..::Enstrüman Yardım::..

arkadaşlar direk bi başlık açıp sabitleyemem başlığı açın siz ilgi olduğu görülürse sabitlenir bu kadar ama önce sizin ilgi göstermeniz lazım bu konular direk sabitlendi ama lazım olduğu için dediğiniz konuyu siz açın uğraşın çalışın konuya sürekli yeni bilgiler ekleyin bende sabitleyim ;) bu arada tkncnt ve berta gerginlik istemiorum ona göre yakarım ikinizide benzin döküp :):)

Pek iyi okuyamadın sanırım sen mesajları Sıpa?

mrb ben yan flütle ilgili bilgi almak istiyorum.yamaha dışında hangi markalar iyidir.(250ytl civarı verebilirim..)bide başlangıç için kursa gidemiycem kendi başıma öğrenebilirmiyim.tuna çakmaklının kitabını tavsiye ediyolar.kitap hakkında bilginiz var mı?tesekkürler

Müzik öğretmenliği bölümünde okuyan bir arkadaşım yan fülüt çalıyor. Sadece nefes için 5 ay eğitim almış. Zorluğunu artık sen düşün. Sanırım ders almadan seni zorlayacak ama azim tabi. Bu arada parana kıymanı tavsiye ederim. Ucuz etin yahnisi hesabı...

bende yan flüt çalıyom arkadaşm açıkçası sana yamahadan başka flüt tavsiye etmek istemem ama bütçene göre anca ikinci ellere baksan iyi olur bi de locto die bi marka var ona bak ama eğer sen de profosyonellik istiosan şimdiden paranı biriktirmeğe başla...

bu arada yan flütü tek başına öğrenemezsin konservatuvar yada güsel sanatlar fakültelerindeki öğrencilerden uygun fiata ders alabilirsin

cevaplarınız için tesekkür ederim..anladığım kadarıyla yan flüt "paran yoksa boşuna uğraşma"tarzında bi enstrüman:)..?:(

eee sen hobi olarak flüt öğrenmek istiyorsan sponsora gerek yok :) eminim bulunduun şehirde müzik dershaneleri wardır bi bak. flüt almak istiyorsan da açık arttırmayla satılan flütler var

evet iyi fikir, bende bi çok efektin temel yapısını bilmiyorum sadece ezbere ve kulaktan ayarlar çekiyorum valla ne yalan sööleyeyim.. tıpkı bi tutam tuz iki tutam nane hesabı..ne halta yaradığını bilmediğim bisürü efekt var mesela elimde ama dediğim gibi ezbere..berta açsana bi efekt konusu hakkaten yaa?
bide washburn olayına gelmeden edemiicem, lafın gelişi sööledim ben onu ama washburn tuttuğum bir markadır..(akustik konusunda özellikle) fender, gibson ve washburn akustikler var elimde ki ciddi akustikler bunlar, washburn tonundaki o yumuşak hava yok diğer ikisinde. çok kaliteliyiz ama samimiyet yok abi biz ciddi malzemeleriz bi hava verir hep bana diğerleri. ton kişisel tercih derim sadece polemik yaratmam, yaratmak istemem tamamen kişisel zevke hitap derim, saygılar sunarım..
tekrar söyleyeyim berta ve sıpa bi efekt bölümü açarmısınız yada açmasanız bile bu bölüm içinde "nedir flanger, nedir phazer, nedir compressor" falan gibi açıklamalı bişiiler eklerseniz bende ve benim gibi eminim bir çok arkadaş tadaha verimli kullanır elimdeki cihazları..
öptüm, bastım bağrıma :)

SıpA' Alıntı:
ewt ewt ekonomik problem olmasa analog diorum :p

de bi klarnetçi yokmu yaws bende si bemol ii olur die biliorum ama neresi ii bilmiom bizim düğündeki klarnetçiye harman dalı çaldırmıştım ulan şu si bemol olsa öttürürdüm abi burayı dedi nese oda olur zamnla dedim:)ama bilmiorum tam bi bilgim yok . . .

ya bizim okuldan aldım ben demirbaştan hem sol hem si bemol, ööle takıliim ööreniim diye, sana şöyle diyeyim sıpa, internetten kendine bir yakın çekim si bemol klarnet fotoğrafı, birde f16 kontrol paneli fotografı indir, yeminle f16 daha kolay çözülür yaa :) anam ağladı kaç ay tuş kombinasyonunu akılda tutayım diye..sadece serçe parmaklara 5'er tuş düşüyo yaaa:( git abi havacılık oku boşver sibemolü :p

şaka bi yana metot arıyorum, konservatuarın hocaları sağolsun abi metot deyince satalım diyolar hemen, bulursam netten pdf falan atarım buraya..

ben profesyonelce düşünmüyorum zaten sadece hobi olarak..ne biliyim ilerde öğrencilerime çalmak hoş olur diye düşünüyorum..ikinci ele çok güvenmiyorum nedense bi sorun çıkçakmış gibi geliyo:(kazıklanma katsayım yüksek:)...saol

gnereye' Alıntı:
ilerde öğrencilerime çalmak hoş olur diye düşünüyorum...
müzik öğretmenliği okuyorsan hemen pes etmemeni öneririm flüt bölümündekilerden yardım isteyebilirsin yaw her şeyi ben mi öğretcem:)

hayııır sınıf öğretmenliği...ben miniklere ,akıllı bidiklarım için istoorum

arkadaşlar bana yan flüt notaları bulabilir misiniz şöyle bi bakın kolay olmasın:) şimdiden saolun:hhman:

zaten daa önce sölemiştin arıoruz 1milyon kere sölemene gerek yok!

neden hep bana kısdıını annamadım sadece 2 kez söyledim diğerinin pek kimsenin umurunda olmadıını düşündüm bi daha yasdım nerden biliim senin aradıını yinede sool bi daha beni kırmassan sevinirim:hhman:

heee kırıldınmı yapma yaws japon getirin hemen kızmıom 1 kere sölemen yeter diom. . .

sunbunny' Alıntı:
arkadaşlar bana yan flüt notaları bulabilir misiniz şöyle bi bakın kolay olmasın:) şimdiden saolun:hhman:

selam..bizim okulun (eskişehir a.g.s.l.-özcan güney) yan flüt hocası güzel bi yan flüt metodu çıkardı da (şimdi ticaret gibi oldu kusura bakma rahatsız hissettim kendimi) eğer istersen benim özele bi msj at, elemanın tlfn numarasını vereyim bi kendisiyle konuş yollasın sana dostum..

henüz özele msj atamıom yok bilmemne zart zurt dio yeni üyeyim ya:) sool yardımın içn sen bana kitabın adını söyle bide yeni başlayanlar içinse gerek yok çünkü 4 senedir çalıyoom biras ilerledik heralde sanada sool sıpa:p

sol klarnet ile ilgili her türlü bilgiye hayır demem bekliyorum

tmm sol klarnet az bi ortam yumuşasın realde işler var gelir hemen :)

eh buldum bişeyler işine yarasa

SOL KLARNET

Klarnet ailesinin bu üyesi, ülkemizde ve Balkanlar'da kullanılmaktadır. Sol klarnet, Türk Müziğine özgü yapısı ve ses genişliği ile musikimizde tanınmaktadır. Alman çalgı yapımcıları tarafından üretilen sol klarnet, daha çok Türk Müziği icra eden klarnetçilerin tercihidir. Albert perde sisteminde üretilen sol klarnetin neden tercih edildiği konusunda farklı düşünceler vardır. Genel düşüncelerden biri, Albert perde sistemi klarnetin farklı bir sistem olan Boehm klarnet sistemine göre daha az pozisyon içermesidir. Albert perde sistemine sahip olan klarnetin özellikle Türk Müziği icra ederken komaların seslendirilmesinde esneklik ve kolaylık sağladığı düşünülmektedir.

Sol klarnet kullanımı daha çok Türk Müziğinde yaygındır. Bu nedenle Avrupa'nın birçok yerinde "Turkish Klarnet" adıyla anılmakta ve tanınmaktadır. Sol klarnet kullanımının tarihsel olarak ilk kez Balkanlarda mı yoksa Türkiye'de mi gerçekleştiği bilinmemektedir.

Sol klarnetin hangi istek doğrultusunda üretildiği ve ilk defa yapımını gerçekleştiren firmanın hangisi olduğu konusunda da kesin bir bilgi yoktur. Klarnette Türk Müziği uygulaması geleneksel Türk Müziği çalgılarıyla kıyaslanacak olursa; biraz daha güçtür. Çünkü klarnetin perde yapısı, Türk Müziği icrasında kullanılan geleneksel çalgılardan farklıdır. Örneğin; Tanbur ya da kanun çalgıları, Türk Müziğini rahatlıkla seslendirebilecek perde yapısına sahiptir. Yani tonal sistemimiz içinde yer alan seslerin mevcut perdelerinin olması bu çalgılarda seslendirmeyi kolaylaştırmaktadır.

Bu perde yapısından farklı olan klarnette Türk Müziği seslendirilirken en önemli etken icracının duyumudur. Türk müziği icra eden klarnetçiler genellikle, dudak faktörünü (gevşetip - sıkma) kullanarak komaları seslendirmektedir.

Klarnetin Türk Müziği icrasındaki üslubu ve kullanımının öğrenilmesi, Türk Müziğinde yer almaya başladığı yıllardan günümüze kadar olan süreçte genellikle aktarım şeklinde devam etmiştir. Yani kuşaktan kuşağa dinleyerek ya da taklit etme yöntemiyle öğrenilen sol klarnetin Türk Müziği seslendirmelerinin öğrenilmesine ilişkin metodu mevcut değildir.

gencler slmlar....
Ben kendimi geliştirme surecinde olan bir davulcuyum( Ramazan davulumu diip ortamı öldürmeyelim lutfen ; bateridavul) öğrenmek istediim bir teknik var .
Kurban ın Sarı çizmeli mehmet ağa şarkısını dinlemişsini<dir, sarkının girişindeki davul solo gibi bi bolum var, ben onu çift cross sanıodum fekat ole diil miş sadece flortom ve cross kullanılıomuş, bilgisi olan var sa plss cok makbule geccek, cok fena arastırıorum yardımınız dokunabilirse cok buyuk hayra gecceniz, şimdiden teşekkurler.....

Geri