daha, tüm internet depolarının işaretlerini kaldır, sadece cd ler kalsın.sonra synaptic içinden veya terminalden komutu ver.

Ne yaprsan yap sonuc değişmez.Şayet cd içerisindeki kernel versiyonu ile su anda yuklu olan ubuntu daki kernel versiyonu veya diger paketlerin eşdeğerliliği varsa kurulur.
Suse sana 5 cd veya 1 dvd veriyor.Eğer istersen ubuntu da dvd versiyonunu internetten download a açmış.İndirebilirsin veya satın alabilirsin.O zaman sende aynı anda kurma seçeneğine sahip olursun.
Zaten bir ay sonra 8.10 versiyonu çıkacak.yılda 2 kere kuruyorsan, 1 ay bekleyebilirsin.
Ben genelde sadece 04 versiyonlarını kuruyorum fakat 7.10 versiyonu benim gördüğüm en güzel versiyondu..

teşekkürler.. biraz sabırsızım galiba.. ubuntu 8.04.1 lts kubuntu ise 8.04

sanırım bundan kaynaklanıyor.. neyse şimdi dvd versiyonunu araştırayım biraz bide tabi 8.10 versiyonu özelliklerini.. teşekkürler..

şimdi internetten kde kurulumu yaptım yaklaşık 200 mb kadar (doğruysa). cd nin hiç faydası olmadı.. üstelik bu ingilizce. türkçeye çeviremiyorum..üstelik bu kde 3.5.10....

benim cd deki kubuntu 8.04 kde 4.1.1 released nasıl cd den almadı (ki bu son sürümü) ve niye ingilizce. bu konuda fikrinizi paylaşırmısınız..

(yada galiba kubuntu ya hiç gerek yoktu, zaten pardusa çok benziyo ilk bakışta)

teşekkürler.. biraz sabırsızım galiba.. ubuntu 8.04.1 lts kubuntu ise 8.04

sanırım bundan kaynaklanıyor.. neyse şimdi dvd versiyonunu araştırayım biraz bide tabi 8.10 versiyonu özelliklerini.. teşekkürler..

şimdi internetten kde kurulumu yaptım yaklaşık 200 mb kadar (doğruysa). cd nin hiç faydası olmadı.. üstelik bu ingilizce. türkçeye çeviremiyorum..üstelik bu kde 3.5.10....

benim cd deki kubuntu 8.04 kde 4.1.1 released nasıl cd den almadı (ki bu son sürümü) ve niye ingilizce. bu konuda fikrinizi paylaşırmısınız..

(yada galiba kubuntu ya hiç gerek yoktu, zaten pardusa çok benziyo ilk bakışta)

bende de ubuntu 8.04.1 ve kubuntu 8.04 cdlerim var.. ben ubuntu kullanıyorum.. her iki masaüstünü de türkçe olarak kullanabilir miyim. kubuntuyu merak ettim. kubuntuyu cd den türkçe kuramıyor muyuz. teşekkürler

Pardusa benzemesi normal, çünkü pardus KDE kullanıyor.
KDE, windowstan gelenler için geçiş amacıyla çok ideal bir masaüstü ortamı.

Depolarda KDE4 var, synaptic içinden araştırabilirsiniz.

Türkçe sorununu ise, dil paketlerini yükleyerek çözebilirsiniz.Muhtemelen henüz türkçe dil paketlerini yüklemediniz.

Pardusa benzemesi normal, çünkü pardus KDE kullanıyor.
KDE, windowstan gelenler için geçiş amacıyla çok ideal bir masaüstü ortamı.

Depolarda KDE4 var, synaptic içinden araştırabilirsiniz.

Türkçe sorununu ise, dil paketlerini yükleyerek çözebilirsiniz.Muhtemelen henüz türkçe dil paketlerini yüklemediniz.

teşekkürler..

paket yöneticisinden kurdum

Aşağıdaki paketler kuruluysa sorun olmaması gerekiyor.Bir kontrol et istersen:

2cwopqx.png

teşekkürler yine çok yardımcı oldun her zaman ki gibi

Merhaba arkadaşlar..

Bir kaç sorum olacaktı. İnşallah yardımcı olabilirsiniz..

Sunucuma gamecp kurmaya çalışıyorum. Dosyaları indirdim..
Fakat kurulum ekranına gelince bazı hatalar alıyorum aşağıdaki gibi

v3elvr.jpg

burda rrdtool , screen , expect ve mysql un yuklu olmadıgını söylüor fakat ben bunları yüklemeye çalıştıgımdada

Kod:
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do

böyle bir şey yazıyor..

2. open_basedir denen şeyi ve safe modu nasıl kapatabilirim ? ve ya ordaki hata tam olarak nedir ..

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1-Hata veren paketler sisteminde eksik.Mümkünse bunları teker teker kaynak kodundan derleyerek kur.
2- http://www.php.net/features.safe-mode
Yukarıdaki linkte ayrıntılı bilgiler var.

httpd.conf dosyasının içinde;
php_admin_value open_basedir /usr/local/gcp

ikinci sorun daha cok php ile ilgili linux yerine..Dökümanlardan okuduğum kadarıyla çözümü de böyle.

Malum bayram, çok fazla vaktim yok, ayrıntıya giremiyorum şu an için.Fakat bu dediklerimi denemen bile sorununu çözer kanısındayım.

Kolay Gelsin

1-Hata veren paketler sisteminde eksik.Mümkünse bunları teker teker kaynak kodundan derleyerek kur.
2- http://www.php.net/features.safe-mode
Yukarıdaki linkte ayrıntılı bilgiler var.

httpd.conf dosyasının içinde;

ikinci sorun daha cok php ile ilgili linux yerine..Dökümanlardan okuduğum kadarıyla çözümü de böyle.

Malum bayram, çok fazla vaktim yok, ayrıntıya giremiyorum şu an için.Fakat bu dediklerimi denemen bile sorununu çözer kanısındayım.

Kolay Gelsin

kaynak kodundan derleyerek derken

Kod:
yum install rrdtool
yum install screen 
yum install expect
yum install mysql

şeklinde mi ?

eğer boyle ise ben bunları yaptıgımda çıkan sonuc bunun gibi oluyor..

Kod:
[root@host rrdtool-1.3.3]# yum install rrdtool
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do

ne yapmam gerekiyor?

ve bir sorun daha var
demişsin ama ben gamecp dosyalarını başka bir dizine attım.. O attıgım dizini mi yazmam gerekiyor ?

eger yardımcı olursan çok sevinirim..

yum kullanıyorsun.bu da demektir ki paket yöneticisi.
Kaynak kodu derlemek demek, sisteme kaynak kodlarını çekmek ve sonrasında genel olarak aşağıdaki komutlarla derlemek anlamında:

./configure
make
make install

gamecp için hangi dizini kullandı isen onu yazacaksın.Verdiğim linkte ayrıntılı bilgi var.

Umarım çözüme ulaşırsın

yum kullanıyorsun.bu da demektir ki paket yöneticisi.
Kaynak kodu derlemek demek, sisteme kaynak kodlarını çekmek ve sonrasında genel olarak aşağıdaki komutlarla derlemek anlamında:

./configure
make
make install

gamecp için hangi dizini kullandı isen onu yazacaksın.Verdiğim linkte ayrıntılı bilgi var.

Umarım çözüme ulaşırsın

Biraz once safe modu kapatmayı denedim fakat kapatıp apache ye restart atmama ragmen hala aynı sorun devam ediyor..

10zbs7a.jpg

ne yapmam lazım kafayı sıyırmak üzereyim :saskin:

ayrıca httpd.conf içinde
Kod:
php_admin_value open_basedir
diye bir satır yok :eek:ha:

Geri