Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?"

Daha Düne Kadar %10 sorunu dediği Türbana sahip cıkması ve İslamnda Sıkam Tabir edilen Türban Takmanın zorunluluğu yokken Bu cıkışlar ne için...

TÜrban Namustur Kİmse Namusa Dİl Uzatamaz El SÜremez Herkes Haddİnİ Bİlecek

hala bu kafalara oy verenler var.
adam seçimlerde türban dagıttı
seçim otobüslerinde türbanlı fotolar koydu
hala chp ye oy verenler var pes dogrusu

chpde türbanlı

CHP, 'türban'ı sadece seçimlerde hatırlıyor

AK Parti ve MHP'nin başörtüsü yasağını kaldırma girişimine en büyük tepki CHP'den geldi. CHP lideri Deniz Baykal, 'türban'ın 'siyayasi simge' olduğunu savundu, yasak kalkarsa rejimin tehlikeye gireceğini iddia etti.

İlgili Haberler

CHP'li Çakar: Başörtüsü özgür bırakılmalı

Ancak, daha 6 ay önce yaşanan seçimde, 'türban'ı propaganda aracı olarak kullanan tek parti CHP idi. Sakarya'daki seçim otobüsünün üzerinde Genel Başkan Deniz Baykal ve partinin simgesi 6 ok ile birlikte başörtülü ve mantolu bir kadının fotoğrafı kullanıldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, CHP'nin bu otobüsü 2 ay boyunca Sakarya'nın her tarafında dolaştırarak halktan oy istediğini söylüyor. Üstün, "CHP, seçimden önce başörtülü kadın fotoğrafı kullanarak istismar yaptı. Buna 'siyasi simge' demedi. Şimdi yasağı savunarak istismar yapıyor." diyor. CHP, başörtüsüyle ilgili çarpıcı bir icraata da Yozgat'ta imza atmıştı. CHP teşkilatı, şehir merkezinde kadın-erkek ayrımı yapmadan seçmenlere türban dağıtarak propaganda yapmıştı.

Ömer Şahin, Ankara

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=639774

Daha Düne Kadar %10 sorunu dediği Türbana sahip cıkması ve İslamnda Sıkam Tabir edilen Türban Takmanın zorunluluğu yokken Bu cıkışlar ne için...

İSLAMDA SIKMA TABİR EDİLEN, TÜRBN TAKMAK ZORUNLU DEĞİLMİŞ...

VAY VAY VAY.....

BUNU BANA ISPATLA ZORUNLU OLMADIĞINI....

ISPATLAYABİLİRSEN TABİ....

ÇÜNKÜ BİRAZ İSLAMİ KONULARI DAHİ BİLEN İSLAM EVLADI ÖRTÜNMENİN FARZ OLDUĞUNU BİLİR......

-türbanın dini bi inanç tan çıkıp siyasi bi üniforma yada simge olması çok daha tehlikeli bi durumm..
-düşünsenize sokakta bi türbanlı görüyosunuzz ve onun filan ca partinin ninjası olarak görüyorsunuzzz belkide hiç bir siyasi partizanlığı yokk sadece inançları yüzünden türban giyiyorr ....türban siyasi bi üniforma olmamalııı ......(kendimii kandırıyorum galibaa)
-türban arap kültürüne örf lerine aittt bi inanç şeklidirrr yani siyasi bi tarafı yokk ve bu inanç bütün müslümanları bağlamaz
-mehmetçiği ingiliz altınlarına satan mehmetçiği çöllerde arkadan vuran kalleş arabın islamı nasıl yaşadığı beni ilgilendirmez isterlerse amuda kalkıp namaz kılsınlar isterse 365 gün oruç tutsunlarrr isterlerse kendilerini karaçarşaflara kapatsınlar arapların yaşadığı din i taklit etmek milletimize yakışmaz..dinimiz araştırın diorr taklit edin demiyor...

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=342738

paylasım için saols dogruları söylemiş zaten bu ülkede herkes işini yapsa hiç sorun olmayacak herkes baskasının işine karıstıgı için bunlar oluyor

Eskiden "yok böyle başörtüsü,türban falan dinde" derlerdi bakınız şimdi yavaş yavaş "dini şeyler bunlar siyasete karıştırmayalım" demeye başladır.Sonunda kuru muhalefeti üstlerinden atmaya başladılar ve artık dinde var olan gerçekleri inkar etme politikalarının saçma olduğunun farkına varıyorlar.

bu gidisat ile %67 olur fazıl say da gider tayyip e sorarlar oda :ananıda al da git der :D:D

Atatürk tekke ve zaviyelerle birlikte,mason localarını ve faaliyetlerini yasaklamamışmıydı?
Eğer bu yasak devam ediyor ise Atatürk'ün kurduğu partiden olan kişinin ve ona oy verenlerin yasakları alenen çiğnediği oluşmuş olmuyormu?
Yani perhize gerek yorum ama lahana turşusu hoşunuza gitmişe benziyor.

Yaw bunlar Rodosu seviyolar 23 Temmuz da yüzeceklerdi ama hadiii neyse...

ha ha komedi ya....insanlarının başının ortusu bile bazılarına dert olmuş...laiklik devlet işine dini karıştırmamayı gerektirir.insanların dinini nasıl yaşadıklarına karışmayı değil..guluyorum daha da bişey demiyorum size yaww..he he hehe .....

• Ampul aydınlarına ÖSS soruları...
  • TÜrban
  • Başbakan’ın dilini...
  • Ya türbanlılara oy kullandırmazlarsa
  • chp ve türban
  • chpde türbanlı
  • Erdoğan'da çok sert cevap
  • Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?"
  • Ayini CHPli Arıtman'ın eşi ayarlamış

Turbanla ilgili olaraktan Chp,Erdogan-Akp acıklamalı-tartısmalı yukarıda adı gecen ayni nitelikte bulunan konular daha rahat ve ayni catı altında tartısılması icin birlestirilmistir..

Konu dısı,tahrik,uzlasma zemininden uzak ve kisisel atısmalar silinmistir..Lutfen kurallara uygun yorumlarda bulununuz..

-türbanın dini bi inanç tan çıkıp siyasi bi üniforma yada simge olması çok daha tehlikeli bi durumm..
-düşünsenize sokakta bi türbanlı görüyosunuzz ve onun filan ca partinin ninjası olarak görüyorsunuzzz belkide hiç bir siyasi partizanlığı yokk sadece inançları yüzünden türban giyiyorr ....türban siyasi bi üniforma olmamalııı ......(kendimii kandırıyorum galibaa)
-türban arap kültürüne örf lerine aittt bi inanç şeklidirrr yani siyasi bi tarafı yokk ve bu inanç bütün müslümanları bağlamaz
-mehmetçiği ingiliz altınlarına satan mehmetçiği çöllerde arkadan vuran kalleş arabın islamı nasıl yaşadığı beni ilgilendirmez isterlerse amuda kalkıp namaz kılsınlar isterse 365 gün oruç tutsunlarrr isterlerse kendilerini karaçarşaflara kapatsınlar arapların yaşadığı din i taklit etmek milletimize yakışmaz..dinimiz araştırın diorr taklit edin demiyor...

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. ALİ BARDAKOĞLU:
Kadınların başını örtmesi dini gereklilik. 14 asırdan bu yana İslam dünyasında kadınlar başlarını dini gereklilik olduğu için örterler. Tabii Müslüman olmanın ön şartı dinin gereklerini yerine getirmek değildir. Başörtü dini gerekliliktir ama insanların kendi dinlerinin gereklerini yerine getirip getirmemeleri kendi iradelerindedir. Siyasetçiler bu konuyu özgürlük alanı olarak görürler ya da bu konuda kısıtlama getirirler o onların bileceği iş.
KAYNAK:

şimdi taklit diyorsunuz ama diyanet işleri başkanı dinin bir gereği olduğunu söylüyor....

Dinimiz taklit edin demiyor araştırın diyor... doğru diyor dinimiz araştırın ama gerçekleri araştırıp, gerçekleri olduğu gibi yazın diyor..........

dini özgürlük adına türbanla üniversitelere girmek serbest oldu diyelim. ben de kendime bir din uydurdum ve bu dinde günde 3 kere ot içmek gerekiyo:) (olmaz ya) ama kardeşim dinim bu yapmam lazım. sabah akşam sorun değil evde hallediyoruz da öğlenleri okulda içmem lazım. ya da ne biliyim perşembe günleri bütün gün donla dolaşmam lazım. %90'ı müslüman diye türkiye'deki tek din islamdır, tek özgürlük türbandır diyebilir miyiz?
ha bi de satanistler de hançerleriyle falan gitsin okula :D misal yani.

ek olarak,
türban savunucularına bir soru:
"isteyen takar kardeşim kime ne" diyorsunuz ya bu cümlenin devamı da "isteyen türbanını çıkarır kime ne"
şimdi soru şu: acaba hakkaten isteyen istediği zaman türbanını, çarşafını çıkarabilir mi?
not: 3-5 istisnadan bahsetmiyorum. elbette çıkaran vardır. ama lütfen cevapladıktan sonra biraz düşünün. cevabınızın doğru olup olmadığının sağlamasını yapın =)

not2: şu konuya şöyle bir baktım da ban yakın gibi ama herkes yanlış birşey söylüyorsa yanlışa da yanlış demiyecek miyiz mirim?

nedense bu konunun savunucuları cok saldırgan!!!
işte gorun gununuzu geldık yıktık her yerdeyız falan, nedir bu acıklaması varmı_?

Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?Erdoğancı değilim ama hak da yemeyelim.
Diyorlar ki Erdoğan sonun da kabul etti,ne kadar sığ beyinler bunlar.Başörtüsü dini bir olaydır,hadi simge olsun,takmak suç mu? dedi,bu cümle ile kabul etti kelimelerini bağdaştıran sığ,taraflı,menfaatçi beyinciklere çok yazık.
Kim Neyi Kabul Etmiş BeyLer,Başörtüsü'nün Anlamını/Ne olduğunu Açıklamak Erdoğan'a düşmez,size de düşmez,bu Allah'ın emridir inananlar için.Başörtüsü kimsenin malı,malzemesi,tanımı değildir..
Ha şu tartışıLır
Neden kızlarımız,başörtüsü ile okullarına giremiyorLar,
Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinden : Devletin Dini İslam dır,
Ee islam'a göre davranmak,devletin kanunlarına neden aykırı olsun.
Bu Cumhuriyeti,kurarken başörtülü analar da savaştı,mermi taşıdı,başörtülü anaların evlatları kurtardı bu vatanı.
Şimdi çıkmışlar başörtülüler oraya giremez buraya giremez.Atalarına borçlarını böyle ödeyen,kanında TÜRK'lük olmayan kimselere yazıklar olsun.
Çağdaş Uygarlık yolu,insanlarını başörtüsü taktığı için kamu kurumlarına okula vs almamak ile olmaz.
Bugün inancı sebebiyle okutulmayan kızlarımızın vebali üzerinizedir.

dini özgürlük adına türbanla üniversitelere girmek serbest oldu diyelim. ben de kendime bir din uydurdum ve bu dinde günde 3 kere ot içmek gerekiyo:) (olmaz ya) ama kardeşim dinim bu yapmam lazım. sabah akşam sorun değil evde hallediyoruz da öğlenleri okulda içmem lazım. ya da ne biliyim perşembe günleri bütün gün donla dolaşmam lazım. %90'ı müslüman diye türkiye'deki tek din islamdır, tek özgürlük türbandır diyebilir miyiz?
ha bi de satanistler de hançerleriyle falan gitsin okula :D misal yani.

ek olarak,
türban savunucularına bir soru:
"isteyen takar kardeşim kime ne" diyorsunuz ya bu cümlenin devamı da "isteyen türbanını çıkarır kime ne"
şimdi soru şu: acaba hakkaten isteyen istediği zaman türbanını, çarşafını çıkarabilir mi?
not: 3-5 istisnadan bahsetmiyorum. elbette çıkaran vardır. ama lütfen cevapladıktan sonra biraz düşünün. cevabınızın doğru olup olmadığının sağlamasını yapın =)

not2: şu konuya şöyle bir baktım da ban yakın gibi ama herkes yanlış birşey söylüyorsa yanlışa da yanlış demiyecek miyiz mirim?

İsteyen Takar İsteyen Çıkarır
Evet eğer Allah'a inanıyor isen gereklerini yerine getirirsin
ki bir süre sonra yoldan sapmışsa insan senin gibi,başörtüsünü çıkarır.Bu bu kadar basittir.Kişisel bir özgürlükdür din.İstersen gereklerini yerine getirir namazını kılar ibadetini yaparsın.Ve sonra yoldan saparsan,hiçbir gerekleri yerine getirmezsin aksine günahkar olur içkiye zinaya düşersin.

Türban Siyasi Simge Değildir.Türban Siyasi Bir Üniforma'da değildir olmamışdır,olmayacakta.
Türban Bir İnanç Değildir.,Türban Arap Kültürünede Ait Değildir.Türban Allaha İnananların yapması gereken bir kuraldır.
Dinimiz Araştır diyor evet neden o zaman biraz araştırmıyorsunda duyduklarını konuşuyorsun.
Yazık size

Yaw sanki türban takmayanlar Müslüman değil yani başını örtünce Müslüman mı oluyon şimdi çok komik ya

Dostum,Müslümanlık Nedir,Kısaca Allaha İnanmak,Emirlerini Yerine Getirmek dir.
Başını açanlar Müslüman değil diyen kimse yok,Senden başka

Şimdi sen çıkıyorsun,Elhamdülillah Müslümanım diyorsun,
Şimdi Sen bakıyorsun kimliğine DİNİ : İSLAM

Bunlar ile gerçek anlamda müslüman olunmaz.Müslümanlık bunlardan ibaret değildir.
Tamam müslümanız çok şükür.Ama Gerçek Anlamıyla müslümanlık bunlar ile olmaz.
Allah'ın emirlerini yerine getirmek ile(ki bu emirler tüm güzelliklerin anahtarıdır) olur.
BunLar Namaz Ha Oruç vs gibi şartlar ile olur,türbanda bunlarda biridir.

türban belirli bir bağlama stilidir normal ninelerimizin bağladığı stilde bağlansa bişey olmaz. askeriyede bile öyle ninelere bişey demiyolar ama türbanlı biri geldimi çeri salmıyolar anca o türbanlı kişi de ninelerimiz gibi bağlarsa içeri alınıyor

Sorun Bağlama Stili değildir,Sorun kafalar da.

Erdoğan'nın son sozlerı ardına, Yargıtay Başkanı açıklama yaptı. Eğer ki daha ileri giderek Sıkma Başı serbest bırakmak ıcın Anayasayı duzenlemeye kalkışırlarsa, Yargıtay'ın tıpkı Refah partısıne yaptıgı gıbı AKP'ye de kapatma davası açması gerekır. Eğer açamazsa ne kadar çıkmazda oldugumuzun bır gostergesıdır!!

Sıkma Baş Değil onun adı,Başörtüdür.
Her kim böyle tarif ediyorsa yazık ona...

Hepimiz Muslumannmiyiz Hepimiz Allaha Inaniyormuyuz Olay Bitmistir Bu Konunun Tartismasi Olmaz **************

Müslümanlık böyle mi oluyor senin için.

Hepimiz Allah'a İnanıyoruz,Hepimiz Müslümanız.
Hemencik müslüman olduk öylemi? :) Bu Kadar Basit değil

bu gidisat ile %67 olur fazıl say da gider tayyip e sorarlar oda :ananıda al da git der :D:D

Ya giden gitsin,Fazıl Say Bu millete ne verdi,cebini doldurmaktan başka.Okul mu açtı ne yaptı?Ki zihniyete bak,Türkiyeyi terk edecekmişi,Kaçacağına Türkiye'ne Sahip çık..

Kadınlar sıkma baş ile (türban) Müslüman olduğu Simgeleyecek ...( ! ) Erkekle müslümanlıklarını nasıl simgeleyecek.Onlarda herhalde SAKAL Bırakır..Şöylee Gür..Sonra Sakalı Tartışırız.Türkler Bu Kıl meselesinden Dünyada En cok Sıkıntı Ceken Millet herhalde..

Ne kadar çirkin bir ifade sıkma baş tabiri,hangi insan kendi insanlarına bu ismi layık görür.
yazık sana.Tartışmak senin neyine,önce git dersine çalış.
Onun adı Türbandır,Sıkma baş değil.

bana batıyor mesela .ben atatürkün kurduğu laik cumhuriyette yaşayan bir ülke istiyorum.türk silahlı kuvvetleri bile sözde değil özde atatürkçü olun dedi.ne çabuk unuttunuz.bu sözler atatürk ilke ve inkilaplarına korumak adına değilmiydi.tsk bile türbana karşıyken bende atatürke ve türk silahlı kuvvetlerine destek veren biri olarak karşıyım.mhp akp laikliği kavrayamamış partiler mallesef.bir chp kadar olamıyorsunuz.

Yazık Size,Size Herşey Batıyor Zaten..

Geri