Türkçeyide Düşünelim...

Arkadaşlar;
Bu işi de bir atışma , tartışma ya da birbirimizi incitecek bir kavga boyutuna taşımayalım.
Hele hele işi hakaret ya da vatan hainliği noktasına getirmek çok gereksiz.
Elbette ki istediğiniz her türlü yazı şeklini kulanabilirsiniz.
Dilediğiniz şeyi de yazmaya özgürsünüz. Ama bu tepkilerinizin tümünü ben genç olmanıza veriyorum.
Bir süre sonra sizler de bu taklitçilikten sıkılacaksınız. Çünkü farkedeceksiniz ki yaşınız ilerledikçe bunlar artık prim yapmayacak.
Hele iş yaşamında o kullandığınız lisanı yazışmalarınızda bir kullanın da bakalım ne oluyor görürsünüz.
Patronunuz sizi güzelce yanına çağırıp benzetiverir o zaman akıllanırsınız.
Ya da isterseniz üniversitede yazılı kağıtlarınızda aynı lisanı bir kullanın bakalım ne olacak?
Bizler sizin yaşınızdayken en çok kullandığımız iki örnek tabir "e herıld yani" ve "hayret bişey yaa" idi.
Bunları kullanırken ne kadar itici olduğumuzu pek farketmiyorduk.
Ama şimdi aynı tabirleri arkadaşlar arasında kullanmaya kalksak , eminim gülünç duruma düşeriz.

Her neyse...
Sizler yine de net ortamında olmasa bile normal yaşantınızda dilinize sahip çıkın.
Çünkü bizi biz yapan şey dilimiz. Güzel konuşan ve güzel yazan herkes mutlaka bundan prim toplayacaktır.
Sevgiler...

Lazaslan çok güzel açıklamışsın.Ama sanalda bile olsa dilimizi bu şekilde kullanmamak lazım. He örnek vereyim benim arkadaşımda böyleydi işte uyarmıştım falan gözüne seveyim normal yaz diyordum sanane falan diyordu =) Adam iş buldu hemde bilgisayar başında sadece yazı yazacaktı.Kendini düzeltmek için 1 ay çabaladı normal yazabilmek için hala ara sıra tekliyor. Sonra noldu ee sen haklıymışsın falandı filandı..

Ama hala bazıları saçmalamakta ısrarcı zevk meselesi cart curt.. 1 sayfa öncede ki arkadaşın yorumunu bile okumadım onu okuyacak kadar vaktim yok çünkü. Ömür yetmez anlamaya dediklerini
:D ( İşin Şakası Tabi )

En güzel sözü ATATÜRK söylemiş bu sözlerden sonra bize laf düşmez. En büyük üstad o çünkü..

1eeturkcerq5.jpg

Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.

M.K.Atatürk

Bu bir örnek sadece bu gibi yüzlerce örnek var.. Hadi Eyvallah.

valla biz diyoruz türkçe yi yozlaştırmayalım adamlar diyor. Bu benim zevkim bu benim hayatım biri de çıkar teşekkür eder arkadaşlar kimseyi suçladığımız yok iyi okuyun yazıyı bizler çocuklarımıza iyi örnek olalım diyoruz hayatınızı değişin demiyoruz Bu gün dilimizi yok eden yarın neyimizi yok etmez yorumu size bırakıyorum

Forumda bu tür konuLar sıkça gündeme geLmeye başLadı inşaLLah herkes aynı duyarLıLığı gösterir iLginç şekiLLerde yazanLar kadar adabına uygun yazanLarda azımsanmayacak kadar var onLara da ayrıca teşekkür etmek Lazım

Ve fazLa da bu konuda ısrarcı oLmamak Lazım diye düşünüyorum çünkü diğer konuLarı açan arkadaşLardan takip ettiğim kadarıyLa hayaL kırıkLığına uğrayanLar oLdu duyarsızLıkLarına insanLarın..Sonuç itibariyLe herkes yaptığına beLLi bir kıLıf uyduracaktır..minare iLe kıLıf hesabı..Burda aLınması gereken mesajı duyarLı arkadaşLarımın aLdığına inanıyorum diğerLeri için zaten atasözü biLe var değiL mi...

SOKMA AKILLA NEREYE KADAR?

Türkçe'ye Saygı =)

Merhaba Arkadaşlar
Forumda bir çok arkadaş şey yerine shey, evet yerine eet-eft, çikolata yerine chikolata :) vs. Arkadaşlar bu tür kelimeleri anlamasına anlıyoruz ama Türkçe'yi kirletiyoruz, bozuyoruz. Forum Yönetiminin tüm üyelere bu konuyla ilgili uyarı yapmalarını istiyorum. Eğer saçma sapan bir konu üzerindeysem özür dilerim :hhuzgun

acaiph sachma sapan bi konu ustundesyn
kimsenyn yashı stiLy kimsei iLgiLendirmesh
tdk'ya uygun yascash die bi kuraLmı war forumda ?

||ßoK||' Alıntı:
acaiph sachma sapan bi konu ustundesyn
kimsenyn yashı stiLy kimsei iLgiLendirmesh
tdk'ya uygun yascash die bi kuraLmı war forumda ?
arfy ne dicek acaba :D

yeni bir konu açmak için bütün forumu gezip yazıcağım konu daha önce yazılmışmı diye bakmak mı zorundayım?? tamam arkadaşım saçma sapan olabilir özür dilerim. kapatın konuyu.

Not: modlar biraz daha saygılı olun

muhabbetleriniz çok iyi.. bende katılıyorum. Türkçe Dünyanın en zengin dillerinden. Yapısı çok farklı. Bir kök kelimeden bir dünya kelime yapabilirsiniz. Ama İngilizce artık kelime türetemiyor. N.A.T.O. - R.A.M. Gibi kelimeleri var. 4-5 sözcüklerin artık kısaltmalarını kullanıyorlar

ehny seni destekliyorum bence çok haklısın Türkler yavaş benliğini yitiriyorlar buna engel olmalıyız ilk yapacağımız iş ise dilimize sahip çıkmaktır.

ehny' Alıntı:
yeni bir konu açmak için bütün forumu gezip yazıcağım konu daha önce yazılmışmı diye bakmak mı zorundayım?? tamam arkadaşım saçma sapan olabilir özür dilerim. kapatın konuyu.

Not: modlar biraz daha saygılı olun

hayır sitenin arama motoruyla arattıktan sonra konuyu açabilirsin
yönetimdeki tüm modlar saygılı bi kimliğe sahip oldukları için mod oldular zaten
kimsenin sana saygısızca bişey dediğinide görmedim.......

psycho25' Alıntı:
ehny seni destekliyorum bence çok haklısın Türkler yavaş benliğini yitiriyorlar buna engel olmalıyız ilk yapacağımız iş ise dilimize sahip çıkmaktır.

yürrü beaaa kim tutar seny :p
bis simdy bööLe yasıorush die benLiimisimy yitirdyk?? :eek:ha :hh?
ishine bakh kardes !..

konular birleşti ayrıca konuya her msg yazana ayrı cvp vermek sadece ikili atışmaya neden olur hatırlatıyım.

biraz fazla tepki vermişsiniz heralde,adam ne güsel bi şey önermiş..
sana destek veriyorum ama burası devletin sitesi değil,yani isteyen istediği gibi yazar,ağır bi şekilde suçlamamak lazım kimseyi..

Saade bir türkçe ile mesaj yazılması taraftarıyım.

Geri