savaskayaa
New member
- Reaction score
- 0
güzel kardeşim halifelik devri bitmiştir benim anlatmak istedigim halifelik olayının kötü bi şeymiş gibi lanse edilmemesi ya az biraz araştır görürsün
savaskayaa' Alıntı:güzel kardeşim halifelik devri bitmiştir benim anlatmak istedigim halifelik olayının kötü bi şeymiş gibi lanse edilmemesi ya az biraz araştır görürsün
programci' Alıntı:Neden böyle bir kanun çıkartıldı sizce![]()
AntidepresaN' Alıntı:Programci bildiğin şeyleri yazmayacaksan neden Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorsun?Yazacak birşeyin varsa kaynak göstererek yazarsın bizde ona göre cevap veririz..Araştırın diye laf kalabalığı yapmaya gerek yok ortaya lafı atan sensin araştırıp getirende sen olmalısın.!Peygamberimize edilen küfürleri sadece gerici olarak nitelendirilenler tepki gösterdi demişin nerden biliyosun kimin ne şekilde eleştirdiğini bu kanıya nasıl vardın? Olay millette bitiyor demişin bende buna paralel Atatürk'ün sözlerini yazayım;
''Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır."
"Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir."
"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."
"Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir. Milletimizde bu kabiliyet ve tekamül var olmasaydı, onu yaratmaya hiçbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdı."
"Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna canını vermeye razı olmasaydı ben hiç birşey yapamazdım."
"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."
Birde dikkatimi çekti yukarda şöyle bir cümle kullanmışın ''Atatürk'ün adını kullanıp çok oyunlar oynayan var Türkiye'de. Adamın mezarında kemkleri sızlıyordur , onu sevdiğini iddia eden bir çok kişi yüzünden'' Bu konuşma tarzını Attilla Yayla'danmı öğrendin?
FLeTCh®' Alıntı:senin gibi araştırmadan Atatürk'e çamur atmaktan kendini alamayıp sözlerini kılıfa uyduran adamlar türemesin diye
yazmayım diyorum ama![]()
osiris_cemo' Alıntı:Yavuz Sultan Selim Memlükler Devletini Tarih sahnesinden silmeden önce halife kimdi ? Osmanlının en başlarında halifelik yoktu pek tabiiki Halifeliği alması gerekli miydi tartışılır.
Ortada bir problem var.Tarih tektir değişmez onu değiştirenler eğip bükenler taraflı insanlardır.Atatürkten hoşlanmayan insanların itibar ettiği (gayri resmi tarih) Bu irticacı şürekanın uydurduğu ve zamanla kendilerinin de iman ettiği tarihtir.
Atatürkün "Bazı" devrimlerinden hazzetmeyen insanlarda bu şürekanın içindedir.
Yok tarafsızmış yok bilmemneymiş yalan hepsi ya doğrudan yanasındır ya yalancı ve yalandan bunun ortası olmaz.Böyle mutantlar aramızda yaşadığı sürece de bu toplum huzur bulamayacaktır.
vasya' Alıntı:Atamıza karşı olanlara cevabım
BE HEY DÜRZÜ!
Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim
Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet
Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.
programci' Alıntı:İşteee... Bak sonunda bahsettiğim kıvama geldin. Siz böyle saldırmaya devam ettikçe bu ülke çok güzel yerlere gelecek. Eğer Atatürk hakkında tarih hakkında benim araştırdıklarımın 100 de 1 i kadar araştırma yaptıysan ben hiç bir şey bilmiyorumAferin sana... İlahlaştırmaya devam edin. Atatürk'e çamur atmak hee
O kanun işte ben bunları yazamiyim diye çıktı. Çünkü yazarsam bazı gerçekler ortaya çıkacaktı. Aklınızı başınıza alın. At gözlüklerinden kurtulun...
programci' Alıntı:Müslüman'a kafir diyen kendi kafir olacağı gibi insana da bilmem mutant yok şu yok buy diyen kendi bizzat öyledir. Terbiyeni takın. Ben Atatürk karşıtı bir insan olsam direkt söylerdim. Yaptıkalrı yanlışları eleştirdim de onu mu eleştiremicem. Siz işte ancak o tür kanunlarla insanları engellemeye çalışın sonra gayri resmi tarih deyin. Yazdıklarıma tek bir cevap veremeden anca laf atıp, hakaret ediyorsunuz farkındamısınız.
-ne üretiyodu o dönede osmanlı bi bana saysana o kadar araştırmışsın bilirsin kesin.. gene bana araştır bu deme ama lütfen..programci' Alıntı:theozy arkdaşım kendi yazdıklarına kendin inanıyor musun. o domates patatesten başka bişey üretemiyor dediğin kişiler, koca Osmanlı İmparatorluğunun torunlarıydılar. Kim dedi sana okuma yazma bilinmiyordu diye. Osmanlı bir ilim toplumuydu. Son dönemlerde oluşan mason localarının çokluğu ve medreselerin kapatılmasıyla okuma yazma oranı tabii ki düştü ama o bahsettiğin komik rakamlara değil. O insanlar arap alfabesini okur yazardı...(%1 okusun diye mi mecmualar , (gazeteler) basılıyordu ) Sen gerçekten sadece sana anlatılanları biliyosun. İşte bundan bahsediyorum. Ben ise okuyorum . Araştırıyorum. Ben bir tarihçi kadar tarihe meraklı bir insanım. Tarihini bilmeyen gelecekten bir şey beklemesin. Gidin önce tarihinizi öğrenin. Osmanlı padişahlarına bok atmaktan da bıkın. Sizin hiç bir şey yapmadı dediğiniz son dönem osmanlı pahişahlarından Abdulaziz'in ordusu Napolyon'u ordusunu devirdi... Abdulhamit, ülke genelinde dünyada görülmemiş atılımlar yaptı ve Osmanlı'yı 100 yıl önceki gücüne geri getirdiği iddia edilir. Atatürk'ü övmek adına Osmanlı'nın padişahlarını kötüleyenlere yazıklar olsun...
osiris_cemo' Alıntı:Yavuz Sultan Selim Memlükler Devletini Tarih sahnesinden silmeden önce halife kimdi ? Osmanlının en başlarında halifelik yoktu pek tabiiki Halifeliği alması gerekli miydi tartışılır.
Ortada bir problem var.Tarih tektir değişmez onu değiştirenler eğip bükenler taraflı insanlardır.Atatürkten hoşlanmayan insanların itibar ettiği (gayri resmi tarih) Bu irticacı şürekanın uydurduğu ve zamanla kendilerinin de iman ettiği tarihtir.
Atatürkün "Bazı" devrimlerinden hazzetmeyen insanlarda bu şürekanın içindedir.
Yok tarafsızmış yok bilmemneymiş yalan hepsi ya doğrudan yanasındır ya yalancı ve yalandan bunun ortası olmaz.Böyle mutantlar aramızda yaşadığı sürece de bu toplum huzur bulamayacaktır.
theozy' Alıntı:-ne üretiyodu o dönede osmanlı bi bana saysana o kadar araştırmışsın bilirsin kesin.. gene bana araştır bu deme ama lütfen....
-medreseleri kim kapadı? locaların açılmasına im izin verdi? ve locaları kapatıp okulları yaygınlaştıran kimdi?
-o gazeteleri sadece üst tabaka okurdu arkadaşım.. millet cahildi..
-ben tarihimi biliyorum, tarih profları kadar bilmesemde yeterince biliyorum.. ki tarihi bilmekle de bitmez bu iş.. yorumlamak önemlidir..
dip not:
Duymak istemeyen kadar kötü sağır yoktur. ITALYAN ATASOZU
Bildigimizi zannetmemiz ögrenmemizin en büyük düşmanıdır. DR.C.BERNARD
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg
türk ocağı' Alıntı:Şu atatürk ve atatürkçülük hakkında bu kadar yorum yapan arkadaşlar yazılarınızdan gördüğümüz kadarıyla cahil değilsiniz okumuş insanlarsınız peki eğer islam dinindenseniz dininiz hakkında da bu kadar bilgi sahibimisiniz?
Her insan hata yapmaya müsaittir peygamberler hariç.
Ben osmanlı hayranı olduğum halde bir sürü hatasını bulurum söylemekten de eleştirmekten de çekinmem.
Her daim şeriat ve halifelik düşmanlığı yapan arkadaş bunların anlamını ve önemini biliyor mu acaba?
Şapka ve kılık kıyafet devrimini savunan arkadaş örtünmenin farz olduğunu biliyor mu?
Hatta sırf şapka kanununa muhalafet ettiği için asılan alimleri biliyor mu?
mesela hiç iskilipli atıf hocanın hayatını, neden asıldığını bileniniz varmı?
Veya istiklal marşı şairimizin sırf şapka takmamak için mısıra göçdüğünü?
Devrimlerin yılmaz uygulayıcısı istiklal mahkemelerinin 'üç ali' sinin masum insalara sırf inançlarından dolayı kalem kırdıklarını?
Ve delirerek, çıldırarak öldüklerini biliyormuydunuz?
Kuran okumanın yasaklandığını ezanın türkçe okunduğunuda biliyorsunuz.
Bütün bunları tasvip etmenin bir müslüman için imkansız olduğunuda bilin.
Bu ülke için bir tek kurşun atana canım feda olsun. Atatürke saygı duymamak mümkün mü?
Ama atatürkçü olamıyoruz kusura bakmayın. bu kalıp bu vücuda oturmuyor.
sizin anlatmanıza gerek yoktu 11-12 sene gördük inkilap tarihi ve atatürkçülüğü 18 ay askerliğide sayarsak 13-14 sene ama olmuyor olmayacakta. Çünkü ortada kuran-ı kerim gerçeği var onu da değiştirselerdi bak o zaman bizden sağlam atatürkçü olmazdı.
Bu ülkede görüş farklılıkları pekala olacaktır. Önemli olan milli birlik ve bütünlüğümüzdür.
Bu konuya yorumlarını yazan bütün arkadaşların vatanı için gözünü kırpmadan yanyana omuz omuza çarpışacağından şüphem yoktur bence de önemli olan budur.
Gazi mustafa kemal atatürk kuvayi milliyenin başkomutanıdır.
Kuvvayi milliye ruhu bu milletin bugünde yarında tek kurtuluşudur.
saygılarımla.