Günün sözü!!

bozuk para insanın cebini deler, bozuk insanda kalbini, bu yüzden İkisini de harcayın gitsşn...!!!

"Bir tırnağı kırıldı diye 9 tırnağına birden kıyabilen bir kızın, kalbi kırıldığında neler yapabileceğini siz düşünün.."

‎"Hevesler ve nefsani istekler menzilinden bir iki adım ilerlersen, şeref ve ululuk haremine konabilirsin.."

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmî (k.s)

‎"Edepli edebinden susar edepsiz de ben susturdum sanır..!"

Hazreti Mevlâna Celaleddin Rûmî (k.s)

Güzdü. Sararmış, kurumuş, yurdundan kovulmuş, kaldırımın kenarında yatan bir yaprağın üzerine bastım. Paramparça ettim onu. Ve eğilip kulağına dedim ki; "Ne kadar da benzeşiyoruz güzelim..."

Ya sırtımıza alıp taşıyoruz ,ya ayağımızın altına alıp ciğniyoruz. Öğrenemedik bir türlü yan yana yürümeyi...

- Özledin mi?
+ Evet..
- Ne kadar ?
+ Nasıl anlatsam ki..
- Anlat ışte.
+ Ben Afrikalı bir çocuk , sen bir bardak su..

Sakın Sana Kötüsün Diyenlere Aldırma. Bana da Gerizekalısın Giyenler Oldu. Ve Ben Atomu Parçalayıp Ellerine Verdim..

- Albert Einstein -

Cenneti merak ediyorlarmış.
Bir gülsene annem...

Yusuf (Aleyhisselam)’a sorarlar:

-Sen yeryüzünün hazinelerine sahip olduğun halde nasıl aç duruyorsun?...
Şu cevabı verir:
-Eğer doyarsam, aç kalanların halini unutmaktan korkuyorum!...

"Uzak dediğin önce içinde birikir insanın, sonrası yalnızca yoldur..."

“Hayalimin ayağı yere değmiyor henüz. Onun gerçekleşmesine dayanacak, onun yükünü kaldıracak topraklarım yok.”

BaŞini hep dİk tutacaksin yaptiĞin hİÇbİrŞeyden pİŞmanlik duymayacaksin. Hakina razi olup haksizliĞin karŞisinda duracaksin. YaptiĞin her İŞİ aŞkla yapacaksin. Unutma aŞkla yapilan Çocuk bİle baŞka. Sakin kalp kirma arkana bakma gİden gİtmİŞtİr.

Sahİp olduĞunun kiymetİnİ bİl ÖlÜmden Öte kÖy yok yaŞadiĞin sanİyenİn kiymetİnİ bİl.

SAF 8. Onlar ağızlarıyla Allah’ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.

SAF 9. Müşrikler istemeseler de dinini bütün dinlere üstün kılmak için Peygamberini hidayet ve hak ile gönderen O’dur.

SAF 13. Seveceğiniz başka bir şey daha var: Allah’tan yardım ve yakın bir fetih. Müminleri (bunlarla) müjdele.

Sniper' Alıntı:
Yusuf (Aleyhisselam)’a sorarlar:

-Sen yeryüzünün hazinelerine sahip olduğun halde nasıl aç duruyorsun?...
Şu cevabı verir:
-Eğer doyarsam, aç kalanların halini unutmaktan korkuyorum!...

Hahaha bununla ilgili daha yakınlarda bir konu okudum ki çok hoşuma gitmişti... Buraya veriyorum...

Kendi nefsinin zaaflarına düşmüş ,şeytanın tuzağına yakalanmış ,nasıl kurtulacağını bilmeyen bîçare insanları; İmam-ı Gazalî Hazretleri , yakasında akrep olan bir kimsenin boynundaki akrebe aldırış etmeyip, eline aldığı bir yelpazeyle başkalarının burnundaki sineği kovalamaya çalışanlara benzetmektedir.
Bir rivayete göre, sağlığına zarar verecek düzeyde bal müptelası olmuş birini, ikna etmesi için İmam Gazalî rh.a.'in huzuruna getirirler. Gazalî durumu öğrendikten sonra, ertesi gün gelmelerini söyler.

Ertesi gün olunca, Gazalî bal müptelası kişiye her şeyin aşırısının zararlı olduğunu, İslâm'ın her şeyde itidal ve ölçüye önem verdiğini anlattıktan sonra, balı daha az yemesini tavsiye eder. Gazalî'nin öğüdüne kulak veren bu kişi, bir müddet sonra bal müptelası olmaktan kurtulur.

Lâkin yanındakiler Gazalî'nin onları neden ertesi gün çağırdığını merak ederler ve sorarlar. Gazalî cevaben der ki: "O sabah ben bal yemiştim. Balın tadı ağzımda dururken, kimseye 'bal yeme' diyemezdim. O yüzden ertesi gün gelmenizi istedim."

Kıssadan hisse (Okuyan herkes ve benim için): İnandığın birşeye başkalarını inandırmak için ilk önce senin onu yapman veya kaçınılacak birşeyse kaçınman gerekir ki işi anlayabilesin. Anladığını anlatmak ve gerçekten anladığını düşünmek için o işi gerçekten kendi nefsinde test etmiş olmak gerekiyor ki ne olduğunu ne olmadığını anlayabilesin. Savunduğu ve yerdiği fikrin içinde hiç bulunmamış, o şekilde yaşamayı, inanmayı, denemeyi becerememiş insanların, o düşünce hakkında yaptıkları yorum elbette ki bu yorumu yapan kişinin kendi evinde bulunduğu bir sırada komşunun evinde ne yendiğini anlatmaya benzer... Mümkün değil tutturamazsın ve ne söylersen söyle yalandan öteye geçemez. İşin aslını anlamak için o saatte o evde bulunmak veya kesin delillerle, gerçek şahitlerin ifadeleriyle işin özünü anlamak şarttır. =)

''Vasiyetim oldur kim;Kürd bin kere yalvarsın.İnanma,kanma.Yakana bit, kapına Kürd dadandırma." YAVUZ SULTAN SELİM

Hayat ne garip değil mi ? Birisi "arabamı hazırlayın" diyebiliyorken, diğeri "abi 25 kuruş eksik binebilir miyim ?" diyor..

- Ahh bee Anadolu.. Şimdi her köşen ağlayan ANA'dolu..!

Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla alâkası olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler zamanın yeniliklerine uymayı kâfir olmak sanıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış yorumu yapanların amacı, İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, beyinledir. 1923 ATATÜRK

Geri