Günün sözü!!

"Çaresiz kaLdığım ZamanLarda Gider, ßiR Taş uStası ßuLur, onu Seyrederim.
Adam ßeLki Yüz Kere Vurur Taşa. Ama DeğiL Kırmak, Küçücük ßiR ÇatLak ßiLe
oLuşturamaz. Sonra ßiRden, Yüzßirinci Vuruşta Taş ikiye ayriLiverir. iŞte O
zaman anLarım ki; Taşı ikiye ßöLen O Son Vuruş DeğiL, ondan öncekiLerdir."

İki parmağınla iki gözünü kapat. Bir şey görüyor musun? Görmüyorum. Sen görmüyorsun diye bu alem yok değildir. -Mevlana-

" Kimisi Küfreder Seviyesi Düşüktür; Kimisi Cümle Söyler AnLamı büyüktür...! "

Ben seninle toprağa girerim diyenleri çok gördüm.Ben öyle diyenleri hep yanlız gömdüm.

d1ti7.png

''DUA'' KuLun ALLAH'a Derdini ßiLdirmeSi DeğiL....
O Derdin Dermanı nın anCak ALLAH oLduğunu ßiLmesi HaLidir...

Her ben , dolaylı bir şekilde bir seni anlatış, bir senden yakınıştır. Çünkü benim yerim seninle onun arasındadır. Ve o değildir bana yakın olan, sensin. Ben ben olsam dilbilgisi kitaplarındaki tekil şahıs zamirlerini şu sıraya göre düzenlerdim. Sen, ben, o! Başta sen gelir, çünkü ben diye bir şey yok sen olmadık...ça. Her ben, ben'liğini sen'le anlar... BEHÇET NECATİGİL...

sus12.jpg

Madem ki inSansın..
Madem ki Yaşıyor, Duyuyor, DüŞünüyorsun,
ßüyük Hakikatı ßuLmak iÇin,
GönLünün İdrakını Duyacaksın,
GönLünü ŞiirLere, SazLara SöyLeteceksin,
ßütün ßunLara SöyLetemeyecek SırLarın VarSa;
SuSacakSın..!

MevLana

Bir ilişkide güven,evin inşaatına benzer.Yapımı aylarca sürebilir zahmetlidir ve yorucu ama yıkılması saniyeleri bulur ve o enkazın altında kalan içinse dayanılmaz bir yük olur yüreğinde...

“Yağmurlar bazen öyle yağarlar ki, melekler ağlıyor sanırsınız. Yağmurlar, bazı suratlara öyle yağar ki, göklerin tükürdüğünü anlarsınız…” (Hz.Mevlana)

Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi. (Gandi)

Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız. -Thomas Browne

Geri