Türkçeyide Düşünelim...

arfy ve melwishim'inde katkılarını bekliyorum. Bilgisayarı hızlı kullanan kişilerin belli hatalar yapması kaçınılmazdır tabi ki mesela TÜRKÇEYİ DE ekindeki "DE" yi ayrı yazamayabilir. Ancak bilinçli bir şekilde yapılırsa bu hatalar bir kaç sefer sonra kaçınılmaz olarak aklımızda yazdığımız şeylerin kontrol edildiği bölüm bunları gerekli iöiş gibi görecek ve o hataları isteyerek ve bilerek yapacaktır.

scour' Alıntı:
dostum -de ekini düşünüyorsun ama soru cümlendeki mi yi düşünmüyosun şu bir ;)...o -de ekine akdar bakacağına arkadaşımızın verdiği örnekleri incelediğinde türkçenin ne kadar değiştiğini göreceksin şu 2 ;)..türkçe ye +1 şuda 3 :D:hhman:
maden turkceye artı 1 neden nickin scour?
benim konusma dilimle cvp verince cok mu mutlu oldun boyle kucuk seylerle mi mutlu olursun hep?
edebiyat bilgilimi seninle bu platformda tartısmıycam.
bu konuya paralel bende bi oneri veriyim ozmn madem Turkceyi bu kadar destekliyosunuz. internet dilinde noktalama işaretlerini de kullanalım.
hatta bu forum edebiyat forumuna donussun edebiyatın sorunlarına careler bulalım birbirimize şiirler yazalım, aşkı sozcukleri fısıldayalım, hhman yerine sol ust kosede sevgi kelebekleri ucussun.
madem Turkceye destek ozmn adam gibi destek olun birbirinizi şakşaklamayın.
eminimki hayatında toplam 10 kitap bile okumayanlar populizm olsun diye su anda su konuyu destekliyolar.
gercek hayata donersek sorun bence Turk edebiyatının desteklenmemeyişi.bu konuyu destekleyenler arasında umarım okuyanlar da vardır ama eminim onlar da asimovları okuyolardır nerde peki Turk edebiyatına destek? ha işin icine cok sonraları siyaset karısır Yasar Kemaller siyaset yaptıgı icin okunmak istenmez ayrıca kitapların cok agır oldugu soylenir ama dunya 60 yıldır okumaktadır! bu neyse paragraf ayrı bir konu... (şimdi bunu soyledim ya cok bilmişler atlıycaktır "nerden biliyosun benim okumadıgımı" diye oları merakla bekliyorum ;) )
oncelikle kendimize yonelelim gercek hayatta okuyalım dusunelim yanlıslarımız duzeltelim burası sanal dunya.gercek hayatta insanı rahat bırakmıyolar bari burda birazcık rahat olun. internet ozgurluktur isteyen istedigini yapar yazar

Bu dil bizim varlığımız

Çok önemli bir konunun üzerinde durmuşsun. öyle bir konu başlıkları açılıyor, öyle saçma sapan şeyler yazılıyor ki... inanın okumakta zorlanıyorum. Üzücü olanı bunu moderatörlerin yapması. HH de bir kampanya başlatılsın ve bunun için bir moderatör konulsun. Başlıklardaki hataları, yarı İngilizce yarı Türkçe yarı tarzanca olan kelimeleri düzeltsin. Bu dil bizim varlığımız. Korumalıyız. Hatta cevap yazarken küçük bir pencere açılıp "lütfen Türkçemize saygı duyalım, Türkçe karakter kullanıp Türkçe konuşalım" gibi bir uyarı mesajı yazılabilir. Bu çok zor bir şey olmasa gerek. Yaklaşık 100.000 üyeye hitap eden bir sitenin böyle bir toplumsal bilincinin olması ve bu bilinci başta moderatörlerden başlamak üzere üyelere de aksettirmesi gerekir.

Türkçe konuşalım türkçe yazalım.

Dilimize sahip çıkalım.Zorunlu değil ise yabancı kelimelerden kaçınalım.Mesela en üstte HOME yerine ana sayfa falan gibi olmaz mı?
yine mi çok konuştum?

yoo çok da güzel konuya değinmişsin . Sonuçta burası Türkiye ve resmi dili de Türkçe'dir. Bak fransaya . elemanlar ingilizce bilmelerine rağmen biliyorum diye gezmezler. zorunlu olmadıkça da konuşmazlar

Kaçıncı seferdir açılıyor böyle konu. Bir kez de bu tarz bir konuyu açanın "nick" i türkçe olsa. Haksız mıyım "chicknstrew"?????

alp`e katiliyorum, birseyleri duzeltmek istiyosak buna once kendimizden baslamaliyiz,

once takma adini degistirmeye ne dersin?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
:sigara: :sigara:​

abiler ablalar kardeşler herkes beni tanır ve msn de bu sebepten dolayı engellediğimde olmuştur engellendiğimde. ben yazarken tüm kuralllara dikkat ederim ve hiç bir zaman kısaltılmış kelime lullanmam.
kıza dedim Türkçe yaz düzgün yaz diye kızında kalbi kırılmış engellemiş
bu konuda hepinizin arkasındayım
Türkçe konuş, Türkçe yaşa, Türkçe sev

takma adımı bundan 9,5 ay once almıstım sanırım oyle kaldı bazı dusuncelerimin olusmasıyla mazide kaldı tabi ama degistirmek mumkunse degistiririm sonucta takma ad degil mi....

konu doğru fakat yeni nesil gençliğin bu özentisi devam ettikçe türkçenin yozlaşması maalesef engellenemez..

konuştuğu her cümlenin arasına birkaç yabancı kelime koyup kendini bir halt sananlara öğretmek lazım bazı şeyleri..

konu geniş kısaca..

Kompleksli kişiler olarak adlandırılıyor bilimde. Birşey üretmeyen toplumların üretenleri taklit etme gayesi, onlar gibi olma yarışı. Bu konu ve tarihsel gelişimi hakkında oldukça yararlı bir araştırmam var.Yakında hackhell ailesi ile paylaşmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar bu gerçekten çok önemli bir konu. Bazı şeyleri çok geç fark etmek telafisi mümkün olmayan sonuçlara götürebilir bizi. Diyeceksiniz ki senin takma adın Türkçe mi( mümkün olsa hemen değiştiririm.) Haklısınız. Bu etki, yozlaşma, birçok alanda çıkıyor karşımıza. Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız derim. Bazı şeyler için çok geç olmadan!!! Uzun lafın kısası değerlerimize, özellikle dilimize, sahip çıkmayı bir an önce öğrenmemiz gerekiyor.

chicknstrew' Alıntı:
takma adımı bundan 9,5 ay once almıstım sanırım oyle kaldı bazı dusuncelerimin olusmasıyla mazide kaldı tabi ama degistirmek mumkunse degistiririm sonucta takma ad degil mi....

Takma ismini değiştirmek için başvurmuşsun güzel adım. Bu arada profilinden imzanı da değiştirsen daha şık olur. Hem onu kendin de yapabilirsin. :goz:

FLeTCh® arkadaşımız önceden sormuş "Adult" bölümüne ne deriz o zaman diye o bölümün adının Türkçe anlamı var: Yetişkin . Herhalde biri "Yetişkin Bölümü" dendiğinde ne bölümü olduğunu anlayabilir değil mi? Anasayfada bulunan HOME yazısınıda "Anasayfa" olarak değiştirmemiz uygun olur bence...

Saygılar.

HackHeLL.Com Dayız Peki Sorumluluğumuz Nedir ?

HackHeLL.Com Dayız Peki Sorumluluğumuz Nedir ? Hiç Düşündünüz Mü

Amacım Kimseye Kasıt Bir Eleştiri değil sadece bu gün başımdan geçen ve beni düşündüren ilginç bir söyleyişiyi paylaşmak istedim Lise Öğretmenimle sohbet ederken bu gün okuduğu yazılı kağıtlardan bahsetti ve ne ilginçtirki bana dediği biz türkçe öğretmeye çalışırken çocuklarımız iyice msn dili diye hitap ettiğimiz garip türkçe ile cevaplarını yazar olmuşlar Bu ülke ne şartlar altında kuruldu ve nasıl türkçe öğretildi okuma yazma Hepimiz Şanslıyız peki okuma yazma bilmeyenler ne yapacak veya okula bile gidemeyenler Bizler ise maalesef bildiğimiz halde kullanmamaya başladık Burası Hackhell.Com Türkiye nin En büyük forumu burdaki herkes bizlere yaptıklarımıza özeniyor doğru mu ? bence doğru herkes bizleri örnek alıyor. Çocuklarımıza iyi örnek olmak için Türk lüğümüzü Güzel Türkçemizi Güzelce elimizden geldiğince kullanalım Şu Aptalca MSn dilinden vazgeçelim BU ÜLKE BİZİM BU TÜRKÇE DE ANA DİLİMİZ ÇOCUKLARIMIZA İYİ ÖRNEK OLALIM ŞU ÖZENTİDEN VAZGEÇELİM. Forum başlarında düzgün yazan arkadaşlarımız da bakıyorum da msn diline dönmeye moda ya uymaya başlamış üzüldüm....:hhuzgun

sefiyom
gitcez aşjum manyaq aqıllı salaq vs
türkçeyi kullanmayımı bilmiyosu yoksa gün geçtikçe tvlerde konuşulan dilleremi özeniyoruz anlamıyorum
majestenin söylediği konuya katılıyorum...

Evet MAJESTE sana katılıyorum. Tabi öğretmenine de.. İnternette zamandan kazanmak için Türkçe katlediliyor. Kelimeler kısaltılarak yada ingilizce karşılıklarıyla yazılıyor. Hepimiz yapıyoruz zaman zaman.. Dikkat edebiliriz bu konuya.

Edebiyat bölümünde Türkçe yi yanlış kullanmamak adına bi başlık açmıştım. Ama ilgi görmüyor nedense bu tip konular. Türkçemize sahip çıkmazsak yakında eriyip gidicek. Yarı yarıya ingilizce girdi, zaten arapça ve farsça kelime de çoktu.. Eeee bir avuç kelimeyle konuşuyoruz aslında fazla değil..

Geri