Günün sözü!!

Ey yüreğim..!
Sen kasırgalara dayanmışsın,rüzgarda mı yıkılacaksın...?
Başka çaren yok yüreğim;dosta düşmana karşı ayakta
kalacaksın..!!

İki parmağının ucunu gözüne koy! Birşey görebiliyor musun dünyadan? SEN GÖREMİYORSUN DİYE BU ÂLEM YOK DEĞİLDİR..

Neyi arıyorsan sen O'sundur" der Mevlana.. Zulmün peşindeysen zalimsin, aşkı arıyorsan aşık..

Tek taş deyince, Parmağını gösteren değil, Mezarlığı gösteren Akıllı ile evlen ki ; Sana (Alış)Veriş değil, (Ölüş)Verişi hatırLatsın..

Son kez vurdum kadehine serefine dedi
yara'sin dedim anlamadi...

Hayat keşke diLsiz ve sağır bir insanın teLefonda konuşması kadar sakin ve sessiz oLabiLse..
Hiçbir şeye cevap veremesek..
Hiçbir şeyi duyamasak..

''Hayat iki şekilde yaşanır: ya hiç mucize yokmuş gibi, ya da her şey birer mucizeymiş gibi..''

Üzülme... der ve devam eder Mevlana;

Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, tek kanatla uçulmaz.
Zaten sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almaktır.
Allah sana sıkıntı vermekle tozunu , kirini alır. Niye kederlenirsin?
...Taş taşlıktan geçmedikçe, parmaklara yüzük olamaz.
Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır...​

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı

Gecmişıni iyi bil ki gelecege saglam basasin, nerden geldigini iyi bil ki nereye gidecegini şaşırmayasin!

Yere Düşüp De KırıLmayan ßardak Gördüm ; Ama AşKa Düşüp KırıLmayan KaLp Görmedimm !..

Aşka yanmalı, Can dediğin..Ya canın olmalı; Ya da,canını almalı..Yar diyemezsin ki herkese, İçindeki yaran olmalı..Herkesin de bir yüreği vardır amma, Yürek dediğin de, Bir Aşka yanmalı..
Hz. MEVLANA

Bir baba, yüz evlada bakar da yüz evlat bir babaya bakamaz.

Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir.

Dağına Göre Kar, Ekinine Göre Yağmur Yağar.

Aklımı Almaya Aklın Yetmez.. Uğraşmaya Sabrın Yetmez.. Ben kendimden Bu Kadar Eminken.. Alayı Gelsin Hiç Farketmez..!

150319_479247312365_317959352365_5600779_7580065_s.jpg

Ne olmuş her fırsatta kendimle konuşuyorsam? Bakma sen yanlış demiş eskiler, Kendi kendine konuşana deli değil, yalnız derler
[Cemal Süreya]

Geri