Linux - Beyaz Masa, Sorunlarınız

Devil' Alıntı:
Linux Msn ? Linux Xchat Kurulumları

linuxta msn için programlar ve hangi dille yazıldıkları:

kopete(qt), gaim(gtk+), mercury(java), amsn(tcl/tk) ve bi kaç tane daha var bilinenleri bunlar

irc chat için programlar :

irssi, xchat, bitchX, ircII, savirc, konversation, weechat diye gider..

kurulumları için de çoğunun kendi official sitesi var olmayanları direk program ismini google'da aratarak kurulumlarını öğrenebilirsin

Uzun uğraşlar sonucu mandrake linux 9.0 ı yükledim bilgisayarıma.Merak ettiğim şu alışıgelmiş bilgisayarım masaüstünde yok yani harddiskime ulaşamadım.Yanlış bi şey mi yaptım acaba die merak ettim.

Ayrıca bunu silmeyi düşünüyorum.Tavsiye edebileceğiniz kullanımı kolay(ing. türkçe farketmez..) ,donanım sorunu çekmeyeceğim bi linux sürümü var mı??

emrah538' Alıntı:
Uzun uğraşlar sonucu mandrake linux 9.0 ı yükledim bilgisayarıma.Merak ettiğim şu alışıgelmiş bilgisayarım masaüstünde yok yani harddiskime ulaşamadım.Yanlış bi şey mi yaptım acaba die merak ettim.

Ayrıca bunu silmeyi düşünüyorum.Tavsiye edebileceğiniz kullanımı kolay(ing. türkçe farketmez..) ,donanım sorunu çekmeyeceğim bi linux sürümü var mı??

var

pardus veya ubuntu

Pardus için bir kaç sorum var

arkadaşlar benim bir kaç sorum olcak size.Eğer bu sorular hakkında bilginiz varsa paylaşmanızı yada bildiğiniz bir kaynak varsa ona yönlendirmenizi istiyorum.

VMware kullanarak windows xp üzerine pardus 2007 kurdum

1-onixon marka usb adsl modem kullanıyorum.VMware kurulu sistemi nete bağlamak için ne yapmam gerek ???
2-windowsda nete bağlıyken bu bağlantıyı ağ bağlantısı olarak gösterip pardusu nete bağlaya bilirmiyim.Yapabilirsem nasıl ???
3-ekram çözünürlüğüm 800x600 olarak kaldı ekran kartı sürücülerini yüklesem herhalde bu sorun çözülür mü acabaaaa ?*
4-wireless adapter olarak usrobotics 5417 pcı kart kullanıyorum fakat linux sürücülerini bulamadım.pardus'un tıpkı windowsda olduğu gibi otomatik donanım algılayıcısı yada yükleyicisi var mı ??? varsa nasıl kullana blirim
5-önerdiğiniz bir firewall ve antivirüs programı var mı ??? normalde zonealarm ve kaspersky kullanıyorum bunların linux versiyonları var mı diye bakmadım ama :D
6-Diğer harddisk bölümlerine ulaşamıyorum sadece VMware'in kurduğu bölümü gösteriyo.Acaba windows altındaki klasörlerime yada harddisklerime nasıl ulaşırım??

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

arakadaşlar pardüs 2007 yi kurdum...c yi 2 ye böldüm..birinde win xp birinde linux var açılırken hep xp ile açılıyor....açılırken linuxu niye görmüyor yardımcı olursanız sevinirim...

selamlar ben remote exploid in auiditor live cd si kullanıyorum hard disk üzerinde linux için 5 gb lık bir yer açtım bir de 2 gb lık swap bölümü cd den linux u açtığımda wlan kartımı tanımıyor acaba (dlink dwl-g520 )kartımın driver ını nasıl yükleyebilirim yada ndiswrapper ile xp sürücüsünü nasıl kullanırım bilgisayarımda xp sp2 kurulu yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ArkadaŞlar Ben Pardusu Wİndows Xp Yİ Sİlmeden Kurmak İstİyorum. C Ve D Olarak İk İksim Var D Ye Bunu Kursam. AÇilŞita Tercİh Edebİlİrmİyİm Pardus Veya Xp Dİye

ben linpus linux yüklü diye bi laptop aldım fakat yükleme için kabloları takınız diyodu. o zamanlar pek de ilgilenmemiştim.format attım ve windows xp kurdum.
şimdi ise linux kullanmak istiyorum fakat hiç bi linux donanımımı tam olarak tanımadı hatta bazılarının live cd si bile çalışmadı. internetten linpus linux indirebilirim fakat product key istiyor. donanım tanıma kapasitesiyüksek bi linux tavsiye ederseniz cok sevinirim
teşekkürler.... saygılar
(laptop: acer aspire 5102 WLMİ )

Arkadaşlar bende bi derginin vermiş olduğu Pardu 2007 var.Bunu önce PC me kurdum sorunsuz çalıştı hatta windowsla birlikte kullandım ama şimdi bi notebeook aldım bunda kuruluyo fakat Pardus tama açıklırken donuyo kalıyor.Acaba Pardus donanımı desteklemiyor olabilir mi?(Core 2 Duo 1.86 işlemci Ekran kartı nvidia 7400)Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

Selamlar Pardus 2007 de airties 140 wireless la internete baglanamadım.Yardımcı olabilirmisiniz

ubuntu derim :) yada pardusu dene ama ikisinden birine bakıcaksan ubuntuya bak derim... ha birde ilk defa kurucaksan burdaki linux gurularından yardım al derim ben bir kaç kez kurdum sildim :)

arkadaşlar laptopuma pardus yüklemek istiyorum yükleyemiyorum pardüsün sitesinden pardüs caracal 2007.2 indirdim iso dosyayı nero da cd ye yazdırdım laptopa cd yi takıyorum dos satırı gibi grub çıkıyor ordan bir adım öte gidemiyorum aynı cd yi masaüstüne takıyorum problem yok yükleniyor fakat laptopa yüklenmiyor.
bilgisayarım
casper 8050d
centrino 1.7
512 mb ram
128mb ati ekran kartı
2 ye bölünmüş harddisk
win xp home sp2
yardımlarınızı bekliyorum

Evet aynı sorun bende de var,bende yükleyemiorum laptopuma.

sorunları araştırırken bu başlığı buldum,üstteki arkadaş benim yazdığımın aynını yazmış.

.forum.' Alıntı:
arkadaşlar laptopuma pardus yüklemek istiyorum yükleyemiyorum pardüsün sitesinden pardüs caracal 2007.2 indirdim iso dosyayı nero da cd ye yazdırdım laptopa cd yi takıyorum dos satırı gibi grub çıkıyor ordan bir adım öte gidemiyorum aynı cd yi masaüstüne takıyorum problem yok yükleniyor fakat laptopa yüklenmiyor.
bilgisayarım
casper 8050d
centrino 1.7
512 mb ram
128mb ati ekran kartı
2 ye bölünmüş harddisk
win xp home sp2
yardımlarınızı bekliyorum
cd boot oluyormu? yani cd den başladığına dair bir bilgi varmı ekranda?
ayrıca kurulum başlarken eminmisiniz console mode a geçiş yapmadığınızı?

Pardus un kurulan versiyonunun indirilmesi gerekiyor,sanırım sizler çalışan cd versiyonunu indirmişsiniz ben laptop a yukledim ve kullanıyorum.

valla indirdim,iso dosyasını direkt CD ye attim,
kurulum ekrani geldi,
türkçe dil i seçtim,
dos komutları kibi peş peşe yazılar cikti, en son borda yada kırmızı renkte # işareti cikti ve ekran karanlik oldu,öylecede bekledi.

freemitnick' Alıntı:
cd boot oluyormu? yani cd den başladığına dair bir bilgi varmı ekranda?
ayrıca kurulum başlarken eminmisiniz console mode a geçiş yapmadığınızı?

cd den boot oluyor fakat kurulum menusu çıkmıyor bir de aynı cd yi masaüstü bilgisayarına takıyorum poblem çıkarmıyor. ayrıca çalışan cd yi de denedim aynı sorun yine var
grub diye yazı çıkıyor

Yardim!lİnux İŞletİm Sİstemİnden Xp'ye GeÇmek

Merhaba arkadaşlar linux işletim sistemli yeni bir pc aldım,aldıgım yerde xp ye geçirmek için 120 $ gibi bir fiyat talep ettiler.internet kafelere götürüyorum linux'tan xp ye geçiş olmuyor hdd de sorun çıkıyor görmüyor bazen hdd yi dediler,bazı hddler şifre korumalı oluyormus felan gibi şeyler söylediler..anlamadım bende Linuxtan xp ye geçiş olmuyormu?
yardım ederseniz sevinirim....

Geri