"Fethullah Gülen'in memleketindesin, Baykal defol!!!" CHP mitinginde çirkin provokasyon!!!
Erzurum'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yumurtalı saldırı düzenlendi sladırganlar 'Seni sandığa gömeceğiz', 'Fethullah Gülen'in memleketindesin, Baykal defol' pankartı açtı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün üç farklı ilde miting yaptı: Iğdır, Erzurum ve Trabzon. Baykal'ın Erzurum programında provokatörler sahneye çıktı.
CHP lideri, yaklaşık 2 bin kişiye seslendi. Miting sırasında bir kişi Baykal'a yumurta attı. Bir başka grup ise 'Seni sandığa gömeceğiz', 'Fethullah Gülen'in memleketindesin, Baykal defol', 'Hepimiz Fethullah Hoca'nın evlatlarıyız' yazılı pankartlar açtı. 2'si bayan toplam 9 kişi gözaltına alındı.
Söz konusu şahısların polise, hiçbir grup ve siyasi partiyle ilgileri olmadığını söylediği bildirildi. İzmir'deki Cumhuriyet mitinginde yapılan açıklamalara tepki olarak kendi aralarında anlaşmak suretiyle pankart açtıklarını savundular. Olayın ardından konuşmasına başlayan Baykal, serin havaya rağmen toplanan kalabalığa hadis-i şerif okudu: "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir."
Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'la yaşadığı 'saat polemiği'ni burada da sürdürdü. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, "Başörtüsü, eşlerin ayıbını örtmez." sözleriyle tepki toplayan Baykal, bu kez Erdoğan'dan Emine Hanım'ın mücevherlerini kendisine satmasını istedi: "Başbakan bana 'kolumdaki saati 10 bin dolara sana satayım' diyor. Benimle ticaret yapmak istiyor. Moskova'da senin hanımına bir kuyumcu 35 bin dolarlık takı hediye etmişti. Onu da satacak mısın? Saatin yanında gerdanlık da var mı, oğlunun gemisini de verir misin? Bu konularda da tekliflerini bekliyorum. Onları da değerlendirelim."
Baykal, Erdoğan'ın kendisine yönelik, "Haline acıdım, Yeni Cami önünde mendil açalım." sözlerine de cevap verdi. "Ben alışverişimi kendim yaparım, gazetemi kendim alırım. Bu benim yaşam tarzım. Halimden memnunum." diyen Baykal, Erdoğan'ın 'mendil açma' konusunda kendisinden deneyimli olduğunu ileri sürdü.
Kaynak:
http://www.medyafaresi.com/?hid=5995&cid=5
Fettulah Gülenin memleketi ABD olduğuna göre, Baykal' a defol git ditenler ABD köpeği olsa gerek.