kolay gözüküyo ama zor
einstein 24 saatte çözmüsse
normal insan 24 yılda çözebilir
onun için bu soruya girmemkte fayda var
Demekki Anştayn, normal bir insandan 8760 kat daha zekidir
kolay gözüküyo ama zor
einstein 24 saatte çözmüsse
normal insan 24 yılda çözebilir
onun için bu soruya girmemkte fayda var
einstan dediğini şahıs salakmış o zaman
ben bu soruyu 15 dk da çözdüm
isteyen olursa anlatırımçok kolay
KArdeş Bu soruyu Ne Bilim ADAMLARI UĞRAŞMIS ÇÖZEMEMİŞ SEN BEN Mİ ÇOZECEM
HEMDE BU SORUYU COZENE TUBİTAK 1M $ yada DAHA YÜKSEK Bİ PARA VERİYORRR
valla 10 dk içerisinde buldum demek einstain kadar zekiymişim ve 24 saatide bulmadı
valla 10 dk içerisinde buldum demek einstain kadar zekiymişim ve 24 saatide bulmadı
soruya şimdi bakacam ama gayet zor gibi 15dkda çözemezsin
Yalana bak
yalana bak herkes sallıyo bişeyler hadi bakalım bide ben uğraşıiim
bakın konuyu açtığım resme iyi bakın çevreside bir kare o boşluktanda geçirmek lazım :goz:aslında bu soruda kafa karıştırıcı bi yer var kendi yerine geri dönüyo diyo öyle diyince kafalar az da olsa karıştırıyo (ki benim baya bi karıştı) ordan başlayarakk bütün kareleri dolaşçak desede aynı şey oluyo. bu resimde13 tane beyaz, 12 tane siyah kare var 1 tane siyah gitti (cisim siyahın üstünde olduğu için) 11 siyah kaldı cisim bi beyaz bi siyah gideceğinden beyaz, siyah, beyaz, siyah, ... bunlar toplam 25 tane olacak(tı) ama bi siyah gittiğinden 11+13=24 kutuyu geçebilir en fazla siyahlar beyazlardan az olduğu için (bütün siyahlar beyazlara geçmek için kullanılcak) sonunda her zaman bir tane beyaz boş kalacaktır
şekile bakın:
hep bir beyaz boş kalıyor
kısacası imkansız bu imkansızlık bütün tek sayılı (7x7, 9x9, ...) tablolarda geçerlidir ama 6x6, 8x8 gibi çift rakamlı tablo olsaydı rahat rahat yapabilirdik çünkü beyaz ve siyah sayıları farkı 1 olcaktı yani sırayla gitmek (siyah, beyaz, siyah, ...) için gereken sayıya ulaşılcaktı.