ATATURK'e KARSI OLANLARA SORUYORUM:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
güzel kardeşim halifelik devri bitmiştir benim anlatmak istedigim halifelik olayının kötü bi şeymiş gibi lanse edilmemesi ya az biraz araştır görürsün

Ellerine Sağlık Bundan Başka Söylenecek Laf Yok...

ATATURK hakkında kunusmaya gerek yok arkadaslar onun ve silah arkadaslarını unutamaz ve unutmamalıdır.ben hala çanakkale,gelibolu,sakarya,kurtulus savasını unutan bızım memleketımızı boyle becerıksız yoneten insanlara isyan ediyorum.bu cnm toprakları kanlarımızla aldık masa basında buyuk rantlara satıyorlar bu ..................M.KEMAL VE SİLAH ARKADASLARININ "MEKANI CENNET OLSUN.

savaskayaa' Alıntı:
güzel kardeşim halifelik devri bitmiştir benim anlatmak istedigim halifelik olayının kötü bi şeymiş gibi lanse edilmemesi ya az biraz araştır görürsün

Yavuz Sultan Selim Memlükler Devletini Tarih sahnesinden silmeden önce halife kimdi ? Osmanlının en başlarında halifelik yoktu pek tabiiki Halifeliği alması gerekli miydi tartışılır.

Ortada bir problem var.Tarih tektir değişmez onu değiştirenler eğip bükenler taraflı insanlardır.Atatürkten hoşlanmayan insanların itibar ettiği (gayri resmi tarih) Bu irticacı şürekanın uydurduğu ve zamanla kendilerinin de iman ettiği tarihtir.

Atatürkün "Bazı" devrimlerinden hazzetmeyen insanlarda bu şürekanın içindedir.

Yok tarafsızmış yok bilmemneymiş yalan hepsi ya doğrudan yanasındır ya yalancı ve yalandan bunun ortası olmaz.Böyle mutantlar aramızda yaşadığı sürece de bu toplum huzur bulamayacaktır.

programci' Alıntı:
Neden böyle bir kanun çıkartıldı sizce :)

senin gibi araştırmadan Atatürk'e çamur atmaktan kendini alamayıp sözlerini kılıfa uyduran adamlar türemesin diye
yazmayım diyorum ama :mad:

AntidepresaN' Alıntı:
Programci bildiğin şeyleri yazmayacaksan neden Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorsun?Yazacak birşeyin varsa kaynak göstererek yazarsın bizde ona göre cevap veririz..Araştırın diye laf kalabalığı yapmaya gerek yok ortaya lafı atan sensin araştırıp getirende sen olmalısın.!Peygamberimize edilen küfürleri sadece gerici olarak nitelendirilenler tepki gösterdi demişin nerden biliyosun kimin ne şekilde eleştirdiğini bu kanıya nasıl vardın? Olay millette bitiyor demişin bende buna paralel Atatürk'ün sözlerini yazayım;

''Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır."

"Türk esirlik kabul etmeyen bir millettir."

"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."

"Türk milletinin son yıllarda gösterdiği harikaların yaptığı siyasi ve sosyal inkılapların gerçek sahibi kendisidir. Milletimizde bu kabiliyet ve tekamül var olmasaydı, onu yaratmaya hiçbir kuvvet ve kudret yeterli olamazdı."

"Bu millet kılı kıpırdamadan dava uğruna canını vermeye razı olmasaydı ben hiç birşey yapamazdım."

"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."

Birde dikkatimi çekti yukarda şöyle bir cümle kullanmışın ''Atatürk'ün adını kullanıp çok oyunlar oynayan var Türkiye'de. Adamın mezarında kemkleri sızlıyordur , onu sevdiğini iddia eden bir çok kişi yüzünden'' Bu konuşma tarzını Attilla Yayla'danmı öğrendin?

Arkadaşım kimsenin kafasını bulandırdığım yok. :) Ben sana yasa diyorum hala laf atıyosan somut örnek göster diyosun.. :) Laf atmıyorum. Kendi aklınız yok mu araştırın görün diyorum..Bunun dışında olay millette bitmiyor diyen sen şimdi Atatürk'ün millete övgüler yağdırdığı sözleri yazıp kendinle çelişkiye düşüyorsun.. Bak o bile demiş olay millette bitiyor diye. :)

sideways arkadaşım yazdıklarına katılıyorum...

theozy arkdaşım kendi yazdıklarına kendin inanıyor musun. o domates patatesten başka bişey üretemiyor dediğin kişiler, koca Osmanlı İmparatorluğunun torunlarıydılar. Kim dedi sana okuma yazma bilinmiyordu diye. Osmanlı bir ilim toplumuydu. Son dönemlerde oluşan mason localarının çokluğu ve medreselerin kapatılmasıyla okuma yazma oranı tabii ki düştü ama o bahsettiğin komik rakamlara değil. O insanlar arap alfabesini okur yazardı...(%1 okusun diye mi mecmualar , (gazeteler) basılıyordu ) Sen gerçekten sadece sana anlatılanları biliyosun. İşte bundan bahsediyorum. Ben ise okuyorum . Araştırıyorum. Ben bir tarihçi kadar tarihe meraklı bir insanım. Tarihini bilmeyen gelecekten bir şey beklemesin. Gidin önce tarihinizi öğrenin. Osmanlı padişahlarına bok atmaktan da bıkın. Sizin hiç bir şey yapmadı dediğiniz son dönem osmanlı pahişahlarından Abdulaziz'in ordusu Napolyon'u ordusunu devirdi... Abdulhamit, ülke genelinde dünyada görülmemiş atılımlar yaptı ve Osmanlı'yı 100 yıl önceki gücüne geri getirdiği iddia edilir. Atatürk'ü övmek adına Osmanlı'nın padişahlarını kötüleyenlere yazıklar olsun...

Halifelik olayına gelince,Kur'an da da bildirildiği üzere, Allah insanları yaratacağını meleklerine bildirirken bile,

"Ben dünya'da bir halife yaratacağım" buyurmuştur. Anlayacağınız üzere bir sistem değil, dinin liderlik kısmıdır.(hristiyanlarda papa gibi) Yani nasıl onlarda bir lider varsa İslam dünyasında lider olacak bir kişi mutlaka olmalıdır. Saltanatın kaldırılması doğru olan bir harekettir. Ama saltanatla halifeliğin yakından uzaktan bir ilgisi yok. Halifelik bir devlet yönetim biçi değildir çünkü. Osmanlı monarşik bir sistemle yönetilmekteydi, halifeliği ise Dünya'yı yöneten ülkenin pahişahı, cihan padişahları halifeliği taşımalıdır İslam'ın da lideri olmalıdır diyerek getirmiştir osmanlı.. Ayrıca devlete ait bir kavram değil tüm İslam alemine ait bir kavramdır. Kaldırmaya da kimsenin hakkı yoktur. Bu kasten ve bilerek İslam dünyasında vurulmuş bir darbedir ki, bu şekilde İslam alemi başsız kalmıştır. O yüzden hala kesin ve net kararlar ortaya konulamamaktadır. Hala ihtilaflar ve anlaşmazlıklar yaşanmaktadır ki bunun tek sebebi son sözü söyleyecek bir liderin bulunmamasıdır..

Konuyu nerelere getirdiniz bilmem farkında mısınız.. Olay Atatürk'ten çıktı.. Konuya geri dönün..

FLeTCh®' Alıntı:
senin gibi araştırmadan Atatürk'e çamur atmaktan kendini alamayıp sözlerini kılıfa uyduran adamlar türemesin diye
yazmayım diyorum ama :mad:

İşteee... Bak sonunda bahsettiğim kıvama geldin. Siz böyle saldırmaya devam ettikçe bu ülke çok güzel yerlere gelecek. Eğer Atatürk hakkında tarih hakkında benim araştırdıklarımın 100 de 1 i kadar araştırma yaptıysan ben hiç bir şey bilmiyorum :D:D Aferin sana... İlahlaştırmaya devam edin. Atatürk'e çamur atmak hee :):):) O kanun işte ben bunları yazamiyim diye çıktı. Çünkü yazarsam bazı gerçekler ortaya çıkacaktı. Aklınızı başınıza alın. At gözlüklerinden kurtulun...

osiris_cemo' Alıntı:
Yavuz Sultan Selim Memlükler Devletini Tarih sahnesinden silmeden önce halife kimdi ? Osmanlının en başlarında halifelik yoktu pek tabiiki Halifeliği alması gerekli miydi tartışılır.

Ortada bir problem var.Tarih tektir değişmez onu değiştirenler eğip bükenler taraflı insanlardır.Atatürkten hoşlanmayan insanların itibar ettiği (gayri resmi tarih) Bu irticacı şürekanın uydurduğu ve zamanla kendilerinin de iman ettiği tarihtir.

Yok tarafsızmış yok bilmemneymiş yalan hepsi ya doğrudan yanasındır ya yalancı ve yalandan bunun ortası olmaz.Böyle mutantlar aramızda yaşadığı sürece de bu toplum huzur bulamayacaktır.

Müslüman'a kafir diyen kendi kafir olacağı gibi insana da bilmem mutant yok şu yok buy diyen kendi bizzat öyledir. Terbiyeni takın. Ben Atatürk karşıtı bir insan olsam direkt söylerdim. Yaptıkalrı yanlışları eleştirdim de onu mu eleştiremicem. Siz işte ancak o tür kanunlarla insanları engellemeye çalışın sonra gayri resmi tarih deyin. Yazdıklarıma tek bir cevap veremeden anca laf atıp, hakaret ediyorsunuz farkındamısınız.

vasya' Alıntı:
Atamıza karşı olanlara cevabım

BE HEY DÜRZÜ!

Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?

Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet

Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.

bunuda arada sırada yazıyoruz ama 648456 kezde yazsak yine yazılması gerekiyo.
bakıyorumda bu atatürkle ilgili tüm konularda 2-3 kişi konuyu sabote etmeye calışıyo her zaman,siyasallaştırılıyo cığırından cıkarılıyo sorayım ben o zaman ATATÜRK bu kadar batıyomu yahu:durdurun

2000985810787922469_rs.jpg

Atatürk...................................... kelime anlamına bakarsak birleşik bir kelime ve anlamında en büyük Türk yani Türklerin Ata'sı oldugunu sanırım anlayabiliriz.
Kendini Türk olarak görmeyenler ona karşı olsunlar varsınlar.
Ama Türküm diye geçinen ve Atatürk'e karşı olanları ben Türk olarak görmuyorum. Onlar benim gözümde Türklük mertebesine erişememiş ırkı belli olmayan insanlardır.
Onlara acıyorum.

ya ne tartışmalar dönmüş hiç gerek yok zaten çanakkaleye giden biride Atatürkün yaptıklarını anlıyabilir (ama iyi bir rehberle) ama bole konular açıpta tartışmayada gerek yok Seviyormusun sevmiyormun diye evet buda bir özgürlüktür zaten Atatürkü onu sevmekle değil onun yaptıklarını uygulamakla sevindiririz o yüzden bole bi konununda uzatılması hiç fayda sağlamaz

programci' Alıntı:
İşteee... Bak sonunda bahsettiğim kıvama geldin. Siz böyle saldırmaya devam ettikçe bu ülke çok güzel yerlere gelecek. Eğer Atatürk hakkında tarih hakkında benim araştırdıklarımın 100 de 1 i kadar araştırma yaptıysan ben hiç bir şey bilmiyorum :D:D Aferin sana... İlahlaştırmaya devam edin. Atatürk'e çamur atmak hee :):):) O kanun işte ben bunları yazamiyim diye çıktı. Çünkü yazarsam bazı gerçekler ortaya çıkacaktı. Aklınızı başınıza alın. At gözlüklerinden kurtulun...

Bence sen aklını başına al!
Her kimin neyin hayranısın zerre kadar umrumda değil.
Eğer Atatürk'ün yanlışları varsa göster doğrularıyla kıyasla sonuca var sonra konuş!
lafı dolandırma yok siz araştırın bulunda fln filan.
böle bir yasa iyi ki de var.
GÖRDÜĞÜN GİBİ YAZDIKLARINA CEVAP VAR!!
okumasını bilirsen tabi.
LAF SALATASI YAPIP HUZURUNU KAÇIRMA BURDAKİ İNSANLARIN

madem Şapka devrimi neymş diyebilecek kadar küçüldün

Rebelin yolladığı şiiri okumanı şiddetle tavsiye ederim.

"Özlediyseniz pesi,peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan,şeyhden,dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..

Ayrıca beni yakından tanıyan herkes şunu çok net bilir ki;
Atatürk'ü ilahlaştırdığım falan yok
Yok eğer bu lafla dinime sataşıyorsan
Yukarıda Allah var hesabını başka kimseye değil Allah'a verirsin.

programci' Alıntı:
Müslüman'a kafir diyen kendi kafir olacağı gibi insana da bilmem mutant yok şu yok buy diyen kendi bizzat öyledir. Terbiyeni takın. Ben Atatürk karşıtı bir insan olsam direkt söylerdim. Yaptıkalrı yanlışları eleştirdim de onu mu eleştiremicem. Siz işte ancak o tür kanunlarla insanları engellemeye çalışın sonra gayri resmi tarih deyin. Yazdıklarıma tek bir cevap veremeden anca laf atıp, hakaret ediyorsunuz farkındamısınız.

1-Yarası olan gocunur.(mutant sözü sadece mürteci iblisler için söylenmiştir.)Üzerine alınma eğer irticacı değilsen :D

2-Ya okuduğunu anlamıyorsun ya da kasten anlamazdan geliyorsun.Polemik yaratmak amacıyla konuyu dallandırıp budaklandırıyorsun.

3-Atatürk'ü kimse ilahlaştırmaz ilahlaştırmıyorda en azından kafamız basıyor o kadar aptal olamaz kimse.Tabii Tarikat şeyhlerine tapan insanlar algılayamaz bunu.

4-Atatürk Eleştirilemeyecek birisi değildir insandır hata yapabilir.

5-Tarih konusunda senin bilmişliğin kadar benim unutmuşluğum var.Anladın mı ? Bu konuda senin gibi en az 10 kişiyi cebimden çıkartırım.Tarihi okumak yetmez sosyoloji ve de bilmen gerekir sadece kitap okumakla bitmez işler yapılanların neden yapıldığını anlayabilmek için zeka da gerekir.

6-Bu güne kadar kimseye "Kafir" demedim demem de.Kimin kafir kimin gerçek müslüman olduğunu sadece ve sadece Allah bilir.

İşte bu arkadaşım.Biz böyle Ulu önderimizi andığımız zaman,onun görüşlerini yaşattığımız takdirde Atatürkçülük ebediyen sürecektir.Kutlarm.

programci' Alıntı:
theozy arkdaşım kendi yazdıklarına kendin inanıyor musun. o domates patatesten başka bişey üretemiyor dediğin kişiler, koca Osmanlı İmparatorluğunun torunlarıydılar. Kim dedi sana okuma yazma bilinmiyordu diye. Osmanlı bir ilim toplumuydu. Son dönemlerde oluşan mason localarının çokluğu ve medreselerin kapatılmasıyla okuma yazma oranı tabii ki düştü ama o bahsettiğin komik rakamlara değil. O insanlar arap alfabesini okur yazardı...(%1 okusun diye mi mecmualar , (gazeteler) basılıyordu ) Sen gerçekten sadece sana anlatılanları biliyosun. İşte bundan bahsediyorum. Ben ise okuyorum . Araştırıyorum. Ben bir tarihçi kadar tarihe meraklı bir insanım. Tarihini bilmeyen gelecekten bir şey beklemesin. Gidin önce tarihinizi öğrenin. Osmanlı padişahlarına bok atmaktan da bıkın. Sizin hiç bir şey yapmadı dediğiniz son dönem osmanlı pahişahlarından Abdulaziz'in ordusu Napolyon'u ordusunu devirdi... Abdulhamit, ülke genelinde dünyada görülmemiş atılımlar yaptı ve Osmanlı'yı 100 yıl önceki gücüne geri getirdiği iddia edilir. Atatürk'ü övmek adına Osmanlı'nın padişahlarını kötüleyenlere yazıklar olsun...
-ne üretiyodu o dönede osmanlı bi bana saysana o kadar araştırmışsın bilirsin kesin.. gene bana araştır bu deme ama lütfen.. :)..
-medreseleri kim kapadı? locaların açılmasına im izin verdi? ve locaları kapatıp okulları yaygınlaştıran kimdi?
-o gazeteleri sadece üst tabaka okurdu arkadaşım.. millet cahildi..
-ben tarihimi biliyorum, tarih profları kadar bilmesemde yeterince biliyorum.. ki tarihi bilmekle de bitmez bu iş.. yorumlamak önemlidir..
dip not:
Duymak istemeyen kadar kötü sağır yoktur. ITALYAN ATASOZU
Bildigimizi zannetmemiz ögrenmemizin en büyük düşmanıdır. DR.C.BERNARD
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg

vahdettin akepe hükümeti istediği kadar müfredatı değiştirsin vatan hainidir ve öyle kalacaktır o ne türktür ne de osmanlı vatanı işgalcilere peşkeş çekmeye kalkan adamın kanından şüphe ederim..
Atatürk ise büyük bir devrimci ve fikir adamıdır...Bugün günümüzde bölücüsüde şeriatçısıda Atanın düşüncelerini çekiştirip kendilerine mal etmeye çalışarak 10larca Atatürk oluşturdular halbuki çok zorlamamak lazım Atatürk;
DEVRİMCİ
ANTİ EMPERYALİST
MÜSLÜMAN
TÜRK
HALKÇI
BARIŞÇI
VE İLERİCİDİR işte bunlarda bugünün siyasetçilerinin hiç birinde olmayan özelliklerdir..

Programcı kardeşim''Arkadaşım kimsenin kafasını bulandırdığım yok. Ben sana yasa diyorum hala laf atıyosan somut örnek göster diyosun.. Laf atmıyorum. Kendi aklınız yok mu araştırın görün diyorum..Bunun dışında olay millette bitmiyor diyen sen şimdi Atatürk'ün millete övgüler yağdırdığı sözleri yazıp kendinle çelişkiye düşüyorsun.. Bak o bile demiş olay millette bitiyor diye.'' bir yazı yazmışın..Önce benim yazımı oku tam anla sonra yaz yazdıklarımı çarpıttma ben senin sözünden alıntı yapıp Atatürk'ün millet alakalı sözlerini söyledim o yazdıklarımda zaten benim kendi düşüncelerim oluyo yani ben millete karşı çıkmıyorum...Yazdıklarımı anlayacagını düşündüğümden uzun açıklama yapmamıştım ama anlamamışın mesele değil şimdi anlamışşındır umarım..Bir diğer konu yasalardan bahsetmişin madem öyle pm at bana kaynak göstererek bu kadar basit..Ama şöyle birşeyde var bu ülkede 301 den beraat edenler oldukca sanada birşey olmaz.Bi kaç soru daha yönelttim ama cevaplayamamışsın.Sana tavsiye cevaplayamayacağın şeyleri yazma..

osiris_cemo' Alıntı:

ben halifeligin bittigini sölemişim sende bunu alıntı yapapıp buna cevap olarak halifeligi osmanlının almasımı gerekiyordu almaması mı gerekiyordu polomigine cekmişsin

dogrudan ve yalandan yana olmak üzere ikiye ayırmıssın bizi

cevabını bir kaç kere oku bakalım benim yorumum halifeligin bitttigi
senin buna bi yanıtın var ve yanıtta osmanlının halifeligi almassımı lazımdı almamasımı ne bu ne lahana turşusu bu ne perriz seninki

halifelik bitmiştir sözüne verilebilecek cevaplar

hayır bitmemiştir şundan şundan dolayı

yada

hayır bitmiştir şundan şundan dolayı

sanki ben dedimki osmanlı halifeligi almakla iyi etmiştir yada etmemiştir
sende buna böle bi cevap yazmışsın gibi nediyeyim sana bir daha oku yazdıklarını istersen sence ben halifeligin bittigini sölemekle tarihimi degiştirdim yada yanıltım enterasan bi yorum ilk defa bölesinle karşılaştım kendi kendine gelin güveylik var burda

theozy' Alıntı:
-ne üretiyodu o dönede osmanlı bi bana saysana o kadar araştırmışsın bilirsin kesin.. gene bana araştır bu deme ama lütfen.. :)..
-medreseleri kim kapadı? locaların açılmasına im izin verdi? ve locaları kapatıp okulları yaygınlaştıran kimdi?
-o gazeteleri sadece üst tabaka okurdu arkadaşım.. millet cahildi..
-ben tarihimi biliyorum, tarih profları kadar bilmesemde yeterince biliyorum.. ki tarihi bilmekle de bitmez bu iş.. yorumlamak önemlidir..
dip not:
Duymak istemeyen kadar kötü sağır yoktur. ITALYAN ATASOZU
Bildigimizi zannetmemiz ögrenmemizin en büyük düşmanıdır. DR.C.BERNARD
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg

bu konuda sana katılıyorum osamanlının son anlarını oynadıgı zamanlar
ve gercekten türk ırkının cahihlikte zirveye oynadıgı zamanlar
bunun ancak osmanlı süper devletler arasında gercekten tek bence, zamnında avrupa bizim adalet anlayışımı anlamaya calışıyordu şimdi biz avrupanın adalet anlayışını anlamaya calışıyoruz bu da ayrı bi konu yani osmanlıyı bu şekilde kınamak bence yersiz bunlar bence normal düşmanımız çok
ben osmanlının bu durmunu her yerini kanser sarmış bir vucut olarak algılıyorum
durum böyleykende birilerini suclamaya gerek yok demekki iş halkta bitiyormuş hakl cahil olunca böyle durumlar normal
osmanlı bizim atamız ve gercekten dünyada yapılamıcak şeyleri yapmışlardır allah razı olsun bunlarıda unutmamak lazım

Sanırım o yaşlarda bazşımızdakıler hapisten çıkmaya uğraşıyolardı yada hangi şeyhın dızene kapanıp ayaklarını koklasam die düşünüyoalrdı!

Şu atatürk ve atatürkçülük hakkında bu kadar yorum yapan arkadaşlar yazılarınızdan gördüğümüz kadarıyla cahil değilsiniz okumuş insanlarsınız peki eğer islam dinindenseniz dininiz hakkında da bu kadar bilgi sahibimisiniz?
Her insan hata yapmaya müsaittir peygamberler hariç.
Ben osmanlı hayranı olduğum halde bir sürü hatasını bulurum söylemekten de eleştirmekten de çekinmem.
Her daim şeriat ve halifelik düşmanlığı yapan arkadaş bunların anlamını ve önemini biliyor mu acaba?
Şapka ve kılık kıyafet devrimini savunan arkadaş örtünmenin farz olduğunu biliyor mu?
Hatta sırf şapka kanununa muhalafet ettiği için asılan alimleri biliyor mu?
mesela hiç iskilipli atıf hocanın hayatını, neden asıldığını bileniniz varmı?
Veya istiklal marşı şairimizin sırf şapka takmamak için mısıra göçdüğünü?
Devrimlerin yılmaz uygulayıcısı istiklal mahkemelerinin 'üç ali' sinin masum insalara sırf inançlarından dolayı kalem kırdıklarını?
Ve delirerek, çıldırarak öldüklerini biliyormuydunuz?
Kuran okumanın yasaklandığını ezanın türkçe okunduğunuda biliyorsunuz.
Bütün bunları tasvip etmenin bir müslüman için imkansız olduğunuda bilin.
Bu ülke için bir tek kurşun atana canım feda olsun. Atatürke saygı duymamak mümkün mü?
Ama atatürkçü olamıyoruz kusura bakmayın. bu kalıp bu vücuda oturmuyor.
sizin anlatmanıza gerek yoktu 11-12 sene gördük inkilap tarihi ve atatürkçülüğü 18 ay askerliğide sayarsak 13-14 sene ama olmuyor olmayacakta. Çünkü ortada kuran-ı kerim gerçeği var onu da değiştirselerdi bak o zaman bizden sağlam atatürkçü olmazdı.
Bu ülkede görüş farklılıkları pekala olacaktır. Önemli olan milli birlik ve bütünlüğümüzdür.
Bu konuya yorumlarını yazan bütün arkadaşların vatanı için gözünü kırpmadan yanyana omuz omuza çarpışacağından şüphem yoktur bence de önemli olan budur.
Gazi mustafa kemal atatürk kuvayi milliyenin başkomutanıdır.
Kuvvayi milliye ruhu bu milletin bugünde yarında tek kurtuluşudur.
saygılarımla.

türk ocağı' Alıntı:
Şu atatürk ve atatürkçülük hakkında bu kadar yorum yapan arkadaşlar yazılarınızdan gördüğümüz kadarıyla cahil değilsiniz okumuş insanlarsınız peki eğer islam dinindenseniz dininiz hakkında da bu kadar bilgi sahibimisiniz?
Her insan hata yapmaya müsaittir peygamberler hariç.
Ben osmanlı hayranı olduğum halde bir sürü hatasını bulurum söylemekten de eleştirmekten de çekinmem.
Her daim şeriat ve halifelik düşmanlığı yapan arkadaş bunların anlamını ve önemini biliyor mu acaba?
Şapka ve kılık kıyafet devrimini savunan arkadaş örtünmenin farz olduğunu biliyor mu?
Hatta sırf şapka kanununa muhalafet ettiği için asılan alimleri biliyor mu?
mesela hiç iskilipli atıf hocanın hayatını, neden asıldığını bileniniz varmı?
Veya istiklal marşı şairimizin sırf şapka takmamak için mısıra göçdüğünü?
Devrimlerin yılmaz uygulayıcısı istiklal mahkemelerinin 'üç ali' sinin masum insalara sırf inançlarından dolayı kalem kırdıklarını?
Ve delirerek, çıldırarak öldüklerini biliyormuydunuz?
Kuran okumanın yasaklandığını ezanın türkçe okunduğunuda biliyorsunuz.
Bütün bunları tasvip etmenin bir müslüman için imkansız olduğunuda bilin.
Bu ülke için bir tek kurşun atana canım feda olsun. Atatürke saygı duymamak mümkün mü?
Ama atatürkçü olamıyoruz kusura bakmayın. bu kalıp bu vücuda oturmuyor.
sizin anlatmanıza gerek yoktu 11-12 sene gördük inkilap tarihi ve atatürkçülüğü 18 ay askerliğide sayarsak 13-14 sene ama olmuyor olmayacakta. Çünkü ortada kuran-ı kerim gerçeği var onu da değiştirselerdi bak o zaman bizden sağlam atatürkçü olmazdı.
Bu ülkede görüş farklılıkları pekala olacaktır. Önemli olan milli birlik ve bütünlüğümüzdür.
Bu konuya yorumlarını yazan bütün arkadaşların vatanı için gözünü kırpmadan yanyana omuz omuza çarpışacağından şüphem yoktur bence de önemli olan budur.
Gazi mustafa kemal atatürk kuvayi milliyenin başkomutanıdır.
Kuvvayi milliye ruhu bu milletin bugünde yarında tek kurtuluşudur.
saygılarımla.

Dostum sana ne desem bilemiyorum Allah yolunu açık etsin.Sınır kapısı açık istediğin düzenen göre tanzim edilmiş memleket çok ülkede seyahat özgürlüğüde var kimse karışmaz sana.İçinde yaşadığımız düzen bizim için (tabii senin içinde) çok güzel eğer Laiklikten Atatürk ilkeleriyle yönetilen bir devletten rahatsız oluyorsan gidebilirsin.

Bu arada hiç bir zaman bu ülke sınırları içinde Kur-an okumak yasaklanmadı seni kim yanlış bilgilendirdiyse bence sen o kaynaktan aldığın bilgilerin gerçekliğini bir sorgula.Ezan belli bir süre Türkçe okundu insanların pek çoğu bu uygulamaya karşı gelmedi onlar "müslüman" değilmiy di ?

İstiklal mahkemelerinde asılan insanların asılması gayet doğru idi aralarında suçsuzlar yokmuydu elbetteki olabilir tarihin başından bu yana pek çok masumun kanı dökülmedi mi.Sana katılmıyorum sırf inançlarından dolayı asılan olduğunu zannetmiyorum.Ülkede yeni bir düzen ve yeni bir devlet kurulmuş otoriteyi sağlamak için tedbirler alınmış ve başkaldıranın başı ezilmiştir.

Farz olduğunu düşündüğün bir konuda pek çok insan farklı düşünüyor o insanlar "müslüman" değilmi sırf seninle farklı düşünüyorlar diye?Merakına da cevap vereyim sen üzülme bu insanlar senin "dindar" dediğin pek çoklarından daha fazla dinini biliyor ve onlardan kat kat daha iyi "müslüman"

Hilafet Kurumu ve şeriat düzeni hakkında gayet yeterli bilgiye sahibim.

cidden cok süper yazmissin abi helal olsun atatürkü sevip saymayanlar utansin nankörler ne mutlu türküm diyene ama atatürk bu zamandaki türkiyeyi görsü cok utanir türk olduna atam izindeyiz diyoruz bi b** yapdimiz yok ne yazik:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri