Bu Ülkede Tek «Akıllı» Fetullah Gülen mi?
Bu Ülkede Tek «Akıllı» Fetullah Gülen mi?
Fettullah Gülen, 10 yıldır ABD'de yaşıyor. Kimi zaman oradan konuşuyor, söyleşiler yapıyor, müritlerine mesaj gönderiyor.
Kimdir Fettullah Gülen?
Bir emekli vaiz… Öyle iddia edildiği gibi parası pulu yokmuş, Karun gibi zengin değilmiş! Mütevazı bir insanmış! Öyle diyorlar. Yalan söyleyecek değiller ya… Hem dinimizde yalan söylemek günah değil mi?
Fettullah Gülen'in ABD macerası ile ilgili olarak yıllardır gündemde olan iki soru var:
1. Fettullah Gülen neden ABD'de?
2. Bir emekli vaiz maaşı ile 10 yıldır ABD'de nasıl yaşıyor?
Fettullah Gülen, sözde «tedavi olmak» için gitmişti ABD'ye… 10 yıldır da «tedavi» oluyor! Ne bitmez bir tedaviymiş bu? İnsan, 10 yılda iyileşmez mi? Eğer tutulduğu hastalık ABD'de tedavi olmasını gerektirecek kadar önemli ve tehlikeli idiyse, insan 10 yılda ölmez mi?
Maşallah Fettullah Gülen turp gibi! Demek ki iyileşmiş! Allah uzun ömürler versin… Madem iyileşti, artık neyse o illeti yendi, o zaman neden dönmüyor ülkesine?
10 yıl bu… İnsan, hiç mi vatan hasreti çekmez, hiç mi özlemez ülkesini?
Üstelik Fettullah Gülen kendisi ile yapılan son söyleşide
«9 yıldır burada inziva hayatı yaşıyorum. Şu yakında bir göl var. Oraya bu 9 yıl içinde sadece üç kez gittim. Çıkmak istemiyorum. Gurbet bana giran (ağır) geliyor» diyor. (Vatan, 7.3.2009)
İyi o zaman, neden dönmüyorsun Türkiye'ye? Dön de o ağırlıktan kurtul işte!
Kimileri de Fettullah Gülen hakkında bazı hukuki suçlamalar olduğunu ve yargılanmaktan korktuğu için dönmediğini söylüyor. Oysa Fettullah Gülen bu görüşlere de karşı çıkıyor:
«Yargının en sıkıntılı zamanlarında beraat aldım. Hukuken bir sorun yok dönmemde, ama hâlâ bazı dengeler aleyhte…»
Demek ki Fettullah Gülen beraat etmiş, dönmesinde hukuki bir sorun da yok! Ama «dengeler» varmış! Hem de «aleyhte» imiş!
Nedir o «aleyhte dengeler» ? «Hukuk devleti» değil miydi Türkiye? Hukukun üstünde «denge» mi olur? Bakın, savcılarımız zehir gibi maşallah! Hukuk varken, Fettullah Gülen dengelerden neden korkuyor ki?
Diyor ki,
«Orada hükümeti zora sokmamak için şu an dönmeyi düşünmüyorum.»
Allah, Allah… Hükümet neden zor durumda kalsın ki? Hükümet, çiğ mi yemiş ki karnı ağrısın! Meclis'te çoğunluk hükümeti destekliyor. Başbakan hükümetten, Cumhurbaşkanı hükümetten, Meclis Başkanı hükümetten… Anayasa Mahkemesi Başkanı bile hükümetten sayılır! Genelkurmay Başkanı ile de ilişkileri gayet «sıcak» Başbakanımızın! Halkın ise yüzde 47'si hükümete oy vermiş son seçimde… Devlet, 7 yıldır AKP hükümeti tarafından yönetiliyor! O zaman hükümet neden zor durumda kalsın ki? Bundan iyisi, Şam'da kayısı…
Bu durumda ister istemez insanın aklına «komplo teorileri» geliyor. «Acaba» diyorum,
«bugüne kadar Fettullah Gülen ile ilgili açıklanmayan, kamuoyunun bilmediği ve yenilir yutulur cinsten olmayan, mesela bant kayıtları, görüntüler var, üstelik bunlar suç oluşturacak içerikte ve Fettullah Gülen de bunları biliyor ve korkup onun için mi gelmiyor?»
Kim bilir, belki de o «aleyhte dengeler» in değişmesini bekliyor! Belki birilerinin emekli olmasını ya da suç teşkil eden o konuşmaların, görüntülerin zaman aşımına uğramasını…
Ama tabii bütün bunlar sadece tahmin! Hem gerçek olsa Fettullah Gülen bunu açıklardı. Müslüman adam yalan söyler mi, gizli kapaklı işleri olur mu hiç? Kullar görmese bile, Allah görür!
İşin bir de parasal boyutu var tabii… Gurbet zordur. Hele ki bir emekli vaiz maaşı ile geçinmek daha da zordur. Millet, şu kriz ortamında Türkiye'de bile iki yakasını bir araya getiremezken, ABD'de, ormanlık alan içinde, çift kanatlı elektronik demir kapılı ve birkaç görevlinin koruduğu, birkaç katlı villalarda yaşayıp, ziyarete gelen 30-40 kişiyi konuk etmek kolay mı? Kim bilir, ne maddi zorluklar çekiyordur Fettullah Gülen? Öyle «ekmek elden su gölden yaşanır» mı? Bu villaların bakımı var, o görevlilerin maaşı var, sonra Hocaefendi'nin nafakası var, kısacası var oğlu var! Allah kolaylık versin vallahi, bir emekli vaiz maaşı ile çok zor…
Onun için gurbet ellerde bu sıkıntılar bir son bulsun artık... Fettullah Gülen ülkesine dönsün, Türk adaletine güvensin… Bakın, millet aylardan beri Silivri'de aslanlar gibi yatıyor, yüce Türk adaletinin vereceği yargıya güvenerek bekliyor. Onlar da bilmez miydi ABD'ye gidip «aleyhte dengelerin» değişmesini beklemeyi?
Yoksa bu ülkede tek «akıllı» Fettullah Gülen mi?
Serdar ANT
[email protected]
http://www.Heddam.com/index.asp?M=5155