helal kardeşim dadaa1,
harf devrimine neden karşı olduğun yazından belli oluyor, içeriğine girmeye gerek bile yok..
arkadaşlar bir kardeşimiz, oturmuş kendince güzel bulduğu bir yazı asmış, ki bu yazıyı da kendi yazmamış, almış koymuş... ofoking yanılmıyorsam.. 10 sayfa cevap olmuş, arkadaş bir yorum bile yazmamış...
tabii ki, çeşitli yorumların gelmesi normal, sen ne yaptın sorusuna, ama, konular 38 ansiklopedi boyutunda açıklanamayacak hale gelmiş..
ben okudum, araştırdım, aslında siz bilmiyorsunuz boyutlarından, halifeliğe, türklüğe, alfabelere, örtünmeye, millete, imana gelmiş vurmuş..
herkes istediğini, inancına göre yazmış, ama en güzeli şu ki, kimse belaltına fazla vurmamış..bravo.
tüm konuyu sonuna kadar okudum, isim isim yazamayacağım, ama her türde yazan arkadaşlar sağolsunlar, en azından görüş farklılıklarında nerelere gelebildiğimizi gördük..
ben bu forumun yenilerindenim, bu yazıyı yazmamın nedeni şu, bu forum harika, en azından küfür yok, hakaret yok denecek kadar az, tehdit ise hiç......hepiniz harikasınız....
benim düşüncelerim özetle şöyle:
biz önce türküz, islamı şamanlığın yerine kabul etmiş bir ırkız.. asla arap değiliz, ve dünyalar bir araya gelse de olamayız.. çünkü türküz...
islamı kabul etmiş ve anlamaya çalışmışız.. anlaşılan hala anlamamışız..
eski askerim, liseden itibaren ATATÜRK ve devrimleriyle eğitildim..
dinci değilim, dindar da, ama KURAN ı 14 sefer okudum, türkçesini..
devrim tarihini çok iyi bilirim, MUSTAFA KEMAL i de, ATATÜRK ü de....
tarihe özel merakım var, OSMANLIyı da, ingilizi de, avrupa yı da, arabı da... özellikle arabı da....
burada yazan kardeşlerimin çoğu, "ben okudum, siz de bakın" diyenler de dahil, inanıyorum, ne tarih, ne atatürk, ne de din okudular..bkz:çoğu....
okumadan kafaya göre sallamak hep yaptığımız iştir, ama türklüğümüze laf söyletmeyiz, atamıza da, osmanlıya da, muhammede de, dine de...değil mi...kulaktan dolma sallar geçeriz..
birsürü forum dolaşıyorum, hep böyleyiz, alınmayın...
onlarca yazı yazılmış, varılan sonuç, boş...
yapılan bunca güzel şeyi şapkaya indirgeyeni mi ararsın, işine gelen kanunlara mı, harflere takanlara mı, neyse..
güzel yazılar da var 3-5 tane, the ozy, paradigm, antidepresan, fletch, osiris cemo, ve ikra gibi....
hiçbir zaman sömürge olmamış bir ırkın temsilcisi olmakla övünüyorum..
çoğunuz bunun anlamını bilemezsiniz, dünyada işim gereği, neredeyse gidip kalmadığım ülke yok....
adamın biri çıkmış demiş ki : insanlık tarihi her 100-200 yılda 1 dahi çıkartır, o da bu sefer başımıza bela oldu... kim mi demiş, dönemin ingiliz başbakanı....
bir türk olarak ATATÜRK e sahip olmakla övünüyorum, daha ötesi yok...
burada yazacak çok şeyim var daha, ama başınızı ağrıtmak istemem...ilgilenen kardeşlerim yazsınlar sorsunlar, dilim döndüğünce kaynak vererek anlatmaya çalışayım....
son sözüm...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.........
yazdığım yazıları göndermeden önce sizlere ve kendime saygımdan son kez okuyorum, düzeltiyorum, lütfen sizler de öyle yapmaya çalışın..