tkncnt' Alıntı:
ya berta valla antitez belirledin kendini bana gibime geliyor üzülüyorum kardeşim yaa
ama haklısın porfesyonel düşüneceksen profesyonel başlamalısın. gönül isterki alalım bi washburn nuno bettencord, çekelim altına 500 wattlık bi marshall, dizelim paralel bağlı 20 tane analog pedal çalalım babalar gibi ama biliyorsun bu config yaklaşık 5000e patlar..en az masrafla kurtarmayı düşündüğümüz için böyle yaklaşıyoruz olaya..
arkadaşlar berta'nın dediği gibi hiçbir processor analog pedalların kalitesini vermez bilginize.ama her biri yaklaşık 50$ civarı olunca maliyeti yüksek olur..o yüzden processor almak fikri daha ucuz olduğu için tercih edilir.processorları org gibi düşünün, orijinal bir piyano ile orgun çıkardığı taklit piyano sesi nasıl farklıysa analog pedal ve proccessor farkı öyledir. ama ilk etapta öyle bişey alarak zamanla ekonomik bağımsızlıkla birlikte yavaş yavaş analog pedallara dönmek en iyisidir.
kolay gelsin başarılar.
Aman diyorum kardeş, kimsenin kalbini kırmak üzmek alt etmek gibi bi derdim yok.
ama arkadaşlar bilgilenecekse(hepimizin ortak dağarcığı vasıtası ile) tam bilgilensinler, sonra desinler ki ya benim param yok digital alıcam. Aksi takdirde parası olan ama bilmeyen arkadaşımıza yanlış bi seçim yaptırmış olabiliriz.
Evet verdiğin örnek çok güzel org ve piano örneği.
Yalnız naçizhane düzeltmek istediğim birkaç nokta var.
Analog pedalların tanesi 50$ civarında değil. ikinci elleri 75-500$ arasında oynuyor. geneli 100 125$ civarında. sıfırları tabii ki %50 ile %75 arası daha pahalı.
Marshall'ın 500 Wattlık bi amfisi yok henüz.
Genelde en yüksek watt değeri 100wattır. Tek bi modeli hariç. İçinde 4 adet ayrı ampli barındıran 350Wattlık bir model. İsmi mode four. PA katı transistörlü olduğu için pek tutulmadı bu model. Hala JCM serisi(özellikle üretimi durdurulmuş bulunan JCM 900 JCM 800 ve JCM 600 modelleri) en iyi serisi sayılıyor. JCM'in şu anda üretimde bulunan kendi içinde de çeşitleri bulunan JCM 2000 modeli var ki hala 900lerin tadını yakalayamadı.
Gitar konusunda ise tamamen zevk ve keyif işidir ama bence Washburn berbat bi gitar kaç paralık olursa olsun nerenin üretimi olursa olsun. Tek kelimeyle çöp.
Profesyonel düşünülecekse iki gitar tavsiye edebilirim Gibson ve Fender. Size övülen hiçbir gitar bunlar kadar iyi olmayacaktır.
Kardeş anti teze devam ettin diceksin ama valla bilgi paylaşımı olsun diye yoksa kötü bi amacım, art niyetim yok..
Sevgiler saygılar.
NOT: Bu bölümde efektler ve efektlerin kullanımıyla ilgili bir başlı açabiliriz diye düşünüyorum. Hem daha ayrıntılı konuşuruz hemde çalışma prensiplerini elektronik şemalarını paylaşırız. Böylece elektronikle az çok ilgilenen arkadaşlar( ya da bi elektronikçi yardımıyla) digital processor fiyatına analog setup dizebilirler.
Müzik dolu günler dileğiyle.
(teşekkür edin olum kolum koptu=))