ATATURK'e KARSI OLANLARA SORUYORUM:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kimse Atatürke karşı değil tartışmaya adam çekmeye çalışmayın. Ancak atatürkçülük maskesi altında yapılan zulüme karşıyım bugünde karşıyım yarında karşı olacağım.
Ömrünü milletine adamış büyük bir komutana türküm diyen kimsenin karşı olmasıda beklenemez zaten.
'varya' denilen vatandaş türklüğü ataya tapan sarhoş şairlerde değil büyük türk tarihinde ara ayrıca hiç bir osmanlı padişahına hakaret edemezsin

Atatürkün türkler için yaptıkları tabiki inkar edilemez etmiyoruzda..
Ama düşünce özgürlüğü die bişeyde war, ayrıca aklınıza gelebilcek alakalı alakasız her yerde atatürkün büstü, çerçeweli fotosu wb. şeyleri görmek zorunda olduğumuda düşünmüorum, bu da saygısızlık değildir..
İsteyen istediği gibi düşünme we yaşama özgürlüğüne sahip olmalı..

bu tür yazılar ve anlayışlar acıkca atatürkcülükten bayıgı uzak mevzular insan her zaman vatanı için bir şeyler yapmak zorundadır sonradan dünyaya gelenlerde bizler yargılama hakkına sahip oluyoruz öle böle yapmış bi şeyler allah razı olsun ben bazı konularda atatürkke katılmıyorum ve yanlış yaptıgını düşünüyorum ve bunuda savunuyorum şimdi siz buna düz mantık gidipte vatan haini şöle böle bi mantıkla yaklaşırsanız emin olunkki benim için vatan haini sizsiniz benim bakış acımca en dogru insanında hatası vardır ondan sonra gelenler kendilerinden öncekilerin hatalarını düzeltirler bu bir bayrak yarışı gibidir kimseye bi düşmanlıgımız yok

Emeğine sağlık kardeş....

Aslında açıkça görülen dört ayrı düşünceye sahip insanlar var Atatürkle ilgili...

Atatük'e tapanlar, Atatürk'ü sevenler, Atatürk'ü sevmeyenler, Atatürk'ten nefret edenler.

Hepsini tek tek ele almak gerekirse. Atatürk'ü sevenler aralarında en cesurca davranabilenleridir. Her yerde , her zaman , olanlarıda abartarak büyüterek, bir insanı ilahi güçlere sahipmiş gibi gösterircesine ondan bahsederler, anlatırlar. Bu kadar cesurca davranabilmelerinin sebebi ise anayasadaki Atatürk'ü koruma yasasıdır. Aynı şekilde sevenler, kendilerince haklı olarak Atatürk'ün yapmış olduklarını göz önüne alarak(savaş başarıları vs.) ona karşı duydukları saygı ve sevgiyi ifade ederler ve bunda gayet rahat davranırlar ama aşırı değillerdir hiç bir zaman ve fazla abartıya kaçmazlar.

Dediğimiz gibi sevenlerin ve tapanların kendilerince haklı sebepleri var ve biz bu sebepler üzerinde , neden seviyoruz, neden tapıyoruz diye birbirimize sorup veya bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgilerle, belirli sebepler çıkartabiliyoruz. Peki acaba sevmeyenler ve nefret edenler dediğimiz insanlar, neden nefret ediyorlar. Bir insan madem bu kadar mükemmel ve hatta tapanalrın görüşüyle o olmasa, bizim neci olduğumuz belli olmazdı. Bir insan nasıl bir toplumun kurtarıcısı olurda sevilmez. Hiç nedenini araştırmayı denediniz mi. Yoksa körü körüne sevmeyenlere mi saldırdınız.. Bence bir araştırın, neden sevilmediğini. Bir de onların düşüncelerini dinleyin.. Bir de tarihin diğer, kapalı tutulmuş ve Atatürk'ü koruma kanununun bir getirisi olarak saklanmış bilgileri, biraz deşerek bulmaya çalışın. Bu insanlar gerizekalı değiller ya kendi kurtarıcılarından böyle bahsetsinler. Bu tür insanların korkak oalrak adlandırılması da gayet saçma. Yine bahsettiğim o kanun sebebiyle kimse ona karşı ağzını açamazken, düşünce özgürlüğü sıfırken, nasıl o insanalrın düşüncelerini açıkça söylemelerini bekleyebilirsiniz ki. :):) gülünç olur.

Bakın ben tarafsız bir insanım, herhangi net bir yargı ile hareket etmemekteyim ama her konuda olduğu gibi Atatürk'le ilgili olan konuda da olaya iki taraftan da bakabilmek lazım. Ben Türkiye için yaptıklarını, savaşlardaki mücadelesini inkar edecek değilim. Aşikar bir gerçektir bu ve saygım büyük. Ama unutmayın ki "savaşları komutanlar değil Allah kazandırır".. ( Hz. Ömer'in bir sözüdür. )
Atatürk'ün katkısı şüphesiz. Ama unutmayın bu vatan şehitlerin kanlarıyla kurtuldu. Atatürk'e tapınanlar şehitlerimizi çiğneyip geçiyorlar. Onları hiçe sayıyorlar. Atatürk olmasaydı vs. gibi mantıksız cümleler kullanıyorlar. Hayır, bu nesil öyle bir nesil ki 10 Atatürk daha çıkartırdı bu vatanı kurtaracak emin olun. Ama şunu da biliyorum ki ona tapanlar, vatanı kurtardığı için değil , kendi işlerine gelen kanunları çıkarttığı için ona tapıyorlar. Açık sözlü ve dürüst olalım lütfen...
Bakalım zamanın büyük üstadı Mehmet Akif'e , O zamanın bütün olaylarını yazmış iken, olayları bizzat kendi gözleriyle görmüş iken, savaşı kazanmamızın sebebi olarak şehitleri ve insanların imanlarını gösteriyor. (bkz. Çanakkale Şehitlerine) Atatürk ile ilgili bir şiirinin olmaması da dikkat çekici.

Saygılarımla. Kimseyi kızdırmak için yazmadım. Lütfen tarafsız gözle okuyun. İki tarafa da eleştiri söz konusu. Kimse direkt üzerine alınmasın. Madem düşünce özgürlüğü diyoruz, buyrun size düşünce özgürlüğü..

atatürk gercekten kurtuluş mücadelesinin efsanevi şahıslarından biridir bu inkar edilebilirmi ? yalnız arkadaşlar bilgisi olanlar varsa beni aydınlatsın benim takıldıgım konu harf devrimi yani benim atalarım 600 sene cihanşumul bir imparatorlük yapmış ve ben bir tarihi yerde atalarımın yazmış oldugu yazıları okuyamıyorum buda sebebi belli ?yani harf devrimi mesela bir tarihci şöyle bir sözünü okumuştum bir milletin hafızasını silmek o milletin dilini degiştirmekten gecer, gercekten bilgili arkadaşlardan aydınlanma bekliyorum şimdiden teşekkürler

Benim bilgim var bu konuda ama maalesef Türkiye'de düşünce özgürlüğü yok :):)

emegine saglik guzel sormussun

bende bir soru sorayim ama bu herkese olsun Atamiza karsi olanlara degil...

29 mayis 1453 te Fatih Sultan Mehmet henuz 21 yasindaydi..20 milyon insanimizin yasadigi Istanbulu fethetti

21 Yasinda sen ne yaptin..?

bu konuya pek karışmak istemiyorum o yüzden sadece dikkatimi çeken iki mesaja yazayım :)

darktiger' Alıntı:
atatürk gercekten kurtuluş mücadelesinin efsanevi şahıslarından biridir bu inkar edilebilirmi ? yalnız arkadaşlar bilgisi olanlar varsa beni aydınlatsın benim takıldıgım konu harf devrimi yani benim atalarım 600 sene cihanşumul bir imparatorlük yapmış ve ben bir tarihi yerde atalarımın yazmış oldugu yazıları okuyamıyorum buda sebebi belli ?yani harf devrimi mesela bir tarihci şöyle bir sözünü okumuştum bir milletin hafızasını silmek o milletin dilini degiştirmekten gecer, gercekten bilgili arkadaşlardan aydınlanma bekliyorum şimdiden teşekkürler
Türk dili arap alfabesi için uygun değildir arkadaşım.. ha zamanında osmanlı bi hata yapmış eski türk alfabesini bırakmış ve müslmanlıkla arap alfabesine geçmiş.. Şimdiki alfabe türk diline en uygunlardan birisidir.. ve dünya'ya entegrasyon için çok önemlidir.. türk yazıtlarını da okuyamazdın yani o arapça harflerle..

sideways' Alıntı:

29 mayis 1453 te Fatih Sultan Mehmet henuz 21 yasindaydi..20 milyon insanimizin yasadigi Istanbulu fethetti

Fatih sultan mehmet sence 20 yaşında kendi becerisiyle başarısıyla mı padişah olmuştur? saltanat ayrı birşeydir.. ha Fatih sultan mehmet atatürkle birlikte en büyük komutanlarımızdan biridir.. hatta bana göre en büyük sultanımızdır... ama elma ile armutu da karşılaştırmayalım iki tarafada ayıptır..

theozy' Alıntı:
bu konuya pek karışmak istemiyorum o yüzden sadece dikkatimi çeken iki mesaja yazayım :)

Türk dili arap alfabesi için uygun değildir arkadaşım.. ha zamanında osmanlı bi hata yapmış eski türk alfabesini bırakmış ve müslmanlıkla arap alfabesine geçmiş.. Şimdiki alfabe türk diline en uygunlardan birisidir.. ve dünya'ya entegrasyon için çok önemlidir.. türk yazıtlarını da okuyamazdın yani o arapça harflerle..
theozy' Alıntı:
türk dili arap alfabesi için uygunlugu önemlii diilki ve osmanlının bıraktıgı alfabenin bu günki alfabeyle hiç alakası yokki ben hala bu alfabeyle türk yazıtlarını zaten okuyamıyorum dünya ile entegrasyonlada bi alakası yok mesela japon veya cinlileri düşünelim vede alfabelerini bu insanlar bu insanlar dünyayla entegrasyon halinde degillermi kusura bakma ama cevabınız ilmi diil yani aklım basmadı

programci' Alıntı:
Aslında açıkça görülen dört ayrı düşünceye sahip insanlar var Atatürkle ilgili...

Atatük'e tapanlar, Atatürk'ü sevenler, Atatürk'ü sevmeyenler, Atatürk'ten nefret edenler.

Hepsini tek tek ele almak gerekirse. Atatürk'ü sevenler aralarında en cesurca davranabilenleridir. Her yerde , her zaman , olanlarıda abartarak büyüterek, bir insanı ilahi güçlere sahipmiş gibi gösterircesine ondan bahsederler, anlatırlar. Bu kadar cesurca davranabilmelerinin sebebi ise anayasadaki Atatürk'ü koruma yasasıdır. Aynı şekilde sevenler, kendilerince haklı olarak Atatürk'ün yapmış olduklarını göz önüne alarak(savaş başarıları vs.) ona karşı duydukları saygı ve sevgiyi ifade ederler ve bunda gayet rahat davranırlar ama aşırı değillerdir hiç bir zaman ve fazla abartıya kaçmazlar.

Dediğimiz gibi sevenlerin ve tapanların kendilerince haklı sebepleri var ve biz bu sebepler üzerinde , neden seviyoruz, neden tapıyoruz diye birbirimize sorup veya bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgilerle, belirli sebepler çıkartabiliyoruz. Peki acaba sevmeyenler ve nefret edenler dediğimiz insanlar, neden nefret ediyorlar. Bir insan madem bu kadar mükemmel ve hatta tapanalrın görüşüyle o olmasa, bizim neci olduğumuz belli olmazdı. Bir insan nasıl bir toplumun kurtarıcısı olurda sevilmez. Hiç nedenini araştırmayı denediniz mi. Yoksa körü körüne sevmeyenlere mi saldırdınız.. Bence bir araştırın, neden sevilmediğini. Bir de onların düşüncelerini dinleyin.. Bir de tarihin diğer, kapalı tutulmuş ve Atatürk'ü koruma kanununun bir getirisi olarak saklanmış bilgileri, biraz deşerek bulmaya çalışın. Bu insanlar gerizekalı değiller ya kendi kurtarıcılarından böyle bahsetsinler. Bu tür insanların korkak oalrak adlandırılması da gayet saçma. Yine bahsettiğim o kanun sebebiyle kimse ona karşı ağzını açamazken, düşünce özgürlüğü sıfırken, nasıl o insanalrın düşüncelerini açıkça söylemelerini bekleyebilirsiniz ki. :):) gülünç olur.

Bakın ben tarafsız bir insanım, herhangi net bir yargı ile hareket etmemekteyim ama her konuda olduğu gibi Atatürk'le ilgili olan konuda da olaya iki taraftan da bakabilmek lazım. Ben Türkiye için yaptıklarını, savaşlardaki mücadelesini inkar edecek değilim. Aşikar bir gerçektir bu ve saygım büyük. Ama unutmayın ki "savaşları komutanlar değil Allah kazandırır".. ( Hz. Ömer'in bir sözüdür. )
Atatürk'ün katkısı şüphesiz. Ama unutmayın bu vatan şehitlerin kanlarıyla kurtuldu. Atatürk'e tapınanlar şehitlerimizi çiğneyip geçiyorlar. Onları hiçe sayıyorlar. Atatürk olmasaydı vs. gibi mantıksız cümleler kullanıyorlar. Hayır, bu nesil öyle bir nesil ki 10 Atatürk daha çıkartırdı bu vatanı kurtaracak emin olun. Ama şunu da biliyorum ki ona tapanlar, vatanı kurtardığı için değil , kendi işlerine gelen kanunları çıkarttığı için ona tapıyorlar. Açık sözlü ve dürüst olalım lütfen...
Bakalım zamanın büyük üstadı Mehmet Akif'e , O zamanın bütün olaylarını yazmış iken, olayları bizzat kendi gözleriyle görmüş iken, savaşı kazanmamızın sebebi olarak şehitleri ve insanların imanlarını gösteriyor. (bkz. Çanakkale Şehitlerine) Atatürk ile ilgili bir şiirinin olmaması da dikkat çekici.

Saygılarımla. Kimseyi kızdırmak için yazmadım. Lütfen tarafsız gözle okuyun. İki tarafa da eleştiri söz konusu. Kimse direkt üzerine alınmasın. Madem düşünce özgürlüğü diyoruz, buyrun size düşünce özgürlüğü..

olaylara ve kişilere tarafsız bakabilmek güzeldir.
tabi tarafsız kalabildiğin sürece?

programci' Alıntı:
Ama şunu da biliyorum ki ona tapanlar, vatanı kurtardığı için değil , kendi işlerine gelen kanunları çıkarttığı için ona tapıyorlar.

bir örnek var bari de somut olsun.eğer yok bir böyle bir örnek dersen kusura bakma ama kasıtlı olarak yazdığını düşünücem bu yazıyı.şapka devrimi mi birilerinin işine gelmiştir?yoksa laik Türkiye Cuhmuriyeti devleti mi? ya da bağımsız halk egemenliğine dayanan bir idare mi???
ayrıca kim şehitleri unutmuş bu ülkede???Bu ülkenin tüm aklı başında insanları şehitlerin vatan için öldüklerini bilir.böyle bir yargı saçma olur.zaten genellikle bilge kişiler Atatürk'ten ve o dönemden bahsederken "Atatürk ve silah arkadaşları" derler.
Atatürk olmasaydı diyenlere her zaman hak veriyorum ve vermeye de devam edicem çünkü tarafsız olarak bakarsan bu vatanın bu milletin evlatları her zaman var olacaktır ancak Atatürk ve silah arkadaşları bu devleti kurmamış olsalardı Fransız,İngiliz,Amerikan,Yunan,Ermeni vb. devletlerin sömürgesi olarak.bu durumu kavramak ya da kabul etmek zor mu???
Atatürk olmasa anlattığım şekilde olacaktı.Tercih etme şansın olsaydı eminim şu anda yaşadığın bağımsız T.C. devletini seçerdin.

"yazdıklarımızda açık sözlü ve dürüst olalım
yok eğer bu yazını başka bir amaçla yazdıysan bilelim"

neden nefret edenler konusuna gelince
ben hergün bu insanların gazetelerini okuyorum çevremde de var bir iki ara sıra onlarında görüşlerini dinliyorum.kısa ve öz olarak şöyle diyebilirim tarihten gelen düşmanlık,gericilik; çünkü günümüzde halife ve padişah iktidarını en iyi yol olarak görmek gericiliktir,ve bazı çıkar gruplarının yandaşları olduğunu düşünüyorum Almanya da faaliyet gösteren Kaplancılar Türkiye'de artık herkesin bildiği için söylemeye gerek duymadığım ......lar vs. bu liste uzar gider.

düşünce özgürlüğü ve tarafsızlık çarpıtılmadığı zaman güzel şeyler
umarım yazdıklarımı okursun.

Valla bazı dediklerine ben de katılıyorum(Atatürk ve silah arkadaşları konusuna) Yine o olmasaydı diyenlere gülmeye devam edicem. Bu millet olmasaydı desem yeterli cevabı vermiş olurum sanırım. Ne diyor Mehmet Akif.
"Asımın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek.
İşte Çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek" Herşey mileltte bitiyor.

Atatürk'ten nefret edenlerle ilgili yazdıklarına gelince, gerçekten neden nefret ettiklerini bilmiyorsun..... Gericilik falan hepsi boş sözler..(Bu konuyla ilgili) Biraz araştıralım tarihi bazı saklanmaya çalışan mevzular var.

Bak sen benim bu yazdıklarımdan Atatürk'e karşı bir izlenim sahibi olduğumu düşünerek ,saldırırmışçasına(neredeyse) bir cevap yazmışsın. İşte bu şekilde muamele gördükleri sürece, o bahsettiğiniz insanlar susmak, susturulmak ve bastırılmak zorunda kalacaktır.

Şapka devrimi dedin de.. :) Lütfen bana kızmayın ama, şapka diye bir devrim mi olur Allah aşkına yaa :) Hani yaptı Atatürk devrimi. Nerde başınızda onun giydiği şapkalar. Bu kadar saygısızlık yapmayın Ata'ya... Giyin o halde. (bunu konu dışı yazdım. bahsetmişsin de.)
Arkadaşlar benim karşı olduğum Atatürk değil. Benliğine saygım büyük.. Yaptıklarını inkarım yok. Ama arkadaşlar artık onun da bir insan olduğu , hatalar yapabileceği ve yaptığı gerçeğini kabul edelim. Atatürk'ü yargılanamaz bir varlık olmaktan çıkartın. Bu gün suratınızın ortasına baka baka peygamberinize küfrden birine cevap veremiyorken, onu bile eleştirmek serbestken, bırakın da bir insanı eleştirmek veya şu hatası vardı diyebilmek serbest olsun.

Demokrasiyi Atatürk getirmedi mi? Nerede demokrasi eleştiri hakkı yoksa insanların. İşte bu yüzden diyorum açık sözlü ve dürüst olalım diye.. Atatürk'ün adını kullanıp çok oyunlar oynayan var Türkiye'de. Adamın mezarında kemkleri sızlıyordur , onu sevdiğini iddia eden bir çok kişi yüzünden.

sideways' Alıntı:

Sen de güzel sormuşsun... Bu millet çok büyük insanlar çıkarttı. Sayılabilcek çok örnek var..

programci' Alıntı:
Valla bazı dediklerine ben de katılıyorum(Atatürk ve silah arkadaşları konusuna) Yine o olmasaydı diyenlere gülmeye devam edicem. Bu millet olmasaydı desem yeterli cevabı vermiş olurum sanırım. Ne diyor Mehmet Akif.
"Asımın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek.
İşte Çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek" Herşey mileltte bitiyor.

Atatürk'ten nefret edenlerle ilgili yazdıklarına gelince, gerçekten neden defret ettiklerini bilmiyorsun..... Gericilik falan hepsi boş sözler..(Bu konuyla ilgili) Biraz araştıralım tarihi bazı saklanmaya çalışan mevzular var.

Bak sen benim bu yazdıklarımdan Atatürk'e karşı bir izlenim sahibi olduğumu düşünerek ,saldırırmışçasına(neredeyse) bir cevap yazmışsın. İşte bu şekilde muamele gördükleri sürece, o bahsettiğiniz insanlar susmak, susturulmak ve bastırılmak zorunda kalacaktır.

Şapka devrimi dedin de.. :) Lütfen bana kızmayın ama, şapka diye bir devrim mi olur Allah aşkına yaa :) Hani yaptı Atatürk devrimi. Nerde başınızda onun giydiği şapkalar. Bu kadar saygısızlık yapmayın Ata'ya... Giyin o halde. (bunu konu dışı yazdım. bahsetmişsin de.)
Arkadaşlar benim karşı olduğum Atatürk değil. Benliğine saygım büyük.. Yaptıklarını inkarım yok. Ama arkadaşlar artık onun da bir insan olduğu , hatalar yapabileceği ve yaptığı gerçeğini kabul edelim. Atatürk'ü yargılanamaz bir varlık olmaktan çıkartın. Bu gün suratınızın ortasına baka baka peygamberinize küfrden birine cevap veremiyorken, onu bile eleştirmek serbestken, bırakın da bir insanı eleştirmek veya şu hatası vardı diyebilmek serbest olsun.

Demokrasiyi Atatürk getirmedi mi? Nerede demokrasi eleştiri hakkı yoksa insanların. İşte bu yüzden diyorum açık sözlü ve dürüst olalım diye.. Atatürk'ün adını kullanıp çok oyunlar oynayan var Türkiye'de. Adamın mezarında kemkleri sızlıyordur , onu sevdiğini iddia eden bir çok kişi yüzünden.

ne söylemene çalıştığını anlamak pekte zor değil
niye mi?

1-Şapka devriminin ya ne olduğunu bilmiyorsun ya da bildiğin halde olayı sadece şapka takalım o zaman durumuna getiriyosun
Şapka Devrimi sadece şapka takılması değil
modern kıyafetlerin giyilmesi
çarpıtan abartanlar yok mudur??? vardır.10 Kasım törenlerinde Atatürk'ün huzuruna ...larını kapatmayacak bana göre o gün için uygunsuz diyebileceğim kıyafetle gelenler gibi.

2-Gericilik fln hiçte boş sözler değil.bunları böyle geçiştiriyosan senin tarafsızlığından şüphe ederim.Atatürk'ten Deccal diye bahsedip onu aşağılayanları görmemek için ya kör ya da baya bir taraflı olmak lazım.

3-biraz daha açık konuşalım
neymiş tarihi olarak saklanan mevzular onları bi açıkla önce bilelim(madem tarafsız ve objektif konuştuğunu iddia ediyorsun o zaman tarafsız ve objektif belgeler görmek isteriz)

4-Türk milletinin dinine,peygamberine küfredenlere verdiği cevap nettir.
İstanbul'da 1 milyon kişi toplanıp Danimarkayı lanetlemiştir.Bizde forumda gerektiği kadar karikatür krizi hakkında konuştuk; bunları yapanların insan olmadığından tutta onlara küfretmeye kadar.konuları arayıp görebilirsin.böyle basit suçlamalar mı objektiflik oluyor güldürme beni.

5- Atatürk'ün hataları yok değildir.o da insandır ve hataları vardır.
hatalarının ne olduğuna bak yaptıklarının yanında
hataları mı daha ağır basıyor yoksa doğruları mı?ondan sonra bi karara varıp yargılama yap.

6-her şey millette bitiyor demişinde ama malesef öyle değil keşke dediğin gibi olsa.O devirde İstanbul hükümeti yurdu yabancılara taksim etseydi bu devleti,
Atatürk olmasaydı sefaret içinde kalmış milletin tepkisi ne olabilirdi?bunu göz önünde bulundurmamışın sanırım.

7-eleştiri olsun ama sürekli yergiye yönelikse ve tarafsız değilse varsın olmasın

daha fazla yazma gereği duymuyorum.

Arkdaşım sen benim yazdıklarımın hiç birini gözünle okumuyorsun anlaşılan.. Ben fikrimi yazdıkça sen saldırmaya devam ve ediyorsun o dediğim duruma sokuyorsun kendini.. Şapkanın da kıyafetin de devrimi olmaz. Zorla bişeyler giydirilmez insanlara. İsteyen donla gezer isteyen şalvarla. Buna kimsenin karışmaya hakkı yok. O yüzden böyle bir devrim mi olur dedim.

Gericilik konusunda bu konuda boş bir şey dedim iyi oku o cümlemi.ç Nefret etmelerinin gericilikle ilgisi yok.

Atatürk'ü koruma yasası bir gün kalkacak olursa o bahsettiğim, saklanan tarihi gerçekleri hepiniz açıkça göreceksiniz zaten. O zamana kadar beklemek istemeyenler ise kendileri araştırabilir. İnternet bu konuda size iyi bir rehber olabilir.

Türk milletinden hangi kesimdi acaba o peygambere küfredenlere cevap verenler. Ben söyliyim, Türkiye'de gerici olarak nitelendirilen insanlardan bir kısmıydı.

Tarihi gerçekler diyorum yine hatalar mevzusuna :) sadece araştırın. hazırcılık iyi değildir :) (Atatürk'ü koruma yasası :) ) Ayrıca bir düşünün, bir ülke kurtarıcısı zaten yaptıklarıyla , ülke halkı tarafından büyük sevgiye ve saygıya mazhar olacağından , isminin korunmasına ihtiyaç bile olmaz. Neden böyle bir kanun çıkartıldı sizce :)

Olay millette bitiyor arkdaşım , millette.. Atatürk İngiliz halkının başında olsa, onların istila edildiğini düşün. O halkı o şekilde ayaklandırıp, düşman üstüne götürebilecekmiydi. Emin ol yapamayacaktı.. Bu millet her türlü övgüyü hakeder davranışlar gösterdi. İngiliz komutanlarının anlattığı mucizeleri duydunuz mu..? Duyun bence :):) Şehitleri hiçe sayıyorsunuz diyince kızıyorsunuz bana. Buyrun işte.

Eleştirinin her türlüsü mübahtır. Mübah olmasa adı eleştiri olmazdı. Eleştiriden rahatsız olmak ise bazı bastırılmış duyguların dışa vurumundan başka bir şey değildir.

Bencede daha fazla yazmayın. Sadece araştırın... :)

Programci bildiğin şeyleri yazmayacaksan neden Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorsun?Yazacak birşeyin varsa kaynak göstererek yazarsın bizde ona göre cevap veririz..Araştırın diye laf kalabalığı yapmaya gerek yok ortaya lafı atan sensin araştırıp getirende sen olmalısın.!Peygamberimize edilen küfürleri sadece gerici olarak nitelendirilenler tepki gösterdi demişin nerden biliyosun kimin ne şekilde eleştirdiğini bu kanıya nasıl vardın? Olay millette bitiyor demişin bende buna paralel Atatürk'ün sözlerini yazayım;

''Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır."

"Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir."

"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."

"Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir. Milletimizde bu kabiliyet ve tekamül var olmasaydı, onu yaratmaya hiçbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdı."

"Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna canını vermeye razı olmasaydı ben hiç birşey yapamazdım."

"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."

Birde dikkatimi çekti yukarda şöyle bir cümle kullanmışın ''Atatürk'ün adını kullanıp çok oyunlar oynayan var Türkiye'de. Adamın mezarında kemkleri sızlıyordur , onu sevdiğini iddia eden bir çok kişi yüzünden'' Bu konuşma tarzını Attilla Yayla'danmı öğrendin?

beyler bence Ataturke karsi olanlarin Atamizin yaptiklarini inkar etmiyor, yada ona karsi kisisel bir nefret duyduguna inanmiyorum zaten yaptiklarini inkar edenin aklindanda suphe ederim..

Ataturkun cikarttigi ilkeleri yaptigi olaylari gunumuzde bu kadar carpitarak ve yanlis uyguluyanlar bu olayi bu sekile getirdiler...

ornek vereyim Laiklik konusu benim bildigim kadari ile din ve devlet islerinin ayri tutulmasi..fakat sen kalkipta dini kiyafet (ki 1 metre bez parcasi) yuzunden insanlari universitelere almayip gelecekleri ile oynuyosan..Cankaya'ya haniminin basi kapali diye Basbakani yalniz olarak davet edip, Papa gelince full dini kiyaferleri ile bu kisiyi Cankayaya butun Turkiye icinde kabul ediyorsan, millet(sizin tabirinizle gerici kisim ki cok komik) haliyle bu iste bir celiski arar..

Inanc ozgurlukleri ile alay edercesine tavir alanlar kalkip bunu Laiklik diye gosteriyorlar ise bence bu Ataturke saygisizliktir..Bu gibi olaylardan dolayi Ataturku sevmeyenler oluyor bence..

programci´isimli üyeden Alıntı
Ama şunu da biliyorum ki ona tapanlar, vatanı kurtardığı için değil , kendi işlerine gelen kanunları çıkarttığı için ona tapıyorlar.

tebrik ederim programciyi..Ne kadar dogru yazmis..

Atatürk olmasa da yapılırdı diyen arkadaşa sesleniyorum.. bırak şimdi savaşı... diğerlerini konuşalım... Atatürkden önce o insanların yüzde kaçı okuma yazma biliyordu? %1-2 anca.. sonrasında yüzde kaçı %50-60... Türk mileti ne üretebiliyordu domates ,patatesten başka?.. Atatürkün son zamanlarında bu ülke dışarı kendi dizaynı ve kendi üretimi uçak satıyordu.. Atatürkten önce kadınların durumu nasıldı.. sonrasında nasıl?.. ha bu milette potansiyel var ama Atatürk olmasa o potansiyeli gösterir miydi? Atatürkten önce bunları yapabilecek padişahlar geldi.. ellerinde Atatürkün sahip olduğundan fazla güç vardı... ne yaptılar.. hiiiç.. demekki Lider olmadan olmuyomuş..
Ayrıca siz gizli şeyleri bilmiyosunuz demek çok havada bişey.. bende diyeyim sen asıl çok çok gizli şeyleri bilmiyosun.. ha şimdi fikrin değişti mi? :) neymiş öyle olmuyomuş...
not: şimdi atlayanlar olur.. Osmanlının son zamanlarındaki padişahları kastediyorum.. fatih neler yaptı sen biliyonmu die zıplamayın..

atatürkün yaptıklarını inkar eden yok zaten bunuda herkes söylüyor
bu olayların oldugu zamanlarda acıkcası bazı şahıslar bazı şeyleri hak ediyordu bu konuda atatürkke hak veriyorum dini sapkınlıgı yöneldikleri acıkca ortada
tabi yanında kuruda yandı oda ayrı bi konu harf janunu belli bi ölcüde kabul ettik diyelim aslında ben şahset bunun bayagı tartışılacak bi konu oldugunu düşünüyorum neyse

benim özellikle savundugum bi konu varki oda şu biri bi insanın başını örtmesi için devlet tarafındna bi yaptırım uygulanması ikinciside bi insanın başının acılması için devlet tarafından bi yaptırım uygulanması ben bu mantıktaki insanlarda acıkcası nefret ediyorum bu insanlar bence daha evrim misali hala evrimini tamamlayamamış ve hala insan durumuna gelememişler bu mantıga sahip insanlar bence allaha ortak koşmaktan başka bi şey yapmıyorlar bu anlayışlar elbette bir gün bitecek elbette bunların bi sonu var ve kitablara yobaz anlayış olarak gececek mantıga sahip insalar olacak ben bundan eminim

atatürkcü arkadaşların genelinde dinimiz konusunda bayagı eksiklikler var örnek olarak FLeTCh arkadaşımızın halifeligi kötü bir yönetim şekliymiş gibi lanse etmesi, halifelik peygamber efendimiz zamnından buyana gelen bi şeydir ömer,ali vs gibi insanlarda halifedir peygamber efendimiz ölmeden önce kendinden sonra yönetime gelecek kişi için hz ömer yada hz ali olarak belirlemiş ve halkın bunlar arasından birini secmesini tavsiye etmiş

buradan şunu anlıyoruz halifelikte bir kaç aday olabilir ve bunuda halk belirler
tabi bilgisi olmayan arkadaşlar genelde bunu babadan ogla yada yaşlı insanların belirledigini sanıyor bilmem lazım

ikinci bir konuda şeriat dedigimiz konu aslında alaksı yok ama forumda çok geciyor bir çok yerde araştırdım okudum vede yazdım şeriat hukuk dedigim olay
hukuk olmayan ülke varmı merak ediyorum ama tam bilgimiz olmadıgından şeriati kelle kesmek yada kol kesme olayı olarak algılıyor ve nefret ediyoruz
türküye cumhuriyetinde de şeriat yani hak ve hukuk sistemi var

bencede halifelik kötü bi sistem arkadaşım.. hele halifelik bayrağı altında birleşeceğimiz insanlar araplar ise bence kötüden öte.. Benim Allahla arama kim girebilir.. Ben Allaha inanıyorum diye halife ne derse onu mu yapıcam? Halife kimdir bana bi açıklasana.. amacı nedir? Papanın müslüman olanı işte.. başka ne?

herkes bi anda din uzmanı oluyo ya şaşıyorum valla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri