Türkçeyide Düşünelim...

βèŁĩéVê ™' Alıntı:
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır .M.K.Atatürk

Bu en iyi örnek .. Türkçe'yi yanlış kullanmak ile Türkçe'ye yabancı dillerden kelime katmanın ne farkı var. FORUMDA TÜRKÇE KULLANILMASINI TAVSİYE EDERİM

iyi forumlar

Asıl sorunumuz MsN dili değil ki! Bırakın insanlar kısalatarak sevimleştirerek yazsınlar. Bir çalı parçasını gözümüze sokup arkadaki ormanları göremez hale geldik!
Hackhell veya diğer forum sitelerinin önemi nedir?
Evet Türk Gençliği boş vakitlerini pc başında geçirmeye başladı. Bu kimine göre hata kimine göre üstünlük bunu tartışacak değilim. Ama bundaki en büyük etken anne ve babalardı. Çocuklarının a-sosyalleşmesi için gayret sarfeden aile liderleri en sonunda çocukları pcye hapsedebildiler. Şimdi gidip sorsanız çok dertlidirler bu durumdan. Bizim her şeyi çok bilen büyüklerimiz bu durumun sosyal bir çöküş olduğunu 300-400 sene sonra belki anlarlar... çünkü her şey yasak çocuklara. Tüm kız çocukları potansiyel fahişe, tüm erkekler potansiyel haydut!
Forum sitelerine gelelim. Forum siteleri ne yapmasın? Bizleri MsN dili kullanmayın diye uyarmasın! Oturmasıyla kalkmasıyla örnek abilik görevi üstlenmesin. Yarım asırlık yeni Türk adetlerini yaşatmasın!
Sen büyüdün, ben küçüldüm, sen oraya gitme, bunun sitesini çökert, sen onu bırak, sen aşağı git, sen karşıya bak... yapmasın!
Site liderleri kendini yavru tanrı saymasın! Bir üye bir site yöneticisinin mesajına biraz samimi bir dille cevap yazınca, "sen kim oluyorsunda böyle bir cevap yazıyorsun" diye pm atmasın!
Peki Forum Siteleri ne yapsın?
Arkadaşımızın dediği gibi bu ülke çok zor şartlarda kuruldu. Ülkemize, bayrağımıza, Türklüğümüze dil uzatıldığı zaman tepkisiz kalmayıp, olayların üzerine yürüsün. Ülkemize sızan, iliklerimize kadar işleyen sülüklerin ipliğini pazara çıkarsın. İşi gücü güzel ülkemi, güzel milletimi yok etmek olan kan emicilerin ürünlerini boykot etsin. Sözde soykırım iddalarının, AB sürecinin ne olduğunu herkese anlatsın. Gençlerin eğitimini üstlensin. Korkusuz olsun, yürekli olsun!
Hackhell veya ben bunu yapabiliyor muyuz? Ufak tefek çabalar gösterilmiyor değil ama amacımızda bu değil açıkçası. Her forum sitesi "vatan kurtaran aslan" olsun demiyorum tabi ama. Bütün bunlar dururken... fevkâladenin fevkinde demesede olur :)

Forumda Türkçe'mize sahip çıkılmıyor!

evet hackhell'de Türkçe'mize sahip çıkılmıyor çoğu başlıklarda k yerine q kullanılıyor buna gereken önlemi almak adminlerin işidir ama onlarda bu konuda pek duyarlı değil açıkcası..

http://www.hackhell.com/forumdisplay.php?f=24

buyrun burdaki önemli sabitlenmiş mesajların isimlerine bakabilirsiniz...

haklısın ancak biz bunu coğunlukla alışkanlık veya pratiklik olsun diye yapıyoruz yinede bu konuda haklısın dikkatli olmaya calışacağım

ya sen neyden bahsediosun cıx cıxx bu güne kadar kaçıncı muhabbet yaa isteyen istedii gibi yasar bu şekilde türkçemisi katletmiş mi oluors hiç sanmıorm burda dil bilgisi işlemiors düşüncelerimisi aktaıors sadece hey allam yaa..........

örnek verdiğin St.AnGeR Türk değil, Mustafa Topaloğlu marstan getirmiş onu. :p

ya arkadaşlar daha önemli sorunalr var Türkiye çöl oluyor, küresel ısınma var, devlet memurunun saat 7'de iş başı yapması için yeni kanun çıkartıyor :eek:ha :eek:ha siz St.'nin bilmem kimin mesajları ile uğraşıyorsunuz. bu konu defalarca kez açıldı. daha öneli işlerel imza atsanız nasıl olur. buda önemli ama bu konular konuşalı, konular kapanalı yıl olacak arfık... dön-dolaş oynamayalım lütfen!!!

QapriS' Alıntı:
ya sen neyden bahsediosun cıx cıxx bu güne kadar kaçıncı muhabbet yaa isteyen istedii gibi yasar bu şekilde türkçemisi katletmiş mi oluors hiç sanmıorm burda dil bilgisi işlemiors düşüncelerimisi aktaıors sadece hey allam yaa..........

sakin ol biraz dostum :goz: .. gereksiz bulunursa kapatilir o kadar .. zaten cevap verilmis yukardaki verdigim linkte ..

cok agır ve gereksız bı ıtham revoya katılıorm Turkiyede neler neler oluo??buda dertmı bırak kım nası yazarsa yazsın kafana takma fazla:):)

burası Türkçemizi koruyalım forumu mu ??? :saskin

Bu konuda adminler birşey yapamaz.Çünkü herkes yazı stilinde özgürdür.Fakat Biz
tavsiyelerle ve uyarılarla belki birşeyler yapabiliriz.

bence Türkçe'mizi koruyalım forumu olmasına gerek yok. Buna daha hassas davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Dilimiz benliğimiz kültürümüz herşeyimiz. O yüzden özen göstermeliyiz.
Özenti yazım şekilleriyle nereye kadar değil mi. Yada böyle yazmanın güzel olduğunu düşünenlere
ben söyleyim kesinlikle bunu bir ayrıcalık farklılık olarak görüyorlar. haa bak ben böyle yazıyorum gibilerinden ama çok iticiler.
yahu Türk malı kullanın diyorlar o zaman Türk dilini de kullanalım.
O'nu diğer dillerle harmanlayarak ne olursunuz iğrenç bir hale sokmayalım.

Duyanda Türk Dil Kurumu'nun Forumu'nda Olay Var Sanacak :)

sana göre itici:eek:ut: :eek:ut: :eek:ut:

belkide ööööle söölemek istemedin....:saskin baq nickinde kullandığın karakterlere...ve

nickinin altında bişii yazıo....onu okuyamıyorum ben mesela....ama bütün bunlar itici gelmiyo

bana... :eek:ut: :eek:ut: :eek:ut:

hatta yaratıcı ve komik diyebiliris:durdurun

lem :durdurun

jackal aynen katılıyorum

bir dili nekadar çok kişi kullanırsa o dil okadar ölümsüz olur unutmayın dostlar

lem lazish süpersin.....

ver coşkuyu ver coşkuyu

pori' Alıntı:
sana göre itici:eek:ut: :eek:ut: :eek:ut:

belkide ööööle söölemek istemedin....:saskin baq nickinde kullandığın karakterlere...ve

nickinin altında bişii yazıo....onu okuyamıyorum ben mesela....ama bütün bunlar itici gelmiyo

bana... :eek:ut: :eek:ut: :eek:ut:

hatta yaratıcı ve komik diyebiliris:durdurun

lem :durdurun

Sen burda bişey söyledım sanıyorsun ama değil. nickim ingilizce altındaki ingilizce.!!!

İngilizce yazan olsa ben hiç rahatsız olmam. yeterki Türkçeye bulaştırmayın.

konunun özü bu umarım anlamıssındır :)

40 yıl sonra torunlarınız veya çocuklarınız Türkçeyi unutup ingilizce konuşmaya başladımı o zaman anlarsınız ..

ingilizce dediğin kelimelerdeki karakterlerden bahsediorum ben....

ingilizce yazıyı okuyabilirim....

o karakterler bu forumdada çok kullanılıyo.... anlamııcak bişiii yoq yane:eek:ut:

ben sadece fikrimi sööledim yaaw....

:hadiordan :hadiordan :hadiordan

Geri