Türkçeyide Düşünelim...

bu olaya bitek msn gözüyle bakmamak lazım.tv de yayınlanan proğramlara ne demeli.5 yasındaki çocuk tw yi açtığında karsısına bi ayrılıp bi barışan 2 salak çıkıyo veya ne bilim televole sanatçılarından birisi kalkıpta eski eşimden çocuk yapmak isterim diye çıkıyo.çocukta bunu çok doğalmış gibi algılıyo tabiki.sewilerek izlenen dizilere ne demeli.orda kullanılan dilin türkçeyle ne ilgisi war.oha falan oldum yaniiii,diosunnnnn vs vs vs

Ben bu konuda kendi kardeşimden örnek vermek istiyorum kısa yazacağım farklı olacağım diye harfleri yutuyo kısaltıyo yada kendince değiştiriyo Bunun sırf özentiden kaynaklandığını düşünüyorum bunu yüzünden sürekli uyarıyorum düzeltmesini söylüyorum biraz bilinçli davransalar ne kadar yanlış olduğunu göreceklerdir..

Bu konuda sonsuz destek veriyorum sana majeste.

Sinir oluyorum zaten şu " bye , ok , okişş , byess , nabersin , evetss , hayırss , yoksss " gibi aptal aptal kelimelere . Zaten yolda yürüyemez oluyor insan , nereye baksan ingilizce kelimeler.. Allah sonumuzu hayır etsin

Kesme i$aretLerine varana kadar dikkat etmeye Özen Göstermi$imdir..Sadece Büyük küçük harf karı$ık kuLLanırım.. ama yoq,janım,jiji gibi konu$maLar hep itici geLmi$tir bana.. ßeni yakından tanıyanLarda Bunun farkındaLardır.. ÖzentiLikten kaynakLanıyor bu sorun.. Herkes birbirinden gördüğünü yapmaya çaLışıyor.. Sitede Örnek verebiLeceğim bir sürü insan var Majeste'ninde dediği gibi kimseyi suçLamak değiL amaç.. Zararın neresinden Dönersek Kârdır..BiLe biLe kendimize i$kence ediyoruz.. Birinin yazdığı mesajı okuyana kadar ne demek istediğini anLayana kadar harcadığımız zamana yorduğumuz beyine,göze yazık.. Umarım bu ba$Lık amacına uLaşır.. Te$ekkürLer Majeste Önerin ve Yorumun için..Bu konuya destek verenLerede Te$ekkürLer..

Bundan sonra T$kLerde yazmıyacam Te$ekkürLer ;)

walla yazmaktan kurtulamıyorum v yerine w yerleşti bende.. ama bye dan kurtuldum gülegüle diyorum artık ,sırayla :)

Sonic

o harflerı kulanmıyorum ama ben katılmıyorum uzgunum bu sorunu nete aramayın oyle bı soyluyorsunuzkı q ş yada vs. bızım harflerımız degıl kulanma demek destek vermek kolay bunu yapmadan once sorunun kaynagını arastırmalı ondan sonra kulanma yapma turkceyı duzgun konusun demelı gercek hayata yada yazı kagıtlarına bu harflerı doken kısılerın zaten amacı dıkkat cekmektır konustugunda sız q mu dıyosunuz k mı dıyosunuz bu olay sadece net ortamında yaygınlasıyo onun ıcın telesa gerek yok herkez turk oldugunu bılıyo ve turkce konusuyo 30 yasında bunu bı kısı yazsa bıraz ılgınc gelır 15 yasında bırı yazsa goz artı edılır buda bızım yapımız degılmıZevkler ve Renkler tartısılmaz

Vallahi bu gibi konuları daha öncede açtılar konular bir şekilde kapandı veya ne oldu bende bilmiyorum ama haklı açılan başlıklardı. Türkçeye gerçekten özen göstermeliyiz. Zamanında bende değişik yazardım uzun bir süre önce tabiki sonra dedim ki ben ne yapıyorum ya ? İnanır mısınız kendi yazımdan tiksindim. Beni tanıyan arkadaşlar bilir çok samimi olduklarım onlara bile defalarca söyledim şu yazılarınızı düzeltin diye. Tamam bazen yanlış yazabilirsin ş yerine (s) v yerine (w ) falan bende kullanırım bazen bunları genelde hızlı yazdığım zamanlar cümle hatalarım falan olur :D Ama kendimi artık geliştiriyorum yavaş yavaş..

Kendini geliştirmek isteyenlere bir site adresi vereyim ben abartısız günümün 2 veya 3 saatini burada geçiriyorum hızlı ve yanlışsız yazmak için..

http://www.interstenoturk.com/test.html <<<= buradan kendinizi test edebilirsiniz..

kesinlikle katılıyorum
arkadaşım hepimiz gerek isteyerek gerekse istemeyerek yapıyoruz bunları
bu konuyu açman iyi oldu bundan sonra elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışalım arkadaşlar sadece forum da değil msn de de günlük hayatta da

reaL hayatLa net hayatını kaRı$tıRan insanda vaRdır bi tuhafLık.:eek:ut:

sonucta buna engeL oLunamazqi bunu bende yapıyorum bazEN..

biLMiyorum bi laf var aLmayım aLanada mani oLmayım diye..

dikkat etmeye caLı$ırım:melek ama real hayatta da gidipte yazı yazarken k lere q diye yazmıyorum yani ;)

εگмεя' Alıntı:
reaL hayatLa net hayatını kaRı$tıRan insanda vaRdır bi tuhafLık.:eek:ut:

sonucta buna engeL oLunamazqi bunu bende yapıyorum bazEN..

biLMiyorum bi laf var aLmayım aLanada mani oLmayım diye..

dikkat etmeye caLı$ırım:melek ama real hayatta da gidipte yazı yazarken k lere q diye yazmıyorum yani ;)

Neden buna engel olunamayacakmış ? En azından buna engel olmak için bir caba göstersen ? Sen modsun diğer üyelere örnek olmak zorundasın. Bu konuda modlara daha çok görev düşüyor. Millet sizleri örnek alıyor bizleri değil.. kimi modlar var yazdıklarını anlamak için 2 saat çabalıyoruz :) İmamla cemaat meselesine dönüyor işler.. Ondan sonra herkes acayip acayip yaziyor görüntü çirkinliği bi yandan vakit kaybı bi yandan oOoOOo ;)

Yani lafın kısası öncelikle modlar düzeltmeli kendilerini,üyeler onları takip eder..

benim yazıma cevp verebiLdinki okuyabiliyorsun yazımı.. ;)

herkesin kendi biLeceği i$.. iyi forumLar size.. (bu benim yorumumdu kabul edilir ediLMes..herkesin kendi özeLİ )

ii hoş hepsine katılıyorum.

Ama hepimizin kullanıcı adı da yabancı.:emzik

katılıyorum ve kullanmamaya gayret göstericeğim..

Üniversitede sunum konum Türkçemizde Yozlaşma idi. Caddede yürürke kafanızı kaldırın, garip isimli dükkanlar. Çoğunun ismi yabancı anlam taşıyor ki işletmecisi Türk. Nereye gidiyor bu ülke, bu kadar batılılaşmak, özünden uzaklaşmak iyi değil. Kimse sorumluluklarını bilmiyor bu ülkede. Yazık, çok yazık. İnsanlar kendi dillerinden mi utanıyor anlamadım ki?

bende katiliyorum evet ana dilimiz harcaniyor bosu bosuna. cogu zaman türkcemin iyi oldugu halde yanlis ve eksiK yaziyorum istemeyerek.ama yillardir yurtdisinda yasayan biri olarak bunada bin sükür diyorum.

her zaman elimden geldiğince dikkat ederim
nickim ve sloganım ingilizce ama sadece onlar ingilizce onun dışındaki mesajlarımda türkçe kullanımına özen gösteriyorum.türkçe kelimeleri acayipleştirerek kullananlara ben de uyuz oluyorum
bu konu bence özel olmamalı bu konu millet memleket sevgisiyle alakalı bişey
unutmayalım ki kendi diline sahip çıkmayan bir millet özbenliğini kaybetmeye mahkumdur.
yeri gelince atatürke laf söyletmeyen bazı insanlar bile yapıyor bunu ve ben buna çok üzülüyorum
türkçeyi güzel kullanan bir kişiyi size örnek göstermek isterim=====>karizma_5
site içi mesajlarına dikkat edin öğreneceğimiz biçok şey var
iyi forumlar =)

Geri