Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

Satır yoksa sen ekle.
Verdigim linkide mümkünse yogun olarak incele.

valla senin sayende şu safe_mod u kapatabildim .. Zaten safe_mode u kapatınca o modullerdeki hata gitti.. Yani butun moduller yuklu gozukuo.. Sadece open_basedir kaldı..open_basedir in ayarlarını yapmadan yüklemeye geçtim.. ve yüklendi fakat suan gamecp den server yüklemeye kalkınca

2v0cpsp.jpg

bu hatayı veriyor..

ve ana sayfadada

2w32d14.jpg

bu hata var..

Not : httpd.conf u açtım
Kod:
php_admin_value open_basedir /usr/local/gcp

bu satırı ekledim ama sorun hala devam edio ve apacheye restart ta attım.. :saskin

Sanırım verdiğim linki yine incelemedin ve sadece burada verdiğim kodu denedin..
Halbuki orada ayrıntılı olarak nasıl yapıldığı anlatılıyor..

Kullanım şekli olarak, bir dizini set etmek için aşağıdaki kullanılıyor.
php_admin_value open_basedir /usr/local/gcp

Disable etmek içinse;

php_admin_value open_basedir none

Bu değerler httpd.conf ve/veya php.ini içerisine yazılmalı.

Dahası, verdiğim linkten alıntı:

In httpd.conf, open_basedir can be turned off (e.g. for some virtual hosts) the same way as any other configuration directive with "php_admin_value open_basedir none".

Çok da ingilizce bilmeye de gerek yok sanırım?
Umarım sorunun çözüme kavuşur.

Şu an msn im kapalı.açtığımda kabul ederim.

Aşağıdaki gibi bir şey miydi senin can canlı dediğin menü?

Mac4Lin%20Documentation_html_c9639c7.jpg

Yoksa bunun gibi mi?

50910-2.png

Yada bu mu?

paraboliczoomlr5.png

eski sayfalardan buldum. bunu tam açıklamamışsın yarım kaldı sanırım. böyle bir masaüstünü nasıl yapabiliriz. teşekkürler

Senden de hiç bir şey kaçmıyor.Korkuyorum bir gün yanlış bir şey yazmaya =)

Bu uygulamalar kısaca "Dock" diye adlandırılıyor.Çeşit çeşit var..

http://www.internetling.com/2008/03...s-x-docks-for-ubuntu-and-other-linux-distros/
http://code.google.com/p/avant-window-navigator/

benden değil asıl senden kaynaklanıyor. çünkü sorularımızı yargılamadan hepsine özveriyle cevap veriyor olmandan kaynaklanıyor. yani bende boş yere oyalamak istemiyorum seni. o yüzden göz gezdiriyorum yazdıklarına..

alıntı bytan...
4-) Kaynak kodunu kullanaka program kuma.

En temel ancak en karışık denilen kullanıcıların ve özellikle yeni başlayanları linuxden ‘ne kadar karışıkmış’ dedirterek soğutan program kurma sistemi. Ancak o kadar zor değil hatta hiç zor değil, 3 küçük madde ve bu maddeleri açıklayan 2 cümle ile bu işlemi hemen öğreneceksiniz.

a-)./configure
b-) make
c-) make install

Bu kadar bitti.

Açıklama:

A-) Öncelikle programın kaynak kodunu açtığınız dizine konsolu kullanarak gelin, diyelimki dizin /home/program, bu dizine gelmek için komut satırına

cd /home/program/ yazmanız yeterli olacak.

B-) Bu dizindeyken komut satırına ./configure yazın ve bekleyin. Program burada yüklemeye hazırlık için dosyaları düzenleyip, hangi bileşenleri kullanıp kullanmayacağına ve bunların sistemenizde olup olmadığına bakacak.

Ayrıca belirtmekte yarar var, komut satırına eğer ./configure –help yazarsanız. O zaman programın hangi bileşenleri kullanıp kullanmaması gerektiği gibi programa, izin verdiği ölçüde yaptırmak istediğiniz herşeyi bu aşamada yaptırabilir ve programın sizin istediğiniz doğrultuda dosyalarını düzenlemesini sağlayabilirsiniz.

C-) ./configure işlemi bittikten sonra komut satırına make komutunu girip enter düğmesine basın, bu aşamada program düzenlenen dosyaları programı kuracak hale getirecek bu kısım genelde program kurulması aşamasında en uzun süren kısımdır.

D-) Bu işlemde tamamlandıktan sonra make install komutu ile programı sisteminize yükleyip kaynak kodundan program yükleme işlemini bitirebilirsiniz.

Peki bu programı nasıl kaldıracağım, yine programın olduğu dizine konsolda gelip, make uninstall komutunu yazmanız yeterli olacaktır.
-----------------------------------------------------------------------
burdan http://sourceforge.net/projects/simdock/
dosyayı indirdim.. yukarda söylediklerini de uyguladım make komutu çalıştırmıyor yani açmıyor.. bende c++ olmadığından mı yoksa ekran kartı 3d desteklemediğinden mi ki (EKRAN KARTI: ATI MOBILITY RADEON™ HD2600 HyperMemory™ teknolojili, 256 MB yerleşik, 1023 MB kullanılabilir grafik) ...

yada en azından avat-window u indirip kurmayı gösterirsen de yeterli olur

teşekkürler

Ne hatası verdi?
Bu arada sisteminde "make" kurulu di mi?
Synaptic içinden kurulu değilse kurarsan çalışır.
Ayrıca dediğin gibi, derlemek için gerekli paketlerin olması lazım.Derleyiciler olmalı.
Bunlar olmadığında hata verir ve hatayı terminal üzerinde yazar.

Bu aralar çok yoğunum.Döküman hazırlamak için pek vaktim olmuyor.

Avant için, ekran kartının 3d desteğinin sağlanmış olması lazım.Bunu anlamak için:

System → Preferences → Appearance → Visual Effects

buraya bakabilirsin.

Ubuntu için, avant kurmak kolay:

ubuntu 8.04 için
sudo apt-get install avant-window-navigator

ubuntu 7.10 için
sudo apt-get install avant-window-navigator awn-manager

Kaynak koddan bir örnek program kurma işini vakit bulduğum bir an dökümanlaştırabilirim.Güzel fikir bu.
Son olarak, güzel sözlerin içinde teşekkür ederim..

cümleten selamunaleykum..

Ubuntuyu henüz yüklemiş birisi olarak yardımınıza muhtacım.Kurulum esnasında malumunuz kullnıcı ismi ve şifresi kısmı var.İsim olarak her zamankini kullandım.Şifre de bi farklılık yapayım dedim.Neyse kurulum bitti açılış safhasında haliyle isim ve şifre sordu şifremi yazış tarzımdan olsa gerek bi türlü doğru giremiyorum.Eğer bu kısmı atlayıp oturumu açmak için bi yol varsa söyler misiniz?Ya da kullaıcı bilgilerini değiştirmek için bir yol..

şimdiden teşekkürler..

bunu bir kaç arkadaşa sordum ama henuz cevap alamadım bir de burayı deneyeyim dedim..

cümleten selamunaleykum..

Ubuntuyu henüz yüklemiş birisi olarak yardımınıza muhtacım.Kurulum esnasında malumunuz kullnıcı ismi ve şifresi kısmı var.İsim olarak her zamankini kullandım.Şifre de bi farklılık yapayım dedim.Neyse kurulum bitti açılış safhasında haliyle isim ve şifre sordu şifremi yazış tarzımdan olsa gerek bi türlü doğru giremiyorum.Eğer bu kısmı atlayıp oturumu açmak için bi yol varsa söyler misiniz?Ya da kullaıcı bilgilerini değiştirmek için bir yol..

şimdiden teşekkürler..

bunu bir kaç arkadaşa sordum ama henuz cevap alamadım bir de burayı deneyeyim dedim..

PM mesajını aldım.Sadece buradan yanıt vermem sanırım yeterli olur :goz:

Windowsçu olsaydık, her sorunda başvurulan "radikal" çözüm yolunu önerir ve kısaca format at derdik =)

1-Makinanın açılışı sırasında, ekranında ilk GRUB kelimesini gördüğünde ESC'ye basarak Grub Boot-Terminal içerisine girilir.Burada root hakları olan bir terminal bulacaksın.
2-Kullanıcı adını tam hatırlamadığından şüpheleniyorsan şu komutla kullanıcı adını öğreniriz:

"ls", buradaki küçük L.Kimisi büyük ı olarak deniyor =)

Diyelim ki çıktı şu şekilde:

3-Kullanıcı adımıza yeni şifremizi atıyoruz:

BU komut sonrası, sana şifre soracak 2 kere.Ekranda şifreni girerken hiçbir değişiklik görmeyeceksin.Normaldir.

4-Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz:

Hayırlı olsun..

ubuntu 8.10 kararlı sürümü 30 ekimde indirilebilir..
bendeki 8.04 sürümü nü güncellemem yeterli oluyor mu

ubuntu 8.10 kararlı sürümü 30 ekimde indirilebilir..
bendeki 8.04 sürümü nü güncellemem yeterli oluyor mu

Aslında olması gereken bu.Varsa böyle bir özellik, tek bir tıklama ile bir üst sürüme geçebilmeliyiz.Fakat iş uygulamaya gelince durum böyle olmuyor.

Şahsen hiç upgrade etmedim bu şekilde.Güncelleme kuruyor olsam dahi, bu yöntemi kullanarak yeni sistemi kurmuyorum.O kadar çok kişide, "upgrade sonrası söyle oldu, böyle oldu, ekran karardı, açılmadı vs" duydum ki, bu benim kafamda hep soru işaretlerine yol açtı.Fırsat bulduğum bir gün, deneme makinama bunu yapıcam ama ne zaman bilmiyorum.Biraz da üşengeçlik var tabii..

Sen dener ve sonucu yazarsan öğrenmiş oluruz kısaca =)

Riske girmek istemiyorum dersen, yeni bir sürümü temiz şekilde kurmak uygun fikir bence.

teşekkürler.

bir sorum daha olacak.. ubuntuyu cd ye yazdırıp öyle kuruyoruz, acaba cd ye yazmadan sabit diske kaydedip öyle kurabilir miyiz. illa boot mu olması lazım..

muhtemelen öyledir ama yinede öğrenmek istedim. çünkü linux kodları ve herşeye olanak sağlaması sebebiyle beni şaşırtabilir yine.

teşekkürler.

bir sorum daha olacak.. ubuntuyu cd ye yazdırıp öyle kuruyoruz, acaba cd ye yazmadan sabit diske kaydedip öyle kurabilir miyiz. illa boot mu olması lazım..

muhtemelen öyledir ama yinede öğrenmek istedim. çünkü linux kodları ve herşeye olanak sağlaması sebebiyle beni şaşırtabilir yine.

http://unetbootin.sourceforge.net/

Açık kaynak kodlu bir yazılım.Asıl görevi tek tıkla işletim sistemi cd si olmaksızın kurulum yapmaktı.Fakat geliştirildi.Artık iso'ları programa gösteriyoruz, cd ye yazmaksızın o iso ile boot etme imkanımız oluyor. :goz:

http://unetbootin.sourceforge.net/

Açık kaynak kodlu bir yazılım.Asıl görevi tek tıkla işletim sistemi cd si olmaksızın kurulum yapmaktı.Fakat geliştirildi.Artık iso'ları programa gösteriyoruz, cd ye yazmaksızın o iso ile boot etme imkanımız oluyor. :goz:

eğer doğru anladıtsam ubuntu yu sitesinden indirdikten sonra verdiğin link i kullanarak sabit diskten işletim sistemini kurabiliyorum. hiç bir farklılık olmadan ?? ( yani ekstra kod girmek gibi, tamamen görsel yani)
bu gerçekten güzel olur

Aynen anladığın gibi.Tamamen görsel arayüz ile ayarlar yapılarak iso'yu kullanıma hazır hale getiriyoruz..

verdiğin programı denedim , unetbooting. isoyu kullanıma hazırlayıp sabit diskten kuracaktım ubuntu 8.10 u. ama yapamadım. yani isoyu yedek sürücüme açıyor sadece yeniden başlatıp boot olmadı.. cd ye çektim öyle yükledim..

bu arada ubuntu değilde Kubuntu dehşet bişey olmuş, çok iyi çalışmışlar...
açıkçası bu kadarını beklemiyorum... vistayı tamamen kaldırıp sadece Kubuntu kullanabilirim. tabi linux kodlarından kurtulabilirsem yada öğrenebilirsem

TTnetmüzik ve Linux

Acaba TTnetmüzikten indirdiğim müzikleri linuxta drm si ni kırmaan cd ye riplemeden dinlemenin yolu var mıdır?

iki sorun:1.xgl 2.ntfs

merhaba ben ubuntu 8.04 LTS sürümünü kullanıyorum iki sorunum var

1.si xgl: Nasıl yüklenir ? Nasıl ayarlanır?

2.si ntfs: ntfs formatlı iki tane harici hdd var bunları görmüyor görüyor da "unable the volume mount" uyarısı çıkıyor.

Bu iki sorunu nasıl haledebilirim? Emeğiniz için şimdiden teşekkürler.

verdiğin programı denedim , unetbooting. isoyu kullanıma hazırlayıp sabit diskten kuracaktım ubuntu 8.10 u. ama yapamadım. yani isoyu yedek sürücüme açıyor sadece yeniden başlatıp boot olmadı.. cd ye çektim öyle yükledim..

bu arada ubuntu değilde Kubuntu dehşet bişey olmuş, çok iyi çalışmışlar...
açıkçası bu kadarını beklemiyorum... vistayı tamamen kaldırıp sadece Kubuntu kullanabilirim. tabi linux kodlarından kurtulabilirsem yada öğrenebilirsem

Programın çalışmaması ilginç.Çok başarılı bir yazılımdır halbuki..
Yeni Kubuntu, KDE4 ile beraber harika bir yapıya kavuştu.Üzerine compiz kurmadan bile görsellik muhteşem.

Kodlar benimde ezberimde yok =) Not aldığım karakaplı bir defterim var.Ya da google.com.. Konuyu bildikten sonra 3-5 kod sıralama zor değil.sağolsunlar man sayfalarını bile her an yardıma koşacak şekilde tasarlamışlar :goz:

merhaba ben ubuntu 8.04 LTS sürümünü kullanıyorum iki sorunum var

1.si xgl: Nasıl yüklenir ? Nasıl ayarlanır?

2.si ntfs: ntfs formatlı iki tane harici hdd var bunları görmüyor görüyor da "unable the volume mount" uyarısı çıkıyor.

Bu iki sorunu nasıl haledebilirim? Emeğiniz için şimdiden teşekkürler.

1.Nvidia mı ATI mi?Az bilgi verdin.Genel bir yanıt ama adım adım anlatılmış:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=127090

2-Gene eksik bilgi verdiğin için ayrıntılı yanıt veremiyorum.Sorunun ntfs dosya sisteminle alakalı ve/veya fstab dosyası ile.

Kod:
sudo apt-get install pysdm

Yukarıdaki yazılım ile, fstab dosyasında GUI ile oynamalar yapabiliyoruz.Programıkurduktan sonra çalıştırmak için;

System > Administration > Storage Device Manager

fstab dosyanda yada sisteminde ntfs-3g ile ilgili bir şey göremiyorsan, önce bunu kur makinana.Sonra okuma/yazma hakların olur ntfs üzerinde..

Geri