Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

Pardus yada ubuntu için usb modem sürücüsü lazım

Pİkatel usb modemim var ubuntu yada pardus 2008 için sürücüsünü bulabilir misiniz bide nasıl yükleniceğini anlatırsanız iyi olur :) googleda araştırdım ethernet modem alın diyorlar uğraşmıycaksam neden linux kurıyım windowsa devam ederim :S İnternete girebilirsem bende linux kullanıcısı olcam sonsuza kadar sonrasını internet vasıtasıyla öğrenirim zaten.

Konunu buraya taşıdım.

Aradığın sorunla bende karşılaşmıştım.Pikateller çeşit çeşit.Kimi conexant chipsetli vs..

Çözüm var fakat, yeni bir linux kullanıcısnın yapabileceği türde değil.Benim önerim, etherneti olan bir modem seçmen.Ama illa ben yaparım diyorsan işte link:

http://eciadsl.flashtux.org/doc/eciadsl_install_tr.html

Kolay Gelsin

MERHABA ARKADAŞLAR,

BEN PARDUS 2007 KURDUM PC YE BI YANDANDA WINDOWS VAR PARDUSA 20 GB ALANI BIRAKTIM ASSAGI YUKARI 2 GB ONBELLEK 10 GB NORMAL VS. VS. SİMDİ LİNUX'U TURLUYORUM :biggrin

ADAMLAR GÜZEL Bİ SİSTEM YAPMIŞLAR HELAL OLSUN :clap:clap AMA EN KISA ZAMANDA PARDUS 2008'I DENEMEM LAZIMM :victory

AMA ARKADASLAR BENIM BI SORUNUM VAR PARDUS 2007'DE YA BU LINUX İSLETİM SİSTEMİNDE TEMA DİYE Bİ KAVRAM YOKMU YAW :vur:vur:vur:vur:vur:saskin:eek:ha

IMDAT ARKADASLAR xD PiSi den INDIRIM DEDIM ONDADA TEMA FLN YAZMIYOR KI MASAUSTU ARACLARI VS. VAR Bİ TANE XHAPIRE DİE Bİ TEMA İNDİRDİM ONUDA KURAMIYORUM CILDIRCAM YA YARDIM LUTFENN !!

Teşekkürler Kardeşim Çok Yardımcı Olucak Benim bi Sualim daha war izin verirsen,

Pardus 2007 ile Pardus 2008 arasında arayüz olarak fark varmı ?

Ve ikisi arasında ne gibi farklar var altyapının değişmesi ne fayda sağlıyor ?

_____________________________________________________________________________________

Bide Bu İndirdiğim Temaları Nasıl Kurucam :durdurun ?? :D

Microsoft'un çalışnanını ceple arasam bu kadar yardım edemezdi :durdurun

Çok teşekkürler arkadaşım.Peki, o verdiğin sitede benim KDE leri indirmem gerekiyor sanırım ?

KDE leri indirdim hatta diğerindende indirdim ancak nasıl kurucağım ben bunları ?

__________________________________________________________________________-

Birde ben dediğim gibi pardus'u windows'un yanına kurmuştum ama başlangıçta neden sadece pardus görünüyor 20 gblık alanı biçimlendirdim yani boş olan alanı ama başlangıçta sistem seçmede sadece Pardus 2007 yazıyor Windows Vista'ya nasıl ulaşabilirim ??

2 Gb ram 2000Mhz işlemci 256 Mb Ekran kartı olmasına rağmen Linux'un oyunlarında neden sürekli takılıyor ?

1-KDE control center içerisinde, görünümlerle iligli sekmeler mevcut.
Orada indirdiğin temayı gösterip kullanabilirsin.

2- df -Th komutu ver ve çıktıyı buraya aktar bakalım ne varmış sisteminde.
Ve ilave olarak fdisk -l (Küçük L) içinde aynısını yaparsan daha iyi olur.

3-Ekran kartının driver ının tam olarak yüklenip yüklenmediğine bakman gerekir.

df -Th Sonuçları:

Kod:
Dosyasistemi Türü    Boy   Dolu Boş   Kull%Bağlanılan yer
/dev/sda1     ext3     12G  2,9G  8,7G  25% /
/dev/sda3     ext3    487M  222M  165M  58% /home
tmpfs        tmpfs   1013M     0 1013M   0% /dev/shm
___________________________________________________________________________________

fdisk -l Sonuçları:
Kod:
bash: fdisk: command not found

Böyle Yazdı Kardeş fdisk -l 'de :vur

Ekran kartı yüklenmişmi yüklenmemişmi pek anlayamadım ama bi bak Sistem'e girince böyle yazıyor
:biggrin:victory:durdurun:durdurun:vur

Kod:
Ekran Bilgisi:
Üretici:  nVidia Corporation
Model:   G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]
Sürücü:   nv (3B desteği yok)
______________________________________________________________________________________________________________

Senin şu an kullandığın temanın adı nedir ve nasıl yüklediğini sorabilir miyim kardeş yaw ben beceremedim :durdurun çünkü görmüyor temayı kthememanager fln denedim gene yemedi tek istediğim tema olarak başlat menüsü ve kenarlıkların değişmesi :victory Senin kullandığın temanın adı nedir bide nasıl kurdun bi açıklarsan ?

Arkadaşlar ben bugün heves edip pardus 2008 için PC Magazine aldım içinden çıkan iso yu cd ye attım fln.
Hepsi tamam.Cd yi taktım reset attım boot ekranı geldi sonra turuncu pardus ekranı geldi.

Linux kerneli fln yükledi seçeneklerden sabit diski seçtim sonra windows un dos ekranı gibi bi ekran çıktı.

Oraya ne yazmam gerekiyo bilmiorum.Yardım ederseniz sevinirm.

Aslında xp kullanıcısıyım korka korka yüklüyodum.Bi sorun çıkmaz değil mi başlangıçta hangisine gireceğimi seçebilirmiyim?

Ben gnome masaüstü kullanıyorum.
Çok nadiren kodlarla uğraşıyorum bu tür ıvır zıvır için.

Denetim Merkezi-Control Center içerisinde, görünüm, look&feel gibi bir sekme var.

Kcontrol -> Appearance & Themes -> Style yada -> Window Decorations.

Burada tema ayarları mevcut.Yeni tema ekleme imkanı mevcut.

Ben senin neden kthememanager kullanamadığını anlayamadım.Kuramadınsa, kurulum için biraz araştırma yapmanı öneririm.

Senin ekran kartının 3D desteğinin olmadığını yazıyor.Pardus'un default olarak yüklediği driver buna izin vermemiş anlaşılan.Ama nvidia nın senin ekran kartın için güncel 3d destekli driver ı var mı yok mu buna bakmalısın sitesinden.

Bu arada sistemine bağlı win bölümleri görünmüyor.Senin hdd kaç gb?

Win e giriş için grub veya lilo olmalı.bunlardan briinin aöılış için yüklenmiş olması lazım.
/boot altında bunu bulabilirsin.Ayarları hakkında biraz araştırma yapabilirsin.
Sistemine nasıl win bölümlerini bağlamak içinse fstab dpsyası içinde bir satır ekleyerek gerçekleştirmemiz lazım.

fdisk -l komutunu eğer root haklarıyla denemedi isen, root haklarıyla dene.
Eğer hala sonuç çıkmazsa, önce sistemine fdisk kurulumu yap.Daha sonra sonucu bildir.Sen onu bildirmediğin sürece ne grub ayarı ne fstab ayarı yapılabilir.

Zaten yeni kurulumdan sonra grub ayarına ihtiyaç duymuş olmanda garip.fdisk in olmaması ise daha da garip.Bence kısa yoldan xp ni xp cd si ile düzelt, sonra biraz yardımla pardusu tekrar kur.

Arkadaşlar ben bugün heves edip pardus 2008 için PC Magazine aldım içinden çıkan iso yu cd ye attım fln.
Hepsi tamam.Cd yi taktım reset attım boot ekranı geldi sonra turuncu pardus ekranı geldi.

Linux kerneli fln yükledi seçeneklerden sabit diski seçtim sonra windows un dos ekranı gibi bi ekran çıktı.

Oraya ne yazmam gerekiyo bilmiorum.Yardım ederseniz sevinirm.

Aslında xp kullanıcısıyım korka korka yüklüyodum.Bi sorun çıkmaz değil mi başlangıçta hangisine gireceğimi seçebilirmiyim?

Aşağıdaki linkte resimli kurulum mevcut.İstersen önce bir sanal makina üzerinde denemeler yap kurulum tecrübesi amacıyla.
http://pardus.org.tr/ekran-goruntuleri/kurulum/ekran-01.html

Eğer hdd ye direk kurulum yapacaksan, bölümlerinden birini tamamen boşaltmalısın.O bölümü linuxa göstereceksin ve orası formatlanacak.Sonrada oraya kuracak.
Kolay Gelsin.

Root'dan fdisk -l yazınca bunlar çıktı:

Kod:
Ouss ~ # fdisk -l
Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        1530    12289693+  83  Linux
/dev/sda2            1531        1785     2048287+  83  Linux
/dev/sda3            1786        1849      514080   83  Linux

Ben gnome masaüstü kullanıyorum.
Çok nadiren kodlarla uğraşıyorum bu tür ıvır zıvır için.

Denetim Merkezi-Control Center içerisinde, görünüm, look&feel gibi bir sekme var.

Burada tema ayarları mevcut.Yeni tema ekleme imkanı mevcut.

Ben senin neden kthememanager kullanamadığını anlayamadım.Kuramadınsa, kurulum için biraz araştırma yapmanı öneririm.

Kthememanager 'ı kullandım aslında ama sorunum Yeni Tema Yükliyememem senin verdiğin adresteki temaları bir türlü çalıştıramadım bu programla...

Burayı zaten gördüm ancak burdan şikayetim yeni tema nereden yükleniyor bulamamış olmam :vur

KDE Temalarının bulunduğu siteden indirdiğim .gz uzantılı dosyaları Zipten çıkardıktan sonra tam olarak nasıl kullanmam gerekiyor. Araştırma yaptım ama pek istediğim bilgiye ulaşamadım Pardus 2007 için PiSi den halledin vs. Diyorlar 2008 içinde kodlar var..

KDE nin diğerinden farkı nedir ?

Bu arada herşey için teşekkürler bu kadar yardım her insan kolay kolay yapamaz sen olmasan muhtemelen linux'tan 2 saat içinde bezmiş olurdum :D

Yanlış görmüyorsam, ilk sektörden itibaren linuxu kurmaya başlamışsın.
Bu sebeple win i görmüyor olman ve grub menüsünde yer almıyor olması normal.Çünkü win üzerine kurmuş olma ihtimalin çok yüksek.

Control center içinde, add veya browse gibi bir şeyler olmalı.BUnu gördüğümü hatırlıyorum.
Google da baktım biraz, aynen dediğim gibi, yer olarak orası gösteriliyor.

Aşağıdaki linkte yardımcı olmazsa, kap makinayı gel buraya :p

http://www.ozgurlukicin.com/nasil/pencere-dekorasyonlarini-yonetme/

KDE, Gnome, Fluxbox, Enlightenment vs..BUnların her birinin kendisine göre artı ve eksileri var.Kısaca KDE windows sistemine benzer olduğundan ilk geçişte alışması kolay oluyor.Fluxbox ve Enlightenment ise çok az sistem kaynağı tüketen sade yöneticilerdir.

Hepimiz birbirimize yardım ediyoruz.Dediğin gibi, MicroZort olsa, tınlamazlardı bile.Üstelik onca para alıyorlarken.Bana başkası yardım etti, ben sana, sen bir başkasına :goz:

Kolay Gelsin

Bu sebeple win i görmüyor olman ve grub menüsünde yer almıyor olması normal.Çünkü win üzerine kurmuş olma ihtimalin çok yüksek.

Control center içinde, add veya browse gibi bir şeyler olmalı.BUnu gördüğümü hatırlıyorum.
Google da baktım biraz, aynen dediğim gibi, yer olarak orası gösteriliyor.

Aşağıdaki linkte yardımcı olmazsa, kap makinayı gel buraya :p

http://www.ozgurlukicin.com/nasil/pencere-dekorasyonlarini-yonetme/

KDE, Gnome, Fluxbox, Enlightenment vs..BUnların her birinin kendisine göre artı ve eksileri var.Kısaca KDE windows sistemine benzer olduğundan ilk geçişte alışması kolay oluyor.Fluxbox ve Enlightenment ise çok az sistem kaynağı tüketen sade yöneticilerdir.

Hepimiz birbirimize yardım ediyoruz.Dediğin gibi, MicroZort olsa, tınlamazlardı bile.Üstelik onca para alıyorlarken.Bana başkası yardım etti, ben sana, sen bir başkasına :goz:

Kolay Gelsin

Evet sonunda dekorasyon işini halledebildim :biggrin:biggrin:biggrin

Pardus 2008 için olan yükleme şekli 2007 dede oluyormuş ben 2008 içindir diye denememiştim :D

Peki ne yapmam gerekiyor ? Birde ben kurulurken Tüm Dizinleri Sil Dedim Sonra Linux için özel 3 dizin açtım Kalanlar Windows Vista'nındı zaten ve hala öyle..
Win içinde gereken dosyalar var onları kurtarmak için de Boot'dan bi şekilde Win'i görüp girmem lazım bunu nasıl yapabilirim ? Ben sistemin içinde bi yerlerde Win olduğunu hissediyorum ve üzerindede herhangi birşey yok :D :D :durdurun :durdurun

Haklısında ben bu kafayla pek yardım edebilecek biri olduğumu sanmıyorum :D

_____________________________________________________--

Birde Linux'un kendine has olan bi başlat çubuğu gibi birşey vardı böyle üzerinden geçerken simgeler büyüyor fln Onu nasıl yükleyebilirim ?

Yapma yaww :D

He Bak Abi Korkutma Beni Allah için :D Yanlış hatırlıyo olabilirim yani tüm diskleri değilde dizinleri olucak evet evet dizinlerdi :D Ya pardus yükleme alanında (2007) Sağ üstte tüm dizinleri sil vardı bastığım anda temizledi ortalığı yani Windows'u silmesi için biraz süre gerekmezmi yahu ? :D Sonra ordan yeni dizin oluştur flndan pardus ayarlarını girdim 3 tane seçenek vardı zaten 3'ü içinde ayrı ayrı dizin açtım. Sonra Pardus'u yükleden dewam ettim yani Windows içinde bi yerlerde olması lazımm yaa :vur :vur :vur :)

903165pardus092zi.jpg

Bak ordaki sağ üstteki yerr XD

Birde Linux'un kendine has olan bi başlat çubuğu gibi birşey vardı böyle üzerinden geçerken simgeler büyüyor fln Onu nasıl yükleyebilirim ?

sağ üstte tüm disk bölümlerini sil var
kısaca geçmiş olsun diyorum..

O dediğin ayarı ise kontrol merkezi içinden yapacaksın.ne ararsan orada mevcut

Yaa ama yaa :(:(:(:(

Ya kardeş emin misin ben bastığım anda sildi yahu...

Bölümleri sil dedim sonra bölüm oluşturdan 3 adet bölüm oluşturdum Linux için..

Diğer kalan HDD alanında Windows olması lazım değilmi yahu ?:vur:hhter:hhuzgun:eek:

Geri