Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

1. Linux kullacıları hangi İnternet security programlarını kullanabiliyor. (Kaspersky, Norton, Nod32 Linux'a kurulabiliyormu)
2. Linux'un emulatör programı var mı? Eski oyunların ve PS3 oyunlarının emülatörü olduğu gibi bu oyunlar emülatör ile windows'ta çalışabiliyor.
Windows'ta çalışan programları Linux' ta çalıştırabilecek bir emülatör program var mı?
3. Linux'un dosya sistemini norton ghost veya Acronis True image programları tanıyormu. Bu programlarla Linux'un imajı alınabilir mi?
4. Bütün linux sürümlerinin kullandığı dosya formatı (Windows'ta NTFS olduğu gibi) aynımıdır. Yoksa Linux sürümlerinde (Pardus, Ubuntu gibi) farklılık gösterir mi?

1-İnternette yer alan virüs, worm, trojan gibi zararlı yazılımlar win işletim sisteminde çalışacak şekilde yazılıp derlendikleri için, Lİnux ta işe yaramazlar.Ancak buna rağmen bazı Antivirüs programlarının Linuıx versiyonları mevcut.Örnek:Avast.Bunun yanında güvenlik için firewall kullanılıyor.

2-Windows oyunları ve programları için wine yazılımı mevcut.

3-Norton Ghost 2003 ve Acronis True Image 6.0 şunları destekliyor: Linux EXT3, EXT2, Microsoft FAT and NTFS

4-En yoğun kullanılan dosya sistemleri ext3 ve ext2 dir.Kurulum esnasında seçme hakkınız bulunuyor.OpenSuse ReiserFS kullanır..

iyi akşamlar büyük bir sorunum var sanırım bir pdf dosyasını açarken sağ tıklayıp birlikte açtan fontforce programını seçtim mause u oynatırken ekranın sağ kısmından bir bölümü dikey olarak siyahlaştı ve ekran sınırı orası oldu yani oku en fazla oraya kadar çekebiliyorum.güvenli kip te yaptığımda bir sorun yok normal şekilde monitör ayarlarıyla uğraştım ama olmadı.açılışta anakartın firmasının resmini gösterirken de ekran tekrar tanıma yapıyor ve yine aynı oluyor. işletim sistemi pardus 2008
ekran onboard via (3d desteği yok) anakart msı k9vgm-v.

Görüntü ayarlarınla ilgili olan kısımlarda düzenlemeler yapman gerekiyor.
veya kısaca yeni bir kullanıcı açabilrsin.bu kullancııda sorun çıkmıyorsa, problem yasadığın kullanıcının config dosyaları içerisinden sorununu çözebilirsin.bu config dosyaları gizli dosya olarak /home/kullanıcı/ altında duruyorlar.

Görüntü ayarlarınla ilgili olan kısımlarda düzenlemeler yapman gerekiyor.
veya kısaca yeni bir kullanıcı açabilrsin.bu kullancııda sorun çıkmıyorsa, problem yasadığın kullanıcının config dosyaları içerisinden sorununu çözebilirsin.bu config dosyaları gizli dosya olarak /home/kullanıcı/ altında duruyorlar.

saol ama sorun çözülmedi öntanımlı girş yaptığımda servis yükleyicisi açılmadan direk konsola atıyor.birde ben format atmak istesem şimdeye kadar kurduğum programları yedekleye bilirmiyim?

Konsola düşüyor olması garip..

sisteminde x11 ile ilgili xorg.conf dosyasının yedeği varsa onu kullan.eğer yoksa recovery mode varsa pardus cd sinde, onu kullan.son çare, format atabilirsin.formattan sorna herşey kaybolur.
yedekleme konusunda şu an çeşitli yazılımlar var.onları kullanabilirsin.

birşey dikkatimi çekti ev dizinimde hs_err_pid10021.log isimli bir sürü belge var hatta saydım 4580 tane var bir tek sonlarındaki rakamlar değişti onun dışında tek sorunda o değil de açılıta dkunmatik pad çalışıyor ama bende dokunmatik ped yok hatta o çöktü :(

can uğur ayfer in kitaplarıyla başlayabilirsin.
en temelinden anlatıyor.unix lerden geliyor anlatmaya.ama iinde karşılaşabilecegin her türlü sorunun cevabı mevcut bir ev kullanıcısı olarak.
kitap bölümde mevcut..
kim korkar linux tan veya kim korkar unix ten olacak adı..

Linux Ubuntu Türkçe CD'den çalışan versiyonu varmı varsa nereden download yapabilirim. (Ubuntunun web sitesine baktım. )

Linux Ubuntu Türkçe CD'den çalışan versiyonu varmı varsa nereden download yapabilirim. (Ubuntunun web sitesine baktım. )

Ubuntu'nun web sitesindeki cd ler tüm dilleri kapsıyor.Standart zaten.
Fakat içerisinde türkçeninde olduğu dillerin bazı paketleri eks.k.Ama yüzde 80-90 oranında türkçeleştiği söyleniyor.

Ubuntu'nun web sitesindeki cd ler tüm dilleri kapsıyor.Standart zaten.
Fakat içerisinde türkçeninde olduğu dillerin bazı paketleri eks.k.Ama yüzde 80-90 oranında türkçeleştiği söyleniyor.

CD'den bilgisayara kurulabilen versiyonlar var ubuntunun web sitesinde; cd'den (bootable cd) çalışan versiyon yok.

Xp bilgisayara pardus 2008 kurulumu !!Yardım!!

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır kafamda olan linux işletim sistemini bn de denemeye karar verdim ve aranızdayım :D

benim toshiba sattelite A200 serisi laptopum var. Kendi üzerinde Vista Home yüklü olarak geldi ben gene internet araştırmalarım sayesinde bunu XP ye çevirebildim şimdi de Hem güncel işlerimi XP den yapmak; linuxu da yakından tanımak için pardus u kurmak istiyorum (aslında kafamdan geçen opensuse 11.0 dı ama pardus biraz daha cazip geldi ne de olsa türk yapımı :D )

bikaç sorum olucak

Xp yi kurarken sata disklerde sorun yaşamıştım ve sata driverleri bulunan xp cd si hazırlamak zorunda kaldım yanı problem pardus kurarken de geçerli olacak mı?

hem xp ve hem pardus u aynı disk üzerinde farklı partitionlar üzerine kurup çalıştırabilirmiyim?

yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :clap

Öncelikle azminiz ve linux hevesinizi okumaktan memnun oldum.Burada her türlü yardımı ve yönlendirmeyi sağlayabiliriz.

Sorunuzu uygun olan kısma taşıdım.Ayrı konu açmak yerine, yaşanılan problemleri burada çözümlemeye çalışıyoruz..

Sata konusunda daha önce bilgi verildi forum içinde.İki yolu var.İlki bios içinde Sata ayarı;

SATA AHCI Mode: AHCI
Onboard SATA/IDE Device: RAID/IDE

(Yukarıdaki gibi bir ayar olmalı..)

ikinci yolsa pardus wiki sayfalarında bilgi aramak..

İkinci sorunuza gelirse, aynı harddiskte farklı bölümlerde olmak koşuluyla istediginiz kadar işletim sistemi kurablirsiniz..

merhaba arkadaşlar. uzun süredir linuxa geçmek istiyorum yalnız aklımda bazı sorular var.
1-linux'u windows xp ile aynı makinada kullanabilirmiyiz
2-windowsta kullandığım photoshop vb. programlarımın kurulumunu linuxa uyarlamak mümkünmü yoksa hepsininn tek tek linux sürümünümü bulacağız
3linuxun bir sürü dağıtımı var ve örn. maya linux fenora için deniliyor yani bu mayay'yı pardusta kullanamayacağımmı demek? vs.
cevaplarınız için teşekkürler.

merhaba arkadaşlar. uzun süredir linuxa geçmek istiyorum yalnız aklımda bazı sorular var.
1-linux'u windows xp ile aynı makinada kullanabilirmiyiz
2-windowsta kullandığım photoshop vb. programlarımın kurulumunu linuxa uyarlamak mümkünmü yoksa hepsininn tek tek linux sürümünümü bulacağız
3linuxun bir sürü dağıtımı var ve örn. maya linux fenora için deniliyor yani bu mayay'yı pardusta kullanamayacağımmı demek? vs.
cevaplarınız için teşekkürler.

Linux'a hoşgeldin.
Aradığın ve aklına gelebilecek tüm sorularının yanıtları şu an için bu forumda var.Ayrıntılı bilgilere küçük bir aramayla rahatlıkla ulaşabilirsin.
Eğer kısaca yanıt vermek gerekirse sorularına:

1-Linux ve Windowsu aynı makinada kullanabilirsin.(Bkz:İki üstteki mesajım..)
2-BU programların bazılarının linux versiyonu var.Olmayanları ise WINE yazılımı ile kullanabiliyoruz bir seviyeye kadar.Hangi program hangi seviyede çalıştırılabiliyor burada yazıyor.
3-Bir programın eğer kaynak kodlarına sahipsen, yeryüzündeki tüm linuxlarda kullanabilirsin.

Merhaba arkadaşlar, ben Linux işletim sistemini öğrenmek istiyorum. Öğrenmek istiyorum istemesinede ne kadar arama yaptıysamda linux işletim sistemini indirip kurmam için bir adres bulamadım. Bulduysamda ingilizce buldum. Biri Allah rıza için beni şu işkenceden kurtarsın Linux un en son sürümünü ve türkçe olanını nereden indirebilirim. Bu siteden bir arkadaşımızın açtığı konudaki eğitim setlerinide indiriyorum. Yardımlarınız için şimdiden tşkler..

Merhaba arkadaşlar, ben Linux işletim sistemini öğrenmek istiyorum. Öğrenmek istiyorum istemesinede ne kadar arama yaptıysamda linux işletim sistemini indirip kurmam için bir adres bulamadım. Bulduysamda ingilizce buldum. Biri Allah rıza için beni şu işkenceden kurtarsın Linux un en son sürümünü ve türkçe olanını nereden indirebilirim. Bu siteden bir arkadaşımızın açtığı konudaki eğitim setlerinide indiriyorum. Yardımlarınız için şimdiden tşkler..

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty_tr

Ubuntu'nun 8.04 versiyonu şu an kullanımda.Verdiğim link 7.04 için Türkçe bilgiler içeriyor.8.04 ile 7.04 arasında yüzde 98 benzerlik bulunmakta.Bu yüzden faydalı olacağını düşünüyorum.
Kurulum kısmına gelirsek, linux bölümümüzde, Ubuntu için resimli anlatımlar mevcut.Yararlanabilirsiniz.
İnternetten indireceğiniz siteler ingilizce olsa dahi, cd lerin içeriğinde türkçe dil paketleri genel olarak mevcut.BU konuda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

birde düzgün türkçe okuyup yazabilsen

İkili tartışmalar ve sataşmalar yasaktır.Bu size ilk uyarım

Geri