Günün sözü!!

Sevgili dediğin güzelliğiyle seni kendine aşık eden değil,Sana kendin olabilme şansını verendir.

‎"Gerçek keşif, yeni topraklar bulmakla değil, yeni gözlerle bakmakla ilgilidir."

zenginin malı züğürdün cenesini yorar :)

“Ne zaman ki en sevdikleriniz yanıltır sizi,
Ne zaman ki birer birer düşürür herkes maskesini,
Ne zaman ki yanlızlıktaki o muhteşem gücü keşfedersiniz,

İşte o zaman başlarsınız gerçekten yaşamaya..”

-Bukowski-

"Kötü günleri görmezseniz mutlu günlerin değerini anlayamazsınız." (The Great Dictator)

Dışarıdan güçlü görünüyor olabilirsin, ama savaşlar içeride kazanılır..

'Şimdi sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi gerekiyor mu ?'diye sormuştu Nazım Hikmet, o muazzam üslubuyla. halbuki bugünün aşklarını görse ne derdi acaba? Bugün ellerde teraziler, adeta gramla tartılıyor aşk. 160gr sevgiye karşılık 160gr sevgi alınabilirmiş gibi, herkes verdiği kadarını istiyor.

Elif Şafak - FİRARPEREST

En derin yaralarla başlar en derin gülücükler. En yüksek uçurumlardan düşerken öğrenirsin uçmayı. En derin denizlerde boğula boğula becerirsin tek bir nefesle yaşamayı.

'Şimdi sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi gerekiyor mu ?'diye sormuştu Nazım Hikmet, o muazzam üslubuyla. halbuki bugünün aşklarını görse ne derdi acaba? Bugün ellerde teraziler, adeta gramla tartılıyor aşk. 160gr sevgiye karşılık 160gr sevgi alınabilirmiş gibi, herkes verdiği kadarını istiyor.

Elif Şafak - FİRARPEREST

bende bu sözü buraya yazmaya geliyordum ama ben bunu elif şafak dan okumadım :)

Uyanmam gereken rüyalarım, görmem gereken gerçeklerim, kimsenin inanamadığı sözlerim var benim.

Kimden okudun :)

Ben önce davranmışım desene :p

yaprak testde desem :)

“Eğer ne hâhî dad, ne dadi hâh.” Manası şudur: “Vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi." (bk. Nursi, Mektubat, s.302).

Yeniden başlamak, legodan bir ev yapmaya benzer.Yenisine başlamak için , önce eskisini parçalamak gerekir.

Ondan sonra her şey mümkün..

Dünya yaşamak için tehlikeli bir yer;
Kötülük yapanlar yüzünden değil,
Durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden...

- Albert Einstein

Hoşuna giden her şeyi söyleyen kimse, hoşuna gitmeyecek şeyler işitir.
(Leonard Louis Levinson)

''İyi kişi köle de olsa özgürdür;
kötü kişi kral da olsa köledir.''

Augustinius

nerede bi kanguru görsem 'kesene bereket' der uzaklaşırım

"Düşmanından çok dostundan sakın ! Çünkü dostluk biterse; Sana nasıl zarar verebileceğini en iyi dostun bilir.."

Geri