Gerçek gündemi dağıtmaya türban konusu tek başına yetmez...
Başbakan Erdoğan'ın “Velev ki türban siyasal simge olsa ne değişir?” diye başlayan ve her çeşit yasakçılığı yeren konuşması, belli ki hedeflenen adreslere ulaştı. Şimdi herkes, doya doya yine türban tartışıyor.
Aynı Kemal Sunal filmini defalarca seyredip hala “sonunda ne olacak” diye merak edebilenlerin çoğunlukta bulunduğu bir toplumda, bu durum doğal.
Bunu andıran bir Temel fıkrası bile vardır.
Temel aynı filmi 20'nci defa seyrettikten sonra sinemadan çıkarken, bilet satan adam gişeden çıkmış ve yolunu kesip sormuş ona:
- Bu filmde ne var ki her gün gelip izliyorsun bunu?
Temel anlatmış:
- Filmde bir sahne var. Güzel yıldız plaja geliyor ve elbiselerini çıkartıp mayo giyecekken bir tren geçiyor plajın önünden. Bu tren yüzünden kadını çıplak göremiyorum. Bu trenin mutlaka rötar yapacağını düşündüğüm için her gün aynı filme geliyorum.
....
Gerçek gündem
- Türk diplomasisinin Medeniyetler İttifakı çerçevesinde "dışarıda" din, kültür, vs. farklılıklarının giderilmesine ve çoğulcu ve hoşgörülü bir düzenin kurulmasına çalıştığı bir dönemde, "içeride" buna ters düşen bazı gelişmelerin cereyan etmesi bir talihsizliktir. Son zamanlarda bazı rahiplere karşı girişilen saldırılar, Hıristiyan din kurumlarına yapılan tehditler, yabancılara karşı yürütülen kampanyalar, Türkiye'de hükümetin, siyasi partilerin, eğitim kurumlarının, sivil toplumun ve medyanın bu alanda yapması gereken daha çok iş bulunduğunu gösteriyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/8043523.asp?m=1