Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

gecmemesi gibi bir sorunu ilkkez duyuyorum ancak xp cd sini taktıgınızda xp kurulum ekranına gelince tum disk formatlaya biliyorsunuz boylelikle xp kurabilirsiniz makineye.eger b yontem zor geldiyse hdd nizi sokup baska bir bilgisayara ikincil olarak bagalyın o bilgisayardan biçimlendirmeye calışın su an aklıma gelen bu bunları deneyin olmazsa baska careler ararız

Xp cd sini takıp yüklemeye başla arkadaşım sorun olmaz. Sadece senden f disc yapmanı isteyecektir. Dosyalarını cd vs bir yere yedekle ve tak Xp yi Kolay gelsin

Linux farklı dosya yapısı kullandığı için Windows Xp cd boot cd sinden bilgisayarı açsan ile açılışta görmez.

2 çözüm var: Ben 2. seçeneği tavsiye ederim.

1- Hdd ni çıkartıp başka bir bilgisayara tak. Bilgisayarım sağtuş "Yönet" seçeneğini seç. Açılan pencereden "Disk Yönetimi" ni seç. Yeni taktığın diski sistem "Disk2" olarak görecektir. Sağtuş tıklayıp "Biçimlendir" yap.

Daha sonra kendi bilgisyarına takıp windows kurabilirsin.

2- Bilgisayar açılırken F2 (veya bazı anakartlarda Del olur) tuşu ile BIOS a gir. Hdd yi kapat. Windows XP cd sini tak. Bilgisayarı yeniden başlat. Windows kuruyormuş gibi normal işlemleri yap (disk orada gözükecektir) format at, windows kurulumunu başlat.

Windows Xp dosyaları yüklerken ilk çıkan yeniden başlatma ekranı çıktıktan sonra bilgisayarı tekrar BIOS tan açıp HHD yi aktif hale getir. Bilgisayar açılırken XP cd si takılı olduğu için ilk çıkan "Kurulumu başlatmak için bir tuşa basın" ibaresi tekrar çıkacaktır. Bu ibare çıkınca hiçbir tuşa basma. Windows tekrar kurulum ekranına dönecektir.

Extra başka birşey yapmana gerek yoktur. Kurulum bittikten sonra babalar gibi kullanabilirsin.

ekrangrntssynapticcy7.png

ekrangrntssi5.th.png

hatalarını aliorum çözemiorum neden acaba yardım

selam beyler ben cd den çalışan bir linux pardus kullanıyorum
sorun: cd den çalışan pardusta harddiskime giremiyorum D ye çift tıklıyorum hata veriyor hatada şu:

$LogFile indicates unclean shutdown (0, 0) Failed to mount '/dev/sda2': İşlem desteklenmiyor Mount is denied because NTFS logfile is unclean. Choose one action: Boot Windows and shutdown it cleanly, or if you have a removable device then click the 'Safely Remove Hardware' icon in the Windows taskbar notification area before disconnecting it. Or Run 'ntfsfix' on Linux unless you have Vista, then mount NTFS with the 'force' option read-write, or with the 'ro' option read-only. Or Mount the NTFS volume with the 'ro' option in read-only mode.

lütfen acil yardımlarınız için cevap bekliyorum :-(
[email protected]

öncelikle mail adresi verme.. kimse yardım etmek için msn adresini eklemez..
ikinci olarak bu olay ntfs nin pardus da sorun çıkarmasıyla alakalı diye biliyorum. daha detaylı bilgiyi bilgili arkadaşlar verirler tam olarak kavrayamadım. pardus un son 2 versiyonunda ntfs sorunu çözülmüştü diye hatırlıyorum...

selam beyler ben cd den çalışan bir linux pardus kullanıyorum
sorun: cd den çalışan pardusta harddiskime giremiyorum D ye çift tıklıyorum hata veriyor hatada şu:

$LogFile indicates unclean shutdown (0, 0) Failed to mount '/dev/sda2': Ä°ÅŸlem desteklenmiyor Mount is denied because NTFS logfile is unclean. Choose one action: Boot Windows and shutdown it cleanly, or if you have a removable device then click the 'Safely Remove Hardware' icon in the Windows taskbar notification area before disconnecting it. Or Run 'ntfsfix' on Linux unless you have Vista, then mount NTFS with the 'force' option read-write, or with the 'ro' option read-only. Or Mount the NTFS volume with the 'ro' option in read-only mode.

lütfen acil yardımlarınız için cevap bekliyorum :-(
[email protected]

ntfs bölümün kirli diye hata alıyorsun. bu şu demek, uzun süre windows'da o bölümü taratmadın veya sistemi normal olarak kapatmadın. bu yüzden eğer windows duruyorsa tekrar açıp düzgün bir şekilde shutdown yapman veya herhangi bir windows cdsi ile boot edip taratman gerekiyor.

bu işi sadece linux kullanarak da yapabilirsin yalnız bu şekilde de o bölümü read-only olarak mount edebilirsin yani üzerine yazamazsın. konsolda "ntfsfix" komutu ile o bölümü düzeltip read-only olarak mount etmen gerek bu iş için.

arkadaşlar selam. ben ubuntu 7.10'u kurdum. linux'da daha yeniyim ve hiçbir komutu da bilmiyorum. biri şu ubuntuyu detaylı şekilde anlatabilir mi? internetten araştırdım ama herkes komutları bilen birine anlatıyor. yani demek istediğim sanki linux'u kullanmayı bilen birine anlatıyormuş gibi. ben ise hiçbir şey bilmiyorum. mesela beryl istiyorum ama yapamıyorum. windows'dan yeni ubuntu'ya geçmiş birine acaba beryl kurulumunu ve nasıl program yükleneceğini ayrıca da yahoo messenger'ın nasıl yükleneceğini hiç bilmeyen birine anlatabilir misiniz?

teşekkür ederim.

ya usta adamlar daha öncede sormuş cvp vermemişsin cevap vermeyecekseniz niye böyle bir konu açtınız anlamıyorum doğrusu...

3 tane disk bölümüm war biri (C: xp kurulu) (D: yedek dosyalar var) (E: ye pardüs) yüklemek istiyorum. sorun yaparmı? başlangıçta pardüs veya xp diye seçim yapabilrmiyim??
Pardüs Sürüm: 2007

ya usta adamlar daha öncede sormuş cvp vermemişsin cevap vermeyecekseniz niye böyle bir konu açtınız anlamıyorum doğrusu...

3 tane disk bölümüm war biri (C: xp kurulu) (D: yedek dosyalar var) (E: ye pardüs) yüklemek istiyorum. sorun yaparmı? başlangıçta pardüs veya xp diye seçim yapabilrmiyim??
Pardüs Sürüm: 2007

Linux dağıtımları içerisinde gurb veya lilo mutlaka vardır.Kimi dağıtımlarda senin hiçbirşey yapmana gerek kalmadan bir tanesi yüklenir kimi dağıtımlarda ise senin seçmen gerekir.Grub veya lilo olan her kurulumda boot ekranında hangi işletim sistemini kullanmak istedigini soran bir sorgu ekranı göreceksin.Pardus grub kullanıyor.Hiç bir sorun yaşamazsın.

kolay gelsin.ben daha linux ve türevlerinden kullanmadım.ama pardus düsünüyorum,fakat windowsta kullandığım hangi programlar çalışır bilmiyorum.(mesela oyunlar ve nod32) birde bu cedega nedir? satın mı almam gerek.windowstan tamamen vazgeçtim.tamamen pardus kurucam.inşaallah pişman olmam

Cedega, windows oyunlarını linuxta oynayabilmeni sağlayan ücretli bir yazılımdır.
Linuxta herhangi bir antivirus programı kullanmana pek ihtiyaç yoktur.İnternette dolaşan visür, worm, trojan vs nin yuzde 99.999 u çoğunlukla win için yazılmıştır.
Windows programlarının bazıları wine isimli emulatör yardımıyla sorunsuz olarak linux içerisinde çalışabilir.
Örneğin, CM yi wine ile sorunsuzca linuxta oynayabiliyorum.
Pardus iyi bir linux dağıtımı olma yolunda.Fakat daha sorunsuz ve kolay bir linux istiyorsan ubuntuyu tavsiye ederim.

hakkaten millet birbirine böyle soruyo cevaplıyo ne güzel sanki yillardır linux kullandık.. bir de bu sorulara cevap verecek kişileri hheryerde bulamayabiliyorsun. yani en temelden kimse almıyor.

ben en güzeli indireyim ubuntu denen programı. boza yapa öğrenirim.. sanki bilgisayarımda nato nun dosyaları var :D silinse nolur öyle ya..

hakkaten millet birbirine böyle soruyo cevaplıyo ne güzel sanki yillardır linux kullandık.. bir de bu sorulara cevap verecek kişileri hheryerde bulamayabiliyorsun. yani en temelden kimse almıyor.

ben en güzeli indireyim ubuntu denen programı. boza yapa öğrenirim.. sanki bilgisayarımda nato nun dosyaları var :D silinse nolur öyle ya..

Kİmse doğarken linux bilerek doğmadı.Hepimiz bozarak, yaparak, okuyarak, sorarak bişeyler becerdik.Yeterki öğrenme isteği ve merak duygusu yok olmasın :goz:​

arkadaslar ayni sorun bendede var linuxu silip xp yüklemek istedim.yeni aldigim bilgisayarda 320 gb hard diskde linux yüklüyken ben kafadan xp cd sini taktim ve c: yi komple sildim ve kuruluma devam etmek istedim yanliz kurulum devam ettikten sonra bana hard diskimin 305 gb bölümünü xp kurmam icin müsait diyor devam ediyorum sürekli hata veriyor bilinmeyen hard disk hatasi diyor mavi ekran geliyor hard diskte linuxa ait silinmeyen bilgilermi var fdisk yapmak istedim ama flopy diskim yok partitotlarimi silmem lazim nasil hallederim lütfen yardim edin...

Geri