Erdoğan:"Başörtüsü siyasal simge olsa takmak suç mu?"

Başını örten insanlar laikliğe zarar veriyor diyen kişiler yapsında bizde öğrenelim din devlete karışmazken
devlet nasıl bireylerin dini inanışlarına karışabiliyor

arkadaşım din devlete karışmazken demişsin.şu anki devlet yani akp din islam devleti türbanı kamu alanlarında okullarda serbest yapmak istiyor ,karışıyor işte.Ulu önder ATATÜRKÜN bir sözü vardır.Türkiye laiktir.Atanın yolundan izinden ilerleyelim bi zahmet akp hükümetine özenmeyelim lütfen.türk silahlı kuvvetlerinin duruşu Atatürk ilke ve inkilaplarını korumaksa biz türkiye cumhuriyeti vatandaşları olarak türk silahlı kuvvetlerine destek vermeliyiz.sempati duymalıyız.çünkü onların sayesinde bizler atatürke daha yakınız.onlar bizim bekçilerimiz.laik cumhuriyeti koruyan kuruma haksızlık etmeyelim.

bana sorarsaniz turban meselesi sacma. bu zamana kadar hangi parti dogru birsey yapmista akp dogru birsey yapsin

not: turban desteklicisi degilim
2. not: hic bir partiyi sevmem
3. hepsi yalaka ( parti liderler)

Kadınlar sıkma baş ile (türban) Müslüman olduğu Simgeleyecek ...( ! ) Erkekle müslümanlıklarını nasıl simgeleyecek.Onlarda herhalde SAKAL Bırakır..Şöylee Gür..Sonra Sakalı Tartışırız.Türkler Bu Kıl meselesinden Dünyada En cok Sıkıntı Ceken Millet herhalde..

bu zamana kadar hiç bir partide türbanı bu kadar gündeme getirmedi ama.akpnin ürünü işte.

Kadınlar sıkma baş ile (türban) Müslüman olduğu Simgeleyecek ...( ! ) Erkekle müslümanlıklarını nasıl simgeleyecek.Onlarda herhalde SAKAL Bırakır..Şöylee Gür..Sonra Sakalı Tartışırız.Türkler Bu Kıl meselesinden Dünyada En cok Sıkıntı Ceken Millet herhalde..

ben asker olmadığım halde askeriye sakallı giremiyorum.azıcık bir kirli sakalıma bile kes diyorlar.askeriye bu konuda çok duyarlı bilen bilir.akp hükümeti yakında askeriyedeki bu kuralada karışırsa hiç şaşmam.:durdurun

(AKP) Onlar nerede duracagını Biliyorlar.Bakın büyük şehirlerden belli olmuyor ama ordu kaynıyor..Özellikle Yarbay,Alnay,Tuğgeneraller Rütbesi cok rahatsız.Neden Büyük anıt Pasif duruyor ..
Yakında YÜCE DİVAN KURULUR.....Anayasa Değişikliği Merkez bankası,Saç Sakal Sorunu, :)

din devlete karışmıyor mu...din partisi iktidarda daha ne olsun...

anayasa mahkemisi ve avrupa insan hakları mahkemesince türbanın siyasal simge olduğu kabul edildi ve kamusal alanda kullanılması yasaklandı.

Anayasa mahkemesi kararlarının dayanağı olan yasalar değiştirilebilir ve yakın zaman içerisinde topyekün değiştirilecektir.
Halk oyuna sunulacak eğer bi aksilik çıkmazsa ve din partisi şu bu değil halkın onayıyla değiştirilecek o zaman ne olacak
Ülkedeki halkmı topyekün laiklik karşıtı olmakla suçlanacak çok merak ediyorum

Bu arada din partisi terimi yakışıksız olmuş Kastettiğin din İSLAM diniyse herhangi bi parti bu güzide dinin temsilcisi olamaz

üniversitede siyasi simge kalksın bak ben neler takıp gidiyom =)

Ampul aydınlarına ÖSS soruları...

Ampul aydınlarına ÖSS soruları...

Türban üniversiteye girmeli mi?

"Gene" tartışılan bu.

*

Kızlarımız sadece "18 yaşını doldurduğu zaman" türban taksaydı, "türban üniversiteye girmeli mi" tartışması, yeterli olabilirdi belki.

Halbuki...

Kızlarımız sadece "reşit olduktan sonra" türban takmıyor; henüz 10-11 yaşındayken takıyor veya taktırılıyor.

Dolayısıyla...

Üniversiteye türbanla girecekse...

Liseye de türbanla girecek mi?

İlkokula?

Öğrenci türbanla girecekse, öğretmenin de türbanla girmesinin ne sakıncası var?

Veya, öğretim üyesinin?

*

Türbanı "inancı gereği" takıyorsa...

Çarşafı da "inancı gereği" giyiyor.

Çarşafla da girecek mi?

Türban için "kişisel özgürlüktür" derken, çarşaf için "kişisel özgürlük değildir" diyebilir misin?

*

Ulemaya mı soracaksın?

Yoksa, işine geleni "din"le, işine gelmeyeni "hukuk"la mı tarif edeceksin?

*

Çarşafla girerse, ki girer...

Sarıkla da girecek mi?

Mecbur mu cekete, kravata?

Cüppeyle niye girmesin?

Sen değil misin "sana ne" diyen...

"Sana ne?" demezler mi adama?

*

Veya spor... Yetenektir.

İlla "okul" gerekmez.

Farz edelim, türbanlı bir kızımızın doğuştan kabiliyeti var, voleybolcu, hentbolcü, halterci... Ve, milli...

"Milli takımda türbanla oynamak istiyorum" derse, ne denilecek?

*

"Spor başka şey, dine-siyasete karıştırmayalım, bu özgürlük sadece üniversite için geçerli" dersen...

"Anayasal hak" olarak üniversiteye, spor akademisine türbanla giriyorsa, "milli forma"yı türbanla niye giymesin?

*

Özetle...

"Türban üniversiteye girmeli mi" sorusu, hem eksiktir, hem de yanıltıcıdır.

*

ÖSS dediğin...

Tek soruyla olmaz!

"Ampul aydınları"mızın, üniversiteye girmeden önce, kıvırmadan, mertçe, yukarıdaki soruları cevaplaması zorunludur.

Yılmaz ÖZDİL
[email protected]

Türkiyede yaşan Halkın coğunluğu cahil.Halkı belli Konulara Politize,kanalize edilebilir. Hükümetler.Halkı Şeriat yada Başka Yönetim istemeyede itebilir.Fakat Halkın Coğunluğu istiyor diye Yönetim değişmez.Elbet T.C yi koruyan , kollayan Gücler vardır..Daha Türk üm Diyemeyen Hangi Üniversiteden Mezun olduğu belli olmayan Durmadan geçmişte dediklerini bugün inkar eden kişi BAŞIMIZDA.

bana batıyor mesela .ben atatürkün kurduğu laik cumhuriyette yaşayan bir ülke istiyorum.türk silahlı kuvvetleri bile sözde değil özde atatürkçü olun dedi.ne çabuk unuttunuz.bu sözler atatürk ilke ve inkilaplarına korumak adına değilmiydi.tsk bile türbana karşıyken bende atatürke ve türk silahlı kuvvetlerine destek veren biri olarak karşıyım.mhp akp laikliği kavrayamamış partiler mallesef.bir chp kadar olamıyorsunuz.

BU HALK KENDI KARARINI VERIR ARKADASIM TURK SILAHLI KUVVETLERI BIZE NASIL YASAYACAGIMIZI OGRETMEK DEGILDIR GOREVI HERKESIN KENDI IRADESI VAR VE AKP YI BASA GETIRDILER EGER BU ULKEDE YASAYAN HALKA SAYGI DUYUYORSAN KABUL ETMELISIN EGER KARSI CIKIYORSAN ULKEYI TERKEDEBILIRSIN ***************************

Türkiyede yaşan Halkın coğunluğu cahil.Halkı belli Konulara Politize,kanalize edilebilir. Hükümetler.Halkı Şeriat yada Başka Yönetim istemeyede itebilir.Fakat Halkın Coğunluğu istiyor diye Yönetim değişmez.Elbet T.C yi koruyan , kollayan Gücler vardır..Daha Türk üm Diyemeyen Hangi Üniversiteden Mezun olduğu belli olmayan Durmadan geçmişte dediklerini bugün inkar eden kişi BAŞIMIZDA.

Sen bunları laiklik adınamı Kemalizm adınamı söylüyosun ikisinede ters söylemler çünkü
Atatürk Bile bu halk istedikten sonra beni bile kovar demiştir
Siz hala halkı Cahil olarak görmeye devam edin bi gün cehaletin aslını bilmemek olduğunu anladığınızda Geç olmaz umarım

BU HALK KENDI KARARINI VERIR ARKADASIM TURK SILAHLI KUVVETLERI BIZE NASIL YASAYACAGIMIZI OGRETMEK DEGILDIR GOREVI HERKESIN KENDI IRADESI VAR VE AKP YI BASA GETIRDILER EGER BU ULKEDE YASAYAN HALKA SAYGI DUYUYORSAN KABUL ETMELISIN EGER KARSI CIKIYORSAN ULKEYI TERKEDEBILIRSIN ***********************...

foruma büyük harflerle yazı yazmak yasak yanlış hatırlamıyorsam.büyük harflerel yazı yazmak bağırmak anlamına gelir forumlarda.he gelelim konuya.o zaman türk silahlı kuvvetleride benim gibi karşı çıkıyor bu ülkeyi terkmi edelim yani.ben türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım ve türküm.hiç bir yere gitmiyorum arkdaşım.ama ülkemi çağdaş uygarlık düzeyinde medeni ataürkün yolunda görmek istiyorum.iran modeli bir türkiyeye ve akp hükümeti ve onun yalakalığını yapan partilere ve satılmış medyaya karşıyım .

Atma ATATÜRK Öyle birşey demedi.Sen nereden bakarsan bak böyle.. Ben Bunları T.C vatandaşı olarak yazdım.

Bir Musevi vatandaş, Atatürk'ün önünde ellerini açtı, omuzlarını yukarıya kaldırarak:

- Paşam bizi kovuyorlar.biz ne yapacağız? dedi.

Atatürk bu şekilde önüne atılan bu adamın ne demek istediğini ve kim olduğunu derhal anlamıştı.buna rağmen sordu:

- Sen kimsin?

- Ben paşam, Çanakkale Musevileri'nden Avram Palto.

- Sizi kim kovuyor? Hükümet mi? Kanun mu? Polis mi? Jandarma mı? Bana söyle? dedi.

Bu Musevi vatandaş durakladı, şaşaladı.biraz sonra kendini toparlayarak cevap verdi:

- Hayır paşam, halk kovuyor.

Atatürk, bu adamın yüzüne dikkatle baktı, gülümsedi ve:

- Halk isterse beni de kovar, dedi ve yürüdü.

Atatürk’ün Nükteleri, Hatıraları, sh.68

foruma büyük harflerle yazı yazmak yasak yanlış hatırlamıyorsam.büyük harflerel yazı yazmak bağırmak anlamına gelir forumlarda.he gelelim konuya.o zaman türk silahlı kuvvetleride benim gibi karşı çıkıyor bu ülkeyi terkmi edelim yani.ben türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım ve türküm.hiç bir yere gitmiyorum arkdaşım.ama ülkemi çağdaş uygarlık düzeyinde medeni ataürkün yolunda görmek istiyorum.iran modeli bir türkiyeye ve akp hükümeti ve onun yalakalığını yapan partilere ve satılmış medyaya karşıyım .

Bende sana karsıyım ee o zaman napalım demokrasıden baska yapacak bıseyımız varmı yok halk kararanını pekı hangı yonde verdı senın karsı oldugun yonde bende ulkemı cagdas uygarlık sevıyesınde gormek ısterım tabıkı ama hangı cagdas ulkede türban yasagı var bana söylermısın çagdaslık yasaklarla olacaksa çagdaslık oranı buranı acmakla olacaksa hıc olmasın ben unıversıte ogrencısıyım ve benım okulumda hacla gelen bırcok ogrencı var bu gundemde degıl ama turban sen ve senın gıbılere batıyor her nedense bu ulke hakettıgı yere gelecekse eger herkes bırbırıne saygı duymalıdır ve hıcbır ınsan arasında ayrım yapılmamalıdır turbanlı olanda bu ulkeye vergısını verıyo hızmet edıyo oglunu askere gonderıyo senın gıbı dusunenlerde ben sana saygı duyuyorsam sende saygı duymayı ogreneceksın SAYGILAR...

Bir Musevi vatandaş, Atatürk'ün önünde ellerini açtı, omuzlarını yukarıya kaldırarak:

- Paşam bizi kovuyorlar.biz ne yapacağız? dedi.

Atatürk bu şekilde önüne atılan bu adamın ne demek istediğini ve kim olduğunu derhal anlamıştı.buna rağmen sordu:

- Sen kimsin?

- Ben paşam, Çanakkale Musevileri'nden Avram Palto.

- Sizi kim kovuyor? Hükümet mi? Kanun mu? Polis mi? Jandarma mı? Bana söyle? dedi.

Bu Musevi vatandaş durakladı, şaşaladı.biraz sonra kendini toparlayarak cevap verdi:

- Hayır paşam, halk kovuyor.

Atatürk, bu adamın yüzüne dikkatle baktı, gülümsedi ve:

- Halk isterse beni de kovar, dedi ve yürüdü.

Atatürk’ün Nükteleri, Hatıraları, sh.68

Atatürk'e her atfedilen gerçek degildir tıpkı peygamberimize her atfedilenin Hadisi Şerif olmadıgı gibi ki mevzu hadisler vardır ve tıpkı peygamberimizin agzından çıkmış gibi uydurulmuşlardır.Sizlerin sorunlarınız dinimizi dar bir çerçeveye sokup,onu bilimden soyutlayarak,kendi çıkarlarınıza alet etmektir.Fethullah Gülenide hiç haketmedigi halde binlerce hakeden ilahiyatçı alim yerine onu koyarak rehber edinmenizdir.Adam camide aglıyor diye alim olamaz.Vatikanla iş tutuyor diye hiç alim olamaz.Şiir söyleyip salya sümükle kinlerini topluma enjekte ederek bırakın alimligi insanlıgın bile yanından geçemez.Bu ülkede Fethullah Güleni ilahiyatçı kabul etmek binlerce ilim yapmış okumuş gerçek ilahiyatçıya ve bilimde dışlandıgı için kitabımıza hakarettir ve İslam Dininin önderi olarak Fethullah Güleni oturtarak dinimizi küçültemessiniz ki dinimizin Peygamberimizden başka dini önderlerede ihtiyacı yoktur varsa eger o Fethullah Gülen olamaz.Dini önderler birleştirici olmalıdır,Yaradanımızın yollarını begenmedigi için dinimizi getirdigini unutup Vatikanla iş tutanlar bırakın dini önderligi MÜSLÜMAN bile olamaz ki eger onlar müslümansa ben hiç degilim.ÖRNEK Hadisler;(İlim, öğrenmek amelden kıymetlidir.) [Hatib]
(İlim, İslamın hayatı, imanın direğidir.) [Ebuşşeyh]
(İlim, benim ve diğer peygamberlerin mirasıdır. Bana mirasçı olan da, Cennette benimle beraber olur.) [Deylemi]
(İlimle az amel faydalı olur, ilimsiz çok amelin kıymeti olmaz.) [Deylemi]
Yukarıdaki hikayenin Atamıza atfedilmesi ise Atamızı ve Kemalizmi anlama güçlügü olanların ve malüm art niyetli olmanın güzel bir örnegidir.Atamızı ve Kemalizmi bilen,anlayan bilir ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıgına sahip olan herkes Türktür ve eşit haklara sahiptir ve uydurma alıntıda anlatıldıgı gibi kendisine şikayete gelen bir Yahudi vatandaşımıza da Atatürk bile olsa "Halk isterse benide kovar" diyemez çünkü Eger Yahudi olan vatandaşımız konusunda haklıysa her devlet sorumlusu ilgilenmek zorundadır.İlgilenmezse zaten o günümüzde Atatürkte olamazdı ve bende şimdi ne Atatürkçü nede Kemalist olurdum.Gerçek Atatürkçü ve Kemalist olanlar art niyetlileri zaten kolaylıkla ekarte ederler.************ Atatürkü agzınıza alarak karalamaya çalışmayın...

ak parti türban takan herkese promosyon olarak bir altın kaplama akp rozeti veriyor imiş eğer gülene para yardımı ederlerse her türlü ihale yada mevki atlama da yanında ejantiyon olarak veriliyormuş

Erdoğan siyasal simge nın adı da AMPUL(akp) olsun mu

ben türbanın devletin siyasi kurumlara girmesine karşıyım sokakta bir sürü türbanlı bayanlar var kimse kimseye karışıyormu banane.ama kamu kurumlarının resmi yerlerin belli kuralları olmalı .anayasamızda bile bu var.laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.laikliği çiğnemeyin lütfen..

Geri