Einstein Bu Soruyu 24 Saate Çözmüş bide SİZ deneyin

einstein'dan bahsediyorsunuz arkadaşlar. sen 10 dakikada çözümsüz diyorsan, einstein niye 24 saat uğraşsın. evet ben de baktım. normal yoldan yani herkesin ilk bakışta denediği yoldan çözümü yok gibi görünüyor. ama dikkat edilmesi gereken husus bence burada bir top'un söz konusu olması. bence çözüm yolu bu. rulo yapılacak. silindir haline getirilip top ordan oraya sektirilerek soru çözülecek. ama bu cevabımda bile tereddütlüyüm. çünkü ben bu cevabı bulmak için yaklaşık 1 saat uğraştım. einstein niye 24 saat uğraşsınki. ?!

valla 10 dk içerisinde buldum demek einstain kadar zekiymişim ve 24 saatide bulmadı

valla 10 dk içerisinde buldum demek einstain kadar zekiymişim ve 24 saatide bulmadı

Einstein Beyninin Yüzde %3 ünü kullanırmış Normal insanlar %1 ini iLginç?

einstan dediğini şahıs salakmış o zaman
ben bu soruyu 15 dk da çözdüm
isteyen olursa anlatırımçok kolay

soruya şimdi bakacam ama gayet zor gibi 15dkda çözemezsin

KArdeş Bu soruyu Ne Bilim ADAMLARI UĞRAŞMIS ÇÖZEMEMİŞ SEN BEN Mİ ÇOZECEM

HEMDE BU SORUYU COZENE TUBİTAK 1M $ yada DAHA YÜKSEK Bİ PARA VERİYORRR

Yalana bak

yalana bak herkes sallıyo bişeyler hadi bakalım bide ben uğraşıiim

Einstein elini bile surmemiştir gene kims alladiysa hemen nete yayılmış

soruya şimdi bakacam ama gayet zor gibi 15dkda çözemezsin

Yalana bak

yalana bak herkes sallıyo bişeyler hadi bakalım bide ben uğraşıiim

işte dolamyi yemeyen zeki bir insan yahu :biggrin:victory:clap:clap:goz:

24 saatte mi çözmüş bu soruyu 2 dk mı almadı basittt

basit diyen arkadaşlar açıklasınlar çözümünü !!!

aslında bu soruda kafa karıştırıcı bi yer var kendi yerine geri dönüyo diyo öyle diyince kafalar az da olsa karıştırıyo (ki benim baya bi karıştı) ordan başlayarakk bütün kareleri dolaşçak desede aynı şey oluyo. bu resimde13 tane beyaz, 12 tane siyah kare var 1 tane siyah gitti (cisim siyahın üstünde olduğu için) 11 siyah kaldı cisim bi beyaz bi siyah gideceğinden beyaz, siyah, beyaz, siyah, ... bunlar toplam 25 tane olacak(tı) ama bi siyah gittiğinden 11+13=24 kutuyu geçebilir en fazla siyahlar beyazlardan az olduğu için (bütün siyahlar beyazlara geçmek için kullanılcak) sonunda her zaman bir tane beyaz boş kalacaktır
şekile bakın:
9k9se9.jpg

qqdfr8.jpg

hep bir beyaz boş kalıyor

kısacası imkansız bu imkansızlık bütün tek sayılı (7x7, 9x9, ...) tablolarda geçerlidir ama 6x6, 8x8 gibi çift rakamlı tablo olsaydı rahat rahat yapabilirdik çünkü beyaz ve siyah sayıları farkı 1 olcaktı yani sırayla gitmek (siyah, beyaz, siyah, ...) için gereken sayıya ulaşılcaktı.

3 SANİYEDE Çözdüm :) Ciddi söylüyorum çok kolaymış :D Zaten bir bakışta anlaşılıyor

aslında bu soruda kafa karıştırıcı bi yer var kendi yerine geri dönüyo diyo öyle diyince kafalar az da olsa karıştırıyo (ki benim baya bi karıştı) ordan başlayarakk bütün kareleri dolaşçak desede aynı şey oluyo. bu resimde13 tane beyaz, 12 tane siyah kare var 1 tane siyah gitti (cisim siyahın üstünde olduğu için) 11 siyah kaldı cisim bi beyaz bi siyah gideceğinden beyaz, siyah, beyaz, siyah, ... bunlar toplam 25 tane olacak(tı) ama bi siyah gittiğinden 11+13=24 kutuyu geçebilir en fazla siyahlar beyazlardan az olduğu için (bütün siyahlar beyazlara geçmek için kullanılcak) sonunda her zaman bir tane beyaz boş kalacaktır
şekile bakın:
9k9se9.jpg

qqdfr8.jpg

hep bir beyaz boş kalıyor

kısacası imkansız bu imkansızlık bütün tek sayılı (7x7, 9x9, ...) tablolarda geçerlidir ama 6x6, 8x8 gibi çift rakamlı tablo olsaydı rahat rahat yapabilirdik çünkü beyaz ve siyah sayıları farkı 1 olcaktı yani sırayla gitmek (siyah, beyaz, siyah, ...) için gereken sayıya ulaşılcaktı.
bakın konuyu açtığım resme iyi bakın çevreside bir kare o boşluktanda geçirmek lazım :goz:

tamam benim düşündüğüm gibi deilmiş int ten baktım doğruyu söleyim karenin dışına çıkılmıcak demiyo o zaman=
2im7qxg.jpg

cevabın böyle olduğunu görünce sorunun cidden aptalca olduğunu anladım ama bu benim görüşüm tabi

Abi Einstein bu soruyu 24 saatte çözmüşse bi keramet kesin vardır.. Bizde o kadar yetenek varmı acep Deneyelim bakalıM:D:D

Hakkaten Buişte bi karmasıklık var..

Sorunun cevabı matematıkte gızlı arkadaslar. ordakı karelerın sayısı 25 adet. sorunun cevabını bulmak ıcın oraya 24 yazmalısın buda su demek oluyor... bır kareden baslandıgı zaman butun rakamlar bırbınnı takıp edecek sekılde devam etmelı ama hıcbır rakam yanı bırbırını takıp hhıcbır rakam capraza gelmıyecek... bu sekılde yanı rakamları takıp ederek topu gezdırırsenız o zaman capraz gecıs yapmayacaktır... cok onemlı bır bır ıpucu

2x2=4 ama...
2x2=0 ise
2x2=1 de olabılır

kolay gelsın

(lise 1 sınıfa sorulan soruydu odul buyuktu ama cozen yoktu...)

Geri