ATATURK'e KARSI OLANLARA SORUYORUM:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
artık, bundan sonra buralardayım..
yeniyim, mazur görün, hallederiz.

Atatürk ha, vahdettin denen vatanını 3 kuruş paraya satan pislik ha...
bunu yazanlar tarih okumadan mı yazıyorlar

mod, mooooood, modlar, admin. sahip.

nerdesiniz

bu köşeye aklı başında okuyan bir mod yazılsaydı bunlar yazılmazdı

öğrenemedik gitti.

birdost' Alıntı:
dostum çoq güzel yazmışın, Atatürk e karşı olcak insanların Türk olduuna inanmıorum,
neler yaptııı zaten orta, cumhuriyetin baş mimarisidir,
ama Atatürkçü olmak din'e karşı olmak olmadıını bilmedikleri sürece bu tür tarışmalar sürer,
kii bu konuyu buraya açtın da klavye delikanlısı çoq çıkacaktır, böle ahkam kescekler çoq bulunur, terörist bol ortalıkta..

+1
"günün anlamlı sözü/mesajı"

İngilizlerin savaş arşivlerinden çıktı.Vahdettin vatanı falan satmamıştır.Benim anlamadığım şeyde : Neden Cumhuriyet Türkiyesi, Osmanlıya ve Osmanlı padişahlarına cephe aldırılıyormuş gibi bir durum var ?
Aksine, Gurur duymanız gerekir, Osmanlının torunları olduğunu için..

Tbrkler Güzel yazı yanlız sunu unutma atatürk kadar onun yanında olanların yanında savaşanlarında katkıları var sadece bir kişi olarak diil türk milleti olarak Hak ettik ve kazandık.

SıpA' Alıntı:
vahdettin meselesine girmeyelim çünkü derin bir mevzu ben vahdettinin Ata'ya düşman olduğuna inanmıorum ve biçok olay var mesela bize hep kırık bandırma vapuru die tanıtılan vapur vahdettin'in bir yarış atı satılarak alınmış zamanın en iyi vapurlarından beri ve bu vapuru M.Kemal'e vermek için atını satıor ki osmanlıda at bir sultanın en büyük imgelerinden bi tanesidir bu ve bunun gibi olayları göz önüne almak lazım ufak bir olaydı bu daa niceleri var. . .

ewt ikiside birbiri arkasından kötü konuşuor ama bi düşünsene bir adam yeni rejim kurmaya çalışıor dieride etrafındakileri hayal kırıklığına uğratmamak . . . son nefesinde 'VATAN' dierek ölen bir insan bence hain sıfatıyla çok insafsızca bertaraf edilior ki bir çok tarihçi vahdettin'in hain olmadığı konus8unda hem fikir bence biraz araştırma yapıp öle yazmak gerekir ama benim İNANCIMA GÖRE ve ARAŞTIRDIKLARIMA GÖRE vahdettin mücadelenin ilk başında Ata'ya en çok yardım eden insanlardan birisi. . .

+1 Vahdettin kaçmadı,vatanı terk etmek zorunda kaldı.Giderkende hiç bir hazineye dokunmadan gitti istese hazineyi götürürdü imkanı vardı.

birdost' Alıntı:
dostum çoq güzel yazmışın, Atatürk e karşı olcak insanların Türk olduuna inanmıorum,
neler yaptııı zaten orta, cumhuriyetin baş mimarisidir,
ama Atatürkçü olmak din'e karşı olmak olmadıını bilmedikleri sürece bu tür tarışmalar sürer,
kii bu konuyu buraya açtın da klavye delikanlısı çoq çıkacaktır, böle ahkam kescekler çoq bulunur, terörist bol ortalıkta..

ÇOK İYİ TEBRİKLER

arkadaşlar ne tartışması bu o zmanlar ülkeyi bırakıp gidenler korkup kaçanlardır,ülke işgal altındayken,her bırey lazımdı vatan için kaçanlar gıdenler haindi savaştan,yıllarca savaşmış türk ordusu vardı çogu kışı ümüdini yıtırmıştı ama mustafa kemal atatürk sayesınde ülke zor şartlarda geri alındı eger bunu kabul etmeyen varsa yanı atatürk'e karşı olan lar dofolsun gittin bu vatandan lazım degıl bıze sütü bozuk adam...... ata' sını inkar eden kendı şahsıyetınıde eder!!!......

"ata' sını inkar eden kendı şahsıyetınıde eder!!!......" guzel bir yaklasim..umarim cani gonulden inaniyosundur..

ata sini derken neyi kastettigimi umarim anlamissinizdir :).. Konu Vahdettin di sanirim.. tekrar yaziyorum.. "ata' sını inkar eden kendı şahsıyetınıde eder!!!......" Sablonlarla siginmak herzaman kolaydir.. Merak etmeyin diger arkadaslar da sizinle ayni tarihi okudu... o kitaplarda yazanlari tekrar edecek binlerce insan var..ama boyle bir dusunce ortaya atanlar acaba niye boyle soyluyor? diger arkadaslarin ne demek istedigini ciddi incelediniz mi? acaba deyip arastirdiniz mi? yoksa sablon cumlelerle mi yasiyosunuz.. Insanlar ikiye ayrilir: 1)beyniyle dusunenler: bu kimseler ogretilenleri direk olarak almaz..analiz eder ..dusunur..en kotusu olsa dahi fikirleri inceler..acaba dogruluk payi var mi diye arastirir..insan olmanin geregi budur.. boyle insanlar olmasaydi..biz hala daha Aristo"nun fikirleriyle yasiyo olacaktik.. 2) diger kesim omiriligiyle dusunenlerdir: bunlar dusunceleri fikirleri beyniyle degerlendirmez.. hazir dusunceyi omuriliginde alir ve bir soylem yapip hayatini yasar.. bunlar ogretileri direk alir..sorgulamaz.. sablon yapar.. dogmalastirir..yaa bu insanlar ne diyoo niye boyle diyoo diye sorgulamaz.. arkadasim sen soyle boyle diyosun ama o kaynak surda curutuldu burda curutuldu.. yanlis vs. vs diyemez.. fikre sablondan baska karsi fikir uretemez..tutturur bir soz gider de gider.. Tekrar soyluyorum.. dinci, solcu, cagdas,gerici vs vs kim olursa olsun hic bir dusunceyi "takim tutar gibi tutmayin!" arastirin.. Bu dunyaya bir defa geliyosunuz.."Gercegi arastirmak" en azindan caba gostermek insanin kendisine yapacagi en faydali ugrasidir.. cunku O zaman "farkinda" olursunuz..

Dusunuyorum..oyleyse varim...Descardes

ATATÜRKE KArşı olanlar; bu ülkede nefes almasınlar.

yaşamasınlar bu ülkenin ekmeğini yemesinler.

Yediği kaba tüküren şerefsizler, bu toprakları terketsinler.

SıpA' Alıntı:
vahdettin meselesine girmeyelim çünkü derin bir mevzu ben vahdettinin Ata'ya düşman olduğuna inanmıorum ve biçok olay var mesela bize hep kırık bandırma vapuru die tanıtılan vapur vahdettin'in bir yarış atı satılarak alınmış zamanın en iyi vapurlarından beri ve bu vapuru M.Kemal'e vermek için atını satıor ki osmanlıda at bir sultanın en büyük imgelerinden bi tanesidir bu ve bunun gibi olayları göz önüne almak lazım ufak bir olaydı bu daa niceleri var. . .

ewt ikiside birbiri arkasından kötü konuşuor ama bi düşünsene bir adam yeni rejim kurmaya çalışıor dieride etrafındakileri hayal kırıklığına uğratmamak . . . son nefesinde 'VATAN' dierek ölen bir insan bence hain sıfatıyla çok insafsızca bertaraf edilior ki bir çok tarihçi vahdettin'in hain olmadığı konus8unda hem fikir bence biraz araştırma yapıp öle yazmak gerekir ama benim İNANCIMA GÖRE ve ARAŞTIRDIKLARIMA GÖRE vahdettin mücadelenin ilk başında Ata'ya en çok yardım eden insanlardan birisi. . .

Vatan zor durumdayken vahdettinin atını satması bir büyüklük değil bir gerekliliktir. Zaten o atı satmadığı an vatan hainidr ki vatan elden gidiyor padişah efendiler hala zevk sefa içinde gününü gün ediyor bir yata eşdeğer bir ata sahip(sanki at ile sefere çıkıyorda).Milleti aç ve sefil halde düşmanla savaşan bir padişah o kadar pahalı bir ata sahip ise o kişi o millet için rezil-i rüsvadır.At bir simge olabilir fakat vatansız bir at hiçbirşey ifade etmez.Biraz mantıklı ve tarafsız düşünelim lütfen

52 yaşına gelirler başbakan olurlar TSK'ya dil uzatırlar

x-master' Alıntı:
ATATÜRKE KArşı olanlar; bu ülkede nefes almasınlar.

yaşamasınlar bu ülkenin ekmeğini yemesinler.

Yediği kaba tüküren şerefsizler, bu toprakları terketsinler.
Atatürkün sana kazandırdığı şey bu avatardaki resmin mantığı mı yoksa sabaha kadar eğlence mekanlarında boş vakit geçirmek mi?

theozy' Alıntı:
bu konuya pek karışmak istemiyorum o yüzden sadece dikkatimi çeken iki mesaja yazayım :)

Türk dili arap alfabesi için uygun değildir arkadaşım.. ha zamanında osmanlı bi hata yapmış eski türk alfabesini bırakmış ve müslmanlıkla arap alfabesine geçmiş.. Şimdiki alfabe türk diline en uygunlardan birisidir.. ve dünya'ya entegrasyon için çok önemlidir.. türk yazıtlarını da okuyamazdın yani o arapça harflerle..

Turklerin dili yüzyıllarca savaştığımız avrupalıların dilimi idi de latin abcsini aldık??
madem Turk dili diyoruz neden ozmn Göktürklerin dilini almadık ??
yoksa onlar GökTürkler, Turk değil miydi ??

1000 (bın) yıllık dili bir gece de değiştirmek ne demektir?

Bu dili sadece osmanlılar degil selcuklular da kullanıyor du,
ne olduda 1 gecede TUM HALKI CAHİL ETTİK?
???
Hala demiyor muyuz okuma oranı %80-90 oldu dıye,
100 yıl geçti halan sözde öztürkçe bilmeyenler var?

Osmanlı hata yaptığından olacak ki 100 yıl fransada dansı yasakladı idi!!
Yada Osmanlı hata yaptığındn 3 kıtada hüküm sürdü dime!!
yahut Osmanlı hata yaptığından olsa gerek abdülhamidin açtığı binlerce okuldan,
fevzii pasalar,kemaller,karabekirler yetişdi dime!!
dedim ya osmanlı hep hatalar yaptı!
ve en buyuk hatayı arap dili dile dünyaya meydan okumak ıle yaptı,
aynı selcukluların yaptıgı gıbı ..

söyle bakalım bunca hata yapan , sözde turk alfabesine sahip olmayan Osmanlı karşısında
Latin dili ile sözde öz türkçeye sahip olan bu ülke ne yaptı???

Son olarak hatırlatırım,
Kurtuluş savaşı son Osmanlı şavaşıdır..
Resmi tarihin yalanlarını elbet bir gün öğreneceksiniz ama küfretiginiz insanların suratına bakacak yüzünüz olacak mı?......

iftira; cennetlik adamı, cehenneme attırır derler büyükler..

helal kardeşim dadaa1,
harf devrimine neden karşı olduğun yazından belli oluyor, içeriğine girmeye gerek bile yok..

arkadaşlar bir kardeşimiz, oturmuş kendince güzel bulduğu bir yazı asmış, ki bu yazıyı da kendi yazmamış, almış koymuş... ofoking yanılmıyorsam.. 10 sayfa cevap olmuş, arkadaş bir yorum bile yazmamış...

tabii ki, çeşitli yorumların gelmesi normal, sen ne yaptın sorusuna, ama, konular 38 ansiklopedi boyutunda açıklanamayacak hale gelmiş..

ben okudum, araştırdım, aslında siz bilmiyorsunuz boyutlarından, halifeliğe, türklüğe, alfabelere, örtünmeye, millete, imana gelmiş vurmuş..

herkes istediğini, inancına göre yazmış, ama en güzeli şu ki, kimse belaltına fazla vurmamış..bravo.

tüm konuyu sonuna kadar okudum, isim isim yazamayacağım, ama her türde yazan arkadaşlar sağolsunlar, en azından görüş farklılıklarında nerelere gelebildiğimizi gördük..

ben bu forumun yenilerindenim, bu yazıyı yazmamın nedeni şu, bu forum harika, en azından küfür yok, hakaret yok denecek kadar az, tehdit ise hiç......hepiniz harikasınız....

benim düşüncelerim özetle şöyle:

biz önce türküz, islamı şamanlığın yerine kabul etmiş bir ırkız.. asla arap değiliz, ve dünyalar bir araya gelse de olamayız.. çünkü türküz...

islamı kabul etmiş ve anlamaya çalışmışız.. anlaşılan hala anlamamışız..

eski askerim, liseden itibaren ATATÜRK ve devrimleriyle eğitildim..

dinci değilim, dindar da, ama KURAN ı 14 sefer okudum, türkçesini..

devrim tarihini çok iyi bilirim, MUSTAFA KEMAL i de, ATATÜRK ü de....

tarihe özel merakım var, OSMANLIyı da, ingilizi de, avrupa yı da, arabı da... özellikle arabı da....

burada yazan kardeşlerimin çoğu, "ben okudum, siz de bakın" diyenler de dahil, inanıyorum, ne tarih, ne atatürk, ne de din okudular..bkz:çoğu....

okumadan kafaya göre sallamak hep yaptığımız iştir, ama türklüğümüze laf söyletmeyiz, atamıza da, osmanlıya da, muhammede de, dine de...değil mi...kulaktan dolma sallar geçeriz..

birsürü forum dolaşıyorum, hep böyleyiz, alınmayın...

onlarca yazı yazılmış, varılan sonuç, boş...

yapılan bunca güzel şeyi şapkaya indirgeyeni mi ararsın, işine gelen kanunlara mı, harflere takanlara mı, neyse..

güzel yazılar da var 3-5 tane, the ozy, paradigm, antidepresan, fletch, osiris cemo, ve ikra gibi....

hiçbir zaman sömürge olmamış bir ırkın temsilcisi olmakla övünüyorum..

çoğunuz bunun anlamını bilemezsiniz, dünyada işim gereği, neredeyse gidip kalmadığım ülke yok....

adamın biri çıkmış demiş ki : insanlık tarihi her 100-200 yılda 1 dahi çıkartır, o da bu sefer başımıza bela oldu... kim mi demiş, dönemin ingiliz başbakanı....

bir türk olarak ATATÜRK e sahip olmakla övünüyorum, daha ötesi yok...

burada yazacak çok şeyim var daha, ama başınızı ağrıtmak istemem...ilgilenen kardeşlerim yazsınlar sorsunlar, dilim döndüğünce kaynak vererek anlatmaya çalışayım....

son sözüm...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.........

yazdığım yazıları göndermeden önce sizlere ve kendime saygımdan son kez okuyorum, düzeltiyorum, lütfen sizler de öyle yapmaya çalışın..

osiris_cemo' Alıntı:
1-Yarası olan gocunur.(mutant sözü sadece mürteci iblisler için söylenmiştir.)Üzerine alınma eğer irticacı değilsen :D

2-Ya okuduğunu anlamıyorsun ya da kasten anlamazdan geliyorsun.Polemik yaratmak amacıyla konuyu dallandırıp budaklandırıyorsun.

3-Atatürk'ü kimse ilahlaştırmaz ilahlaştırmıyorda en azından kafamız basıyor o kadar aptal olamaz kimse.Tabii Tarikat şeyhlerine tapan insanlar algılayamaz bunu.

4-Atatürk Eleştirilemeyecek birisi değildir insandır hata yapabilir.

5-Tarih konusunda senin bilmişliğin kadar benim unutmuşluğum var.Anladın mı ? Bu konuda senin gibi en az 10 kişiyi cebimden çıkartırım.Tarihi okumak yetmez sosyoloji ve de bilmen gerekir sadece kitap okumakla bitmez işler yapılanların neden yapıldığını anlayabilmek için zeka da gerekir.

6-Bu güne kadar kimseye "Kafir" demedim demem de.Kimin kafir kimin gerçek müslüman olduğunu sadece ve sadece Allah bilir.

Arkadaşlar niye hiç kimse iddialarıma cevap vermek zahmetini göstermiyor. Şıh , şeyh deyip durdunuz. Atatürk'ün uçurttuğu kellelerin hesabını soruyorum. Cevap verin. Sen benim bildiklerimi bilsen bu ülkede durmazdın merak etme. Ama biz susuyoruz. Susmaya devam edicez. Çünkü vefa borcumuz var. Ama siz o sahte maskenin altında kaybolup gideceksiniz.. Evet yazık sizlere. Atatürk aleyhinde bir iddia ortaya attılar diye, aman duyulmasın diyerek hala nice insanlar hücrelerde çürütülmekte. Uçan kellelerin hesabını soruyorum. O kelleler bu vatanın şehitlerine aitti.. Siz hangi peçe hangi sarıktan bahsediyorsunuz. Bu kadar mı şetrefinizi kaybetiniz. O peçeli dedikleriniz sizin babanneleriniz di. Eğer türkseniz. O sarıklılar dedelerinizdi. Yazıklar olsun size. lafı dolandırmadım. Sustum. Sizin iğrençliğinizden kaçıp cevap dahi vermedim. Ama siz saldırı üstüne saldırı yapıyorsunuz . ve emin olun ki beni cebinden çıkartacaklarını iddia edenler hiç bir şey bilmiyorsunuz. Tarih okudum deyip 100 yıl öncesinden habersiz olan gafillersiniz sadece. Yazıklar olsun size ki, sizin kafanıza kazınanlaradan başkasını bilmiyorsunuz. Atatürk'ü sevmek Allah'ın emriymiş gibi davranıyorsunuz. Ben severim öbür adam sevmez. sevene de 100 kere hak veririm sevmeyene de.. Gerçeklerden bir habersiniz. Sosyoloji mi okudun sen. gel sana ders vereyim. Yazıklar olsun. Bu ülkeyi şehidler kurtardı Allah kurtardı. Siz ise Atatürk'e taptığınızın, her gün okullarda büstünün önünde saygı duruşu yaptığınızın fakında değilsiniz.. Bu bir insandır saygı anılarak gösterilir , tapılarak değil. Yazıklar olsun size ki müslümanları gerici diye bellemişsiniz. Hemde ilelebet ileriyi gösteren bir dinin temsilcilerini. Şeyhe şıha sığınmak mı var islamda. Bu ise iddianız karacahiller sizin yanınızda alim kalır. Yazıklar olsun size ki ben Atatürk'ün yanlışları da vardır araştırın dedim diye dahi, her hangi bir şekilde şunu bunu yapmıştır diye bir ithamda bulunmadan dahi , köpekler gibi havlamaya başladınız. İşte bende tam oalrak bundan bahsediyordum. Bakın demek Atatürk şu kötülüğü yapmıştır desem ne yapacaktınız. Aferin size işte o ufacık beyinleriniz kadar düşünmeye devam ediyosunuz. Ancak o kadarsınız çünkü. Asla gerçeği göremeyeceksiniz. Gözü kör olanın gözüne soksan gerçekleri göremez. Çünkü işinize gelmiyor. Tarihi örnekler var. Araşrıtın. Savaştan sonra öldürülen masumların sayısını araştırın. Araştırın vatanı kurtaran o büyük komutanların mahkemelerce nasıl idam edildiklerini. Bunları yalanlayamazsınız. Sizin gibilere çok anlattım bunları. savunamadılar. dedikleri tek şey, zaman onu gerektiriyormuş yaptı oldular. Bu nasıl mantık. Atatürk getirmedi mi özgürlüğü demokrasiyi. O halde neden kendisi diktatörlük yaptı. neden meclisi kapatıp, bugün ne dersem o kabul edilecek dedi.. Neydi zoru. Bu mu demokrasi.. Kandırmayın kendinizi.. Burada tek bir kişinin egosunu tatmin etmek için ortaya attığı ve bütün dünyanın bi taraflarıyla güldüğü saçma sapan bazı yasaların hala varlığı altında yok olup gidiyor bu millet. Almanlar 2 dünya savaşında 2 kez yılıkdılar ve 2 kez büyük güç olmayı başardılar. Bir de bize bakın. Hem de ilke ve inkilaplar hala değişmeden devam ediyor. Artık sizde bu işte bir yanlışlık olduğunu. asıl gericilerin hala 100 yıl önce ortaya atılmış fikirleri uygulamakta direten sizler olduğunuzunfarkına varın. Şunu da unutmayın ki. siz Türk değilsiniz diye kimse milliyetinden olmaz. Ben Arpaslan torunuyum ben Atilla torunuyum . Ben sizin gibilerden 40 kere daha fazla türküm. Siz kendi soyunuza dedenize hakaret eden aşşağılık yaratıklardan başka bir şey değilsiniz.. Daha Vhdeddinin bile kim olduğunu bilmiyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri