Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?"

єηGℓiѕħ тєα¢ħєя;2539776' Alıntı:
Hayatım boyunca duyduğum en saçma genellemeydi bu, niye mi ?

Türbanı siyasi simge olarak kabul eden BAŞBAKAN bile olsa bunu kim resmileştirebilir :D Sanki adamın ağzından çıkan herşey yasa oluyor, yasa taslağı oluyor, şimdi Erdoğan böyle dediği için yasa mı çıktı, ya da buna ilişkin herhangi bir kanun metni zaten var mıydı :) bırakın Allah aşkına, artık varsayımda bulunmak da YASAK oldu:) Bekir Çoşkun'u geçti bu adam valla :D

bravo çok hoşuma gitti yorumun

Türbanı siyasi simge olarak kabul eden BAŞBAKAN bile olsa bunu kim resmileştirebilir :D Sanki adamın ağzından çıkan herşey yasa oluyor, yasa taslağı oluyor, şimdi Erdoğan böyle dediği için yasa mı çıktı, ya da buna ilişkin herhangi bir kanun metni zaten var mıydı :) bırakın Allah aşkına, artık varsayımda bulunmak da YASAK oldu:) Bekir Çoşkun'u geçti bu adam valla :D

Bence cok guzel bır genelleme yapmıs, neresını sacma buldun anlayamadım acıkcası. Resmıleştırmek ıstıyor ıstıyorda, Askerden ve bazı cevrelerden cekındıgınden olsa gerek hade deyince yapamıyor!! Bazı seylerı topluma kabul ettırebılmek ıcın, ilk once toplumu bu olguya alıştırmak lazım ve konuyu sureklı goz onunde tutmak lazım, buna psıkolojık savas denır. Tayıp amcamın arkasındakı fıkır babaları bunları cok ıyı bılıyor ve uygulattırıyor!! Bır bakalım ılk kım adımı attı MHP!! daha once nerdeydı MHP? bundan oncekı hukumetteydı, ama buna ragmen Sıkma Başla ılgılı herhangı bır calışma yapmadı. Unutma kı Meclıste cogunlugu elınde bulunduran bır partıden bahsedıyoruz ve kaldı kı MHP de yanlarında ıstedı mı yapar!! Zaten bız mıllet olarak, bır seye olmadan once değil olduktan sonra aklımız basımıza gelır ve durumun cıddıyetını kavrarız.

Bu konuda ABD'ye bakmak lazım, adamların ılerıye donuk bır suru planları var!! Acaba hangısını yapmadılar? ABD'nın bır varsayımı da unutmayalım kı Türkiye'yi bolmek!! Bunu artık alenı bır bıcımde soyluyor. Doğuyu Kurtler ve Ermenıler arasında boluşturmek ıstıyor. Osmanlı'nın Sevr antlaşmasını kabul ettıgı donemde olucaktı ama Osmanlı dan gıden , Ermenı ve Kurt delegeler paylasım konusunda anlaşamadıkları ıcın olmadı. Anlaşamamalarının nedenı ıse Ağrı'dır!! Varsayımlar onemlıdır. Varsayımlar uzerınden butun olasılıkları değerlendırı ve ona gore onlem alırsın!!! Kaldı kı gunluk hayatta da gereklıdır de!!

TÜrban

Bu türban olayını ben bir türlü anlayamadım. Nasıl oluyor da insanlar için türban 15 gün sorun oluyor sonra onbeş gün sorun olmaktan çıkıyor.
Daha sonra tekrar birilerine sorun oluyor sonra tekrar sorun olmaktan çıkıyor. Bu nasıl bir iştir çözemiyorum.

Eğer bu bir sorunsa ortaya çıkar çözüm önerileri tartışılır ve bir sonuca bağlanır. Ama bu hükümet döneminde özellikle hep bir sorun türban ve çözümü yok.
Aslında yok değil var çözümü ama o zaman yeni bir şey bulunması gerekiyor alttan bir şeyler yapılırken insanları oyalayacak. Yeni bir şey bulmakta kimsenin işine gelmiyor. Hazırı varken niye uğraşılsın ki…

İnsanımıza da şaşırıyorum… Aydınından cahiline herkes nasıl bu trene binip tekrar iniyor ve tekrar binip tekrar iniyor…Bu böyle devam edip gidiyor.
Her türban konusu ortaya çıktığında kafamda şimşekler çakıyor. Acaba bu sefer el altından neler yapılıyor? Nelerimiz satılıyor? Geleceğimiz nasıl planlanıyor, kimlere hangi şartlarla peşkeş çekiliyoruz diye…

Ve şimdi yine bekliyorum bakalım bu türban tartışmasının altından neler çıkacak……….

Tabii birde muhalefet partilerimiz var, nasıl bir muhalefetse anlamak mümkün değil.
Biri sesini kesti kendi içinde çatışıyor, diğeri muhalefet yapıyorum diyor ama ampulün yanması için elektrik desteği vermekten başka bir şey yapmıyor..
Bu nasıl iştir?

Muhalefet yok, insanlar uzaktan kumandalı eeeee tabiî ki hükümetimizde üstüne düşenleri yapıyor böyle bir ortamda suni gündemimiz hazır ne de olsa TÜRBAN…
Dokunmayın türbanıma siz onunla uğraşırken ben bir dünya turuna çıkıp şu işleri yoluna sokayım…
Anlayış bu şekilde işliyor ve biz hiçbir şey görmüyoruz, duymuyoruz, bilmiyoruz..
Tek bildiğimiz TÜRBAN YASAKLANAMAZ……
Herkes serbest olsun. İstediği şekilde giyinsin yada soyunsun zaten tek derdimiz bu…
Bu ülkede başka sorun varmı ki………
Herkes memnun ki bu hükümet o kadar oy aldı…
Ve istediği gibi at koşturuyor…

NE GÜZEL BİR ÜLKE VE YÖNETİM BİÇİMİ
TEK SORUN VAR O DA TÜRBAN….

Bırakın artık Türbanı Recep Tayyip Erdoğan bile siyasallaştığını kabul etti.

Türban konuşulduğu sürece ayrım artacaktır. Akp hükümeti gelmeden önce bu sorun değildi.

Dtp de meclise girdiğinde özerklik konusu gündeme getirmemiş miydi?

Ortalığı kızıştırıp pastadan büyük pay alma peşinde olan partilere istediği veriliyor.

Din ve Devlet işleri birbirinden ayrılmalı yoksa bunun sonu gelmez.

Türbanı sorun yapan sizin zihniniz...

olay gayet basit, bi başbakan bunu söylüyosa onun söylediği o anda kanun olarak mı çıkıyo bu olay sanki meclisten:clapsonra da bütün olay türbanlılara yıkılıcakmış, yok resmileştirdiği için oy kullanamazmış, peh !

Yüzde 20 nasıl yükselir diye değilde yüzde 47 nasıl düşer diye hesaplar yapıyolar.Aczin son noktası...

Sen özgürlükleri kısıtlamışın zamanında şimdi gelmişin o zaman bunu da kaldıralım şunu da kaldıralım diyo.Yahu bunlar zaten özgürlüktü sen ve senin gibiler milletin elinden aldı.Çıkmış bide ne yani herşey özgür mü olucak diye hayıflanıyolar.Yok anam herkesi zincire vuralım bence...

bi dk. biz bilmiyoruz, seçim konusunda yasaların söylediği nedir onu bize bir açıklasana?

seçim yasaklarını belirleyen kurum belli: Yüksek Seçim Kurulu (YSK)
YSK böyledir derse yani siyasi simgedir derse siyasi simge olur
ve Can Ataklı'nın yazısında söyledikleri birebir geçerli olur.
yani gazetelerde köşeyazıları yazanlar senin sandığın kadar komik değil

din ile devlet işleri zaten ayrı o kadar yırttınız bir yerlerinizi "Türkiye laiktir laik kalacak" diye. bırakın ya şimdi derin meseleler varken türbanmış başörtüsüymüş bırakın ya Allah aşkına. işinize nasıl geliyorsa onu yapıyosunuz onu savunuyosunuz. Allah sizleri ıslah etsin başka bişey demiyorum

:clap:clap:clapmükemmel bir yazı:clap:clap:clap:clap

hadi hep beraber 70 milyon türban düşmanlığına,

hadi hep beraber 70 milyon başörtü düşmanlığına,

hadi hep beraber 70 milyon islam düşmanlığına,

hadi hep beraber......

hep birlikte dinimizden taviz verelim....

islam dininin düşmanlarıyla birlikte hareket edelim...

BUGÜN TÜRBAN TAKANLAR YARIN BU ÜLKEDE ELİNDE SİLAH SOKAKLARDA ASKERLERİMİZE, POLİSLERİMİZE KURŞUN SIKACAK...

TÜRBANLILAR BU ÜLKENİN EN BÜYÜK TEHDİDİ...

TÜRBANLILAR YARIN BU ÜLKEYİ YIKMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK...

HAYDİ HEP BERABER İSLAM DÜŞMANLIĞINA...

KORKMAYIN YAA MÜSLÜMANLARDAN yemicez sizi :)hehe:)

Başkalarının beş para etmez olduguna karar verebilenler;Başkaları tarafından ne kadar deger verilebilecegini biliyorlarmı acaba?

Ayini CHPli Arıtman'ın eşi ayarlamış

Ayini CHPli Arıtman'ın eşi ayarlamış

Türk ve Yunan biraderlerin Rodos'taki ayinini 'Meclis'te türbanlı kadınlar için kuaför açılıyor' diyerek, kuaförü basan CHP'li Canan Arıtman'ın eşinin organize ettiği ortaya çıktı.

33365.jpg

Ali Eyvaz'ın haberi...

Türk ve Yunan biraderlerin Rodos adasındaki Tapınak Şövalyeleri'nin mabedinde ilk kez biraraya geldiği tarihi ayini CHP'li Canan Arıtman'ın eşi Yetkin Arıtman'ın organize ettiği ortaya çıktı. Yetkin Arıtman, üst düzey yöneticileri arasında bulunduğu 'İzmir Vadisi' ayin için gerekli izni vermeyince, buluşmaya karşı çıkan 'biraderleri'ni ikna etti.

EŞİ VEKİL OLUNCA GERİYE ÇEKİLDİ

Yetkin Arıtman, İzmir Vadisi'nde 4 yıl Üstad-ı Muhteremlik (İzmir ve bölgesinin başkanı) görevinde bulundu. Eşi Canan Arıtman milletvekili olunca, "üstadı muhteremlik" görevini bırakarak, Loca'da karar alma komisyonlarında üst düzey görevler almaya başladı.

ÖNCE AYİNE İZİN VERİLMEDİ

'Bodrum Locası', Rodos adasındaki Kleoveolos Locası'ndan aldığı davet teklifini, geçen yıl Nisan ayında bağlı bulunduğu İzmir Vadisi'ne bildirdi. 'İzmir Vadisi' ise davete sıcak bakmadı. Özellikle Türk ve Mason localarının farklı ritinlere (İngiliz-İskoç) bağlı olduğu için aynı mabette ayin yapamayacaklarını savunan mason yöneticiler gerekli izni vermek istemediler.

İZİN İÇİN 'LOCA'DA LOBİ YAPTI

Büyük buluşma için izin sorun olunca Masonlar arasında yenilikçi fikirleriyle bilinen Yetkin Arıtman devreye girerek diğer yöneticileri ikna etti. Arıtman, Türk masonların "Yunanlı biraderleri" ile buluşması için Bodrum Locası'na gerekli iznin verilmesinden sonra 21 masonla birlikte 22 Nisan 2007 günü Marmaris'ten Rodos adasına geçti. 22 Nisanı 23 Nisana bağlayan gece, Tapınak Şovalyeleri'nden kalma büyük mabette Yunan masonlarla Türk masonlar ilk kez biraraya gelerek, tarihi ayini gerçekleştirdiler.

Yunanlı masonlarla yapılan toplu ayini 'Yunanistan Büyük Üstadı' yönetmişti. İzmir'de doktorluk yapan Jinekolog Op. Dr. Yetkin Arıtman ile bütün uğraşlarımıza rağmen görüşme imkanı bulamadık. Yetkin Arıtman'ın Rodos'a giden 21 mason arasında bulunup bulunmadığı bu nedenle netlik kazanmadı.

Masonların yenilikçi yüzü

Geçtiğimiz günlerde "Meclis'te türbanlı kadın kuaförü açılıyor" diyerek kuaföre baskın düzenleyen CHP'li Canan Arıtman'ın eşi Yetkin Arıtman, Türkiye Büyük Mason Locası'nın "İzmir Vadisi Üstad-ı Muhteremi" olduğu dönemde, masonluğun kapalı kapılar ardından kurtulması gerektiğini savundu ve halen bu fikri savunan grupla ortak hareket ediyor. Arıtman, kadınların da mason olabileceği fikrini de destekleyen nadir masonlar arasında bulunuyor. Arıtman ayrıca mason localarının yaşlı ve karamsar yapılarından sıyrılıp gençlerle daha yakın diyaloglar kurulmasını savunanlara verdiği destekle biliniyor. Yetkin Arıtman, bu görüşlerini 'İzmir Vadisi'nde zaman zaman pratiğe de geçirmişti. Arıtman, 12 Ocak 2003 günü bir gurup genci İzmir Vadievi'nin C Mabedinde ağırlamış ve burada gençlerin masonluk hakkındaki sorularını bizzat cevaplandırmıştı.

Mescide karşı çıktı Masonları savundu

Mason eşlerine "hemşire" denilirken, CHP'li Canan Arıtman, eşiyle ilgili sorulara cevap vermekten özellikle kaçınıyor. Arıtman, daha önce de Nuriye Akman tarafından kendisine yöneltilen "Mason eşi olmak yaşamınıza nasıl yansıdı?" sorusuna, şöyle karşılık vermişti: "Bir kere kimse bir başkasının mason olduğunu söyleme hakkına sahip değildir. Ancak bir mason kendisi isterse mason olduğunu söyler. Masonluğun kötü bir şey olmadığını, özellikle karakter yapılarıyla seçilerek alınan insanlar olduğunu biliyorum. Benim kendisi mason olan çok hanım arkadaşım var. Ama hiçbirini asla size deklare etmem." CHP'nin keskin çıkışlarıyla tanınan isimleri arasında yer alan Canan Arıtman, bir ara Meclis'te kadın mescidi yapılmasına da karşı çıkmış ve "Meclis'te mescit varsa, kilise ve havra da yapılsın" demişti.
(Yeni Şafak)

Kaynak

sende yanı klavuz kardes burası özgür bir ülke istiyen istedigini söyleyebilir.yeterki sözleriniz islamın gercekleri olmasın ozaman özgürlük biter irtica ve rejim tartısmları baslar.paylasım için saol

Bekir coşkun yazısının bir yerinde "dine-imana sığar mı?" demiş.Adama demezler mi sen ne bilirsin dini imanı da diline dolarsın diye? Sanki evet sığar desek çıkıp yok sığmaz ben bilirim islam dinini falan dicek komik insan...

Bir Başbakan "türban siyasi simgedir" demedi "siyasi simge olsa bile" dedi...
İki deseydi bile başörtüyü takan o değil başkaları kimin ne niyetle taktığını alakasız bir insan karar veremez, ben istersem moda oldu diye takarım, bunu da kimse bilemez... (Şimdi bazı anlama yoksunları belki şu anlamı çıkarır : "ben moda için takıyorum" ... :) ) türban siyasi simgeyse bile suç olmaz ki ne demektir? "Türbanı o amaçla takanın var olduğunu varsaysak bile suç değildir siyasi simge" demektir... okuduğunu ve dinlediğini anlayamayan insanlar ne kadar ortalığı karıştırabiliyorlar... Erdoğan'ın eskiden kendisi gaf yapardı şimdi gafa bile ihiyacı yok çünkü zaten insanlar zaten saptırıyorlar...

Ayrıca Bekir Coşkun'a ceza hukuku kitabı öneriyorum. Suç tanımını öğrensin öyle boştan konuşmakla olmuyor :) Suç cezası "ceza kanununda" yaptırıma bağlanmıs eylemdir... oysa Başörtüsü yalnızca okulda uygulanan bir yasaktır. Suç değildir... :)

Komik bir yazı teşekkürler diyeyim ben de... Bu komik soruları cevaplamakla oluyorsa cevabı verelim, herkes her yere tercihine uygun kıyafetle girebilir... Bu kadar basit.

bu tayyip aklı

ya bu tayyip.e de ne kafa var
ülkenin sorunlarını hep yurt dışında açıklıyor
bir laf atıyor ortaya yasakçılar hemen zıplıyor.
tartışmalar tartışmalar sonuç yok
yine tayyip .e.yurt dışından ülkeye geliyor boşlukları dolduruyor.
sonuç belli..
bu başbakan çok akıllı çoookkkkkkkkkkkk

Canan Arıtman da türünün tek örneği bir insan... :)

Bunun başbakanın dilini tutamamasıyla bi ilgisi yok önceden bişeyi ortaya atıyo herkes tartışıyo olay kapanıyo o sesziz sedasız istediğini yapıyo olay bu

Geri