Ata Kızı'nın Karalama Defteri

ray_of_light_by_abdieft-d34zcs2.jpg

YouTube - Bülent Ortaçgil - Olmali Mi Olmamali Mi (1974)
Olmalı mı olmamalı mı
Yoksa hiç değişmemeli mi
Ama ben değişmezsem, ben olamam ki

Görmeli mi görmemeli mi
Yoksa hiç bakınmamalı mı
Ama ben bakınmazsam, hiç göremem ki

Sevmeli mi sevmemeli mi
Yoksa hiç beğenmemeli mi
Ama ben beğenmezsem, hiç konuşmam ki

Bilmeli mi bilmemeli mi
Yoksa hiç öğrenmemeli mi
Ama ben öğrenmezsem, hiç olamam ki

Olmalı mı olmamalı mı
Yoksa hiç değişmemeli mi
Ama ben değişmezsem, ben olamam ki.

Bu sabah müthiş bir baş ağrısıyla uyandım..Çok düşündüğüm zaman genelde böyle oluyor..Düşünmek bu beyne yaramıyor.Eh onca yıldır sadece düşündüğü için o da yoruldu tabi artık :))

En sevdiğim şarkıyı hatırlattın sağol dost..

Olmalı mı olmamalı mı
Yoksa hiç değişmemeli mi
Ama ben değişmezsem, ben olamam ki

Görmeli mi görmemeli mi
Yoksa hiç bakınmamalı mı
Ama ben bakınmazsam, hiç göremem ki

Sevmeli mi sevmemeli mi
Yoksa hiç beğenmemeli mi

Yeteri kadar insan tanırsam bende kötü bir insan olabilirim.....Buna hiç şüphem yok artık..

Dans ruhumu iyileştiriyor , galiba onu bu yüzden sevıyorum...Benı gerceklerden alıp başka bir aleme götürdüğü için..

En büyük acılar hep en sevdiklerimizden gelir *

Nerden duymuştum bunu....Sıkı sözmüş....

458ddfd03647.jpg

YouTube - GURUP GÜNDOĞARKEN-RÜZGAR

Yaz yağmuru yamaçları ıslarken
Yeşil yaylalarda açar papatya
Dertli çoban koyunları seslerken
Neşeyle gözünü açar papatya

Gün doğarken umutlarım beslenir
Dağlarım al yeşil giyer süslenir
Pınarın başında gönlüm hislenir
Mutluluktan mevzu açar papatya

Laleler uzaktan görür ah çeker
Menekşeler gözün toprağa diker
Hasretlik elinden boynunu büker
Sırrımı sümbüle açar papatya

Nazlı yarim bu yayladan geçti mi
Acep şu pınardan sular içtimi
Halen seviyor mu yoksa geçti mi

Hakkı, o canana bir can az gelir
O cefa ettikçe sanki naz gelir
Seyrettikçe yüreğime haz gelir
Görenin gönlünü açar papatya

Yine bir başka gün yine acılarıma acı ekleyecek bir başka bir gün insan ister mi hiç güneşin doğmamasını sanırım ben istiyorum hiç doğmasa hiç uyanmasam!

Kaç kere dedim içimden ..
Uyusam , hiç uyanmasam bir daha ..Yetmedımı bunca acı daha....
Ne zaman desem böyle ertesi gün bakmışım ben , yine yine herseye ragmen küçük bir kız gülümsemesıyle ama bir yetişkin gücünde ayakta ;)Ya Umutlar biterse ? Yenileri doğar...

Kaç hayat yaşayınca yorulur insan?
Kaç seneden sonra yaşlı, kaç hezimetten sonra bezgin,
Kaç sevdadan sonra kalpsiz, kaç kelimeden sonra lal olur kişi?"

Güzelmiş......

Meyva alerjisi olan biri olarak sabahın köründe hemde aç karna meyva yemem oldukça ilginç...Galiba ınsan yaşlandıkça damak tadı da değişiyor :))

Hani

insan bazen ne ileri ne geri, tek bir adım atamaz ya. Birini yanında

tutmayı bilemez ama onun yok...luğunu da istemez .Kaybetmeyi göze alamaz

ama kazanmak için de mücadele etmez.bağlanmaya cesaret edemez ama azat

da etmez o'nu. ne sevilmekten vazgeçer, ne sevmeyi bilir hani çok

sonra zaman geçer savrulurlar ya, o zaman dökülür dudaklardan itiraf edercesine: Ne göze alabildim ne de gözümü alabildim..can dündar

Neden bende normal insanlar gibim değilim ...Neden aynı anda hep birden fazla şey düşünüyorum...neden hep düşünceler arasında pin pon topu gibi gidip geliyorum?.......Keşke beynımız de de bu torbalı elektırıklı süpürgelerde oldugu gibi bir hazne olsa arasıra çıkartıp temızlesek

Yeni bir başlangıç diye birşey varmıdır acaba? Eskinin acıyla dolu geçmişini bırakıp yep yeni sıfır kilometre bir hayata başlamak ne güzel olurdu Dertleri,tasaları,hayal kırıklıklarını bırakıp sevince,neşeye,mutluluğa boğulacağımız bir hayat ne güzel olurdu Ya da zihnimizi sildirsek hiç birşeyi hatırlamasak oda güzel olmazmıydı? Eski hayatımızdan zerre kadar birşey hatırlamasak unutmak istediklerimiz onca anıdan kurtulsak bu dertler yüzünden sigara üstüne sigara yaktığımız gecelerimizdende olsak : ) güzel olmazmıydı neyse çok syıda film çekildi böyle benim ki HAYALPEREST'lik o kadar

Bir Tv İzleyıcısı olarak 90 dk dizi protostosuna destek verebilirdim..Eğer ki 1 saat süren özet in! de bu dünyada başka bir örneği olmadıgını da söyleyebilseydiniz.

İnsan kırk yılda bir de olsa arada sırada da olsa küfür edebilmeli...Şu an küfür edesim var.. bugun de bir değişiklik yapsam şöyle kibarlıgı rafa kaldırsam . ...
Sezen Aksu dan bir parça açsam....''.Sıkıldık iyilikten , yaşasın kötülük .....

2ci8vlv.jpg

Çocukluğumdan hatırlıyorum; yağmur yağmadan saatler öncesinden toprak kokusu gelirdi. İstanbul'da yağmuru sevmiyorum. Bir hüzün çöküyor insanın üstüne , tatlı nostaljik bir hüzün değil ama.... Can sıkıcı, iç karartıcı, bunaltıcı .
Toprak kokusu yok bu şehirde. Çünkü toprak yok.
İnsan bir kokuyu nasıl anlatabilir ki?

Öyle çok yaralandım ki alıştım artık yaralarımı sarmaya ..Zamanla yaralarıma da alıstım , sızılarına da , insanlara da ...Bir yanım herkesi kucaklarken masum bir çocuk şefkatıyle bir yanım öyle güvensız ki..
Şizofren duygular sizden bana hediye...
Tek değişmeyen şey ne olursa olsun daima güçlü ol , dimdik dur ve gülümse sen yine de ..İnadım inat hadi bakalım.Kolay değil ki benı yıkmak ;)

Bayanlar size sesleniyorum Aşkla ilgili filmler izlersiniz,müzikler dinlersiniz,romanlar okursunuz tüm kalbinizle aşık olmak istersiniz! ağlarsınız sızlarsınız Ama bir bay size gelip size tüm kalbinle aşık olduğunu söylese ona hiç bir suretle inanmazsınız acaba nedir sizdeki bu tutarsızlık nedir acaba istediği şeyi bilememe duygusu neden korkarsınız ki sterilize olmuş kalbinizin mikrop kapma korkusumu acaba nedir isteğiniz size diyorum

Neden mi? Son derece doğru bir gözlem ama nedenı bayanlarda aramayın beyler bunun cevabı sizde :D
Demek kı o kadar güvenımız kırılmıs kı artık ınanmakta zorluk cekıyoruz..

Sevmek ten yorulurmu ınsan hiç ? Ben yoruldum sanırım. Ne zaman sevsem dolu dolu sevdım ben Onsuz saatler değil dakıkalar gecmez olurdu.Onun yanında saatler günler bir sanıyede gecerdi sanki..Ondan baska hersey bir an gelir hiç olurdu...Onu severken dünyanın hem en korkusuz hem en korkak kadını olurdum....Onun ıcın herseyı yapabılecek kadar korkusuz onu kaybetmeyı düşünemeyecek kadar korkak ...
Onunla yer , mekan farketmezdı..Kitap okumak ıstemezdım , dansa gıtmesemde olurdu...yanımda olsun varsındı..
Onun yanındayken hiçbirsey sıkıcı gelmezdı.Atıyorum onunla bırlıkte operaya bıle gıdebılırdım yahutta Müslüm Gürses konserıne ne bılım işte....
Saatlerce yürüyebılırdım , gezebılırdım hergun aynı yerlerde...
Yarını düşünmekmı ıyı düşünmemek mi? yarını düşünmek elbette ıyı ama severken düşünebılır mı ınsan? Düşünüyorsa o sevgının hamuru az gelmıstır ..
ben yarını degıl ertesı günü düşünürdüm sevgili...ertesı gunde yanımda olsan sonra ölsemde kimin umrunda....
her gelen yenı günün ardından hep böyle derdım...Her gun aynı seyı düşünür aynı hızla ve sevıncle çarpardı kalbım..

Ben sevgımı dolu dolu yasarım sevgılı..Çünkü bende başka tarifi yok bunun..Sevgı bu....ölçüp biçip şundan şu kadar bundan bu kadar dıyemezsın...ya adam gibi seveceksın yada s ...tr olup gideceksın...

Çünkü ben gıdemem .....ben sevdıysem eger gercekten ben çekıp gıdemem öyle kolayca...Sıkıldım ben hergun aynı hergun aynı dıyemem.....dersem bu sevgide bır tahta eksık demektır....

Ben artık kımselerı sevemem...Çünkü benı kımse benım onu sevecegım kadar sevemez......
Not: Günlüğüme baska bırsey yazmaya gelmıstım ama sagolsun Ahmet bır soru sormus kafamdakı düşünce duvarından bunlar dökülüverdı işte =)

Geri