FaZıL SaY'LaR NeDeN GiTMeK İsTiYoR ?

Evet aslında Fazıl Say terketmeli ülkeyi, sonra dünya ya açılan kim var mesela Tarkan da terketsin. Başka bilim adamları zaten durmuyor ülkede.

Sonra...

Sonra Abd gelsin zaten öyle planlanmamış mıydı? Baba Bush un kaldığı yerden oğul Bush devam etsin. Kısa süre önce modern ülkede vardı bilirsiniz İran. Orayı işgal etsin. Sonra içine kapalı bir Türkiye fazla direnemez. Bunlar hayal ya da komple teorisinden öteye gidemez değil mi?

Siz öyle sanın...

lafa bak

müslüman bir ülkede adamin dediği laflara bak müslümanlarin kazandiği bir ükede yasamak istemiyosan gelme birdaha madem o kadarr cok seviyon niye sürekli yurt disindasin az parayla memleketinde sanatini yasat

her şeyi bir kenara bırakalım
vatan başkaları kazandı diye terk edilecek bir yer olsaydı.
Kurtuluş savaşını niye yaptık biz o zaman ya da digerlerini

arkadaşlar fazılı say'mazsak 74.999.999 mu kalacaz.
vay be büyük kayıp..

Fazıl Say'ın eski defterleri açılıyor.. İşte Erdoğan ve Eşini övdüğü cümleler, ABD'nin Afganistan'da öldürdüğü kızlarla ilgili yorumu ve annesinin kendisi hakkındaki sözleri.
Ünlü piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz günlerde Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinden keman sanatçısı Renaud Capuçon'a verdiği röportajın ardından, iktidar aleyhindeki sözlerini sertleştirdi.

"Türkiye'nin ortaçağ karanlığına kaymasına karşıyım. Çünkü ben, çağdaş uygarlık düzeyini amaçlayan bir kültürün insanıyım... En çok da gelecek kuşaklar için kaygılanıyoruz. Eğer, günün birinde karanlık güçler Cumhuriyetimize ve ulusal değerlere hayat hakkı tanımazsa, onlara teslim olacak değiliz.'' görüşüyle AK Parti'yi hedef alan Say'ın bundan 9 ay önce, tam tersi görüşleri savunduğu anlaşıldı. Bugünlerde, 4 yıl öncesini konu ederek, 'Metin Altıok Ağıtı' adını verdiği oratoryosunu iktidarın kültür bakanının engellediğini iddia eden piyanist, 23 Mart 2007 tarihli Sabah gazetesinde Balçiçek Pamir'e verdiği röportajda, ortaçağ karanlığının mimarı saydığı Başbakan'ı şöyle anlatıyor: "Başbakan'ı da, eşini de tanıyorum. Gayet makul insanlar. Emine Erdoğan, parlayan gözlere sahip. Sevgi saçan bir insan."

Fazıl Say'ın şikâyet ettiği konu 4 yıl öncesine aitken, Başbakan'ı ve eşini övdüğü röportajın sadece 9 ay öncesine dayanması ciddi bir tutarsızlık noktası oluşturuyor. Zeitung'a verdiği röportajda, "Bizim Türkiye rüyalarımız biraz öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum." cümlelerini kuran Fazıl Say'ın, 10 Mart 2002'de Zaman'da Nuriye Akman'la yaptığı söyleşi, 'vatan' kavramına da ışık tutuyor. Akman'ın, "Amerika'da yaşıyorsun. Vatan özlemi çekiyor musun? Yoksa vatan, piyanonun olduğu, müziğini rahatça yapabildiğin yer mi?" sorusuna, dünyaca ünlü piyanistin verdiği cevap şöyle: "Türkiye benim vatanım, özlüyorum, burada mutlu oluyorum. Ama piyanonun benim içsel hayatımdaki vatanım olduğu da bir başka gerçek. Türkiye'de olmak, piyanosuz olmaktan daha iyi değil."

ANNESİ: O ACIMASIZ

Annesi Gürgün Say'ın yazdığı 'Müziğin Doruğuna Fazıl Say Yolculuğu' adlı kitapta, kendisi hakkında, "Bir tek kişiyle güzel ilişki kuramaz... Çekingen, içine kapanık, karamsar, müzik dışında hiçbir sorunu çözmek için uğraşmaz, annesine acımasız" gibi yorumlarda bulunuyor.

"ABD ÜÇ BEŞ AFGANLI KIZI ÖLDÜRDÜ AMA.."

Say'ın geçtiğimiz yıllarda ABD'nin Afganistan işgaliyle ilgili sözleri büyük tepki toplamıştı. ABD'nin işgalini "Amerika yanlışlıkla 3-5 tane kız çocuğunu öldürdü belki. Ama milyonlarca kız çocuğunu diriltti." şeklinde savunmuştu.

aktifhaber

En çok dikkatimi çeken annesinin bu fazılcığımın kendisine karşı nasıl acımasız olduğunu söylemesi.çok ilginç.Çünkü anneler bir insanın en değerli varlığıdır.Eğer bir anne kendi çocuğu için bu söylüyorsa her şey çok acık demektir.
Çünkü annesine karşı acımasız olan birisi nobel ödülü için bugün avrupaya kaçar yarında avrupaya satar

Sayın Fazıl Say düşmanları, düne kadar haberinizin olmadığı insana bugün düşman kesilen insanlar. Yapılan bir açıklamayı ülke satmaya kadar götürenler, ülkenin değerlerine karşı biraz saygı...

Belki bir gün karanlıklar içinden çıktığınızda Fazıl Say ın konserine gidersiniz olmaz mı? Biletlerinizii ben alırım
:durdurun

ANNESİ: O ACIMASIZ

Annesi Gürgün Say'ın yazdığı 'Müziğin Doruğuna Fazıl Say Yolculuğu' adlı kitapta, kendisi hakkında, "Bir tek kişiyle güzel ilişki kuramaz... Çekingen, içine kapanık, karamsar, müzik dışında hiçbir sorunu çözmek için uğraşmaz, annesine acımasız" gibi yorumlarda bulunuyor.

"ABD ÜÇ BEŞ AFGANLI KIZI ÖLDÜRDÜ AMA.."

Say'ın geçtiğimiz yıllarda ABD'nin Afganistan işgaliyle ilgili sözleri büyük tepki toplamıştı. ABD'nin işgalini "Amerika yanlışlıkla 3-5 tane kız çocuğunu öldürdü belki. Ama milyonlarca kız çocuğunu diriltti." şeklinde savunmuştu.

yazıları okuyupta bu adam hakkında nasıl bir olumlu düşünceye sahip olalım mossat efendi

evet biz fazıl say için bilet alırız ama konseri için değil çok sevdiği avrupaya defolup gitmesi için uçak biletini alırız

Allah'a şükür ki Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oy verenleri gibi düşünmüyor

aynı fikirde değilsiniz diye giderken arkasından küfretmek yerine, Türkiye'ye bu durumda ne gözle bakılır onu da bir düşünün isterseniz? soruna çözüm olabilecek bir fikriniz olsun(Bakan bey aramış konuşmuş mesela belli ki bir çözüm arayışında)

Tabi burda Fazıl Say'ın hatası var(yurtiçinde reklam çabası) onu görmezden gelemeyiz.Aslında sorunu da yaratan bizzat kendisidir ve çözümsüzlük yaratmaya çalışmaktadır, fakat, yine de bizlerin "çözümsüzlük yerine çözüm arayışında" olmamız gerekir

Neden gidiyormuş kısmına gelelim
Ülkesindeki siyasal rejimden memnun değilmiş.Diyelim ki gerçekten öyle!
Gitmesi birşeyleri düzeltecek mi? HAYIR.
vatanını sevdiğini beyan etmiş birisi bunları söyler mi? HAYIR
O zaman gitmesinin ne anlamı var? eee görün şunu artık "REKLAM"

Birde şu durumda vardır sanatçılar toplumdan beklediği ilgiyi göremezse gündeme gelmek için bu tarz reklam kokan hareketlere girişebilirler (bu duruma tam anlamıyla uymasa da Orhan Pamuk ve Elif Şafak örnekleri verilebilir
Devletizin bu kişileri, ağam, paşam eyvallah iyi güzel söylemişin diyecek değil elbette, fakat "çık dışarı" diyip kovması da beklenemez, arayı yani orta yolu bulması gerekir devletin, bu bağlamda fertler olarak milletinde biraz daha ılımlı olması lazım)

peki ne yapılmalı?
Belki size biraz garip gelebilir ama duymamış gibi yapmak en iyisidir.Eğer bu şekilde davranırsak hiçte önemsenmediğini düşünecek ve bu tarz anlamsız ve radikal reklamlardan vazgeçecek efendi efendi sanatını icra ederek reklamını yapmaya çalışacaktır.

biraz geçmişe dönersek;
İstiklal marşımızın şairi kimdir?Mehmet Akif Ersoy.Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'yi terk ettiğini hatırladınız mı?Bugünkü gidene eyvallah/defol diyenler acaba onun gidişi hakkında ne düşünüyorlar? yoksa ona da böyle küfür ettiniz mi? Gidişin nedeni önemli değil diyorsanız hadi birde rahmetliye sövün, belki o zaman nasıl bir yanlış yaptığınızın farkına varırsınız,
Bir dakika, bir dakika! yoksa ülkeyi terk edenlerin arasında ayrım mı yapıyorsunuz?
Ülkeyi terketmeyi düşünene ya da terk edene sövmek yerine çözüm bulun çözüm!!!
Şunu da unutmayın
İnsanların bu ülkeyi terketmesine veya böyle cümleleri beyan etmesine sebep olan yine bizleriz,
ülkesini terk edeni veya terk etmeyi düşüneni bu hatayı yapmaya itenler başka kimseler değil, bu milletin evlatları olan "bizleriz".

Kısaca özetlemek gerekirse;

Burda tek suçlu popülarite peşinde koşan Fazıl Say değildir ve kendisine sövmekle mevcut sorunu çözemeyiz.Bence bu şekilde "yangına körükle gidenler" de suçludur.Ayrıca bu kişiler sanata olan ilgisizlikleri ve sanata bakış açıları bakımından da kısmen de olsa hatalıdırlar.(insanlar sanatla ilgilenmek zorunda değillerdir sanata yönelik en seviyesiz yaklaşımdır,ilgilenmek için illa para vermenize veya saatlerinizi ayırmanıza gerek yoktur)

Söyleyin Fazıl Say bunları söylememiş olsa kaçımız onu izlemeye gider?
Bunları söyledikten sonra daha çok ilgi göreceği kesin, hani bilirsiniz, "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" diye anlamlı bir söz vardır.

YİNE DE HER ŞEYE RAĞMEN sanatın ve sanatçının değerini bilen toplum böyle konuşmaz,böyle davranmaz

TABİ sanatçı da efendi olmasını bilmelidir, Türkiye'nin adını, terkedeceğim ülkedir şeklinde telaffuz etmek, hem haddini aşan bir açıklamadır,hem de sanatçıya yakışmaz.

neyse uzun tuttum biraz ama yazılan bazı garip ötesi(!) mesajları okuyunca kendimi bunları belirtmek durumunda hissettim,umarım bir şeyleri görebilmenize yardımcı olmuşumdur.

kimse fazıl sayın sanatı için bugüne kadar tek söz etmedi.ama bir adam popüleriesini kullanarak ülkede saçma sapan bir günden yaratma çabası içine giriyorsa ve bu milleti avrupaya gitmekler tehdit ediyorsa ozaman kimse sanat falan takmaz.çünkü adamın niyeti bozuk.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2407264' Alıntı:
Allah'a şükür ki Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oy verenleri gibi düşünmüyor

aynı fikirde değilsiniz diye giderken arkasından küfretmek yerine, Türkiye'ye bu durumda ne gözle bakılır onu da bir düşünün isterseniz? soruna çözüm olabilecek bir fikriniz olsun(Bakan bey aramış konuşmuş mesela belli ki bir çözüm arayışında)

Tabi burda Fazıl Say'ın hatası var(yurtiçinde reklam çabası) onu görmezden gelemeyiz.Aslında sorunu da yaratan bizzat kendisidir ve çözümsüzlük yaratmaya çalışmaktadır, fakat, yine de bizlerin "çözümsüzlük yerine çözüm arayışında" olmamız gerekir

Neden gidiyormuş kısmına gelelim
Ülkesindeki siyasal rejimden memnun değilmiş.Diyelim ki gerçekten öyle!
Gitmesi birşeyleri düzeltecek mi? HAYIR.
vatanını sevdiğini beyan etmiş birisi bunları söyler mi? HAYIR
O zaman gitmesinin ne anlamı var? eee görün şunu artık "REKLAM"

Birde şu durumda vardır sanatçılar toplumdan beklediği ilgiyi göremezse gündeme gelmek için bu tarz reklam kokan hareketlere girişebilirler (bu duruma tam anlamıyla uymasa da Orhan Pamuk ve Elif Şafak örnekleri verilebilir)
Devletizin bu kişileri, ağam, paşam eyvallah iyi güzel söylemişin diyecek değil elbette, fakat "çık dışarı" diyip kovması da beklenemez, arayı yani orta yolu bulması gerekir devletin, bu bağlamda fertler olarak milletinde biraz daha ılımlı olması lazım)

peki ne yapılmalı.belki size biraz garip gelebilir ama duymamış gibi yapmak en iyisidir.Eğer bu şekilde davranırsak hiçte önemsenmediğini düşünecek ve bu tarz anlamsız ve radikal reklamlardan vazgeçecek efendi efendi sanatını icra ederek reklamını yapmaya çalışacaktır.

biraz geçmişe dönersek;
İstiklal marşımızın şairi kimdir?Mehmet Akif Ersoy.Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'yi terk ettiğini hatırladınız mı?Bugünkü gidene eyvallah/defol diyenler acaba onun gidişi hakkında ne düşünüyorlar? yoksa ona da böyle küfür ettiniz mi? Gidişin nedeni önemli değil diyorsanız hadi birde rahmetliye sövün, belki o zaman nasıl bir yanlış yaptığınızın farkına varırsınız,
Bir dakika, bir dakika! yoksa ülkeyi terk edenlerin arasında ayrım mı yapıyorsunuz?
Ülkeyi terketmeyi düşünene ya da terk edene sövmek yerine çözüm bulun çözüm!!!
İnsanların bu ülkeyi terketmesine veya böyle cümleleri beyan etmesine sebep olan yine bizleriz bunu unutmayın,ülkesini terk edeni veya terk etmeyi düşüneni bu hatayı yapmaya itenler başka kimseler değil, bu milletin evlatları olan bizleriz.

Kısaca özetlemek gerekirse; Burda tek suçlu popülarite peşinde koşan Fazıl Say değildir.Ona sövmek le mevcut sorunu çözemeyiz.Bu şekilde "yangına körükle gidenler" de suçludur.Aynı kişiler sanata olan ilgisizlikleri ve sanata bakış açıları bakımından da kısmen de olsa hatalıdırlar.(insanlar sanatla ilgilenmek zorunda değiller sanata yönelik en seviyesiz yaklaşımdır)
Söyleyin Fazıl Say bunları söylememiş olsa kaçımız onu izlemeye gider?
Bunları söyledikten sonra daha çok ilgi göreceği kesin, hani bilirsiniz, "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" diye anlamlı bir söz vardır.
YİNE DE HER ŞEYE RAĞMEN sanatın ve sanatçının değerini bilen toplum böyle konuşmaz,böyle davranmaz
TABİ sanatçı da efendi olmasını bilmelidir, Türkiye'nin adını, terkedeceğim ülkedir şeklinde telaffuz etmek, hem haddini aşan bir açıklamadır,hem de sanatçıya yakışmaz.

neyse uzun tuttum biraz ama hayret içerisinde mesajları okuyunca kendimi bunları belirtmek durumunda hissettim,umarım bir şeyleri görebilmenize yardımcı olmuşumdur.

FLetch Dostum M.Akif Ersoy Bu ülkeyi Terk mi etti Yoksa Sürgün mü Edildi ??

Sürgün Edildi Diye Biliyorum..Eğer Yanlışsam Düzeltin beni..

Malesef terk etti.(20-23 arası milletvekilliği yapmıştır)
Ölümüne kadar sık sık geri gelmiştir fakat devlet yönetiminin esaslarını kendi anlayışına ve de ideallerine uygun bulmadığı için Mısır'a yerleşip orada Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmıştır.

Bunları kitapta okumuştum, internette de bu yönde bilgi veren çok sayıda kaynak bulabilirsin

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2407296' Alıntı:
Malesef terk etti.(20-23 arası milletvekilliği yapmıştır)
Ölümüne kadar sık sık geri gelmiştir fakat devlet yönetiminin esaslarını kendi anlayışına ve de ideallerine uygun bulmadığı için Mısır'a yerleşip orada Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmıştır.

Bunları kitapta okumuştum, internette de bu yönde bilgi veren çok sayıda kaynak bulabilirsin

benim bildiğim sürgün edildi

eğer mucadeleden ve bu canım ulkeden vazgeçebiliyorsa uurlar olsun

adam bizim sandığımız kadar iyi değil ..bu bi ara dünyanın bi kaç yerinde çalmış fazla beğenen yoktu haberini okumuştum..

Kendisi Türkiye'nin Tanıtımını İi Şekilde Yapan Ender İnsanlardandır Ona Eyw...Bizi İi Bi Şekilde Tanıttı Vs Vs...Ama Asla Dinimize Yönetim Şeklimize Laf Söyletmeyiz...Türkiyenin %98-99'u Müslümandır...Ve Türkiye Demokratik Bir Ülkedir! Bunu Her Şekilde Dile Getiriyorz ve Dile Getiriyorsunuz Dimi...Şimdi Efendim Demokratik Bir Toplumun Kriterleri Neydi?

Halk Kendi Yöneticisini Kendi Seçerdi Dimi...Gel Gelelim Çumhurbaşkanı ABDullah Gül Başabakanda Tayyeap Erdoqan Oldu...İstesekde İstemesekde......Neden Çünkü Biz Demokratik Biz Ülkeyiz Dimi..Halk İstediqini Seçer...Eşitlik Vardır!Biz Bu Ülkeyi Yöneticileri Yüzünden Deil Yönetilenler Yüzünden Seviorz,Onca Dökülen Şehit Kanı İçin Seviorz,Kolay Kazanılmadıqı İçin Seviorz...Ve Daha Niceleri...Sende Bu Saydıklarımdan Biri Olsaydı Öyle Konuşmaz İçine Atardın...Ama Sen Ülkeni İi Bi Şekilde Tanıttıqın Kadar İi Bi Şekildede Karalıyorsun Bravo Doqrusu!!
Ve Son Sözlerimi Sölemek İstiyorum...
Ülkemiz Türkiye,Kitabımız Kur-an'ı Kerim..

Şimdi Defool!!!

Chamur Özür Dilerim Biras Sinirlendimde:D Ama Küfür Yok Artık:D

Bence M.Akif gibi bir kişi ülkesinin kendisini sürgün ettiğini söyleyecek karaktere sahip değil.Bazı gerçekler kişi ile birlikte gider.Ama genel görüş ''gönüllü sürgün'' fikrinde birleşmektedir.
İspat ve gerçeği bilmediğimiz için umarım terk etmiştir.
Yoksa bu ayıbı kimse örtemezdi.

Görünüşte cebri bir sınır dışı ediş yoktur. Ancak yeni dönemin siyasi havasının kendisi için gittikçe ağırlaştığını hissedecektir. Susturulan her türden muhalefetten Mehmet Akif de nasibini alacaktır. Mehmet Akif 1908’den beri çıkardığı Sebilürreşat mecmuasının Bakanlar Kurulu kararıyla (Mart 1925) kapatılmasını Ankara’ya hakim havanın beklentileriyle uyuşmayacağının açık işareti sayar. Bu, “enginlere sığmam taşarım” diyen fikir öfkesi sahibi şairin sıla hasretiyle dolu yılların başlamasına yetecektir.
Kaynak:
-Yeni Asya Gazetesi

mossad35'e
onun konserine gitmek yerine kültürümüzü yansıtan ozanlarımıza, halk müziğimize sanat müziğimize gitsek daha yararlı olmaz mı

Fazıl say neden gitmek istiyor veya neden böyle bir açıklama yapmak gereği hissetti:

1 .İslamcılar kazandı!!... Biri beni uyandırsın Şeriatla yönetilmeyemi başladık? Ülkede İslam ihtilalimi oldu? Hayır. O halde hani İslamcıların zaferi nerde? İnsanlara İslamcı sıfatı katmak için eşinin başında başörtüsü olması yeterli bir sebepmi? Fazıl Say bu açıklama nedeniyle siyasi bilgisinin son derece yetersiz olduğunu göstermiş oluyor.

2. Diyelimki o sözü kemalizden kopuşu gördüğü için söylemiş olsun. Ancak kemalizmin yerini liberalizmin aldığını görmekteyiz yani o çok korktuğu İslamcıların kazandığı fikri yanlıştır.

3. Biz artık azınlığız!... Hayır fazıl say hayır asla azınlık değilsiniz bu ülkede sabatayistler cumhuriyet kurulduğu günden beri gücünü muhafaza ediyor keşke tamamen yokolsanız keşke türk milletinin üzerinde asalak gibi yaşantınız sona erse.

4. Vatansever olduğu bahsi: Yahu adam Türkiyeyi Alman dergisine şikayet ediyor bumu vatanseverlik? Zamanında Gülün karısı avrupaya ülkesini şikayet ediyor diye feryadı basan siz değilmiydiniz?( fazıl sayı vatansever olarak görenler)

5. Terketmek üzerine: Ülkeyi terketme eylemi başta ülke için bir kayıptır, bu bir gerçek ancak fazıl
say ülkeyi bu yüzden değil geçerli sebepler için terketmeliydi nelermi? Mesela insan hakları ihlalleri için, mesela insan sağlığına değer verilmeyen bir ülke olduğu için, mesela bir türlü kalite çıtası yükseltilemeyen bir ülke olduğu için, hala muz cumhuriteyi olmaktan öteye geçememiş bir ülke olduğu için terkedebilirdi mesela. Veya kalıp bu değerler için sanatçı kişiliğiyle mücadele edebilirdi. Ancak gitme sebebi olarak başörtülü bakan eşlerini göstermesi onun bu mefhumlara çok uzak bir insan olduğunu bir göstergesidir. Sanatçıdan entellektüel olmasını beklersin, faşizan değil. Aklınca mahalle baskısından kaç, ama aynı baskıyı kendin yaparak kılıf uydur.. yemezler.

6. Sanatçılığı bahsi: Bizim coğrafyamıza tamamen yabancı bir enstürümantal olan piyanoda virtiöz olmak ülke için, daha doğrusu anadolu için pek mühim olmasa gerek. Batı ve batılı için mühim olabilir tabi. Ülkeyi tanıttığı mevzusuda çok yavan kalır, ingilizce şarkı söyleyerek erovizyonu alan sertabın benim ülke vizyonuma katkısı neyse fazıl sayınkide odur zannediyorum, keza tarkan gene öyle.

Geri