Kitaplardan Hoşunuza Giden Alıntılar

daha yapacak çok işimiz vardı..tez akşam oldu..

abdullah palaz (nam-ı diğer antep canavarı)

kitabın adı:antep canavarı(azrailin öbür adı)

1880'de, 15. yüzyıl Yahudilerine atfedilen iki mektup yayımlamış olan Revue des Etudes Juives'de (Yahudi Karşıtı) betimlenen planların az çok aynıdır. Arles Yahudileri koğuşturuldukları için, İstanbul Yahudilerinden yardım istiyorlar; onlar da şöyle yanıt veriyorlar: "Musa'ya inanan sevgili kardeşlerimiz, Fransa kralı sizi Hristiyan olmaya zorluyorsa, Hristiyan olun, başka türlü yapamazsınız çünkü, ama Musa'nın yasalarını yüreğinizde saklayın: malınızı mülkünüzü elinizden alıyorlarsa, oğullarınızı tüccar olarak yetiştirin ki, yavaş yavaş onlarda Hristiyanların mallarını mülklerini ellerinden alsınlar. Canınıza kast ediyorlarsa, oğullarınızı hekim, eczacı olarak yetiştirin ki, onlar da Hristiyanların canlarını alsınlar. Havralarınızı yakıp yıkıyorlarsa, oğullarınızı din adamı olarak yetiştirin ki, onlar da Hristiyanların kiliselerini yakıp yıksınlar. Başımıza başka dertler açıyorlarsa, oğullarınızı avukat, noter olarak yetiştirin ki, her devletin içine karışsınlar. Böylece, Hristiyanları boyunduruğunuz altına alacak, Dünya'ya egemen olacak, öcünüzü alabileceksiniz onlardan."

Foucault Sarkacı - Umberto ECO

İçi çürümüş, içinin çürüklüğü dışına vurmuş
bir azı dişi gibi yerinde yakışıksız ve
rahatsız edici buldu adam kendini.

Daha çok hafta sonlarında ve gecenin geç saatlerinde
şiddetli sızıyla varlığından haberdar eden bu çürük diş gibi;
o da moralsiz ve aşksızlık içinde sızılar buluyor yüreğini.

Bir kerpeden bulsa
söküp çıkaracak hayattaki yerinden kendisini adam.

Kamil Yeşil/ Tamir Görmüş Aşk

“Mükemmelliğin vaat ettiği geleceğe” borçlu anlar vardır ama asıl mükemmel olan anlar size geleceği unutturacak kadar muhteşem olanlardır ve onların mükemmelliğini kavramak için onlara iyi bakmanız, o anın yüzünü görmeniz gerekir.

Ahmet Altan - İçimizde Bir Yerhttp://hasanyilmaz.net/icimizde-bir-yer-ahmet-altan/

Sizi vuran hançeri, size en yakın olan tutacak, size en yakın olan ona en çok sokulduğunuzda vuracak

Ahmet Altan - İçimizde Bir Yer

Kalbinde çözülmeden kalan herşey için sabırlı ol. Soruların kendisini sevmeye çalış, kilitli odalar ve yabancı lisanda yazılmış kitaplar gibi. Cevapları şimdi arama. Şu anda cevaplar sana verilemez, çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın. Bu, herşeyi yaşama meselesidir. Şu anda senin soruyu yaşaman gerekiyor. Belki daha ileride farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabını yaşarken bulacaksın.

Sen Ölünce Kim Ağlar - Robin Sharma

Hırsızlık ayıp, bir;
Yalan söylemek, iki;
Ayıbın üçüncüsü yok.
İnsanoğlu taş değil ki…

Ümit Yaşar Oğuzcan-Ayıp

Nasılsa öyle yaşanacaktı
Söylenecek bir bahane hep vardı
Ha bugün yanlız
Ha günün ötesi
Seni sevmek
beni harcamak olmayacaktı…
Sana yüklediğim anlamları
senmişsin gibi düşünme
Sen o anlamlarda
Sadece bende varsın…
Ben seviyorsam
Sen bahanesin…

Sen Bahanesin – Özer Bal

Nasılsa öyle yaşanacaktı
Söylenecek bir bahane hep vardı
Ha bugün yanlız
Ha günün ötesi
Seni sevmek
beni harcamak olmayacaktı…
Sana yüklediğim anlamları
senmişsin gibi düşünme
Sen o anlamlarda
Sadece bende varsın…
Ben seviyorsam
Sen bahanesin…

Sen Bahanesin – Özer Bal

O kadar hiçkimseye ait değilim ki
O kadar herkese ait sevgim
Birinden vazgeçemeyecek kadar senin...
Birinin olamayacak kadar hiçkimseye aitim.

Özer Bal
:)

"Bakışlarından kurutulmuş kelebek koleksiyonu yapardım ..
En büyük arzum , seni hayatın içinde yaşayabilmekti .."

Cezmi Ersöz .. Hayalleri Yak Evi Isıt

Vücut güzellikle övünür nazlanır durur.
Çünkü ruh kuvvetini kolunu kanadını gizlemiştir.
Vücuda der ki:
"Ey süprüntülük! Sen kim oluyorsun ki?
Bir iki gün benim ışığımla yaşadın.
Nazın işven dünyaya sığmıyor.
Hele durbekle;ben senden çıkayımda gör.

Mevlana/Mesnevi I

''Görünenle yetinirsen eğer sadece tırtılı bilirsin.Çirkindir ya tırtıl,gönlünü çelmez.Görünenin ötesine geçmek istersen eğer, aradan örtüyü kaldırıp da gönül gözü ile bakarsan, kelebeği bulursun karşında. Güzeldir ya kelebek, gönlün ona akar.Lakin gönül gözünle görürsen eğer, kelebeğe değil tırtıla sevdalanırsın.''

Elif Şafak / pinhan

Öyle bir suçluluk duygusu var ki bende, yemeğin yemediğim yarısının bile kalbinin kırıldığını düşünüyorum.. Böyle yaşamak kolay olmuyor elbette.. İnsan, yaşamayı becerebilenlerin karşısında donup kalıyor.. Yani merak ediyorum, insanlar nasıl oluyor da yaşamaya ara vermek istemiyorlar.. Bana gelince, ara vermek bir yana, yaşamak istediğimden bile o kadar emin değilim.. O tür bir saplantım -ya da kararlılığım diyelim- hiç olmadı.. Kendimi dünya için o kadar zorunlu veya yararlı da görmüyorum üstelik.. Soğuk makarna gibiyim, ne dünyaya zarar vermek istiyorum ne de büyük bir yarar sağlamak gibi önlenemez bir isteğim var.. Var olmak, o kadar da heyecan verici gelmiyor bana.. Buna karşılık, yok olmanın da anlamlı bir yanını göremiyorum.. Tavşan boku gibiyim bir bakıma; kokmaz, bulaşmaz.. Sizin anlayacağınız, eğer ölümü anlamlandıran yaşadığınız sürece yaptıklarınızsa, pek şansım yok..

Ece Temelkuran – Bütün Kadınların Kafası Karı

Bu sabah da, özel bir günlük tutmamı önerdi bana.

''Her günün sonunda, o gün çok zorlu geçmiş olsa bile, mutluluk duyduğun beş şeyi yaz. Ve her ay bunları gözden geçir. O kısacık notlar, kendini güçlü hissetmeni sağlayacak. Sahip olduklarına ulaşamayan insanlara karşı anlayışın ve hoşgörün artacak. Bunu yap pişman olmazsın.''

Başladım bile, İşte bugünün mutluluk damlaları: Sağlıklıyım, gencim, Amerika'da mastır yapma ayrıcalığına sahibim, başarılıyım; çalıştığım yeri, insanları ve arkadaşlarımı seviyorum.

Ya içime saplanmış, canımı acıtan kılçıklar? Neden onları da yazmıyorum Linda? Evimden yurdumdan uzaktayım. Sevdiklerimi çok, ama çok özlüyorum. Kariyer olarak bir yerlere geleceğimden emin olsam da, duygusal yönden aynı mutluluğu yakalayacağımdan şüpheliyim. Görmezden geldiğim yaralı, durmadan kanayan bir yüreğim var. Ve bu yüreğin içine sinmiş, ne yapsam atamadığım bir sevdalı!

Anlaşmamızda bunlar yoktu, değil mi? Yalnızca mutluluklarımı yazacaktın. Gün boyunca yalnız mutluluğu aaaaaaamış gibi...

Yüreğim Seni Çok Sevdi - Canan Tan

"Sakın," dedi kendine, "korkma." Bir hafta önceydi, anlamıştı. İnsan çok yalnızken, bir tane daha kendinden doğuruyordu içinde, "Korkma," desin diye..

Ece Temelkuran - Muz Sesleri

İnsan
her zaman aynı insanları görürse,
bunları yaşamının bir parçası saymaya başlar.
İyi, ama bu kişiler de bu nedenle,
yaşamımızı değiştirmeye kalkışırlar.
Bizi görmek istedikleri gibi değilsek
hoşnut olmazlar,
canları sıkılır.
Çünkü, efendim, herkes
bizim nasıl yaşamamız gerektiğini
elifi elifine bildiğine inanır.
Ne var ki, hiç kimse kendisinin
kendi hayatını nasıl yaşaması gerektiğini
kesinlikle bilmez...

Simyacı - Paulo Coelho

Kendimi bildim bileli, bütün günlerimi,
haberim olmadan ve nefsime itiraf etmeden,
bir insanı aramakla geçirmiş ve
bu yüzden bütün diğer insanlardan kaçmıştım.

Sabahattin Ali / Kürk Mantolu Madonna

"Barış, insanların birbirlerine gerçek adlarını söyleyebildikleri bir zamandır."

Küçük Arı
Chris Cleave..

" insanın en uygun ölme zamanı nedir ?

allahın merhametinden fazla merhamet , merhamet değildir.

insan nerede yaşar ?

şuana gelirmisin.

insan nereye düşer ?

ahlak varlığa özen göstermektir.

insan bu dünyada kaybeder ve yalnızca kaybetmeye razı olanlar kazanır.

battaniyeler ruhumu örtme , ruhumu ısıtmaz.

ruhumu ısıtırmısın ?

pişmanlık , ruhumun kenarın da asılı kaldı.

bir an olsa bile varolmayı değerli kılan nedir ?

iz bırakmak:insanın unutulmaması çabası.

her saniyenin geçişi ölümün ta kendisiydi. bir an geçti, bir an daha, bir an daha.

insanın , öyküsünü sonsuza dek koruyacak bir'ine ihtiyacı var. hiç unutmayacak birine.

ölüm hayata işaret eder, hayat ölüme. sen hayat ne kattın?"

Giderken Bana Bir Şeyler Söyle - Mustafa Ulusoy

Ne olursa olsun hayatını durdurma!
Durup hayata bakmaya başladığın zaman yaşamak zordur.

Kürşat Başar / Başucumda Müzik

Geri