Günün sözü!!

Yüksekliği isterdim, onu alçak gönüllülükte buldum .. [ Hz. Mevlana ] ..

Gerçek şu ki, herkes seni incitecek. Yapman gereken tek şey, acı çekmeye değer birini bulmak.

[Bob Marley]

insanlar hayal kurar.. ama aynı şekilde değil. geceleri zihinlerinin tozlu molalarında düş görenler, gündüzleri bunun gereksizliğini öğrenmek için uyanırlar.Fakat gündüz düş görenler tehlikeli adamlardır.çünkü onlar mümkün kılabilmek için gözleri açıkkende yaşayabilirler düşlerini. Tıpkı benim gibi...

Siz hiçbir sarrafın bağırdığını duydunuz mu?
Kıymetli malı olanlar bağırmaz.
Domatesçi, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz.
Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz.
İnsan bağırırken düşünemez.
…Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir.
Popçular, folkçular boğazlarını patlatana kadar bağırıp duruyor.
Ama..!
Dede Efendi’yi okuyanlar bağırmıyor.

İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur

Necip Fazıl KISAKÜREK

küçükken sadece pazar günleri banyo yapıyorduk, büyüyünce iki üç günde bir oLmaya başLadık. biz büyüdük ve kirlendi dünya demek ki.

Turkey hindi demek diye bizle dalga geçen ingilizlere artık 50 yıllık kraliçeleri elizabeth'in Türkçe'de ne demek olduğunu öğretmeliyiz...

Aşk kulaktan kulağa oynamak gibidir
aslında; Sen ona seni seviyorum dersin, o da bi başkasına.

Yüzüme baktığında içimde bir sürü anne doğuyor. Gökten yağmur gibi yağıyor baba. Yokluğundan öldüğüm huzur şimdi cebimdeki bozuk para. Yani her şeye sahip oldum, hiç olmadığım ne varsa. Çölün ortasında rüzgarsız kalmış, rotası gözlerin olan – ki gözlerin Akdeniz gibi- bir geminin yelkenlerine damlayan rüzgar parçasısın. Benim ciğerlerimi devre dışı bırakıp, ağzından ağzıma bir nefes bıraktığın zamanlar, daha çok bir tanrının gökyüzünde elini uzatıp sırtı sıvazlamasına benziyor.

Bütün bir geceyi uykusuz geçirmene sebep olan şeyleri bir nefeste anlatamazsın. Önce içine atarsın, sonra da susarsın.

:closedeyes:

Eğer ciddi bir ilişkiniz varsa sahip çıkın, en ufak bir şeyde tartışmayın. Ne bileyim; mesela durduk yere gülümseyin ona. Her kavganızda çekip gidecekmiş gibi davranmayın. Çünkü artık insanlar çok farklı. Kolay kolay adam gibi birini bulamıyorsunuz. Çoğu erkek çok p*ç, çoğu kız çok basit. İnsanlar sevmenin ne demek olduğunu unutmuş. Duygularla oynamak ise en kolay oyun. Sizi seven birini kolay kolay bulamıyorsunuz, bulsanız da sevemiyorsunuz bazen. İlişkiniz hâlâ devam ediyorsa elini tutan kişiyi bırakmayın. Başkalarının aranıza girmesine izin vermeyin, izin verince yalnız kalıyorsunuz, bomboş kalıyorsunuz. Çünkü çoğu insan sevmeyi unutmuş.

:closedeyes:

Eğer ciddi bir ilişkiniz varsa sahip çıkın, en ufak bir şeyde tartışmayın. Ne bileyim; mesela durduk yere gülümseyin ona. Her kavganızda çekip gidecekmiş gibi davranmayın. Çünkü artık insanlar çok farklı. Kolay kolay adam gibi birini bulamıyorsunuz. Çoğu erkek çok p*ç, çoğu kız çok basit. İnsanlar sevmenin ne demek olduğunu unutmuş. Duygularla oynamak ise en kolay oyun. Sizi seven birini kolay kolay bulamıyorsunuz, bulsanız da sevemiyorsunuz bazen. İlişkiniz hâlâ devam ediyorsa elini tutan kişiyi bırakmayın. Başkalarının aranıza girmesine izin vermeyin, izin verince yalnız kalıyorsunuz, bomboş kalıyorsunuz. Çünkü çoğu insan sevmeyi unutmuş.

ne güzel bi söz

Bazen susmalıyım diyorum kendime, susmalıyım ki; yüreğimin sesi yüreğine ulaşsın. Beni duymamak için direnen kulakların, bari yüreğimi anlasın. Ben susmalıyım ki; tüm zor cümleler sana kalsın.. Konuşmak çok canımı yaktı, bari susayım ki biraz da
canımı yakanların, CANI YANSIN...!!!!!!

Gençlik :
Zamanınız + Enerjiniz vardır …ama Hiç Paranız yoktur
İş hayatı-Çalışma dönemi :
Paranız + Enerjiniz vardır …ama Hiç Zamanınız yoktur
Yaşlılık:
Zamanınız + Paranız vardır …ama hiç Enerjiniz yoktur

Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır..

olecegm zaman onu cagrn ona bi tek sunu soylycem ''oyle gdlmez byle gdlir..''

Evdeki hesabımız bile çarşıya uymuyorken, Ahiret hesabımızın vay haline. !

Temiz müslümanlarız, bid’at nedir bilmeyiz. Bu sebepledir ki, Allahü teala, halis Türkleri aziz kıldı...

[SULTAN ALPARSLAN ]

Fırtınaya Kapılan Gemi !!!Bıraktıgı Limanı Çok Arar.

Geri