Günün sözü!!

Doğrusu Tevrat’ı Biz indirdik. Onda hidayet ve nur vardır. Kendilerini Allah’a teslim etmiş peygamberler, yahudi olanlara onunla, Rabb’a kul olanlarla bilginler de Allah’ın kitabından elde mahfuz kalanla hükmederlerdi. Ve ona şahid idiler. İnsanlardan korkmayın da Ben’den korkun. Ve ayetlerimi az bir değerle değiştirmeyin. Kim de Allah’ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, kafirlerin kendileridir.

Maide Suresi 44. Ayet.

Ateist : Allah varmı ?
Hz. Ali : Var.
Ateist : Kanıtla ?
Hz. Ali : Aklın varmı ?
Ateist : Var.
Hz. Ali : Kanıtla ?

"Dünyanın en yakışıklı, zengin, başarılı adamı da olsan; Bir kadın seni çocuklarının babası olarak hayal edemiyorsa; sıfırsın".

Hayattaki en değerli ''MANA'' yı arayanlar Bu "MANA''yı tersten okusalar !

Hz. Eyüp dermansız kaldı imdat demedi,
Hz. Yusuf karanlıga düştü eyvah demedi,
Hz. İbrahim ateşe düştü yandım demedi,
Hz. Hamza kanının yudumlanmasına feryat etmedi,
Hz. Bilal kayalar altında kaldı ezildim demedi,
Unutmayın sakın:

Sıkıntı Dert Tasa Allah-a Sevgili olandan başkasına inmedi
Günahlara kefaretdir gönüldeki keder
Niyetler halis olunca ameller olmaz, heder
Birazdaha sabreyle neler görüceksiniz neler
Mevlamız ihmal degil sadece imtihan eder...

MevLana derki; 'Göz nereye bakar Gönül oraya Akar. GönüL Nereye akar Ayak oraya Koşar.'

Fakir bebegin içemedigi sütü zenginin köpegi içiyorsa bana adaletten bahsetmeyin.

Ne zaman imkansızı seversen, İşte o zaman gerçek seversin..

Göz gördü gönül sevdi seni ey yüzü mâhım kurbânın olam var mı benim bunda günâhım ..

Annesi ölene 'öksüz' babası ölene 'yetim' eşi ölene 'dul' derler ama evladı ölene bir isim yok! çünkü bu isim verilemeyecek kadar kötüdür..

Bence artık kendinize gelin. KIZLAR Çünkü parlatıcıyla aydınlanmaz gelecek, fön çekince düzelmez hayat ve fondotenle kapanmaz yaralar

Her insan huzur verir, kimileri gelince, kimileri gidince.

Sevdiğini mertçe seven kişi, pervane gibi özler ateşi. Sevip de yanmaktan korkanın, masal anlatmaktır bütün işi...

(Ömer Hayyam)

Aldırma söylenenlere, varsın görenler seni bir ot sansın.
Sen gül ol da, uğruna ötmeyen bülbül utansın.. [Mevlana]

Senin başında taş,
Benim gözümde yaş,
Sen borcunu ödedin,
Sıra bende arkadaş!

Sen benim gönlümde oldukça, Yemen'de de olsan benim yanımdasın. Ama gönlümde değilsen, yanımda olsan da Yemen'de sayılırsın..

Ey gözlerinin devrimlerinde istilaya ugramıs yuregimin sevdası,gözlerinin cehenneminde yanmaktayım...Yüreğimin kanamalarında gözlerinin istilasında ruhumda damıtılmış aşk damlalarında sarhoş olmaktayım...

Bir şey yap.
Güzel olsun.
Çok mu zor ?
O vakit güzel bir şey söyle.

Dilin mi dönmüyor ?
Güzel bir şey gör.
Veya güzel bir şey yaz.

Beceremez misin ?
Öyle ise güzel bir şeye başla ...
Ama hep güzel şeyler olsun.
Çünkü;
HER İNSAN ÖLECEK YAŞDA ...