Kitaplardan Hoşunuza Giden Alıntılar

Her şeyi bilmek için, belki hiçbir şey bilmemek gerektiğinden, ademoğullarından bazıları, bildikleri her şeyi unutmaya hayatlarını adadı. Çünkü onlara göre, ancak hiçbir şey bilmeyen bir masum, gördüğü anda O'nu tanıyabilirdi. Bunun için belki de, ölmeden önce ölmek gerekiyordu. Ölmek aslında, içindeki şarabı tamamen döküp billur kadehi boşaltmak gibi, her şeyi ebediyen unutmak ve artık hiçbir şey bilmemek demekti. Nasıl ki ancak boş bir kadeh İsa'nın kanıyla doluyorsa, aynı şekilde sadece her şeyi unutan bir gönül ilahi esintiyle dolardı.

İhsan Oktay Anar - Suskunlar

İstanbul’a bakıyorduk denizden. Bizim İstanbulumuza, çalınmış hayallerin şehrine... Talan edilen anıların başkentine... Yağmalanmış mutlulukların payitahtına... Kırılmış umutların kalesine... Kederlerin kraliçesine... Zorbalığın ele geçirdiği güzelliğe... Sinsiliğin bayrak diktiği zarafete... Aç gözlülüğün işgal ettiği berekete...

Ahmet Ümit/İstanbul Hatırası

"...Biliyorum bütün sözler yavan, bütün sözcüklerin içi boşaltılmış, bütün anlamlar kullanılmış, bütün anlar uçucu; kelimeye dökülen her duygu, kendiliğinden soğuk bir klişe oluveriyor; hiç bir sözcük duygularıma da yüreğime de yetmiyor

Anlatabildiklerimle değil, anlatamadıklarımla karşında durmak için kaçırdım seni, çaresizliğimi görmen için kaçırdım; yalnızlığımı anlaman için; beni yüreğinle anla, gözlerinle dinle diye...

"Beni kendi kelimelerinle gör diye". Seni aşk uğruna kaçırdım.Aşk uğruna. Hepsi bu işte..."

Murathan Mungan - Üç Aynalı Kırk Oda

Denedim insanını dünyanın

Sabah sabah

Cimrilikle dolu deriler yürüyordu

Başka birşey göremedim

Sonra

Kanaat kınından bir kılıç çektim

Keskin tarafıyla onlardan

Ümitlerimi kestim

İmam Şâfiî/ Divan

Paulo Coelho 'SİMYACI'

İhanet,senin beklemediğin bir darbedir.Ama sen yüreğini tanıyacak olursan,sana baskın yapmayı hiçbir zaman başaramayacaktır.Çünkü onun düşlerini ve arzularını tanıyacaksın ve onları hesaba katacaksın.Hiç kimse kendi yüreğinden kaçamaz.Bu nedenle en iyisi onun söylediklerini dinlemek.Böylece,kendisinden beklemediğin bir darbe indirmeyecektir kesinlikle sana...

'Aşkımı bir sır gibi senelerdir sakladım.' Şimdi de sırrı açığa vuramıyorum.Ne sevgilim yaşıyor ne de dilim dönüyor.Harfleri,sözcükleri,cümleleri yakalayamıyorum.Kaçıyorlar.Kaçan balık,uzaklaştıkça büyüyor...

Murat Menteş-Korkma Ben Varım

İnancımız bizi diri tutuyor evladım.Sonra sabır,sabredeceğiz.Allah sevdiği kula azap etmez,ona sıkıntı verir ve sabrettirir..Evlat,insanlar hakkında Allah'a uy ,Allah hakkında insanlara uyma...

Tarık Tufan-Hayal Meyal

Böyle alışılagelmişti; duyguları açığa vurmak bir çocukluktu ve bunu yapan birisi kendinin küçük bir çocuk olduğunu anlatırdı.Yetişkinleri birbirlerine karşı soğuk ve tedbirli davranmaya yönelten acı deneyimleri tatmamış olmamız, sırf onlara benzeyebilmek için bizi çocukluğun arı zevklerinden yoksun bırakıyordu.

Tolstoy-Çocukluk

Sevmek en çok ölümdür...
Ve dakik bir melek gelir gibi düşmüştü göğsünüzden
Ömrün örselenmiş kelebeği.

Ali Emre/ Kıyamet Mevsimleri

Toprak üstünde farklı sınıflarda yaşayıp, toprak altında eşitleniyoruz...avuçlarımız sımsıkı halde dünyaya gelip,ellerimiz açık şekilde dünyadan gidiyoruz...

Mümin SEKMAN- Limit Sizsiniz

Dünyanın en basit, en zavallı hatta en ahmak adamı bile, insani hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir. Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz? Niçin ilk defa gördüğümüz bir peynirin evsafı hakkında söz söylemekten kaçtığımız halde ilk rastgeldiğimiz insan hakkında son kararımızı verip gönül rahatlığıyla öteye geçiveriyoruz?
Kürk Mantolu Madonna- Sabahattin Ali

Bir an gelir birini seversiniz.O iyi yada kötü olduğu için hissetmezsiniz bunu.Sadece seversiniz.Bu sonsuza dek birlikte olacağınız anlamına gelmez.Birbirinizi incitmeyeceğiniz anlamına da gelmez.Yalnızca seversiniz.Bazen olduğu kişiye rağmen,bazense olduğu kişi yüzünden.Ve onun da sizi sevdiğini bilirsiniz.Kimi zaman sırf siz olduğunuz için ,kimi zamansa size rağmen.

Laurell K. Hamilton

Çünkü öğreneceklerinin yarısı da yalnızlığında. Yalnızlıktan o kadar korkuyorsun ki çevrende insan kalmadığında kendi kendine konuşmaya başlıyorsun. Belki bu da insanoğlunun hatalarındandır. Eğer beş duyun,onları kullandıkça eskiseydi , eğer duyup koklayacaklarının bir sınırı olsaydı , bu kadar müsrif olmazdın. Seçmek zorunda kalırdın. Neyi tadacağını , neye dokunacağını seçmek. Ama ne yazık ki böyle değil. Gözler , göre göre bozulmuyor , kulaklar duya duya sağırlaşmıyor. Dilin konuşa konuşa kopmuyor. Gevezeliğin bir duvar gibi. Düşmemek için yaslandığın bir duvar. Oysa ayakta kalmayı denemiyorsun bile.

Hakan Günday - Ziyan

Hayatın bizlere verip verebileceği tek ödül, tek armağan,sevgi dolu bir insandır ve biz böyle bir insanı ilk fırsatta katlederiz. Sonra da ömür boyu, bu asla bağışlanmayan günahın lanetini sırtımızda taşırız.

Aslı ERDOĞAN / Kabuk Adam

Aşk yolculuğu tek kişiyle başlar, maşukunu bulunca bir müddet iki kişiyle sürer, ama yolun sonunda yine tek başımıza kalırız. Bizde başlayan, bizde sona erer.

Ahmet ÜMİT / Bab-ı Esrar

" Kafamda kurulu bir makine vardı ve bu makine durmadan, ara vermeden düşünceler izlenimler sıralıyordu. Bu makinenin idaresi benim elimde olsaydı, yalnız istediğim şeyleri istediğim sırada düşünebilseydm neler başarmış olacaktım. Kafamda bir sürü süprüntü düşünce olmasaydı, bazen benim bile beğendiğim düşüncelerle... dolu olsaydı beynim...Kaybediyorum.. düzensizlik ve duruma hakim olamamak yüzünden kaybediyorum."

Oğuz Atay - Tutunamayanlar

Yılın en uzun gecesinin hangi gece olduğunu müneccimler ile takvim düzenleyenler asla bilemezler. Onun hangisi olduğunu ancak gama müptela olmuş aşık bilir.

İskerder PALA - Katre-i Matem

Bazen ona bişeyler yazarsın, yazar silersin.. Yazar silersin.. O hiçbirini okumamış olur; ama sen hepsini söylemiş olursun.."

Murathan Mungan - Kırk Oda

Derdim nice bir sînede pinhân ederim ben
Bir âh ile bu âlemi vîrân ederim ben
nefi
iskender pala aşkname

Sendeki çocuklarn sayısı bendeki delilerden fazla.Sendeki ilkbaharların sayısı bendeki sonbaharlardan fazla.Sendeki yazlarla bendeki kışların sayısı eşit.Sendeki zirvelerle bendeki sahillerin sayısı da. Sendeki yanlışların sayısı bendeki kabahatlerle nerdeyse aynı. Sendeki güzelliklerden bendeki çirkinlikleri çıkartsak geriye sıfır kalıyor. Sendeki sıfırlardan bendeki eksileri çıkartsak hep artı.
Böyle bir şeyiz biz seninle.

Dün Geceki Rüyalarım Sana Hediye/Küçük İskender

Geri