Sayın başbakan recep tayyip erdoğan'a hitaben
SAYIN BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A HİTABEN
Hemen konuya geliyorum gördüğünüz gibi sözü hiç uzatmıyorum ;
Sayın Başbakan siz şimdi Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan yani II kısım II maddesinde ;
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Kırmızı ile yazdığım hukuk devletidir ilkesini "yargı reformu" ve Anayasa değişikliği teklifi adını verdiğiniz ve gerçekleştirmeyi çok arzu ettiğiniz bir yeniden yapılanma paketi ile sağından , arkasından dolaşarak yürütme devletidir şekline dönüştürmeye çalışıcaksınız sonrada bu yapmak istediğiniz Anayasa değişikliğine olması gerektiği gibi karşı çıkan hukuka ve üst pragrafta belirttiğim Cumhuriyetin temel niteliklerine uygun olmadığını belirten kişi veya kurumlara örnek olarak şimdi forumda gözüme çarpan bir konuda söylemiş olduğunuz ifadelerinizle "Cübbeni çıkar git CHP'de siyaset yap" gibi oldukça basit , mantıktan uzak , akılcı düşünmeyi reddeden yaklaşımlar ile tepkinizi ortaya koyacaksınız , sinirleniceksiniz ama durun lütfen sinirlenmeyin böyle ifadeler yakışmıyor size çünkü gülünmesi gereken bir teklif ile gündeme geliyorsunuz sonrada size olması gerektiği gibi tepkisini ortaya koyan akılcı ve mantıklı düşünene kişi , kurumlara sinirleniyorsunuz.
Şaka gibisiniz gerçekten diyeceğim gerçi bu sözümde sinirlenilecek bir şey yok ama gelin görün ki ben diyemiyorum ! nedenmi ?
Çünkü şaka yapmadığınızı biliyorum ve daha da çok üzülüyorum bir Türk genci olarak ondan inanın ki ;
Evet şimdi bir bakalım şöyle kısaca yasalaştırmak istediğiniz Anayasa teklifinize ;
Şimdi teklife göre, Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanacak. Askeri mahkemeler, asker kişilerin sadece askerlik hizmet ve görevleri ile ilgili olarak işledikleri askeri suçlara ait davalara bakmakla görevli olacak.
"Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı suçlara ait davalar, her durumda adliye mahkemelerinde görülecek."
Peki nerede kaldı yüce mahkeme yok etmişsiniz elinden tüm yetkileri alınmış üzülerek devam edelim ;
"Siyasi partiler hakkında kapatma davası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın talebi üzerine, TBMM'de grubu bulunan her siyasi partinin 5'er üye ile temsil edildiği ve Meclis Başkanı'nın Başkanlığında oluşturulacak komisyonun üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ve gizli oyla vereceği izin üzerine açılacak dava sonucunda Anayasa Mahkemesince karara bağlanacak. Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı denetimi getiriliyor. ''Ekonomik ve Sosyal Konsey'', Anayasa kapsamına alınırken, genel grev yasağı kaldırılıyor.
Yüce Türk Ordusunu'nun yüksek askeri şura toplantıları sonucunda kendi bünyesi için vermiş olduğu kararlardan dolayı yapacağı haraketleri örneğin ;
İrticayi faaliyetlerde bulunan kişilerin ordudan uzaklaştırılmasını ancak yargı ve sivil yargı kararıyla mümkün kılan bir girişim ! peki yüksek askeri şura kararları yargı denetimine tabi olacaksa Yüksek Askeri Şura ve aldığı kararlarda lav edilmiş olmuyor mu ? bir anlamda ?
Şöyle ifade ediyim ki şimdi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmeyen X bir genaralimiz komutanlık benim hakkımdı gidip bir dava açıp yargı kararıyla koltuğu belki geri alabilirim yada bunun bir adım daha ötesinde aynı şekilde Genelkurmay Başkanlığı benim hakkımdı diyen bir genaralimiz gidip bir dava açıp şansımı bir deniyim bakalım nasılsa tüm Yas kararları yargı denetimine tabi olacak demelimi sizce ?
Peki nerede kaldı emir komuta zinciri ve onlarca genaralin verdiği raporlar ordumuzun üst yönetiminin kendi bünyesi için vereceği kararları hiçe sayarak bunun da ötesinde bir birlerine düşürmenin bile önünü açabilicek bir girişimizden söz ediyoruz Sayın Başbakan.
Yüksek Askeri Şura kararları yargı denetimine tabi olacaksa yakında yüksek askeri şura mahkemesinin de bir sivil mahkeme olarak ! kurulması gündeme gelicek sanırım bu anayasa teklifi paketi onu gösteriyor !
Ve şimdi asıl önemli olan noktaya geliyoruz işte tüm mesele bu olmak yada olmamak dedirten nokta ve gerçekten de vahim içler acısı toplumu dikta rejiminin de bir adım ötesine taşımak isteyen bir nokta özellikle bu aşağıda okuyacaklarınız çok yazık bu sefer çok daha fazla üzülerek devam ediyoruz ;
Ne demek "Siyasi partiler hakkında kapatma davası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın talebi üzerine, TBMM'de grubu bulunan her siyasi partinin 5'er üye ile temsil edildiği ve Meclis Başkanı'nın Başkanlığında oluşturulacak komisyonun üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ve gizli oyla vereceği izin üzerine açılacak dava sonucunda Anayasa Mahkemesince karara bağlanacak."
Şimdi soruyorum size hangi siyasi parti kendi hakkında açılıcak olan kapatma davasını kabul eder yada söyle bir örnekl vererek sorayım size ;
Cinayet işleyerek bir kişiyi öldürdüğü deliller ile sabit olan bir katile ;
Savcı - İşlemiş olduğun suçtan dolayı seni yargılamak için senin hakkında iddaname düzenledim ama bu iddanameyi işleme koyabilmem ve sonrasında da yargılanabilmeni sağlamam için öncelikle buna katil olarak senin izin vermen gerekli eğer ki sen izin vermezsen seni yargılayamayız bu senin elinde , elini kolunu sallaya , sallaya toplum içerisinde gezmeye devam etmek mi istersin ? yoksa seni yargılamamıza izin verip yargılama sonucunda burada hakim devreye girerek söze devam ediyor ;
Hakim - Ortalama bir 20 yıl kadar cezaevinde yatmak mı istersin ? seçim senin çünkü bu yeni Anayasa ile artık bu yargılama izini pek tabiyki senin elinde ! demesinden hiç bir farkı yok ne yazık ki Sayın Başbakan sizin yapmak istediğinizde bunun siyasi partilere uyarlanmış bir formudur !
Hukuk devleti ilkesini nasılda ayaklar altına almaya yönelik bir girişim bu böyle Sayın Başbakan ?
Bir siyasi parti Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerini değiştirmeye çalışıcak örneğin sizin partinizin daha önce laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiği gibi bir hal alıcak ama bu yeni Anayasanızla birlikte yargılanabilmesi tamamen kendi elinde olacak yine aynı cümleyi kuracağım kusura bakmayın artık istersenizde bakın ama şaka gibisiniz gerçekten diyeceğim ama diyemiyorum yine çünkü şaka yapmadığınızı biliyorum ve inanki daha da çok üzülmeye başladım bir Türk genci olarak ve bu sefer bu endişlerimi tüm samimiyetle söylüyorum ;
Peki şimdi bu çerçevede Sayın Başbakan yani gelmesini istediğiniz bu noktada çok önemli olan iki tane faktör var öncelikle sizin yapmak istediğiniz bu Anayasa değişikliği % 92 hukuka yani Anayasa'ya uygun değil ve aynı zamanda bu çerçeve içerisinde erkler ayrılığı ilkesine de tamamen zıt yürütmeyi kat be kat yargının üzerine çıkartmaya çalışıyorsunuz yargıyı ise askerin üzerine oturtuyorsunuz peki buradan hareketle önümüzdeki günlerde ;
Mecliste gizli oylama yapılıp kabul edilmeyecek olan bir Anayasa değişikliği paketini refaranduma götürerek refarandum sonucun da büyük ihtimalle yasalaştırdığınız anda Chp soluğu her zaman olduğu ve bu aşamadan sonra kesinlikle olması gerektiği gibi Anayasa mahkemesinde aldıktan sonra Anayasa mahkemesinin Anayasanın 2. madddesine aykırı bularak iptal edeceği bir Anayasa değişikliği paketi için yarın başlayacağınız maratona değer mi ? ve ayrıca ülkeyi bu kadar germek sizce doğrumu Sayın Başbakan ?
Türban'da Anayasa mahkemesi tarafından yediğiniz sol kureşenin aynısını yada aynı filmi / veya maçı bu sefer farklı bir senaryo / final maçı anlayışı içerisinde uygulamaya çalışmak ! ringe tekrar sağ gözünde önceki almış olduğu yumrukların morumsu izleri derisinin altında belli , belirsiz kalmış bir profilde ama yinede ben yaparım edasıyla çıkmak ve bu maçı / filmi ya ben bu filmi daha önce izlemiştim dedirterek tekrar , tekrar yerli diziler formatında seyirciye yani bu ülkeye izlettirmeye çalışmak ! doğrumu sizce Sayın Başbakan ? size geçen gün özelden de yazdım büyük ihtimalle iletmişlerdir ve bir kısmını belki bir ihtimal okumuşsunuz dur yazdıklarımın ama pek tabiyki cevap vermediniz bende bir vekilinize ilettim ayrıntılarıyla birlikte altını çize , çize bu durumu "Ben bu açıdan hiç değerlendirmemiştim" cevabını aldım bu az da olsa sevindirdi beni bir vekil bir vekil dir unutmayın önümüzdeki günlerde gizli oylama yapılıcak !
Siz de bu dediklerimi tekrar bir değerlendirin ülkeyi sonucu belli olan bu tip çıkmazlar içerisine götürmeyin Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilkelerini sağından , arkasından dolaşarak değiştirmeye yeltenmekten artık vaz geçin aymazları oynamanın size bir şey kazandırmadığını bilin ! sonrada kendi tabanınıza bakın işte biz elimizden geleni yaptık görüyorsunuz ama olmadı yine yargı izin vermedi edebiyatı yaparak bir sonraki seçim için acıtasyon nameleri ile oy avcılığı yapmak banelliğine soyunmayın.
Asıl işsizliğe , ekonomik sorunlara , sağlığa çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine büyük Türkiye için çalışmaya istihdamı geliştirmeye sosyal devlet ilkesinin şartlarını yerine getirmeye yönelik girişimlerde bulunun sözlerimi dinleyin ! gözlerinizden öperim Sayın Başbakan !
NOT : Özlemişim yahu bu arada yazmayı bir solukta yine yazdım bir şeyler nasıl gidiyor hayat hackhell ailesi iyimisiniz , keyiftemisiniz ? umarım herkes gönlünce dilediği gibi yaşamına devam ediyordur hoşçakalın sonra yine yazarım hihi > )