Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

Pardus 2008 sorunlarım var b sürüüü =)

İlk sorum wine i kurdum 1.0 olanı Direct x ihtiyacı warmı bu programın bilmiyorum.Daha çok özelligi olan program varsa onun linkini eklermisiniz ( playonlinux )linkinde hata oldugunu söylüyor eger sizde indiriyorsa bende dosya eksik demektir hangi dosyaları ındırmem gerekıyor

Ve kurmamı önereceginiz programların isimlerini söylermisiniz ???

Online neler oynayabilirim nasıl kurcam hiçbir bilgim yok lütfen yardım edin

sistem özellikleri gerekiyorsa Amd Athlon 6000+ 4 gb ram 800 mhz Nvidia 8800 GT
birde şu aklıma takıldı parduste bilgisayarımi acınca ( Sistem ) bellek ( RAM ) kısmındaki boş olan kısım sürekli azaliyor onun sebebi nedir ? Nasıl hangi programla boşaltacam veya boşaltmamam mı gerekıyor ?

pardus yardım lütfennn

arkadaşlar bende pardus kullanmayı düşünüyorumda indirdim pardus 2008 i
ve şimdi kurucam ama eğer bilgisi olan varsa yardım edebilirmisiniz
nasıl bişey olduğu ve bildiklerinizi söylerseniz çok süper olacak..
lütfen çok önemli
şimdiden teşekkür ederim

pardus dünayadaki en kolay kurulan işletim sistemidir. diğer dağıtımların bile becermeediğini becermişir.

daha önce linux kurmadı isen bir bileni yanına oturt önce bana kalırsa.

pardus dünayadaki en kolay kurulan işletim sistemidir. diğer dağıtımların bile becermeediğini becermişir.

daha önce linux kurmadı isen bir bileni yanına oturt önce bana kalırsa.

teşekkür ederim arkdaşım
hiç linux kullanmadım
nasıl bişey diye bakıcam
çok iyi bir işletim sistemi olduğunu sölüyolar ama
bilmiyorum
saol

boş harddiske fedora 9??yardım

arkadaşlar elimde üstüne bir işletim sistemi yüklenmemiş bilgisayar var kasa full bir şekilde duruyo ve kasanın içinde bomboş 160 gb'lık bir harddisk var !!:vur

Ve benim elimde Fedora 9 Cd si var!!!

Bilgisayarı çalıştırıp cd yi koysam çalışır mı yani yükleyebilir miyim hiç bir fikri olan var mı ??

normal windows kurmak gibi olmuyor linux kurmak faklı ni olay

Arkadaşlar size Fedora 9 ile ilgili çok güzel bir sorum olucak internette okuduğuma göre Fedora cd leri en azından Fedora 9 cdleri ya 6CD halinde yada 1 DVD halinde oluyormuş
fakat benim elimde ise sadece1 fedora 9 cd'si var !!

Yani anladığım kadarıyla diğer 1 DVD veya 6CD içinde fedora 9 yüklendikten sonraki ihtiyacım olacak herşey var!!

Peki ben elimdeki bu 1 cd yi yüklediğim zaman o diğer geriye kalan 5 cd nin içindeki uygulamaları fln. nerden bulabilirim?

Arkadaşlar Pardus kurdum gayettte memnunum şimdi silmek istiyorum çünkü hard diskimin bbüyük bir bölümünü ona ayırmıstım xp de yüklü makinada şimdi pardusu kaldırıp hard diikten biraz bölüm alacağım yani şimdi 2 parça bnu 4 parça yapcam

pardusu nasıl kaldırabilirim xp ye zarar vermeden

teşekkürler....

Arkadaşlar Pardus kurdum gayettte memnunum şimdi silmek istiyorum çünkü hard diskimin bbüyük bir bölümünü ona ayırmıstım xp de yüklü makinada şimdi pardusu kaldırıp hard diikten biraz bölüm alacağım yani şimdi 2 parça bnu 4 parça yapcam

pardusu nasıl kaldırabilirim xp ye zarar vermeden

teşekkürler....

partition magic işini görür..
veya denetim masası bilgisayar yönetimi/disk yönetimi türü bir kısım içerisinde linuxa ait bölümlendirmeleri görebilirsin.ve yeniden biçimlendirebilirsin o bölümleri..

Linuxun olduğu kısımları xp içerisinden formatlaman xp ye zarar vermez.yalnız açılıştaki grub düzgün çalışmayabilir.bu yüzden mümkünse pardus içinden grubu kaldır yada xp de pardusa format attığında, restart yapmadan, xp mbr nasıl yüklenir bir araştır.daha önce buna benzer bir yazı hazırlamıştım ama tam komut aklımda yok suan..fix mbr türü bir komuttu..

partition magic işini görür..
veya denetim masası bilgisayar yönetimi/disk yönetimi türü bir kısım içerisinde linuxa ait bölümlendirmeleri görebilirsin.ve yeniden biçimlendirebilirsin o bölümleri..

Linuxun olduğu kısımları xp içerisinden formatlaman xp ye zarar vermez.yalnız açılıştaki grub düzgün çalışmayabilir.bu yüzden mümkünse pardus içinden grubu kaldır yada xp de pardusa format attığında, restart yapmadan, xp mbr nasıl yüklenir bir araştır.daha önce buna benzer bir yazı hazırlamıştım ama tam komut aklımda yok suan..fix mbr türü bir komuttu..

cevap için teşekkrüler...hızır gibi linux de herkese yardım ediyorsun

partition magic daha önceden bu iş için kullandım tek parçaydı iki ye bölmüştüm

xp içerisinden formatlamak derken nasıl anlamadım tam olarak

pardus cd takıp yapmayacak mıyım nasıl olacak bu iş

biraz daha açık yazabilirsen çok sevinecem bytan

cevap için teşekkrüler...hızır gibi linux de herkese yardım ediyorsun

partition magic daha önceden bu iş için kullandım tek parçaydı iki ye bölmüştüm

xp içerisinden formatlamak derken nasıl anlamadım tam olarak

pardus cd takıp yapmayacak mıyım nasıl olacak bu iş

biraz daha açık yazabilirsen çok sevinecem bytan

102o9oi.jpg

Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi içerisinde bir tablo var..Bu tablo da, hdd de kaç tane bölüm olduğu, hangi bölümün hangi etiket ile (c,d,e..) sisteme bağlandığı görülmekte.Aynı şekilde, linux sistemlerinin bulunduğu bölümlerde burada açıkça görülüyor.
Yapılacak iş, bu bölümün üzerine gelip tıklamak ve yeniden biçimlendirip, istediğin bir etiket ile sisteme bağlamaktan ibaret.

Pardus'un kaldırılması için pardus cd sine ihtiyacın yok fakat mutlaka grub'un olduğu mbr'i tekrar ayarlaman gerekir.Bunun için ya xp cd si ile Recovery esnasında komut girmelisin yada cmd kullanarak sırasıyla “fixmbr” ve “fixboot” komutlarını işletmen gerekir.

Sonuçtan bizi haberdar et, maksat birbirimize yardımcı olarak yeteneklerimizi geliştirmek :goz:

linuxtan anlayanlar

benim laptopumdaki wireles adaptörüm rt73 ve airodump programını kullanmak istiyorum
fakat airodump windows altındaki sürücüsünü desteklemiyor bu kartın, aşşağıdaki linke bakın:
http://aircrack-ng.org/doku.php?id=rt73&DokuWiki=68f7e73d7982e903692e5fbffc64c2bf

bende linux kullanmaya karar verdim, yukaridaki linkte driver için dosya indirdim, açtım, içinde .c .h uzantılı dosyalar var. ben linuxun hangi sürümünü kullanmalıyım ve bu dosyayı nasıl driver olarak kurcam derlemek fln mı gerekiyor? gerekiyorsa nasıl derlenir bilmoyorum

linux' a da geçmenin zamanı geldi artık. ne yazıkki sürekli internet bağlantım yok öğrenmem çok zor olacak :S

bende airties var WUS-300 linux bryl le çalıştırıyorum ama senin için bi bkarım rt73 ve airodump programını ama zannetmem verdiğin linki inceledim de olmaz sanırım bakılması gereken bişey

şuanda tekrardan baktım seninkini algılamıyor laptopun vistamı kurulu bende vista kurulu ben cd den sadece sertifika yüklemesi yaptım sende eğer vista kullanıyorsan linux a dönemene gerek yok çok işi var çünkü vistaysa sertifakasını el birliğiyle buluruz

Airodump, güvenlik ve hacking yazılımları içerisinde yer alan bir program..Havadaki network bağlantılarını algılayıp içerisindeki paketleri çekmeye ve yardımcı bir yazılımla paketlerin analizini sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Her iki amaçla da kullanılabilecek bir program.Bu sebeple, güvenlik amaçlı dışı kullanımlardan kullanıcı sorumludur.Doğru amaçlarla kullanılacağını varsayıyoruz..

Airodump nasıl çalışır?Airodump, kablosuz balantı için kullanılan donanıma ait driver ın bir yama ile paket toplayıcısı gibi davranmasını sağlayan ve paketleri analiz için hazırlayan bir yöntemle çalışır.Bu yuzden, hangi driver ı kullanırsanız kullanın, mutlaka airodump için yaması olmalıdır.

DaRkXXX'in dediği gibi driver ın vista uyumluluğu henüz yok.Ancak Ubuntu üzerinden düzgün çalıştığı bilinmektedir.Linux hakkında bilgileriniz yeterli seviyede değilse, internet bağlantınız olmadan bu işlemleri yapabilmeniz zor görünüyor.Ayrıca sorunuzun yanıtını da kendiniz vermişsiniz.Verdiğiniz linkte nasıl derleneceği ve çalıştırılacağı anlatılıyor.Sisteminize indirdiğiniz .c ve .h dosyaları, programın kaynak kodlarıdır.BUnları sisteminize uygun şekilde derlemeniz gerekmekte..

BU tür güvenlik yazılımlarıyla ilgiliyseniz, Backtrack denemenizi öneririrm.Çoğu güvenlik yazılımı kurulu ve hazır durumda geliyor.

Belli ki araştırmayı, okumayı ve öğrenmeyi seviyorsun.Bu özellikler olduğu sürece kısa sürede etkin bir linux kullanıcısı olacağına inanıyorum.
Burada, her sorununa yardım edebilecek biri mutlaka çıkacaktır.

Kolay Gelsin..

1. Linux kullacıları hangi İnternet security programlarını kullanabiliyor. (Kaspersky, Norton, Nod32 Linux'a kurulabiliyormu)
2. Linux'un emulatör programı var mı? Eski oyunların ve PS3 oyunlarının emülatörü olduğu gibi bu oyunlar emülatör ile windows'ta çalışabiliyor.
Windows'ta çalışan programları Linux' ta çalıştırabilecek bir emülatör program var mı?
3. Linux'un dosya sistemini norton ghost veya Acronis True image programları tanıyormu. Bu programlarla Linux'un imajı alınabilir mi?
4. Bütün linux sürümlerinin kullandığı dosya formatı (Windows'ta NTFS olduğu gibi) aynımıdır. Yoksa Linux sürümlerinde (Pardus, Ubuntu gibi) farklılık gösterir mi?

Geri