..::Enstrüman Yardım::..

sb dream marka bşi aldım iyi midr? yaknda resmini de koyarım akor kilidi var 5 manyetikli nasıldır sizce? 375 ytl verdim

çok kaliteli bi marka deil artı onun 5manyetiliğiyle cordun 3 manyetiği eş düzeydir artı garanti esnasında sorun çıkarabilir yani teknik bi hata olursa tamiri için sanırım türkiyede bayiisi yok

bide ne ağacından yapılmış ve ne boya kullanılmış yazarsan tam bi sonuca ulaşırız

güle güle kullan. . .

bakarım garantisi var ben de gittiğimiz yerde ibanez vardı çin üretimi dedi bu daha güzel dedi benm aldığım kore üretmiymiş nese eve gidince gitarın özelliklerini yazarım.

ben sana katılmıyorum sıpa..cort un 3 manyetiğinin sb nin 5 manyetiğine eşit olduğuna yani.. birde cem, kore ya da çin pek farketmez haberin olsun..Keşke sıpa nın dediği gitarı alsaydın..neyse inş. memnun kalırsın..güle güle kullan..

ozy sb dreamle deil ama j&d brothersla test ettik ve 5 manyetik j&d ile 3 manyetik cort eşit seviyedeler desibelleri falan ölçttük ses kalitesini duyuyoruz zaten ( aynı procedoru kullandık)

şu gitarın özelliklerini merak ettim ama keşke ibanezi alsaydın. . .

ya gittik oraya bunu önerdiler zaten yaşm da 13 şu an çalşmak için istiyorum oks yi kazaniym hayırlısıyla alcam güzel bi ibanez ama şimdilik bu yeter mi 1 ssene içn? (zaten garantisi 1 yıl:p)

bilmem ne rose kilt sistemi var onun dşında fazla özelliini bilmiyom ama yarn veya bugün akşama doğru resmni çekip koyabilrim buraya

resim pek bişey ifede etmez yapıldığı ağaç eklemeli bi sapmı eklemesiz tek bi paçamı boyasının neden yapıldığı vs vs. . .bunlar elektronun has noktalarıdır

verdiğin paranın üstüne azıcık bi para koysan ibanez alırdın o sana 6-7 yıl yeterdi :) yada bi washburn alsan rahat 5-6 yıl kullanırdın nese ya ben aldığın gitarı bi türlü sevemedim o yüzden böle anti patim var sen şimdi git ii bi amfi ve procedor al yoksa elektronun hiç bi anlamı kalmaz procdor olarak sana şuan ekonomik ve en kaliteli olan ' digitech rp80' i tavsiye ederim. . .

sb dreams: serter bağcan düşleri..
eleman yurt dışından çok ucuza gitar getirtip memleketi ucuz ve kaliteli gitarla donatayım diye bi hayal kurmuş, oda onun ürünü..bende 9 yıllık, gibson kasa bir elektrosu var seninkinden daha bile düşük bi model..ben aldığımda 150 $ dı şimdide 180,200 arası oynuyo..valla bi sorun çıkarmadı yaa..elbetteki bi ibanezin bi gibsonun, fenderin yerini tutmaz ama sen gönlünü ferah tut alet yerli malı sayılır. herhangi bi laylaylom bayiine götür, sorun olursa hallederler ki zaten ne sorun olacak, sapı atsa düzeltilir 10 dakkada, manyetik arızalansa hiç bilemedin elektrikçi yapar allahın mıknatıslı bobini, ha nedir: perde ayarları iyimi, arkadaşların dediği gibi gövde ve sap ağacı iyimi, tonu nasıl onlar önemli ama sen içini ferah tut, yeni başlayan birini hayda hayda götürür..
bide digitech rp80 demişsiniz, bab bende 50si var onun ve yetiyo yaa üstelik akustiğede adapteli bi alet, ben klasiğe bile takıyorum kullanıyorum valla..aralarında çok fark yok ama maddi durumu iyi olmayan biri için 30 dolar 30 dolardır..hem kimbilir gönüllü başlamışsın ama yapabilecekmisin yada ne kadar ilerleyeceksin..bence sen onunla liseyi bitir, baktın deli gitarcı olacaksın al kendine babalar gibi bi alet, devam yoluna..
yanlış anlamayın sizleri eleştirmiyorm yorum yazan arkadaşlar, naçizane fikir beyanı sadece..
hadi kolay gele..

ok saol içim rahatladı:)

rp 50 ile 80 arasındaki fiyat farkına değer mi bilmiyorum rp 80 i almak..ama ben uzun zaman rp50 yi kullandım..çok memnundum..bence fiyat/performans olarak gayet güzel rp50..

amfi olayını da eğer elinde büyük bi teypfalan varsa onunla halledersin masrafsız :D amfi almazsın en azından.. :D

ve hatta stüdyoya gidiyorsan amfi bile sorun değil ben 15 senedir ne amfi aldım ne bişii..proccessor'ın kulaklık çıkışı var zaten, kendine iyi bi kulaklık al (ööle sony phillips falan değil kanma onların isimlerine, müzik sektöründe iyi markalar nakamishi ve gerhard'dır. biri japon biri alman malı.. çok uçuk fiyatları yok ve ses kalitesi ve ses iletim kalitesi açısından ilk 2 sıradalar) onunla takıl derim ben..

Gitaristlerin kabin rezonansı denen şeye ihtiyaçları vardır. Bu yüzden amfi almak şart olmasa da, amfisiz çalmak cep telefonundan film izlemeye benzer.
Öyle olmasaydı ne kafa kabin amfiler yapılırdı, ne de amfilerin ağaçları için bir sürü para dökülürdü.
Amfi simülatörleri kullanırdı herkes.
S.B Dreams konusunda, evet serter bağcan dreams. uzakdoğuya gidip 100$ a gitar yaptırdı getirdi. gençler çalsın diye. ibanezin hiçbi modelinden daha iyi olabilecek bi modelini görmedim. ama sevgili kardeşim 13 yaşındasın ve yeni başlıyorsun. aralarındaki farkı bile anlamayacaksın. biz 13 yaşında klasik gitarların bridgelerine sigara paketi sıkıştırıp distortion almaya çalışıoduk. (tabi onu da evde yapamaıoduk 13 yaşında evde sigara içemediğimiz için=))

Ayrıca görüş belirtmek istediğim bi diğer konu da digitech rp50 olsun 80 olsun zoom 505 olsun 707 olsun. hepsi oldukça kötü ve kalitesiz pedallardır. Efektör kullanmak istiyorsanız, (tabi maliyeti biraz daha yüksek) göze pek hoş gözükmeyen digital processorler gibi ışıklı mışıklı olmayan analog pedalları tercih edin.

Kuraldır yani analog.

Yaklaşım bir haftadır kendi çapımda araştırdım. Si bemol klarnet almaya karar vermiştim ki internette okuduğum bir yazı sonrası yine çelişkiye düştüm ve Sol karnet mi alsam diye düşünmeye başladım.
Şimdi çalan arkadaşlar varsa ya da konuya hakim olanlar hangisini almamı önerirler.
Bir diğer merak ettğim şey ise biri Helena Mia HMK17KBBN si b klarnet buldum fiyatı 370 ytl diğeri de Conductor H1103A si b 240 ytl. Helena Mia daha onceden duydum fakat Conductor u daha once hiç duymadım. Çalan, duyan, bilen varmı ? Var ise iyimidir vasatmıdır.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. İyi forumlar...

ya berta valla antitez belirledin kendini bana gibime geliyor üzülüyorum kardeşim yaa:( ama haklısın porfesyonel düşüneceksen profesyonel başlamalısın. gönül isterki alalım bi washburn nuno bettencord, çekelim altına 500 wattlık bi marshall, dizelim paralel bağlı 20 tane analog pedal çalalım babalar gibi ama biliyorsun bu config yaklaşık 5000e patlar..en az masrafla kurtarmayı düşündüğümüz için böyle yaklaşıyoruz olaya..
arkadaşlar berta'nın dediği gibi hiçbir processor analog pedalların kalitesini vermez bilginize.ama her biri yaklaşık 50$ civarı olunca maliyeti yüksek olur..o yüzden processor almak fikri daha ucuz olduğu için tercih edilir.processorları org gibi düşünün, orijinal bir piyano ile orgun çıkardığı taklit piyano sesi nasıl farklıysa analog pedal ve proccessor farkı öyledir. ama ilk etapta öyle bişey alarak zamanla ekonomik bağımsızlıkla birlikte yavaş yavaş analog pedallara dönmek en iyisidir.
kolay gelsin başarılar.

ewt ewt ekonomik problem olmasa analog diorum :p

de bi klarnetçi yokmu yaws bende si bemol ii olur die biliorum ama neresi ii bilmiom bizim düğündeki klarnetçiye harman dalı çaldırmıştım ulan şu si bemol olsa öttürürdüm abi burayı dedi nese oda olur zamnla dedim:)ama bilmiorum tam bi bilgim yok . . .

Klarnet alacak arkadaşa duyurulur si bemol değil sol klarnet al ve öyle çok ucuzuna kaçma ben de sol klarnet siparişi verdim 550 ytl dedi.250 ytl ye bile bulabilirsiniz klarneti ama üflemeli bir çalgıdır hassastır bir süre sonra sesler kaymaya başlar toparlayamazsın yazık olur.Almışken iyi bir şey al ne demiş adam ucuz mal alacak kadar zengin değilim :D güzel söz

merhaba arkadaşlar.Türk Halk Müziği ve bağlama ailesi hakkında bilmek istediğiniz herşey diyorum ve başkada bişe demiyorum :).(tamamen teknik anlamda).ha bide klarnet almak isteyen arkadaşlar Bursa'da RAMAZAN KOR'u bi ziyaret edin derim.

tkncnt' Alıntı:
ya berta valla antitez belirledin kendini bana gibime geliyor üzülüyorum kardeşim yaa:( ama haklısın porfesyonel düşüneceksen profesyonel başlamalısın. gönül isterki alalım bi washburn nuno bettencord, çekelim altına 500 wattlık bi marshall, dizelim paralel bağlı 20 tane analog pedal çalalım babalar gibi ama biliyorsun bu config yaklaşık 5000e patlar..en az masrafla kurtarmayı düşündüğümüz için böyle yaklaşıyoruz olaya..
arkadaşlar berta'nın dediği gibi hiçbir processor analog pedalların kalitesini vermez bilginize.ama her biri yaklaşık 50$ civarı olunca maliyeti yüksek olur..o yüzden processor almak fikri daha ucuz olduğu için tercih edilir.processorları org gibi düşünün, orijinal bir piyano ile orgun çıkardığı taklit piyano sesi nasıl farklıysa analog pedal ve proccessor farkı öyledir. ama ilk etapta öyle bişey alarak zamanla ekonomik bağımsızlıkla birlikte yavaş yavaş analog pedallara dönmek en iyisidir.
kolay gelsin başarılar.

Aman diyorum kardeş, kimsenin kalbini kırmak üzmek alt etmek gibi bi derdim yok.

ama arkadaşlar bilgilenecekse(hepimizin ortak dağarcığı vasıtası ile) tam bilgilensinler, sonra desinler ki ya benim param yok digital alıcam. Aksi takdirde parası olan ama bilmeyen arkadaşımıza yanlış bi seçim yaptırmış olabiliriz.

Evet verdiğin örnek çok güzel org ve piano örneği.

Yalnız naçizhane düzeltmek istediğim birkaç nokta var.

Analog pedalların tanesi 50$ civarında değil. ikinci elleri 75-500$ arasında oynuyor. geneli 100 125$ civarında. sıfırları tabii ki %50 ile %75 arası daha pahalı.

Marshall'ın 500 Wattlık bi amfisi yok henüz.

Genelde en yüksek watt değeri 100wattır. Tek bi modeli hariç. İçinde 4 adet ayrı ampli barındıran 350Wattlık bir model. İsmi mode four. PA katı transistörlü olduğu için pek tutulmadı bu model. Hala JCM serisi(özellikle üretimi durdurulmuş bulunan JCM 900 JCM 800 ve JCM 600 modelleri) en iyi serisi sayılıyor. JCM'in şu anda üretimde bulunan kendi içinde de çeşitleri bulunan JCM 2000 modeli var ki hala 900lerin tadını yakalayamadı.

Gitar konusunda ise tamamen zevk ve keyif işidir ama bence Washburn berbat bi gitar kaç paralık olursa olsun nerenin üretimi olursa olsun. Tek kelimeyle çöp.

Profesyonel düşünülecekse iki gitar tavsiye edebilirim Gibson ve Fender. Size övülen hiçbir gitar bunlar kadar iyi olmayacaktır.

Kardeş anti teze devam ettin diceksin ama valla bilgi paylaşımı olsun diye yoksa kötü bi amacım, art niyetim yok..

Sevgiler saygılar.

NOT: Bu bölümde efektler ve efektlerin kullanımıyla ilgili bir başlı açabiliriz diye düşünüyorum. Hem daha ayrıntılı konuşuruz hemde çalışma prensiplerini elektronik şemalarını paylaşırız. Böylece elektronikle az çok ilgilenen arkadaşlar( ya da bi elektronikçi yardımıyla) digital processor fiyatına analog setup dizebilirler.

Müzik dolu günler dileğiyle.
(teşekkür edin olum kolum koptu=))

çok doğru sölüyosun berta efectlerle ilgili bi başlık açılabilir.harkes yararlanmış olur o zaman.zaten processor her zaman sağlıklı olmuyo.en iyisi analog dediğin gibi.

Konu ilgililere bilgililer tarafından değerlendirilmek üzere iletilir

=)

Geri