Türkçeyide Düşünelim...

srk889' Alıntı:
evet hackhell'de Türkçe'mize sahip çıkılmıyor çoğu başlıklarda k yerine q kullanılıyor buna gereken önlemi almak adminlerin işidir ama onlarda bu konuda pek duyarlı değil açıkcası..

http://www.hackhell.com/forumdisplay.php?f=24

buyrun burdaki önemli sabitlenmiş mesajların isimlerine bakabilirsiniz...

Haklısın ;ama senin de mesajında yanlışlıklar var dostum.

En basiti ''burdaki'' diye bir kelime olmaz ''buradaki'' doğru yazılış şeklidir. =)

Ne kastım kendimi yukardada be o kadar kasmama rağmen kendi mesajımda da yanlışlıklar var seziyorum :)

İstanbul, Nişantaşı, Halaskargazi caddesine bi gidin; cadde üstünde bakın sokak değil he! cadde üstünde bana Türkçe isimli 5 tane dükkan bulun size Bolulu Hasan Ustada'da yiyebildiğiniz kadar tatlı ısmarlayacağım...!!!! Başta ki Trafik ışıklarından Osmanbeye bağlanan Trafik ışıklarına kadar olacak ama. Hadi bulun valla ne yerseniz ödeyeceğim...!

crazyboy_9999' Alıntı:
Haklısın ;ama senin de mesajında yanlışlıklar var dostum.

En basiti ''burdaki'' diye bir kelime olmaz ''buradaki'' doğru yazılış şeklidir. =)

Ne kastım kendimi yukardada be o kadar kasmama rağmen kendi mesajımda da yanlışlıklar var seziyorum :)

:D buradaki değil, orada ki "ki" bağlaç. otur çocuğum 0 (sıfır)

sıfırcı revo hoca :eek:ha

cokh gzl bir qonuya deqinmi$sin..

çok güzel bir konuya değinmişsin..

iki cümlede de aynı anlam çıkıyor ama birisi yozlaştırılan türkçemizden örnekleri içeriyor,
zaman zaman kardeşim gibi gördüğüm insanda buna ayak uyduruyor mesela ama sonuçta gercek hayatta yazısmalarda vb. görüşmelerde kullanılan dil de herhangi bir değişiklik yapılmıyor yani aslında büyüttüğümüz kadar dikkate alınması gereken bir konu değil bence, kişilerin seçimine bırakılması en sağlıklısı...

Bu konu defalarca açılmış olmasına karşın yinede arkadaşa katılıyorum. Bazı arkadaşların yazılarını okuyana kadar 15 dk geçiyor.Böyle yazarak malesef kendilerini aykırı ve farklı buluyorlar. Neyse biz elimizden geldiğince yazım kurallarına dikkat edelim...

TÜrkÇe KonuŞalim

Arkadaşlar gelenek ve göreneklerimizi kaybettik zaten DİLİMİZdende olmayalım lütfen forumlarda arkadaşların çogu ingilizceye baglıyor kelimelerin sonunu BİZİ YABANCILAŞTIRAMASINLAR.

o kadar cok konusulduki bu konu insanin Türkce konusasi varsa bile konusmayasi geliyo..:eek:ut:

yürü beah...

bu üLkenın senyn gibi parLak zekaaLı ınsanLara ıhtıyacı war (:)

sen sımdı uyu sabah hersey duseLmısh oLcak!..

arkadasım bir yerde dogru soluosun ama bu eleştri içerikli mesajında bile bakıyorum ki noktalama işaretlerine dikkat etmemişsin Doğru Türkçe demek sadece dogru kelimelerden meydana gelmez!İmla da onemlidir bir yerde bu acıdan da herkes onunden yesin!

Öneriler&Şikayetler bölümünde bugune kadar türkçeyle ilgili açılan tüm konuları birleştirdim.

Katılıyorum. Çok iyi bir fikir.

Geri