Kitaplardan Hoşunuza Giden Alıntılar

Ne için yaşamalı?Her şey boş!
Yaşamak,kendini yakmak yine de ısınamamaktır...

Böyle Buyurdu Zerdşt-Nıetzsche

"Aşk" sevilen nesnenin yanında bulunmayı zorunlu kılıyor

Paulo Coelho "SİMYACI"

Seni benden koparıyorlar. Hayır , Hayır! Seni değil; kalbimi koparıp götürüyorlar. Nasıl iştir bu? Hem ağlıyorsun , hem gidiyorsun..."

'Dostoyevski- İnsancıklar'

''Tanrım!Ellerimde bir yaşlı kadının kanı değilse bile ahı var.İnsanları hafife almanın bedelini ağır ödedim.Sonunda iblisi gördüm,hem de kendi gözlerimle.Gördüm ama tek sana iman ettim Tanrım.Herkes gibiyim ben de.Bak öteki kullarında bir sürü yazı yazmış duvarlarına.Meğer son derece sıradan bişeymiş yaptığım.Meğer sandığım kadar sıradışı bir adam değilmişim.Şükürler olsun sıradanlığıma!Eğer onları seviyorsan beni de bağışlayabilirsin...Bağışlarsın di mi Tanrım?

-Kendine gel artık.Böyle boş ümitlerle bir yere varamazsın.Anlamıyor musun şeker?Kim çöplüklerde arınabilmiş ki,sen arınasın...''

Bit Palas...

Kalbin benim olsun diyorum, çünkü mukadder…
Cismin sana yetmez mi? Çabuk kalbini sök, ver!
Yoktur öte âlemde de kurtulmaya bir yer!
Mutlak seveceksin beni, bundan kaçamazsın....

H.Nihal ATSIZ - Yolların Sonu (Mutlak Seveceksin adlı şiir)

Bir kadın olarak doğmuş olsaydım, kesinlikle o...pu olurdum. Erkek olarak doğduğum için sürekli kadınları arzuladım, ne kadar aşağılardaysan o kadar iyidir. Buna rağmen kadınlar-iyi kadınlar-beni korkuttu, çünkü onlar ruhunuzu ele geçirmek isterler sonuna, peki o zaman ne kalırdı benden geriye korumak isteyeceğim?

Açıkcası fahişeleri, düşmüş kadınları arzu ettim çünkü ölüdür onlar ve serttirler, sizden hiçbirşey beklemzler... çekip gittikleri zaman hiçbir şey kaybetmezsiniz..!!

Kadınlar - Charles Bukowski

İnancımız bizi diri tutuyor evladım.Sonra sabır,sabredeceğiz.Allah sevdiği kula azap etmez,ona sıkıntı verir ve sabrettirir..Evlat,insanlar hakkında Allah'a uy ,Allah hakkında insanlara uyma...

Tarık Tufan-Hayal Meyal

İstatistik tablolarında ölümler düşüyor payımıza.Gazete manşetlerinde tüketiyoruz hayatı.Hayata gözlerimi kapıyorum.Hayata kalbimi kapıyorum.Hayata ruhumu kapıyorum.Sesler ve ışık yok artık.Aşk ve merhamet yok.
Böylesi yoksuluz işte Tanrım!
Kentin büyük ve gösterişli binalarına sıkışmış ruhlarımız...

Tarık Tufan-Kraliçenin Pireleri

Bir silgi gibi tükendim ben. Başkalarının "kötü" yaptıklarını silmeye çalıştım: mürekkeple yazmışlar oysa. Ben, kurşunkalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım.

Oğz.Aty - Ttnmynlr

Peki, nerede kalmıstım? Yarım bıraktığım islerin neresinde kalmıstım? Bunu da bilemez miydim? Bir liste yapmalıydım bunun için de. Aman yarabbi! Yapmam gereken ne kadar çok is vardı! İyi ki su mektubu almıstım. Yapacak bu kadar çok isimin olması birden sevindirdi beni: Yapmasam da önemli değildi; yapacak islerim vardı ya. Acaba, yarım bıraktığım kitapların kaçıncı sayfasında kaldığımı hatırlayabilecek miydim? Acaba, bir zamanlar su ay meselesi yüzünden sevmediğimi düsündüğüm tabiatı, sever gibi olmus muydum hiç? Acaba ağaçtan, ottan ya da uçamayan böceklerden filan bir yerden sevmeğe baslamıs mıydım? Bir yerden sevmeye devam edebilir miydim? Çünki sevmek, yarıda kalan bir kitaba devam etmek gibi kolay bir is değildi. Ya hiç sevmemissem bugüne kadar? Bir kitaba yeniden baslamak gibi, sevmeye yeniden baslamak pek kolay sayılmazdı herhalde.

Oğz.Aty - Krky Bklrkn

Ormanda yolunu yitirmiş çocuklar gibi terkedilmişlik içerisindeyiz.Önümde durup bana baktığında, ne sen benim içimdeki acıları anlayabiliyorsun ne de ben seninkileri ve senin önünde kendimi yere atsam, ağlasam ve anlatsam bile, biri sana cehennemi sıcak ve korkunçtur diye anlattığında cehennem hakkında ne bilebilirsen, benim hakkımda da ancak o kadarını bilebilirsin!

F.Kfk - Afrzmlr

Kader, hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değidlir. bu sebeple, "ne yapalım, kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir. kader yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. güzergâh bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir. öyleyse ne hayatının hakimisin ne de hayat karşısında çaresizsin.

Elif Şafak "AŞK"

Vallahi dostlarım,böyle herşeyi anlamak da bir hastalıktır...

Yeraltı notlarından (Dostoyevski)

‎''Elbette birini sevmek mümkündür, şayet o kişiyi çok iyi tanımıyorsanız.''

Charles Bukowski

“İlişkimizdeki bu hareketsizliğin korkuya dayanan bu tereddüdün daha zararlı olduğunu, insan ilişkilerinde bir noktada taş kesilmiş gibi kalınamayacağını , ileriye atılmayan her adımın bir ilişkiyi geriye götürdüğünü ve yaklaştırmayan anların mutlaka uzaklaştırdığını seziyordum.”

Kürk Mantolu Madonna – Sabahattin Ali

-Değiştiremedikten sonra ne yararı var ki farkında olmanın.
-Öyle söyleme, gerçeği bilmek bir ayrıcalıktır.
-Mutsuz olma ayrıcalığı.

Kar Korkusu-Ahmet Ümit

Aşk kanıt ister...!
Çok zordur Yusuf'u görmeyen gözün Züleyha'yı anlaması
Ve çok kolaydır Yusuf'u görmeyen gözün Züleyha'yı kınaması...

Murat Çelik - Aşkın Elif Hali

Var olmanın ayrımındaydım, nefes alıyor gibiydim. Leyla'nın elleri beni tutsun ve bırakmasın istiyordum. İçimde duygular vardı ve onun ellerinin sıcaklığıyla sonsuza kadar yanabilir, götürdüğü yere her gün yeniden gidebilirdim. Var idim, ama ne idim; anlayamıyordum. Gelişimini tamamlayamamış organizmalar, küveze konulmuş bebekler gibiydim; ama çok hızlı büyüyordum. İlk dadım, ilk aşkım oldu. Ne büyük mürebbiye idi benim için, ah bir bilseniz, yıldızlı çöl gecelerinde Leylanın türkülerini dinlemek... Onun nefesinden özümsediğim kavurucu rüzgarın sesi kulaklarımdan kalbime bir bengisu gibi akıyor. Başkaları bana kağıt diyorlar şimdi ve bir tomar diye alıp satmaktan bahsediyorlar. Bir de Leyla bana dokununca hissettiğim şeyin adını söyleseler!..

İSKENDER PALA

Babilde ölüm istanbulda aşk

Bir kadın ben üşüyorum dediğinde bunun cevabının "üstüne birşey al istersen","istersen bir taksiye binelim","eve geldik zaten" türünden bir söz olmadığını "üşüyorum" dediğinde kadının "bana sarılsana" demek istediğini ve ona sarılmak gerektiğini öğrenmem epey zamanımı aldı.

Ahmet Altan - İçimizde bir yer

''En koyu yalnızlık bile bir tanığa ihtiyaç duyar'' demiş Cemal Süreyya günlüğünde...
Peki yıllarca beklemiş bir kahkahanın,nice dertlerden sonra ferahlamış bir kalbin,çalışa çalışa nasır tutmuş
sevinçli parmaklarında birer tanığa ihtiyacı yokmu?
Ya da şöyle sorayım sadece ve sadece ''kötü gün dostu'' olmak ta birazda dostlarımızın acılarına tanıklık
etmenin verdiği karanlık bir lezzetmi var?

A.Ş.K neyin kısaltması / Tuna KİREMİTÇİ

“Yaradanı hangi kelimelerle tanımladığımız, kendimizi nasıl gördüğümüze ayna tutar. Şayet Tanrı dendi mi öncelikle korkulacak, utanılacak bir varlık geliyorsa aklına, demek ki sen de korku ve utanç içindesin çoğunlukla. Yok eğer, Tanrı dendi mi evvela aşk, merhamet ve şefkat anlıyorsan, sende bu vasıflardan bolca mevcut demektir.”

Elif Şafak / AŞK

... Bu dünyayı sel bastığında ördeğin umrunda olur mu ? ....

Elif Şafak / Aşk

...Kader hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir. Kader yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir...

Elif Şafak / Aşk

Geri