Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?"

Atatürk hiç bir zaman kadınların kıyafetine karışmamıştır.Kendisi kafasındaki kadın giyimi ni söylemiş ve bu şekilkde giyinmek isteyenlere yardımcı olmuştur. Ama hiç bir zaman kendisinin istediğii türrde giyinmeyenlere ne karışmıştır ne de baskı yapmıştır.

Ama zorbalığiı kemalizim olarak kabul edip insanlara baskı yapanlar bu dünyada eşi benzeri olmayan uygulamayı Atatürke mal edip onun arkasına sığiınarak saçma sapan fikirlerini ortalığia saçıyor

evet ...çok haklısın...bazıları çağdaşlaşmanın yolunun soyunmak dan geçtiğini duşunuyor..

evet ...çok haklısın...bazıları çağdaşlaşmanın yolunun soyunmak dan geçtiğini duşunuyor..

Ben isteyen her insanın giyeceğii kıyafete kendisinin kar vermesinden yanayım.İsteyen kapanır.isteyen ce açılır bu kişilerin kendi tercihleridir.
En bütük çağidaşlık kişilerin giyeceklerini özgürce seçma hakkıdır.

Ama bizdeki maskeci Atatürkcüler ise çağidaşlığiın en büyük gösgergesini sürekli soyunmak olarak dayatıyorlar.

Ozamn bu durumda en çağdaş insanlar genelevdeki kadınlar olsa gerek.Çünkü her tarafları gün boyunca açık.:)

Atatürk hiç bir zaman kadınların kıyafetine karışmamıştır.Kendisi kafasındaki kadın giyimi ni söylemiş ve bu şekilkde giyinmek isteyenlere yardımcı olmuştur. Ama hiç bir zaman kendisinin istediğii türrde giyinmeyenlere ne karışmıştır ne de baskı yapmıştır.

Ama zorbalığiı kemalizim olarak kabul edip insanlara baskı yapanlar bu dünyada eşi benzeri olmayan uygulamayı Atatürke mal edip onun arkasına sığiınarak saçma sapan fikirlerini ortalığia saçıyor

o yüzdenmi kılık kıyafet devrimi yaptı biraz mantıklı şeyler yazın yaaa bu ülkende bazı kurumlara nasıl girilieceği yasalarla belirlenmiştir özgürlüklerin arkasına sığınıp başka eşyler amaçlamayın

VoyVoy Kardeş sanki GoyGoya gelmiş gibi konuşuyorsun.Yazının içinde inş. serbest olur gibi birşey okudum.Ne alaka güzel kardeşim yasak mı bu ülkede türban.Aslaaa....
Sadece kamuya ait mekanlarda yasak ki buda doğal yani.Her yerin bir düzeni bir disiplini vardır.Uyulması gereken kurallar kıyafet yönetmeliği ve devrimi yapılmıştır bu ülkede.Kimse yasağı sokaktaki vatandaşa uygulamıyor.Ama bunu bir sembol gibi göstermek kadar cahilce bir şey olamaz.Benim annem de anneannem de başörtülü.Fakat özgürlüklerinin kısıtlandığını görmedim hiç.Ve bu çarpıklığa çok karşılar biliyormusun ? Başörtülü olmalarına rağmen bir mahkemede bir hakimi,Hastanede bir Dr.'u,TBMM'de bir M.Vekilini bu disiplin ve kurallar dışında görmek hoş değil diyorlar.Çünkü bunu ülkemizde iyi ce sembol haline getirdiler...Türban bayrak değildir arkadaşım.Kamu alanlarında yasak denmişse yasaktır.Nedenini araştırmak kadar kolay birşey yoktur.İyi ozaman müslüman olmayan millet vekilleri de meclise başında kukilatası yada elinde asası ile gelsin onlarda çıksın desin ki bu ülkede özgürlük yok mu ? E nerde kaldı o kamu binasının yada kamu mülkünün disiplini kuralı nizamı ? Yaw allaşkına bırakın bu cahilce tartışmaları.mesai süresi boyunca Merkez bankasında çalışıp parayı kâğıt gibi gören işci ve memurlar gibi,çıkarırsın başörtünü yada o kurallara uygun bir kılığa sokarsın kendini.Yaparsın işini alırsın ekmeğini...İnciticek birşey yamamışımdır umarım.Sabrınız için teşekkür ederim...:saskin

**********Kamu binalarındada bi değişiklik olacağı yok sadece yükseköğretim kurumlarında eğitim gören yani haktan yararlananlar için ama çıkarmışalar bi aşırı dincilik savuruyorlarda savuruyorlar oy kullanan reşit insanların yüzde çoğunluğu at gözlüğü takıyoda siz gibileri takmadığı için mi bu adamlar iktidar oldu bende halkçıyım yani solcu ama böyle politikalarla biryere gelinmez yok başörtüsü heryerde serbest olacak kökten dinci yönetim geliyo türkiye iran olurmu türkiye malezya olurmu adamlar ne yaptıda bu ülkelere benzetiliyo adamların yaptığı hizmetlere bakın biraz takip edin öyle konuşun şişirmeci tahrikçi medyayı dinlemekten başka ne yapıyosunuz siz bu ülkede medya isterse ne oluyodu ve ülkenin hali belliydi, artık son araştırmadan sadece medyanın bilgisiylemi at gözlüğü takılmamış oluyo siz milletin başındaki örtüyle uraşacağınıza hzimetlere bakın böyle şeylerin arkasına sığınmayın*****************************************

Ben isteyen her insanın giyeceğii kıyafete kendisinin kar vermesinden yanayım.İsteyen kapanır.isteyen ce açılır bu kişilerin kendi tercihleridir.
En bütük çağidaşlık kişilerin giyeceklerini özgürce seçma hakkıdır.

Ama bizdeki maskeci Atatürkcüler ise çağidaşlığiın en büyük gösgergesini sürekli soyunmak olarak dayatıyorlar.

Ozamn bu durumda en çağdaş insanlar genelevdeki kadınlar olsa gerek.Çünkü her tarafları gün boyunca açık.:)

-çağdaşlığı soyunmak yada kapanmak olarak bakman seviyenin de ölçüsünü vermiş
-geneleve hiç gittinmi yoksa ordamı yaşıyorsun yazdığın mesajda çağdaşlığı genelevden tanımladığına göre yakın olmalısın..
-genelevde çalışan kadınlar işi bitince türbanlı olarak sokağa çıktığı gazetelere manşet olmuştu...türban giyen genel ev çalışanlarının röpörtajları gazetelerde çıkmıştıı....türbanlı genel ev çalışanları televizyon programlarına çıkıp sorunlarını anlatmışlardı...
-eğer ahlaksızlığı giyim kuşam üzerine çevirip türbanlılardan ahlaksız olamıyacağını savunuyorsan yanılıyorsun
-senin yorumuna göre soyundu çağdaş oldular türbanı giyincede ultra çağdaş oldularr

-çağdaş olmak demek hayat kadını olmak değildirr çağdaş olmak demek çıplak olmak değildir çağdaş olmak demek ninja gibi giyinmek te değildir

-çağdaş olmak demek yaşadığın yerin kanunlarına kurallarına uyarak saygı göstermek demektirrr..burası Laik Türkiye Cumhuriyeti ..alis harikalar diyarı değil...
yaşadığın yer Laik Türkiye Cumhuriyeti....yediği tası pisletmek ancak benliğini kaybedenlere yakışır yediği tası pislemek arabın ümmetine yakışır.......yediği tası pislemekTürk Ulusuna yakışmazz

artık türbanlılar üniversiteye girecekler bakalım şimdi ne yapacaksınız.. laiklik elden gidiyomus peh...

Geri