Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

S.a arkadaşlar..

Benim Linux sunucum var ve bu sunucuya Grand Theft Auto San Andreas Multiplayer Server kurdum.. Fakat serverda hata verdi ve server kapandı . Server kapandıktan sonra yeniden kendim ssh ye girip açmak zorunda kaldım. Bunun yerine server kapandıgında serverı yeniden başlatabilecek bi şey var mı :melek:melekYardım ederseniz çok makbule geçersiniz:clap:clap

Mesajını editlemişsin, yeni gördüm.

1.png

Eğer buradaki konumda yoksa, system->Preferences->Main Menu den eklemeye çalış.
Eğer hala olmuyorsa aşağıdaki işlem sorununu çözecektir:

Kolay Gelsin

teşekkürler. söylediklerini uyguladım sonuç verdi. (en son söylediğin -sudo ile olan-)..

tamam ama registration yapamıyorum. şifreyi mail adresime istedim geldi. kodu giriyorum avast açılmıyor. daha avast ın görünümünü bile göremedim. windows da çalışmak istemiyorum ama bu işler orda daha kolay sanki..

gerçi antivirüs değilde internet securty arıyordum ben ama bunu bile kullanamıyorum daha

S.a arkadaşlar..

Benim Linux sunucum var ve bu sunucuya Grand Theft Auto San Andreas Multiplayer Server kurdum.. Fakat serverda hata verdi ve server kapandı . Server kapandıktan sonra yeniden kendim ssh ye girip açmak zorunda kaldım. Bunun yerine server kapandıgında serverı yeniden başlatabilecek bi şey var mı :melek:melekYardım ederseniz çok makbule geçersiniz:clap:clap

Anladığım kadarıyla, sadece SAMP server aniden kapanıyor ve elle açmak zorunda kalıyorsun?
Eğer doğru anladıysam autostart için bir script oluşturmalısın.Aşağıda hazırlanmış bir scrip mevcut.bunu ben yazmadım sadece bazı kısımlarını editledim, daha etkin hale getirdim.Bu scripti kullanmak için crontab a aşağıdaki gibi bir girdi oluşturmalısın.Nasıl yapılacağı hakkında bir fikrin yoksa buradaki konum içerisine ayrıntılı bilgi vermiştim crontab hakkında..

*/5 * * * * /path/to/samp/checkingsamp.sh

Aşağıdaki scripti sistemine uygun şekilde düzenledikten (path/to/ kısmı) sonra uygulama dosyası olarak tanımla.Herşeyi doğru yaparsan sorunun çözülmüş olur.

checkingsamp.sh
#!/bin/sh

PROCESS_COUNT=$(ps -fu root | grep samp02svr | grep -v grep | wc -l)
case $PROCESS_COUNT in
0) /path/to/samp02svr &
;;
1) #OK, program is already running once
;;
*) #OK, program is already multiple times
;;
esac

eşekkürler. söylediklerini uyguladım sonuç verdi. (en son söylediğin -sudo ile olan-)..

tamam ama registration yapamıyorum. şifreyi mail adresime istedim geldi. kodu giriyorum avast açılmıyor. daha avast ın görünümünü bile göremedim. windows da çalışmak istemiyorum ama bu işler orda daha kolay sanki..

gerçi antivirüs değilde internet securty arıyordum ben ama bunu bile kullanamıyorum daha

Avast neden çalışmıyor bilemiyorum.Şifreyi girdiğin anda açılmış olması gerekirdi.Bunun Linux ile doğrudan bir ilgisi yok.Bu işler belki win de daha kolay olabilir ama her format atışında tekrar tekrar bu işleri yaparsın.Ama linux için bir kere yaparsın.Ve birazda win alışkanlığı var tabi.Linux üzerindeki hakimiyet arttıkça aslında daha kolay ve esnek olduğuda görülecektir.

İnternet security vs..KIsaca guarddog veya firestarter kullanabilirsin.

sudo apt-get install firestarter

veya

sudo apt-get install guarddog

linux üzerinde matlab nasıl kurabilirim? , bunun için yine crackli bir program mı bulmam gerekir?, öyleyse nerden bulabilirim?

şimdiden teşekkürler.

düzeltme: cewap için teşekkür ederim bytan, matlab2008a buldum, indirdim hatta kurdum bile. ve bunların hepsini pardusla yaptım içinde torrent programı bile var :)
üstelik çalışıyorda :clap

Crack olayları zaten aynı.orjinal exe yerine crackli exe yer değiştiriliyor o kadar yada ilgili dosyalar..

İster crackli ister lisanslı yazılımlar..

Wine programı bu amaçlarla tasarlanmış.Aşağıdaki linklerde matlab ve mathcad için aradığın bilgiler var.
Mathcad şu an için hayalkırıklığı olsa da, matlab la sorun yaşamayacağın görünüyor.

http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=5385&iTestingId=5290
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9441&iTestingId=16423

Avast neden çalışmıyor bilemiyorum.Şifreyi girdiğin anda açılmış olması gerekirdi.Bunun Linux ile doğrudan bir ilgisi yok.Bu işler belki win de daha kolay olabilir ama her format atışında tekrar tekrar bu işleri yaparsın.Ama linux için bir kere yaparsın.Ve birazda win alışkanlığı var tabi.Linux üzerindeki hakimiyet arttıkça aslında daha kolay ve esnek olduğuda görülecektir.

İnternet security vs..KIsaca guarddog veya firestarter kullanabilirsin.

veya

[/B]

teşekkür ederim. firestarter i kurmuştum zaten bu firewall ne kadar işimi görür bilmiyorum.( bu otomatik mi çalışıyor yoksa bilgisayarı her açtığımda mı çalıştıracam. yani bilgisayar ilk açılışta saatin ve pil göstergesinin olduğu alanda görünmüyorda)

teşekkür ederim. firestarter i kurmuştum zaten bu firewall ne kadar işimi görür bilmiyorum.( bu otomatik mi çalışıyor yoksa bilgisayarı her açtığımda mı çalıştıracam. yani bilgisayar ilk açılışta saatin ve pil göstergesinin olduğu alanda görünmüyorda)

Firestarter ı kurduktan sonra kendi isteğine göre ayarlarını belirlersen o çalışacaktır.

http://www.fs-security.com/docs.php
http://www.fs-security.com/docs/preferences.php

Yukarıdaki 2 link aradığın her türlü bilgiyi içeriyor.

Fakat kısaca bahsetmem gerekirse ilk kullanım için root hakkı ile açıp ayarlamalarını belirlersen, sihirbaz yardımıyla, program penceresini çarpıya basıp kapatmış olsan dahi o çalışmaya devam edecektir.

Firestarter, sistem servisi olarak çalıştırıldığında her sefernde elle çalıştırmana gerek yok.Bu yuzdende saatin yanında bir ikon görmeyebilirsin.Bu sorun değil.

Ama ben ikon görmek istiyorum dersen, firestarter, root haklarıyla çalıştırılmamalı ve kullanıcı tarafından çalıştırılmış olmalıdır.Ancak bu şekilde saatin yanında bir simgesi görünebilir.
Bununla ilgili ayarlar burada

Firestarter ı kurduktan sonra kendi isteğine göre ayarlarını belirlersen o çalışacaktır.

http://www.fs-security.com/docs.php
http://www.fs-security.com/docs/preferences.php

Yukarıdaki 2 link aradığın her türlü bilgiyi içeriyor.

Fakat kısaca bahsetmem gerekirse ilk kullanım için root hakkı ile açıp ayarlamalarını belirlersen, sihirbaz yardımıyla, program penceresini çarpıya basıp kapatmış olsan dahi o çalışmaya devam edecektir.

Firestarter, sistem servisi olarak çalıştırıldığında her sefernde elle çalıştırmana gerek yok.Bu yuzdende saatin yanında bir ikon görmeyebilirsin.Bu sorun değil.

Ama ben ikon görmek istiyorum dersen, firestarter, root haklarıyla çalıştırılmamalı ve kullanıcı tarafından çalıştırılmış olmalıdır.Ancak bu şekilde saatin yanında bir simgesi görünebilir.
Bununla ilgili ayarlar burada

eline sağlık. tteşekkürler..

yalnız avast niye açılmıyor yada başka internet serurity veya total security var mı önerebileceğin...

yoksa ubuntuyu tekrar kurup içine de firefaster i kurup sadece güncellemeler yaparak ve sisteme güvenerek kullanacağım artık

Tan abi bu back track linux u cd+r ye yüklüyorum açılıyo kosola geçiyor.Dvd+rw ye yüklüyorum direk ekrana geçiyor.Cd de bir sorun olduğunu sanmıyorum.Dükkandan aldığım gibi yazdırdım onun dışında md5sum kontrolü ve cd yi 8× hızda yazıp doğrulatmıştım acaba sorun nedir? Bi de dvd ye mi yazdırsak??

Tan abi bu back track linux u cd+r ye yüklüyorum açılıyo kosola geçiyor.Dvd+rw ye yüklüyorum direk ekrana geçiyor.Cd de bir sorun olduğunu sanmıyorum.Dükkandan aldığım gibi yazdırdım onun dışında md5sum kontrolü ve cd yi 8× hızda yazıp doğrulatmıştım acaba sorun nedir? Bi de dvd ye mi yazdırsak??

Backtrack lar, 2 ayrı şekilde dağıtılıyorlar:
1-CD versiyonu
2-Extended versiyon --USB için.

Bunun dışında, cd ye yazım sırasında eksik bişeyler olmuş olabilir.Mesela son paketlerde yükleme sırasında atlama olmuş olabilir.Yada cd nin kapasitesi yetmemiş olaiblir vs.

Bunu anlamak için, indirdigin linkteki md5 ile iso nun md5 ine bakmak lazım.Sanırım bunu yapmışsın.
Bir sonraki adım olarak, cd ye yazdıktan sonra, doğrulatma yapmalısın.

Bana çok ilginç geldi bu hata.İlk defa duyuyorum cd ye yazınca konsol, dvd ye yazınca görsel arayüz =)

Çözüme ulaştırdığında bilgi verirsen sevinirim.Öğrenmiş oluruz neymiş bu gariplik :goz:

yalnız avast niye açılmıyor yada başka internet serurity veya total security var mı önerebileceğin...

yoksa ubuntuyu tekrar kurup içine de firefaster i kurup sadece güncellemeler yaparak ve sisteme güvenerek kullanacağım artık

Linux' da güvenlik, antivirus, firewall vs..Bu konuda uzun uzun çok yazdım.Az önce de aşağıdaki konuyu açtım.

http://www.hackhell.com/showthread.php?p=3472277

Ubuntu kurulum aşamasında dış dünyaya kapalıdır.Root haklarıyla internetten bilmedigin bir script indirip çalıştırmadıgın surece ve güncellemelerini yaptığın sürece, hiç bir sorun yaşamazsın.

Bilgisayarın su an güvenli mi değil mi?

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Yukarıdaki linke tıklayıp, ”Proceed” dersen ve çıkan pencerede ”All service ports” u seçip taratırsan, sana sonucu gosterecektir.
Hepsinin yeşil olması demek, bilgisyaarının dış dünya için korunduğunu gösteriyor.
Benim makinemde hiç bir guvenlik programı yok.Ne antivirus, ne firewall.

İşte sonucum:

1qjriq.png

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Backtrack lar, 2 ayrı şekilde dağıtılıyorlar:
1-CD versiyonu
2-Extended versiyon --USB için.

Bunun dışında, cd ye yazım sırasında eksik bişeyler olmuş olabilir.Mesela son paketlerde yükleme sırasında atlama olmuş olabilir.Yada cd nin kapasitesi yetmemiş olaiblir vs.

Bunu anlamak için, indirdigin linkteki md5 ile iso nun md5 ine bakmak lazım.Sanırım bunu yapmışsın.
Bir sonraki adım olarak, cd ye yazdıktan sonra, doğrulatma yapmalısın.

Bana çok ilginç geldi bu hata.İlk defa duyuyorum cd ye yazınca konsol, dvd ye yazınca görsel arayüz =)

Çözüme ulaştırdığında bilgi verirsen sevinirim.Öğrenmiş oluruz neymiş bu gariplik :goz:

Sanırım sorunu buldum bigün ubuntu da çalışırken bir cd taktım hemen tanıdı zaten açtı cd yi , sorunsuzca işimi yaptım.Ubuntuyu kapattım windowsu açtım dedim şu backtark cd sini yazdırayım bide ne göreyim ashamboo burn 2008 dvd-rom u görmüyo bilgisayarımda gözüküyo ama görmüyo yeniden başlattım gördü dvd-rw yi yazdırdım...
çalıştı denemek için yazdırdığımdan bide rw özelliği olduğundan cd ye çekmek istedim nero 7 de yazdırdım kontrol ettridim sorunsuz dedi...Başlatınca böyle oldu.Valla biraz uzun anlattım ama neyse windows tanımadı yani :p

EDİT:BU yazdıklarımı backtark linux tan yazıyorum bu cd'yide ubuntudan yazdırdım...
tan abi senin verdiğin linkede tıkladım.benimde aynı hepsi kapalı...
Windowstada kapalı ama 1 hafta uğraştım en sonunda modeme girip ftp,telnet ve http portlarımı kapattım.Eee Http portunu yönlerdiğim için kendim bile zar zor modemime giriyorum... :vur :)

Linux' da güvenlik, antivirus, firewall vs..Bu konuda uzun uzun çok yazdım.Az önce de aşağıdaki konuyu açtım.

http://www.hackhell.com/showthread.php?p=3472277

Ubuntu kurulum aşamasında dış dünyaya kapalıdır.Root haklarıyla internetten bilmedigin bir script indirip çalıştırmadıgın surece ve güncellemelerini yaptığın sürece, hiç bir sorun yaşamazsın.

Bilgisayarın su an güvenli mi değil mi?

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Yukarıdaki linke tıklayıp, ”Proceed” dersen ve çıkan pencerede ”All service ports” u seçip taratırsan, sana sonucu gosterecektir.
Hepsinin yeşil olması demek, bilgisyaarının dış dünya için korunduğunu gösteriyor.
Benim makinemde hiç bir guvenlik programı yok.Ne antivirus, ne firewall.

İşte sonucum:

1qjriq.png

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

eline emeğine sağlık bytan... çok teşekkür ediyorum

Arkadaşlar güzel bir proxy programı biliyor musunuz? Güzel dediğim kendisi proxy server bulan ve onları denetleyip ayıran (çalışıyomu diye) kolayca kullanılabileceğimiz bir program.Ben windowsta free proxy standart kullanıyodum o program dünyadaki bütün proxy leri tarayarak çalışanları gösteren ve bir iki tıkta bağlanarak proxy'leri kullanabileceğimiz ücretsiz bir programdı.Bidiğiniz bir program varsa verebilir misiniz?

Arkadaşlar güzel bir proxy programı biliyor musunuz? Güzel dediğim kendisi proxy server bulan ve onları denetleyip ayıran (çalışıyomu diye) kolayca kullanılabileceğimiz bir program.Ben windowsta proxy switcher standart kullanıyodum o program dünyadaki bütün proxy leri tarayarak çalışanları gösteren ve bir iki tıkta bağlanarak proxy'leri kullanabileceğimiz ücretsiz bir programdı.Bidiğiniz bir program varsa verebilir misiniz? Bu arada ubuntu 8.4.1 kullanıyorum...

pardusu kaldırdım ubuntunun açılışını düzenliyorum setup hd(0) ile çözdüm. grub içindeki menu.lst dosyasında değişiklik yapamıyorum. salt okunur. pardusda ve vista da kolayca sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırabiliyordum. ubuntuda bu root erişimini nasıl yapabilirim.

Merhaba
yeni pardus kurdum ama ses yok mp3 ve video oynatma programı çalışmıyor ne yapabilirim?
bu arada bilgisayar da hem XP hem de Pardus kurulu xp de iken herhangibir sorun yok ama pardus'ta..

Pardus içerisinde ses sorunu çok karşılaşılan problemlerden birisi.
Ses kartınla ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilseydin, tüm olasılıkları aktarabilirdim.

Şimdilik aşağıdaki işlemi yapman, büyük olasılıkla sorununu çözecektir:

Terminal içerisinden "su" komutunu verip root şifreni girdikten sonra, "alsaconf" komutu ile ses kartını yeniden yapılandırabilirsin.

Bir diğer ihtimal çözüm yolu, terminal içinde "alsamixer" yazıp programı açman ve ses kanallarının açık olup olmadığını kontrol etmen ve gerekirse açman.

Sorun hala devam ederse, bilgi ver tekrar bakalım.

Geri