ATATURK'e KARSI OLANLARA SORUYORUM:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
türk ocagı bazı konularda sana katılmıyorum bazı konulardada yüzde yüz haklısın şu acık bi gercekki müslümanlık hakkında hepimizi okadar alıcak yolu varki bilmedigimiz halde genede yorum yapma hakkını ve eleştirme hakkını kendimizde buluyoruz ve gene bilmiyerek yanlış şeyleri yanlış yerlere koyuyoruz da bunların hesabınıda vericez gercekten cahiliz

türban farzmı degilmi konusu çelişkili bunun hakkında bir iki ayet var ve bunlarda yüzde yüz net bi acıklık getirmiyor cariye ve benzeri insalar hakkında farz kılınmış hadislerde de işleniyor (bence farz) ancak salam bi kanıta dayalı olmadıgı için bu sadece benim için yada buna inanan için farz olur zaten kişi kendisi böle kabul etmiştir

ikinci bi konuda ülkemizde olan türban yasagıdır bu gelişememiş ve cagın gerisinde kalmış bi anlayıştır aynısının biraz daha agırı iranda yaşanmaktadır
bi insanın taktıgı 1 metrelik bez parcası ülkenin temel yapısını tehdit ediyorsa o ülkenin yapısında bi sorun vardır kişi inancta yer gözetmeksizin özgürdür
ben inanıyorumki bunun hesabı allah katında sorulacak birazda agır olacagına inanıyorum ozaman haklı haksız ortaya çıkar acıkca bu yapılan uygulamanın da yani devletin kendi yapısını korumak ugruna kişilerin inanclarında yaptırım uygulaması allaha ortak koşmak oldugunuda düşünüyorum tabi bu benim fikrim

kuran okumanın yasaklandıgı konusunda ben acıkcası bi kaynaga raslayamadım ama bir çok yazar yani dini konuda yazıları olan şahısların kitabları yasaklandı ve bu insanlar irtica başlıgı altında yargılandı
düşünce özgürlügü olayı da bu aslında

ezanında türkce okunması konusu arap milliyetciligi olarak algılanan ve bununda türkce okunmasında bi sakınca görümemmesinden dolayı alınmış bir karar
ancak arapcadaki bazı kelimeler türkcede hem aynı hemde başka bi anlama gelebiliyor çok tartışılan bi konu olan ezanın ilk cümleleri (türkce olarak okunursa) tanrı uludur tanrı uludur arapcada bu kelime ulu büyük anlamına geliyor türkcede de aynı anlama geliyor ancak bide köpeklere uludur havla dur gibi bi manayada geliyor bu bayagı tartışılmış bi konu bunlar gibi konulardan tekrar olarak arapca olarak okunma kararı alınmış

türk ocağı' Alıntı:
Şu atatürk ve atatürkçülük hakkında bu kadar yorum yapan arkadaşlar yazılarınızdan gördüğümüz kadarıyla cahil değilsiniz okumuş insanlarsınız peki eğer islam dinindenseniz dininiz hakkında da bu kadar bilgi sahibimisiniz?
Her insan hata yapmaya müsaittir peygamberler hariç.
Ben osmanlı hayranı olduğum halde bir sürü hatasını bulurum söylemekten de eleştirmekten de çekinmem.
Her daim şeriat ve halifelik düşmanlığı yapan arkadaş bunların anlamını ve önemini biliyor mu acaba?
Şapka ve kılık kıyafet devrimini savunan arkadaş örtünmenin farz olduğunu biliyor mu?
Hatta sırf şapka kanununa muhalafet ettiği için asılan alimleri biliyor mu?
mesela hiç iskilipli atıf hocanın hayatını, neden asıldığını bileniniz varmı?
Veya istiklal marşı şairimizin sırf şapka takmamak için mısıra göçdüğünü?
Devrimlerin yılmaz uygulayıcısı istiklal mahkemelerinin 'üç ali' sinin masum insalara sırf inançlarından dolayı kalem kırdıklarını?
Ve delirerek, çıldırarak öldüklerini biliyormuydunuz?
Kuran okumanın yasaklandığını ezanın türkçe okunduğunuda biliyorsunuz.
Bütün bunları tasvip etmenin bir müslüman için imkansız olduğunuda bilin.

bütün bunların bir yerlerde kanıtları olması lazım ki inanılsın
milli birlik ve beraberlik konusundaki fikirlerine içtenlikle katılıyorum fakat
bu iddiaların Atatürk'ü ve Atatürk yönetimini karalamak için yazılmış olabileceğini hiç düşünmedin mi?

Birde bana şunu söyle halifelik madem bu kadar önemli bi kurum(İslam dininde)
tarihte neden aşağıda yazılı durum yaşanmıştır???
Biz Araplarla din kardeşiyken Arapların bu çıkarcı yaklaşımları neden???

11 Kasım 1914'te mukabil savaş ilanında bulunan Osmanlı Devleti, 14 Kasım'da "cihâd-ı ekber" ilan ederek, bütün Müslümanları din savaşına davet etti. Ancak, müttefiklerin idaresi altındaki milyonlarca Müslüman'ın, direnişe geçip ayaklanacakları büyük olaylar tahakkuk etmediği gibi, imparatorluk dahilinde yaşayan Arap ahalinin bile dinî hissiyatı, İngilizler tarafından, önceden, daha kuvvetli bir şekilde siyasî ve maddî kutuplara celbedilmiş olduğundan, hiçbir etkisi görülmedi.
kaynak:http://www.dallog.com/savaslar/dunyaharbi.htm

1914 yılında halifeliğin önemi mi yoktu yoksa halifelik Dört Halife(632-661) döneminden sonra bunun siyasallaşması ciddiyeti(halifeye olan inancı) bozdu mu?evet bozdu
her ne kadar Osmanlı döneminde adil padişahlar tarafından halifelik en iyi şekilde sürdürüldüyse de Müslüman Dünyası Dört Halife döneminden sonra halifeliği tanımamıştır.

zaten dini bir öğe siyasallaşıyor bir güç haline gelmeye çalışıyor ise,
günümüz Türkiye Cumhuriyeti devletinde yeri yoktur.
bundan sonra da olmayacaktır.

konu şu anda Atatürk saptırmaya lüzum yok
bakınız Atatürk bu konuda Nutuk'ta hilafetin kaldırılmasını
nasıl anlatmış.

HİLAFET'İN, ŞER'İYE VE EVKAF VEKALETİ'NİN KALDIRILMASI VE ÖĞRETİMİN BİRLEŞTİRİLMESİ KARARI

Bu yazışmadan sonra harp oyunu dolayısıyla İsmet Paşa ve Millî Savunma Bakanı bulunan K a z ı m P a ş a da İzmir e gelmişlerdi. Genel Kurmay Başkanı Fevzi Paşa da zaten orada bulunuyordu. Hilâfetin kaldırılması gereğinde görüşleri miz birleşmişti. Aynı zamanda Şer'iye ve Evkaf Vekâletlerini de kaldırmak ve öğretimi birleştirmek kararında idik.

1924 yılı Martı'nın birinci günü Meclis'in tarafımdan açılması gerekiyordu.

23 Şubat 1924 günü Ankara'ya dönmüştük. Burada da gereken kimselere kararımı bildirdim. Mecliste bütçe görüşmeleri yapılıyordu. Hanedan'ın ödeneği ile Şer'iye ve Evkaf Vekâletleri'nin bütçeleri üzerinde durulmak gerekiyordu. Arkadaşlarımız bu maksada göre görüşme ve tenkitlere başladılar. Görüşme ve tartışmalar devam ettirildi.1 Mart günü, Büyük Millet Meclisi'nin beşinci çalışma yılı dolayısıyla verdiğim nutukta, şu üç noktayı özellikle belirttim :

1-Millet, Cumhuriyet'in bugi,in ve gelecekte bütün saldırılardan kesin ve ebedî olarak korunmasını istemektedir. Milletin isteği, Cumhuriyet'in denenmiş ve olumlu sonuçları görülmüş olan bütün esaslara bir an önce ve tam olarak dayandırılması şeklinde ifade edilebilir.

2-"Millet kamuoyunda tespit edilen eğitim ve öğretimin birleştirilmesi ilkesinin bir an önce uygulanmasını gerekli görüyoruz.

3-"Müslümanlığın, yüzyıllardan beri yapılageldiği üzere bir siyaset vasıtası olarak kullanılmaktan kurtarılmasının ve yüceltilmesinin şart olduğu gerçeğini de görmüş bulunuyoruz."

kaynak:http://www.ataturk.com/nutuk/buynutuk/bolum18/index02.htm

şimdi bunların hepsini okuduysan
tek bir soru daha sormak istiyorum sana
halifelik Dört Halife Devrinden sonra ne hale gelmiştir.Dört halife dönemindeki o güzel ahlakın ve adaletin yerini siyaset aldıysa ve bundan sonra Osmanlıların halifeliği almasına rağmen bu iş düzelmediyse biz Türk olarak bunun neyini savunalım???

araplar zaten o dönemde yönetimizmizi beyenmiyordu şi lerde aynı durumdaydı
bunlar zaten osmanlının halifelik olayını tasvir etmiyorlardı ki bide cihat a katılacaklar başka bi konu daha varki oda meshepcilik ırkcılık bölgecilik ayrı etten ajanlar cirit atıyordu halkkı osmanlıya karşı dolduruyordu yani tarihi eşit şekilde incelendiginde zaten arapların böyle bi şey yapması beklenebilirdi bu konuda osmanlı yönetiminde şuc bence, yönetimin bu olayları ha diyince olacak mış gibi algılamış gibi görüyorum ben

halifelik olayına gelince bundan önceki sayfada halifeligin bitti konusunda bi yazım var aşadaki ayetlere bakıldıgında ben yanılıyorum ancak bizim kastetdigim anlamda yanılmıyorum

bunu bir yerde okumuştum tam olarak hatırlamıyorum yerini ancak salam bi kaynak peygamber efendimiz halifeligin 30 yıl sürecegini belirtmiş yanlış hatırlamıyorsam 4 halife 29 yıl 6 ay yönetmiş bazı ilim adamları hasan ve hüseyininde halife oldugunu söylüyor ancak yukarıdaki bilgiye dayanarak bunun olması imkaksız

tarihi ve islami bilgilerime dayanarak söyle düşünüyorum halifelik 4 büyük halifeler zamanından sonra bittigi osmanlıya baktıgımız zaman tam olarak halifelik anlayışından olmadıgı gibi görüyorum

bazı kuran ayetlerini okudum bu gün
şunlara rasladım sanırım bu halifelik konusunda bayagı araştırmamız lazım

«Şüphesiz ki ben YERYÜZÜNDE bir HALİFE meydana getireceğim»

<<Ben insanı yeryüzünde Halife olarak var ettim>>

yukarıdaki ayetlere de baktıgımız zamanda halifeligin bizim konuştugumuz konulardan başka bi şeymiş gibi duruyor ayete göre insanın görevi halife olmak
benim anladıgım kadarıyla
buna dayanarakta halifelik bitecek bi olayda degil ozaman

ayrı bi konuda osmanlı siyasi bi anlayış gütmedi, peygamberimiz (s.a.s) ve 4 halifeden sonra dini bir anlayış içersinde en iyi şekilde yönetim saglıyan devlet osmanlıdır yaşadıgımız şu yüzyılda bile hala osmanlı anlayışına ulaşabilen bi müslüman ülke yok kıtalara hükmetmek kolay degildir okadar basit bi şeymiş gibi algılamayın dünyaya hükmetden bi saltanat osmanlı hatalarıda vardır ancak bu son anlarıdır ki zaten yıkılmasına sebep oldu son durumlarınıda göze alarak böyle basit bi şeymiş gibi düşünmeyelim

osiris_cemo' Alıntı:
Atatürk'ü kimse ilahlaştırmaz ilahlaştırmıyorda en azından kafamız basıyor o kadar aptal olamaz kimse.Tabii Tarikat şeyhlerine tapan insanlar algılayamaz bunu.

Bu güne kadar kimseye "Kafir" demedim demem de.Kimin kafir kimin gerçek müslüman olduğunu sadece ve sadece Allah bilir.

Bu konudan yeni haberim oldu ve biraz önce bütün yazilanlari teker teker okudum. Cok güzel yazilar vardi onlara tesekkür ettim zaten ama bugün Osiris_cemo'nun bu harika iki sözü beni mest etti.

Ilk sözündeki durum tespiti harika. Yani, bazen bosuna ne kadar cirpinsakta, onlara neden birseyler anlatamadigimizi en vurucu bicimde vurguluyor.

ikinci sözü ise, yanliz bu forumda degil. Hayatimizin her kesiminde tanimadiklari insanlari, dinsiz, kafir yerine koyan ve bu hakki, cüreti kimden aldigi belli olmayan, adeta bok atan ayni zamanda külliyen günah isleyen zihniyetin aslinda dinden ne kadar uzak zavalli insanlar olduklarini gayet güzel vurguluyor. Bunlara Allah'la kul arasina girmeye calisan ayrik otlari mi demek lazim ne demek lazim ben bilemiyorum artik.

Agzina ve düsünmeyi bilen beynine binlerce kez saglik Osiris_cemo

savaskayaa' Alıntı:
araplar zaten o dönemde yönetimizmizi beyenmiyordu şi lerde aynı durumdaydı
bunlar zaten osmanlının halifelik olayını tasvir etmiyorlardı ki bide cihat a katılacaklar başka bi konu daha varki oda meshepcilik ırkcılık bölgecilik ayrı etten ajanlar cirit atıyordu halkkı osmanlıya karşı dolduruyordu yani tarihi eşit şekilde incelendiginde zaten arapların böyle bi şey yapması beklenebilirdi bu konuda osmanlı yönetiminde şuc bence, yönetimin bu olayları ha diyince olacak mış gibi algılamış gibi görüyorum ben

halifelik olayına gelince bundan önceki sayfada halifeligin bitti konusunda bi yazım var aşadaki ayetlere bakıldıgında ben yanılıyorum ancak bizim kastetdigim anlamda yanılmıyorum

bunu bir yerde okumuştum tam olarak hatırlamıyorum yerini ancak salam bi kaynak peygamber efendimiz halifeligin 30 yıl sürecegini belirtmiş yanlış hatırlamıyorsam 4 halife 29 yıl 6 ay yönetmiş bazı ilim adamları hasan ve hüseyininde halife oldugunu söylüyor ancak yukarıdaki bilgiye dayanarak bunun olması imkaksız

tarihi ve islami bilgilerime dayanarak söyle düşünüyorum halifelik 4 büyük halifeler zamanından sonra bittigi osmanlıya baktıgımız zaman tam olarak halifelik anlayışından olmadıgı gibi görüyorum

bazı kuran ayetlerini okudum bu gün
şunlara rasladım sanırım bu halifelik konusunda bayagı araştırmamız lazım

«Şüphesiz ki ben YERYÜZÜNDE bir HALİFE meydana getireceğim»

<<Ben insanı yeryüzünde Halife olarak var ettim>>

yukarıdaki ayetlere de baktıgımız zamanda halifeligin bizim konuştugumuz konulardan başka bi şeymiş gibi duruyor ayete göre insanın görevi halife olmak
benim anladıgım kadarıyla
buna dayanarakta halifelik bitecek bi olayda degil ozaman

ayrı bi konuda osmanlı siyasi bi anlayış gütmedi, peygamberimiz (s.a.s) ve 4 halifeden sonra dini bir anlayış içersinde en iyi şekilde yönetim saglıyan devlet osmanlıdır yaşadıgımız şu yüzyılda bile hala osmanlı anlayışına ulaşabilen bi müslüman ülke yok kıtalara hükmetmek kolay degildir okadar basit bi şeymiş gibi algılamayın dünyaya hükmetden bi saltanat osmanlı hatalarıda vardır ancak bu son anlarıdır ki zaten yıkılmasına sebep oldu son durumlarınıda göze alarak böyle basit bi şeymiş gibi düşünmeyelim

yazdığımı tam olarak okumamışın sanırım
aynı şeyleri söylüyoruz Osmanlı halifeliği konusunda
tam olarak geçmişte yaşanan halifelik anlayışı yok ama
adil ve düzgün olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok sanırım

ama yine de arapların bizlere yaptığını haklı çıkaracak bir sebep göremiyorum
bu kadar mı çıkar içine düştüler
hani nerde o zaman din kardeşliği sormaktan alamıyorum kendimi

ve burdan şu sonuca varmak yanlış olmaz sanırım
"Din uluslararası ilişkileri belirleyen bir etken değildir"

konu Atatürk konuyu daha fazla saptırmak istemem

FLeTCh®' Alıntı:
"Din uluslararası ilişkileri belirleyen bir etken degildir

Aynen katiliyorum. Zaten öyle olsaydi, o arap bozuntulari bizi yemen cöllerinde arkamizdan vurmazdi. Birakin bunlarin bizi vurmasini Amerika ile dögüsecekleri yerde hergün birbirini yiyor bunlar,

FLeTCh®' Alıntı:
yazdığımı tam olarak okumamışın sanırım
aynı şeyleri söylüyoruz Osmanlı halifeliği konusunda
tam olarak geçmişte yaşanan halifelik anlayışı yok ama
adil ve düzgün olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok sanırım

ama yine de arapların bizlere yaptığını haklı çıkaracak bir sebep göremiyorum
bu kadar mı çıkar içine düştüler
hani nerde o zaman din kardeşliği sormaktan alamıyorum kendimi

konu Atatürk konuyu daha fazla saptırmak istemem

yazdıklarımı dünde okudum bu gün senin için bidaha okudum

kısmen aynı fikirdeyiz benim fikrim osmanlının tam olarak halifelik anlıyışla bi yönetim yapmadıgı ancak dini kurallarında dışına çıkmadıgı

seninki ise osmanlının tam olarak halifelik anlıyışla bi yönetim yapmadıgı
ve siyasi bi anlayışla yönetim yaptıgı

araplar konusunda da zaten haklılık durumları sadece kendilerince onlara göre biz inacta zayıfız onlar sa takvada bizden üstün ler din anlayışı üzerine

konu meshep konusu en büyük etken bu bence

ayrı bi konuda dinimizin uluslararası ilişkilerde belirleyici bi etken olmaması ancak kişiye göre degişir

örnek olarak inanmayan insanlarla nasıl bi dialok içinde olacagım bazı hadislerde yazılıdır

sen buna bakarsın inanmayan yan komşunla alakalı bi hadis dersin ben bakarım
inanmayan ve bize komşu olan bi ülkeyle alakalı olabilecek bi hadis derim
her insan farklı yorumlar çıkara bilir dinimiz bize her konuda yol gösterme durmuna sahiptir

Din uluslararası ilişkileri belirleyen bir etken değildir

bu yazdıgın kelime inancımızın bu konuda yetersiz kaldıgı gibi bi anlamada geliyor istersen bu konuda biraz daha düşün

savaskayaa' Alıntı:
yazdıklarımı dünde okudum bu gün senin için bidaha okudum

kısmen aynı fikirdeyiz benim fikrim osmanlının tam olarak halifelik anlıyışla bi yönetim yapmadıgı ancak dini kurallarında dışına çıkmadıgı

seninki ise osmanlının tam olarak halifelik anlıyışla bi yönetim yapmadıgı
ve siyasi bi anlayışla yönetim yaptıgı

araplar konusunda da zaten haklılık durumları sadece kendilerince onlara göre biz inacta zayıfız onlar sa takvada bizden üstün ler din anlayışı üzerine

konu meshep konusu en büyük etken bu bence

ayrı bi konuda dinimizin uluslararası ilişkilerde belirleyici bi etken olmaması ancak kişiye göre degişir

örnek olarak inanmayan insanlarla nasıl bi dialok içinde olacagım bazı hadislerde yazılıdır

sen buna bakarsın inanmayan yan komşunla alakalı bi hadis dersin ben bakarım
inanmayan ve bize komşu olan bi ülkeyle alakalı olabilecek bi hadis derim
her insan farklı yorumlar çıkara bilir dinimiz bize her konuda yol gösterme durmuna sahiptir

Din uluslararası ilişkileri belirleyen bir etken değildir

bu yazdıgın kelime inancımızın bu konuda yetersiz kaldıgı gibi bi anlamada geliyor istersen bu konuda biraz daha düşün

ve

Türk milletinin İslam dinini yorumlamada ve takvada Araplardan daha üstün olduğu tartışılamaz bir gerçektir.

"Osmanlının tam olarak halifelik anlıyışla bi yönetim yapmadıgı ancak dini kurallarında dışına çıkmadıgı " demişin
doğrudur katılıyorum
ama bunun siyasi bir yönü de vardı onu da unutmamak lazım

Din bütün ilişkileri belirleyen yol gösteren bir etkendir.
Sizin düşüncenizle bizimki arasındaki fark; Sizin dini allahla kul arasındaki bir
İnanç olarak görmeniz yani ferdiyetçi bir görüşle yaklaşıyorsunuz.
Halbuki islam toplumculuğu esas alır, İslamda cemaat kavramı vardır. Her müslüman diğer müslümandan sorumludur.
Her koyun kendi bacağından asılır gibi bir düşünceye islamda yer yoktur.
İslam sadece allah inancı değil aynı zamanda Allahın insanlara şu kurallar, kaideler içinde yaşanması gerektiğini, toplum ve aile düzeni, devlet ve millet kavramı, ekonomi ve dış politika, yönetim ve idare, adalet yani buna istinaden başlıbaşına siyaseti barındıran alemşimul bir dindir.
Çünkü kuran-ı kerim dua kitabı değildir, tarih kitabıda değildir, ölülerin arkasından okunsun, veya duvarda asılı kalsın diye indirilmedi.
Atatürkçü olmamanın atatürke düşman olmak anlamına gelmediğini lütfen idrak edin, sapla samanı birbirine karıştırmayın. Bu ülkenin resmi ideolojisine karşı olmak devlet düşmanı olmak demek değildir.
SSCB yıkıldı koministler bitti mi? Rusya hükümeti onlara böyle düşünecekseniz Çine gidinmi diyecek?
Siyasi söylem olacak ama bana tam anlamıyla atatürkçü bir parti gösterin günümüzde? Bekliyorum.

Eğer birilerine atatürk düşmanlığı yükleyecekseniz hepsi burada buyrun:

Bunların karşısında ikişimşekli nazar
Diyordu: Bu topraklar size olacak mezar!
Vatan sürüklenirken bir uçurum ucuna,
Dağılan kuvvetleri topladı avucuna.
Topladı avucuna yıldırımı, şimşeği,
Yoktan var ediyordu Tanrı gibi her şeyi.
Kurşunlar gülle oldu, sopalar süngü oldu,
Sınırlar baştan başa bir çelik örgü oldu.
Şimşek yüklü bulutlar ufku kaplarsa nasıl
Bir süngü ormanıyle dağlar doldu muttasıl.
Bir kale heybeti var vatanın her taşında,
Her işin başında O, her iş O'nun başında

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL

"Tanrı'yı düşündü de kendisi gibi yüce
Türk, göğe Tanrı dedi seni görmeden önce
Yeryüzünde bu adı yalnız dağlara verdi."

Göçen bir ordu değil, bir milletin başbuğu,
Bu millet Türk milleti, gökten alındı tuğu!
Suçunu gizlemesin kızıl günahkâr doğu.

Işıklar yanmaz ola; gün, ay yasa bata Türk,
Ey tanrı milletinin en büyüğü Atatürk!.

Ne tat kaldı acunun baharında, güzünde;
Ne heybet var gökünde, ne ışık gündüzünde,
En büyük gücü sendin Tanrı'nın yer yüzünde,

Dağlar, taşlar ağlaya; gün, ay yasa mata Türk

Destanını haykırdım bu yurda âşık diye,
Dünya Türk'e, Türk ona acısın yazık diye,
Tanrı kıskandı seni, kendinden ışık diye.

Gözler yoluna dala; gün ay yasa bata Türk,

Ne doğudan sel gibi kopan Atillâ, Cengiz,
Sana eş olamadı ne yel, ne dağ, ne deniz,
Bunak din büyükleri!. Nerede mahşeriniz?

Yedi kat gök yıkıla, gün, ay yasa bata Türk,
Ölüm olam kavuşam sana nola Atatürk!.

En büyük en güzel en yiğit kayıp
Dereler denizler çağlar ağlayıp
Rabbim de gözyaşı dökmezse ayıp
ŞÜKRÜ KURGAN
En büyük en güzel en yiğit kayıp
Dereler denizler çağlar ağlayıp
Rabbim de gözyaşı dökmezse ayıp
BEHÇET KEMAL ÇAĞLAR
Tanrı gibi görünüyor her yerde
Topraklarda, denizlerde, göklerde:
Gönül tapar kendisinden geçer de
Hangi yana göz dalarsa: Atatürk
FARUK NAFIZ ÇAMLIBEL
Bir cihan yıkıldı, bir güneş söndü;
Tanrılar ağlasın, kullar ağlasın.
Dünya yıldızsız bir geceye döndü;
Yakınlar ağlasın, eller ağlasın.
SAMİ ÖZERDİM
On milyon bel iki kat olmuşken eğilmeden
Onda on beş milyonun boynu birden uzaldı,
Tanrı, peygamber diye nedir, kimdir bilmeden
Taptığımız ne varsa hepsi ondan şeklaldı
FARUK NAFIZ ÇAMLIBEL
Öksüz mü saray, hasta mı yol, içli mi bahçe?
Matem mi sunar gökte bulut, daldaki serçe?
Ay yıldızı aldık da senin üstüne sardık,
Ey dertli saray! Kâbe mi oldun bize artık?
Dehlizlere girsek ve bağırsak: Ata! Gazi!
Bir ses gelecektir bize eyvah: O da mazi!

Edip AYEL
Her gün bir parça daha yükselen vatanında
Kanadlar toprağına alnından düşen terdi,
İsmini anmak için peygamberler yanında
Binlerce mucizenden bir tanesi yeterdi
YAŞAR NABİ NAYIR
Neye benden uzaksın bir başka ırkın gibi?
Gönlüm bir hançer gibi, hasretin bir kın gibi
Sıyrılmalı bu hançer paslandıran bu kından,
Birkere görün bana yakından, çok yakından
Bilmiyorum; Riya ne, hulus ne, ihtiram ne?
Doğrudan doğruya ben dönüp senin Kâbe'ne
Huşudan çok mukaddes bir cür'etin sahibi
Tûr'da "nerdesin" diye bağıran Musa gibi
-Kulaklarımda bir gün çınlasın sesin diye-
Sana haykırıyorum: "Gazi! Nerdesin?" diye
BEHCET KEMAL ÇAĞLAR
Örnekleri çoğaltmak mümkün atatürkü haşa Allah yerine, Peygamber yerine koyan güruh burada çankayayı kabe yerine koyanlar burada.
Böyle bir zihniyet var, dünde vardı bugünde var siz bunlarla mücadele edeceğinize bu şiirleri misalmiş gibi yazıp ahkam kesiyorsunuz.

turk ocagı durdun durdun turnayı gözünden vurun :)

benimde halifelik hakkında bir kaç cümlelik yazıyı yanlış anlamam sonucu halifeligin kaldırıldıgı gibi bi ifade kullanmama sebep oldu, halifeligin bi insan tarafından kaldırılacak bi konu olmadıgı anladım az bi araştırma yapıp bu konu hakkında allah izin verrirse bi makele hazırlıcagım

halifeligin kaldıgı yada olmadıgını idaa eden arkadaşlarda bunun için bir kaç yorum yaparsa onların görüşlerinide dinliyelim

Konu da neden Atatürk´e karşı oLanLara soruLmuş onLarca soru var? Bu soruLar bence her Türk gencine soruLması gereken soruLar.. He ama yazı tarafLı yazıLmış ve bir kesme gönderme yapmak amaçLı ise ona birşey diyemem..Nedense Atatürk başLığında açıLan tüm konuLarda mevzu birşekiLde şeyhLere tarikatLara geLiyor..Bir paranın birde imanın kimde oLduğu beLLi oLmaz derLer ama iman sahibi oLmanın da beLLi tanımLarı koşuLLarı vardır..KafirLiği sadece Allah TeaLa beLirLeyebiLir ama aynı şekiLde kafirLiğinde sınırLarı ve tanımLarı vardır.. Sarhoş masaLarına meze oLabiLecek saçmasapan şiirLerde geçen Şeyh ve Tarikat gibi kavramLarın sadece keLime anLamını biLip burda hiç bir gereği oLmadığı haLde aLay konusu haLine getirmek AtatürkçüLük değiLdir sadece Atatürkün ismi arkasına gizLenip İsLamı istismardan ve sapkın duyguLarını AtatürkçüLük kispesi aLtında ortaya çıkartmaktan başka birşey değiLdir..

Ben dinimi seviyorum ALemLerin Sahibi´nin emirLerini nefsimden sıyrıLabiLdiğimce yapmaya çaLışıyor RasuLuLLah Efendimizin sünnetini hayat şekLimLe birLeştirmeye çaLışıyorum..Çünkü seviyorum..

Atatürk´ü de seviyorum..Türk´ün VarLığının devam etmesi için kendi varLığını armağan edişini , bu uğurda cepheLerde geçen bir ömrü Ben´ciLikten sıyrıLıp özeL hayatını biLe düşünmeyen bir nefsi , Vatan aşkıyLa evLenip bütün MehmetçikLeri evLadı kabuL eden bir ruhu..Bütün bunLara hayran oLmamak takdir etmemek nasıL mümkün?

Hep Atatürkçüyüz de sevgi dediğin icraatLa oLur keLimeyLe değiL..Varsa iki kuruşLuk birikimini doLarLa şerefLendirmeyen..Boştaki evini doLarLa kiraya vermeyen..Atatürkün aşığı oLduğu AskerLik görevini devLete küfürLerLe hayata isyan etmeden bahaneLere sığınıp erteLemeyen sağdan soLdan torpiLLer aramadan kaçmadan göçmeden yapan her fırsatta Atatürkçüyüm deyip başka diLLerin özentisi oLmayıp hayatının her anını Türkçeyi yaşayan ismini imzasını Lakabını Türkçe keLimeLerden seçen tarihini kimLiğini unutmayan varsa ki çok var geLsin bu evreden sonrasını konuşaLım biLdikLerinden yaşadıkLarından hayatından örnekLer aLaLım hep beraber aLnından öpeLim..İş sadece Atatürkçüyüm deyip O´nun verdiği mücadeLeyi anLamadan O´nun yaptığı inkıLapLarı kendi çıkarımıza maL ederek oLmuyor..Ve herkesin diLine doLadığı bu şiire takıLdım..

Özlediyseniz pesi,peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan,şeyhden,dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Bu şiiri Atatürk mü yazmış? Yada bu şiiri yazan kişi kendini hangi cüretLe Atatürk´ün yerine koymuş? Bu izni kimden aLmış? Bu vasfı kendinde nasıL görmüş? Ve bizLer hangi zihniyetLe Atatürk´e bu cümLeLeri yakıştırmış yazmış veya burda payLaşmışız? Bu sorunun cevabı da bende var ama söyLeyince kızıyorLar..

Bu konuyu açan arkadaşım ben de dahiL bütün Türk gençLiğine güzeL bir hatırLatma yapmış ama asıL merakım kendisi kaç yaşındadır ve yazdıkLarından hangiLerini yapmaktadır? İğneyi kendine çuvaLdızı başkaLarına batıracaksın..Önce kendi özeLeştirini yapıp sonra insanLarı yargıLayacaksın..

AtatürkçüLükLe heryerde prim yapmaya çaLışıp iyi bir rekLam aracı oLarak kuLLanıp iş icraata geLince yaptıkLarına şahit oLup sinirden kendimi yediğim çok zaman oLmuştur..BunLardan bir tanesini mesajımın son böLümünde sizLerLe payLaşmak istedim..Atatürke karşı oLanLara soru soruLmuş..Bende AtatürkçüLüğün yıLmaz savunucusu iLan ediLenLerin yaptıkLarını payLaşmak istedim...

Yıl 1935..
Dönemin Van Milletvekili İbrahim Arvas anılarında bu tarihi gerçeği şu şekilde anlatıyor:

Masonların Büyük Üstadı Mim Kemal, Reis-i Cumhur'a hitaben: "Efendimiz biz zaten maiyet-i devletindeyiz fakat siz Meşrik-i Azam'ımız olursanız, bir pervane gibi etrafınızda dönüp dolaşırız demiş. Reis-i Cumhur da; peki bir şey soracağım, bana cevap veriniz de sonra... Siz Avrupa'da hangi locaya bağlısınız ve mektebinizin ismi nedir?" diye sormuş.
Mason Üstadı Mim Kemal "Biz Cenova'ya tabiyiz ve Reisimiz Barca Mişon'dur" diye cevap verince küplere binen Mustafa Kemal Paşa, "Haydi defolun buradan, cehennem olun gidin. Yahudi uşakları! Benim milletim bana kahraman sıfatı verdi. Ben sizin gibi bir çift Yahudi'ye uşak mı olacağım? Bu gece sabaha kadar Türkiye'deki bütün locaları kapatmadığınız taktirde, yarın teşkil edeceğim Divan ı Harb-i Örfi'ye hepinizi verir ve astırırım. Haydi defolun karşımdan" diyerek masonları kovdu.

İbrahim Arvasi'nin "Tarihi Hakikatler" isimli kitabının 71 ve 72. sayfalarında anlattığına göre; Atatürk'ten ağır hakaret işiterek kovulan masonlar, o gece adeta yıldırım hızıyla durumu İzmir, İstanbul ve Adana'daki localara bildirirler. Sabah olmadan Türkiye'deki bütün locaların kapanma kararlarını aldırıp, ilgili belgeleri daha sabah kahvaltısı sofrasından kalmayan Atatürk'ün önünü koyup derin bir nefes alırlar.Mason LocaLarının kapandığı tarih 11 Ocak 1935 i gösteriyor..

Ve tarih 11 Ocak 2005..
MasonLar Çankaya Köşkünde.. KovuLdukLarı köşke bu sefer eLLerini koLLarını saLLayarak girdiLer küfür yedikLeri köşkte ikram hürmet gördüLer..ULu Önder tabir caizse (.)iktir etti Sayın Reis-i Cumhur saygıyLa karşıLadı..
Nisan 2005 tarihLi tesviye dergisinde ki açıkLamada Sayın Reis-i Cumhurun açıkLamasının başLığı şu oLmuş:
MASONLUK LAİKLİĞİN KORUYUCUSU
MasonLarın kuruLuşLarında ki hedefLeri dinLeri yok etmek idi. Şu an ise dinsiz gibi durmasaLarda fikir babaLarı ateizmdir..MasonLar LaikLiğin koruyucuLarıysa eğer LaikLiğin ne anLama geLdiği muaLLakta kaLıyor...

Minareyi çaLan kıLıfını hazırLamıştır atasözümüz geLdi akLıma..Kimseden açıkLama bekLentimiz yok..Zaten haLk önemsenip bu tarihe damga vuracak uLu Önderin kemikLerini sızLatmayı bırakın naaşını Anıt KabirLe birLikte depreme uğratacak oLayın her hangi bir açıkLamasına da rastLayamadık..Şimdi tekrar konuyu açan arkadaşım ve Atatürk karşıtLarına sorduğu soruLar geLdi akLıma..ULu Önder 11 Ocak 1935 yıLında Mason LocaLarını Türkiye ayağını kırdı..54 yaşındaydı bunu yaptığında..Ve Sayın Cumhurbaşkanı 11 Ocak 2005 tarihi ve Çankaya köşkü ve MasonLar..Bu yazdığım mesaj bir cevap içerikLi ama konuyu açan arkadaşımın soruLarına değiL..Bende bu cevabın sorusunu buLmaya çaLışıyorum..AtatürkçüLük oLmuş bir maske..Açık niyetini ortaya koyamayanLar hemen ALıyor eLine maskesini ve çok acıdır ki vuruyorLar İsLamın sırtına..Ama unutuLuyor ki İsLam daha büyük zorLukLarı aşarak nurLandı..Sevgi insanLarın arasında bağ oLuşturan kutsaL bir kavramdır..Kimse diğerinin sevgiLisine namusuna diL uzatarak kendi sevgiLisini ön pLana çıkarmamaLı...!

SeLam oLsun İsLamın ışığında Atatürk´ü anLabiLenLere , yoLundan gidebiLenLere

أĸяα' Alıntı:
AtatürkçüLük oLmuş bir maske..

malesef gercekten bazi kesimler, Atatürk'ü kullanip, arkasina siganma gayreti icindeler. Bu gercekten dogru. Ama bu tür sütü bozuklar, her grubun icinde malesef oluyor. Müslüman gecinip, milleti dolandiran, karilara, kizlara sarkan, polis olup, hirsizlarla is birligi yapanlar gibi.

Bu gruplarin en birinci isi, bu cürük elmalari kendi icinden bir an önce ayiklamalari. Yoksa bu grubun inandirciigi kalmiyor. Atatürk'ün arkasini siginip, onun yolu disinda gidenler, eninde sonunda bu yolun disina itileceklerdir sen merak etme Ikra kardes. Ama dediginde dogru malesef böyle tipler var.

????' Alıntı:
İş sadece Atatürkçüyüm deyip O´nun verdiği mücadeLeyi anLamadan O´nun yaptığı inkıLapLarı kendi çıkarımıza maL ederek oLmuyor..Ve herkesin diLine doLadığı bu şiire takıLdım..

Özlediyseniz pesi,peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan,şeyhden,dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiğiniz heykellerimi..
Bu şiiri Atatürk mü yazmış? Yada bu şiiri yazan kişi kendini hangi cüretLe Atatürk´ün yerine koymuş? Bu izni kimden aLmış? Bu vasfı kendinde nasıL görmüş? Ve bizLer hangi zihniyetLe Atatürk´e bu cümLeLeri yakıştırmış yazmış veya burda payLaşmışız? Bu sorunun cevabı da bende var ama söyLeyince kızıyorLar..

Bu konuyu açan arkadaşım ben de dahiL bütün Türk gençLiğine güzeL bir hatırLatma yapmış ama asıL merakım kendisi kaç yaşındadır ve yazdıkLarından hangiLerini yapmaktadır? İğneyi kendine çuvaLdızı başkaLarına batıracaksın..Önce kendi özeLeştirini yapıp sonra insanLarı yargıLayacaksın..

bu şiiri süleyman apaydin yazmıştır.bu şiirde yazanın kendini atatürk yerine koymasımı lazım illaki.arada ince güzel mesajlar oldugu icin kimse senin gibi düşünerekten gocunmamıştı.
ama bi gercek şiir cuuk oturmuş tabii görüldügü gibi :durdurun

arada atatürkü kullanan insanlar var tabii herşeyde oldugu gibi,ama o şiiri koyan ben atatürkü kullanmam sözlerine dikkat et!!!
Atatürk icin neleri yapıp yapmadığımı sen bilemezsinde.
Hep yaştan bahsediliyo buda acizligin en acık örnegi tabii zeka yaşı belli olanlarıda görüyoruz :vur

senin gibi insanlar oldugu süre icindede bunu hep koyucam!

2000985810787922469_rs.jpg

Gercekten de Kardes Cok GüzeL Acıklamıssın herseyi ..
Atatürk e Karsı insan Türk Bayragını tanımıyor ve Türkiye yi de sevmeyen insandır ..

Çok duygulandım çok güzel bir çalışma emeğine sağlık

arkadaslar akil ve mantigimizi bir yana birakirsak ve "takim tutar gibi dusunce tutarsak" bizim bir yere gelecegimiz yok.

1) insanoglu yeryuzunun halifesidir..Ama ahmet, mehmet, hasan, huseyin degil..halifelik makami insanoglunundur.. Allah insanoglunu meleklerden ve cinlerden ustun tutmustur. Seytan niye cennetten kovuldu? Halifelik Bir baskan gibi birisine maledilemez.. Biz "La ilahe Illalah ve Muhammeden Resulullah" deriz..Beseri isin icine sokarsak dinimize en buyuk zarari biz veririz.. Diyelim ki hilafet devam etti.. ve bugune kadar geldi..ve en son halife de kopuk :) birisi cikti.. nolacak? Hristiyanlikta papalarin vs skandallarini hergun basindan takip ediyoruz..

2) Ataturk kurtulus savasi sirasinda ulkemizin dusman isgalinden kurtulmasinda buyuk rol oynamistir. Ama ac susuz cephede sehit olanlar da unutulmamalidir. Bizim gibi 3. dunya ulkelerinde basarili kisileri ilahlastirilma egilimi vardir..(etrafimiza bakarsaniz pek cok lider hep ilahlastirilmistir) O yuzdendir ki Peygamperimizin portresi yoktur..Oyuzden kiliselerde Hz. Isa portleri varken biz de portre kullanilmaz. Yasaktir..bu bizim yapimizda var.. futbol olsun, ekonomi olsun biz hemen bazi insanlari buyuturuz.. Ama unutmayin ki kazanilan tum basarilar bir sistem muhendisligi isidir. Cocugunun sirtindan yorgani alip cephaneye orten kadinlarimiz, olumune savasan arkerlerimiz ve bunlarin basinda gercek bir komutan Ataturk olmasaydi ..yani zincirin parcalarindan birisi kopuk olsaydi "ne bizler ne de Ataturk" olurdu bugun..

3) Dil bir aractir.. Isteyen bilimi yakindan takip etmek icin ingilizce ogrenir..Isteyen Kurani Kerimi tam ogrenmek icin arapca.. Kuran sanskritce de gelebilirdi.. Burda olay dil farki degil.. insanlarin biraz caba harcamasidir.. bence amac edinen insan arapcada ogrenir baska bir dilde..sadece "Niyet" isi.

4) Bugun toplumumuzda malesef hem Ataturk'u hem de guzel dinimizi kendi dusuncelerini desteklemek icin kullananlar olmustur.. Arkadaslar su dusunce mantik disidir..Ilahi olmayan hicbir dusunce sonsuza kadar yasayamaz.. degisir... dun dogru olan bugun yanlis bugun dogru olan yarin yanlis olabilir.. 1000 yil once savaslarda en cok kan doken sir, sovalye, ..vb ilan edilirken bugun cani ilan ediliyor..vb.. Ataturk zamaninda iyi kotu elinden geleni yapmistir.. Dogru kararlari yanlis kararlari olmustur.. ama hangi basbakanimiz hangi cumhurbaskanimiz onun kadar icraat yapabilmistir? bu bakimdan takdire degerdir yaptiklari ama unutmammak lazimdir ki hayat akiyor.. zaman mekan degisiyor.. 100 yil boyunca degismez denilen, bilimin temeli kabul edilen newton kanunlari bile Einstein in yeni yorumuyla sekil kazanmis, degismistir.. Ama malesef Ataturk bunu dedi 10000 yil sonra da boyle yapmaliyiz vb dersek Ataturk"u biz kendi elimizle bitiriririz.. Savimiz su olmali : Allah razi olsun elinden geleni yapmistir..Bizim neslimiz ileriye bakmalidir.

5) turban konusuna gelince: Acikcasi varmi yokmu bilmiyorum.. Dusunsenize uzaylisiniz ve dunyaya iniyosunuz.. Insanlar var ve hepsinin boynunda bir bez parcasi bagli.. iletisim kuruyorsunuz ya bu ne diyosunuz? adi kravat..size sikinti veriyor niye bunu takiyosunuz diyosunuz? yanit yok :) Demek istedigim.. Turbana karsi olanlar onu mantiksiz bulanlar veya onu arab kulturunun bir parcasi gorenler veya mantiklarina sigdiramayanlar neden boyunlarina Kravat denilen ve hicbir konforu olmayan bir bez parcasi bagliyor (aslinda mantikli dusununce cok komik)..yoksa arap kulturunun degil de baska kulturlerin esiri mi olmusuz farkinda olmadan?

paradigm' Alıntı:
Ama unutmayin ki kazanilan tum basarilar bir sistem muhendisligi isidir. Cocugunun sirtindan yorgani alip cephaneye orten kadinlarimiz, olumune savasan arkerlerimiz ve bunlarin basinda gercek bir komutan Ataturk olmasaydi ..yani zincirin parcalarindan birisi kopuk olsaydi "ne bizler ne de Ataturk" olurdu bugun..

Cok dogru bir yaklasim.

Aslinda Ataturk Un Kafasi Yokmuski Kurtasmis Bizleri Suna Bak Hala Vahdettin Diyenler Var Ataturkke Atanlar Var Biraksaydida Babanizin Kim Oldugunu Bilmeseydiniz...

selam gençler
babanız hatta dedeniz yaşındayım
burada atatürk vahdettin çekişmesi yaşanıyor
osmanlıya türklüğün dibine iniliyor.
çözüm basit
ATATÜRK bu konuşmayı 1927 de yaptı
Vahdettin i de 1924 te gazladı

Şimdi ben hem Atatürk çüyüm deyip te Vahdettin i savunanlar bu tarafa:))

yok, altınlarını sattı, ona bi gemi aldı diyenler.....

GENÇLER

SAÇMALAMAYIN

AKILLARINIZ BOZULMASIN

Bu dinci kesmin, önüne geçemediği atatürk sevdasına vurduğu son ve en aciz darbedir. Acizdir, çünkü gerçekler acıdır, önce okuyacaklar....

Sondur, çünkü tutunacak başka dal kalmadı.....................

öğrenemedik gitti....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri