Bediüzzaman değil Belaüzzaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

*\ReaLLieS/*

New member
Allah akıl fikir versin.Hadi Fathullan Gülen'e laf söylüyorsunuz onu kabullenebilirim.Ama bu kadarıda fazla.(Ha Risale-i Nur talebesi falan değilim saldırmayın hemen).Sürekli mübarek insanlara saldırarak elinize ne geçiyor yeni moda bu oldu.
 

ElekTrik.

New member
Klişe ama gerçek;

İt ürür kervan yürür !



Bediüzzaman'ın Kürt & Türk halkı arasında birleştirici ve bütünleyici rol oynaması bazılarını geriyor. Konunun özeti budur. Ötesine gerek yoktur.
Yaf böyle itli köpekli konuşuyorsunuz sonra aynı benzerlikte bir cevap alınca kaldıramıyorsunuz mızıkçılık yapıyorsunuz.

mesajını itli köpekli çok güzel cevaplar ile izah ederim bir anda allah diyen müslüman kardeşinin insan olmadığını farkedersin hem içine alahıda şahit tutarım dayanamazsınız.

Yapmayın itli köpekli konuşmayın, sidik yarıştırır gibi küfür yarıştırmaya çalışmayın, batarsınız küfürde ileri gidemez geri kalırsınız....
 

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
arkadaşlar biraz sakin olalım lütfen bir birinize karşı saygıyı bırakmayalım burası bir platform herkes düşüncesini tabi anlatacak sen farklı düşünürsün öteki farklı bence atışma yada alıntı yaparak konuşmasanız ve saygı çerçevesinde konuşursanız hem seviyeniz düşmez hemde forum tam bir aile ortamında olur ......

iyi forumlar
 

lever

New member
Mustafa Kemal Said-i Nursi hazretlerini kürt diyarı ve şark umum vaizliğine atamak ister. Hazret bu teklifi reddeder. Zira umuma vaizlikkten elzem bildiği daha büyük bir hakikat uğrunda cefa vede gayret daha büyük hayra vesile olacaktır ki, bu tekliften daha cazip olanı tercih etmiş, elinin tersi ile itmiştir. O tırnak içinde zikredilen bilimum cahil halka yutturulmak istenen hitap ise; milli mücadele döneminde halkının Osmanlı içerisinde ve saflarında yer alamsını teşvik adına Bir Kürt soyundan geldiği için ve Kürtlercede tanınan bir alim olduğu, namı dört biryanı sardığı için halkına örgütleyici ve teşvik edici hitabıdır. Bu hitabın yanısıra kendiside talebeleri ile aynı safta mücadele etmiş ve esir düşmüşlerdir. Sanırım bu kadarı müfterilerin tırnak kısmına yeterdir.

Gelelim din düşmanı yobaz Vural Savaş' a ..!

O bahsini ettiği keşif Kürdistan için değil; Medresetü'z Zehra içindir. Alıntıyı yapan şahsı daha fazla rezil olmaması için uyarmıştım.;)

Evet devrinde ve halende eserleri ile Bediüzzaman korkulu rüya idi. Muhattapları onun karşısında dili tutulur, işin içinden çıkılamayacak hadiselerde ve soruların üstesinden gelir. Kainata imanı mukabilinde meydan okurdu. Halende öyledir ve öyle kalacaktır. Din düşmanları her daim olacak, kıyamete dekde hak batıl savaşı sürecektir. Devrinde Denizli mahkemesinde müdafaasında Kürt cemiyetlenmesi suçlamasına bizatihi savunma vermiştir. Bu yeni bir suçlama değil, defaatle pişirilmiş ve sevenlerinin önüne konmuştur. İsteyen müdaffayı açar okur. Orada mahkum olmamış burada olsa ne yazar ! ;)

Birtakım cahil cühela inandıkları ve yolundan gittikleri rehberleri (!) tarafından, safsatalarıyla ve makaslamalarıyla uyutulmaktadır. Kısacası avamca güdülmektedirler. Biz kimin ne mal olduğunu iyi biliyoruz. Hazret asla Kemalist çizgiye yakın olmamıştır. Kemalizmin ve yandaşlarının ne mal olduklarıda ortada ...! Bir avuç yobaz, kime ne yafta vurursa vursun gerçekleri kaynaklar söylüyor. Biz onun bunun yorumunu müsvedde olarak görmekten ileri gitmiyoruz. Herkes ederi kadardır; güdümlü füzelere duyrulur. ;)
 

munib

New member
Allah nurunu tamamlayacaktır inş pişman olursun diyecek bişey bulamıyorum herkesin hesabı kendine

5 / MAİDE - 35 : Yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).
Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah'a karşı takva sahibi olun ve O'na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O'nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.

buradaki vesile ney acaba hiç merak ettinmi ?
 
karşı devrim hareketi nurculuk ...
Peki karşı devrim nurculukta beri devrim nedir ???
Nurculuğun karşıtı olsa olsa kominizm olur ..
niyetiniz nedir açıkça söylermisiniz ?
Bir zamanlar bir yahudi türkiye için şu sözleri sarfetmekten geri kalmıyor ..
Türkiye için 100 yıllık bir plan hazırladık ...
60. yılındayız ..

Sizde bu planın piyonlarımısınız ???
bu gün bu ülkede kim olursa olsun hangi dilden dinden ırktan ....
Ya müslümansındır .. (Adam gibi dini gereğince yaşayan kalbim temiz ayaklarıyla deil )
Yada bu yahudinin piyonusundur ... Başka alternatif yok ...
herhes bi tarafından tabu uydurmasın...
 

biosx

New member
Biz muhabbet fedaileriyiz. Husûmete (düşmanlığa) vaktimiz yoktur.

İnsanlardan öyleleri vardır ki: 'Biz Allah'a ve ahiret gününe iman ettik' derler; oysa inanmış değillerdir. (Sözde) Allah'ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller. Kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını arttırmıştır. Yalan söylemekte olduklarından dolayı, onlar için acı bir azap vardır. (Bakara Suresi, 8-10)


bugün ÜLKE TV de sıradışı proğramında Prof.ahmet akgündüz gerekli cevapları verdi .:clap


Zelyut haklı: Nursi, tam bir “Belâüzzaman”!..
26 Mart 2010 Cuma 06:49

Rıza Zelyut, bir asırdır memleketi yangın yerine çeviren Ankara menşeli ırkçı zihniyetin mahalle belâlısı; hani karşılaşmamak, hani selâm vermek mecburiyetinde kalmamak için faziletli insanlarda bir kaç sokak öteden geçme hissi uyandıranlardan. Bugüne kadar hiç karşılaşmamış bahtiyarlardanım, bu satırların sebeb-i vücudu tahkirât ve iftiranâmesinin doğurduğu mecburiyetle olmasa kalemime de malzeme teşkil etmeyecekti; mecbur kaldım, bağışlayınız...

Zelyut, Güneş Gazetesi nam mevkutede neşredilen yazısında bin küsür yılın kutup yıldızı mesabesindeki Bediüzzaman Said-i Nursî’ye zekâvetinin pırıltılı(!) bir eseri olarak “Belâüzzaman” demiş... Kelime’nin ruhumda doğurduğu inşirâh ve sevinci anlatamam; Risâle-i Nurlara talebe olma gayretime, Bediüzzaman’a duyduğum hayranlığa bin kere şükrettim. Zirâ temel vasfı Süfyan şâkirdliği olan biri, Üstad’ımı “Belâüzzaman” ilân ediyordu.

Ehl-i Cennet ile Ehl-i Cehennem aynı zaman çerçevesinde farklı zamanları yaşarlar; Cehennem ve Cennet kadar farklı iki ayrı zamanı... Mazlumlar ve ehl-i Cennet için Zebânîler de mübarek melekler iken, zâlimler ve ehl-i Cehennem için azab ve belânın ta kendisidirler. Üstâd’ım “Belaüzzaman”mış, Zelyut’a göre... Ne saâdet...

Temel iftirası, Bediüzzaman’ın hayatının bir devrinde Kürtçülük yapmış olduğu!.. Yalan!.. Fütursuzca bir yalan... Bediüzzaman, hayatındaki hiçbir fiili sahiplenmemek gibi bir zavallığının içinde asla olmamıştır: Ya doğruluğuna inanmış, hayatı pahasına tavrını müdafaa etmiştir; yahut hatalı olduğunu farketmiş, kâmil bir nedâmetle pişmanlığını dile getirmiştir. Ömrünü İttihad-ı İslâm’ın yeniden ihyası için çetin bir mücâdele ile geçirmiş, yirmi sekiz yıllık bir sürgün ve hapishâne haytı ateşini bağrında serinleterek dostları için bir bahar iklimine çevirmiş, ırkçılığın her türlüsüne “zehr-i katil” nazarıyla bakmış ve ders vermiş bir insana, ırkçı diyebilmek için iz’andan mahrum olmak kifayet etmez, ona şiddetli düşman olmayı da iktiza eder. Zelyut öyledir...

Zelyut, Bediüzzaman’ı M. Kemâl’a düşman ilân etmek için bir yalan ve iftira ile önce Kürt Teali Cemiyeti’ne dahil ederek Kürtçülük noktasından düşmanlığını ilân ediyor. Bak Rıza, hemfikiriz: Bediüzzaman, 1922-23 yıllarında Ankara’da yaşadığı beş ay kadar bir zaman zarfında hakikî düşünce ve mahiyetine nüfuz ettiği M. Kemâl’e bir daha asla dost olmamış, asla müsamaha ve sempatiyle bakmamıştır; bunu da idamla yargılandığı mahkemelerde haykırdığı gibi, bir çok eserinde de yazılı kayıt altına almış bir kahramandır. Doğru...

Ayrıldığımız nokta, Bediüzzaman’ın M. Kemâl’e duymadığı sempatinin kaynağına bir iftira ile, Türk amme efkârını iğfal etmek için Kürtçülük iftira ve isnadını koymandır. Emin ol, Bediüzzaman asla ve asla ırkçılık yapacak kadar akıl ve iz’an fukarası değildir: Eserleri, hayatı ve dâvâsı ortada ve cihânın takdirine mazhar olmuş. Ömrün vefa ederse Nurculuğun sadece Türkiye’ye değil, İslâm ve insanlık âlemine de bir bahar iklimi taşıdığını göreceksin. Ama sen düpedüz ırkçısın.. O ırkçılık sâikasıyla güya mensubu bulunduğun Alevilerin Dersim kolunun 1938’de uğradıkları şeni’ katliamı bile sahiplendin. Şimdi de bu zavallı, mazlum ve mağdur kitleye Dersim çalışmanı müjdeliyorsun!..

Eğer senasında acze düştüğün ve arkalarında dehşetli zulümlerden başka bir miras bırakmamış olan muktedirler, Türk ırkçılığı yapmayıp Bediüzzaman Said-i Nursî’nin mahza hakikat olan İslâmî ve insânî düşüncelerine kulak verselerdi, bu gün üzerinde yaşama çilesi çektiğimiz bu güzel toprakların üzerinde bin yıl birlikte yaşadığımız kardeşlerimizle gırtlak gırtlağa boğuşmaz, bu ahmakça mücâdeleye bir tiriliyon dolar parayı sarfedip açlık ve sefalete düçâr olmaz, sizce dost, bence düşmanlıkları kat’i olan Batılı hasımlarımızın kirli ekmeklerine bal-kaymak sürmezdik. Yazıklar olsun!..

İnsanlığın her sınıfından milyonlarca insanın rahle-i tedrisine oturduğu Üstâdım Bediüzzaman Said-i Nursî’nin Kur’an’ın en parlak tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı’ndan tek satır okumadığınıza, okudu iseniz bile tek kelime anlamadığınıza dünyanın şahitliğinde mübarezeye girerim. Adına enstitüler kurulan, akademik çalışmalara konu olan, her branştan profesörlerin medar-ı dikkat ve hayranlıklarını celbeden muzzam bir hakikatı karalamaya çalışırken bu fiilin kendi idraksizliğinin eseri olduğu hiç mi aklına gelmedi, bu kadarını da mı tartmaktan acizsin?..

Eminim ki, önüne bir matematik problemi gelse, çözemediğin zaman bunun bir ehlinin olduğunu düşünebilirsin... Peki ömrünü muhalefetiyle geçirdiğin, tedrisinde bulunmadığın, beşeriyetin beşte birisinin saâdet kaynağı olmuş İslâmî hakikatlerin bu şâhikasına tırmanama acziyetinin senden kaynaklandığını niçin düşünmedin? Everest’e tırmanamayan her dağcı Everest’i inkâr etseydi Everest bugün sadece bir kaç yüz kişinin kabulü olurdu, halbuki bütün dünya Everest’in küremizin en yüksek zirvesi olduğundan hemfikir. Fâzilet ehli için de Risâle-i Nur ve Bediüzzaman öyle. Hadi hoşuna gidecekse, “Belaüzzaman” öyle, diye düzeltmiş olayım.

Uzatmanın alemi yok... Ellinci vefat sene-i devriyesi münasebetiyle yazdığım makalenin âhiriyle noktalayalım:

“Rahmet-i İlâhî daha şümullu, daha parlak olanına kapı aralamadığı müddetçe ümmetin kutup yıldızı Nursî, deniz feneri Kur’an’ın parlak tefsiri Risâle-i Nur’dur. Dâvâ da, hakikat de ortada... Bediüzzaman’ı bir kaç kelime ile, bir kaç makale ile ifâde etmenin imkânı yok, beyhude gayret. Güneşi bilmek isteyenlerin yapacağı doğru iş, izbe dehlizlerinden çıkıp gözlerini Güneşe açmaktır. Bediüzzaman’ı anlamak, Risâle-i Nurları okumakla kabil...

Bugün, Bediüzzaman’ın ellinci vefat sene-i devriyesi, ruhu şâd olsun... Dâvâsına hizmet edemediğim, liyâkat kesbedemediğim için şefaat niyâzında bulunmaya yüzüm yok; zelil ve mahcubum...”kaynak isteyenler için


Bu zamanda en büyük bir ihsan,bir vazife,kendi imanını kurtarmak,ve başkalarının imanına kuvvet verecek şekilde çalışmaktır...:smile:

Biz muhabbet fedaileriyiz. Husûmete (düşmanlığa) vaktimiz yoktur. Bediüzzaman
 

ElekTrik.

New member
Ah be kanka ayıp ediosun sana bir lafım yoktu, sadece müceddidin islam kaynaklarında geçtiğini söylemek istemiştim. Harbidende geçer ama bunların dediği gibi değil sadece Allah bilir. Bunu belirtmek istemiştim sen beni sana laf attığımı zannettin. Harbi yanlış anladın.
İslamın Kaynağı Kurandır Allahın Sözü Üzerine Söz olmazKuranın Dışında geri kalan ya şaibelidir ya çarpıtılmıştır yada uydurulmuştur...

Ama senin müslümanlığın konusundaki yorumum doğruydu. Bak bu kadar büyük konuşuyorum burdaki birçok insanla beraber siz müslüman değilsiniz. Bakın buna inanın siz müslüman değilsiniz.
Senin doğruların beni bağlamayacağı gibi benim doğrularımda sizi bağlamaz. şimdi '' inanın siz aslında müslümansınız!'' desem çok komik olur değilmi?
Çoğu insan cehalet içinde ,herkesin cehalet içinde olması sizinde cehalet içinde olmanızı gerektirmez...
Siz içinizdeki ilahi boşluğu doldurmak için kendinizi müslüman sayıyorsunuz ama işin aslı bu değil. Gerçek müslümanmı arıyorsunuz bakın Afkanistana, bakın İrana, bakın Arabistana işte bunlar gerçek müslümanlar. Ha içimizde yokmu bunlardan tabikide var, hani şu ATATÜRKÜ DÜŞMAN EDİNMİŞ, TSKYI DÜŞMAN EDİNMİŞ, ŞERİAT ŞERİAT ÇIĞLIKLARI ATAN cemaatler varya işte bunlar gerçek müslümanlar. Ha sitede de örneklerine sıkça rastlayabilirsin, hatta sık sık tartışmaya girersin bunlarla.
Kimsenin müslümanlığını sorgulayacak değilim böyle bir yetkimde yok papazda değilim allah ile ortaklığımda yok ama allah diyerek yapılan kafirlik/namussuzlukta görmemezden gelinemez tabikii... Biz ilhamımızı tecrübelerimizden doğadan hayattan alıyoruz görüyoruzki hayvanlar alemide allah diyor ammmaaaa hayvanlıkları baki kalıyor. Her allah diye çemkiren iti insan evladı sanarsak yanılırız. Benim Atama Kimliğime Cumhuriyetime Devrimlerime Düşman olana kardeşim diyecek kadar hoşgörülü değilim. malesef Milletimizi Hacı Bektaşi Veli fikirleri ile uyuşturdu halada uyanmakta zorluk çekiyoruz onlarca kez katledildik yakıldık ezildik ama hala uyanamadık kardeşlik yalanı uyuşturdu bizi, bir an önce uyanmamız lazım kalleşliği görmemiz lazım.

Ama siz bunlar gibi değilsiniz, siz Atatürkün ilkelerini benimsemek istiyorsunuz, şeriat değil adam gibi bir hukuk istiyorsunuz, kol bacak kesmek istemiyorsunuz, kadının eşit olmasını istiyorsunuz, 13 yaşındaki kız çocuğunun evlenmesini iğrenç olarak değerlendiriyorsunuz, çok eş istemiyorsunuz, belkide türbanı gereksiz birşey olduğunu savunuyorsunuz, medeniyet, insan hakları istiyorsunuz. Ancak iyice oku bakalım müslümanlığı senin isteklerini karşılayabiliyormu, veya başka bir din?
Şeriat denen şey uyduruk bir şeydir ilahi bir tarafı yoktur, ilahi olmadığı için bir yerde başka öbür yerde başkadır ,tutarsızdır...

Sizin yaptığınız gerçek müslümanlık değildir, sizdeki islamiyetin doğru yönlerini bulup yaşamak, yanlışlarını değil... Ha bunuda sizi kötülüyorum falan olarakta algılamayın. Siz doğru olanı yapıyorsunuz, doğru olanı savunuyorsunuz. Ama gerçek müslümanlık böyle değil.
İslamda her hangi bir yanlışlık bulamazsınız ancak islami anlayışlarında bir çok yanlışlıklar çarpıklıklar tezatlıklar hurafeler bulabilirsiniz.

Yinede kimin neye inandığı veya ne savunduğu beni alakadar etmez yanlızca düşüncem siz kendinizi kandırıyorsunuz...
Kendimi Kandırıyor olsam ne kaybederim ki?

Allah nurunu tamamlayacaktır inş pişman olursun diyecek bişey bulamıyorum herkesin hesabı kendine

5 / MAİDE - 35 : Yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).
Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah'a karşı takva sahibi olun ve O'na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O'nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.

buradaki vesile ney acaba hiç merak ettinmi ?
Kuran Tabiki ne olacaktı ? Nur külliyatı mı olacaktı ? Belayiüzzzamanmı olcaktı?

Kuran Allahın İpidir Allahın ipinden daha iyi bir ip bulacağınımı sanıyorsun Allahın ipi dışında vesile aramak şaşkınlıktan başka bir şey değildir
 

oscs

New member
İslamın Kaynağı Kurandır Allahın Sözü Üzerine Söz olmazKuranın Dışında geri kalan ya şaibelidir ya çarpıtılmıştır yada uydurulmuştur...



Senin doğruların beni bağlamayacağı gibi benim doğrularımda sizi bağlamaz. şimdi '' inanın siz aslında müslümansınız!'' desem çok komik olur değilmi?
Çoğu insan cehalet içinde ,herkesin cehalet içinde olması sizinde cehalet içinde olmanızı gerektirmez...


Kimsenin müslümanlığını sorgulayacak değilim böyle bir yetkimde yok papazda değilim allah ile ortaklığımda yok ama allah diyerek yapılan kafirlik/namussuzlukta görmemezden gelinemez tabikii... Biz ilhamımızı tecrübelerimizden doğadan hayattan alıyoruz görüyoruzki hayvanlar alemide allah diyor ammmaaaa hayvanlıkları baki kalıyor. Her allah diye çemkiren iti insan evladı sanarsak yanılırız. Benim Atama Kimliğime Cumhuriyetime Devrimlerime Düşman olana kardeşim diyecek kadar hoşgörülü değilim. malesef Milletimizi Hacı Bektaşi Veli fikirleri ile uyuşturdu halada uyanmakta zorluk çekiyoruz onlarca kez katledildik yakıldık ezildik ama hala uyanamadık kardeşlik yalanı uyuşturdu bizi, bir an önce uyanmamız lazım kalleşliği görmemiz lazım.



Şeriat denen şey uyduruk bir şeydir ilahi bir tarafı yoktur, ilahi olmadığı için bir yerde başka öbür yerde başkadır ,tutarsızdır...



İslamda her hangi bir yanlışlık bulamazsınız ancak islami anlayışlarında bir çok yanlışlıklar çarpıklıklar tezatlıklar hurafeler bulabilirsiniz.



Kendimi Kandırıyor olsam ne kaybederim ki?
Arkadaşım cümlelerime tek tek cevap vermene gerek yoktu genel olarak yazsaydında anlardım ama neyse.

İslamın kaynağı kuran diyorsun da kuranı tek başına anlayamazsın. İyi arapça bilmen ve hadisleri çok iyi yorumlaman gerekir.

Çünkü emirler çok basit olsada kuran sade bir dille yazılmamıştır. Kuran okuyorsun ama neyce okuyorsun? Büyük ihtimalle Türkçe diyelim. Mesela bazen şöyle kelimeler geçer "onlar" hemen yanında da parantez içinde (yahudiler) yazar. O parantez içinde yazan açıklama orjinal kuranda yoktur. İşte daha anlaşılır olsun diye o parantez içindekini ekleyen kişi meali yazandır. Bunu neye göre yazar? Oturur ayetin başına açar hadislere bakar sonra ayettin indirildiği zaman bakar, savaş varmıymış yokmuymuş durumları değerlendirir sonra karar verir yazar. Bu tabi sadece misal.

Anlayacağın çok iyi arapça bilsen bile kuranı anlayamazsın. Çünkü sade bir dille yazılmamıştır. Diğer kitaplarda da olduğu gibi Kuranı çözmek için bir ruhban sınıfı lazımdır. Bunlar okur, anladığını anlatır, millet dinler. Ona göre davranır.

Aslında emirler açıktır. Dolanbaçlı yollara girip vay son bin yılın en büyük edebiyat eseri olsun derdine düşüp şiirsellik katmana hiç gerek yoktur. Açık açık söylersin;

1.çalmayacaksın.
2.öldürmeyeceksin.
3.yalan söylemeyeceksin.
4.falan filan...

Bukadar basittir mevzu. Sorarlarsa sana neden çalmayacaz anlatırsın şu yüzden kötüdür bu yüzden kötüdür dersin. Sonra nasıl bir insan olman gerektiğini anlatırsın falan filan olay bu kadar basit.

Ama yook illa "onlara de ki, onlar dedi ki, Allah der ki..." gibi acaip acaip kelimeler olması gerek.

Yahu okuduğun meal bile yazanın orjinali anlayış şeklidir. Mealde bile anlayamayacağın okadar çok şey vardırki orjinalini hiç anlayamazsın. Yani görmüyormusun sözde evrensel, anlaşılır olması gereken bir kural ve hikaye kitabını çözmek için binlerce hacı hoca toplanmış başına debelenip duruyor. Bu ilginç değilmidir. Müslümanlarda bu üst sınıfın anladığını uyguluyor.

Neyse arkadaşım zaten müslümanlık budur. Diğer tüm dinlerin olduğu gibi. Bir ruhban sınıfı okur, anlar, anladığını anlatır, ümmette peşinden gider. İşte gerçek müslümanlık ve amacı budur.

Ayrıca kuran 1500 yıl öncesinin şartlarına göre yazılmış, günümüz seviyesiyle kesinlikle alakası yoktur. Artık kuranda geçen bir çok şey aşılmış durumdadır. Ancak siz kafanıza göre kuranı yorumlayıp günümüz insanlık seviyesine göre uydurmanız yanlış olur, neyse odur. Zaten gerçek müslümanların bedenler 2010 da olsada zihinleri 650 de yaşar...

Çok açıktır, onlar size gerçek müslüman demez siz onlara gerçek müslüman demezsiniz.

O yüzden bu insanlardan değilseniz müslüman değilsinizdir. Tekrarlıyorum siz müslüman değilsiniz. Çünkü ben kafama göre yorumlayım anladığımı uygulayım gibi bişey demek komik olur. İllaki bu ruhban sınıflarının peşinden gitmeniz gerekir, müslümanlık budur...
 

ElekTrik.

New member
Tek tek cevap vermek iyidir, zira anlamada zorluk çeken çok kimse ile karşılaşıyorum sizde takdir edersenizki size yazılan mesaj yanlız size hitap etmiyor bir çok insan okuyor ...Sizede tavsiye ederim tek tek cevaplayın daha net sonuçlar alırsınız. Anlamakta zorluk çekenler bir yana deli numarası yapanlarıda ihmal etmemek gerek :)...

İslamı tartışmak istemiyorum çünkü konum dağılabilir üstelik belayüzzamanı böylesine yakalamışken elimden kaçırmak istemiyorum, bu zihniyeti çarpıklığıyla yakalamışken kaçırmak hiç yakışırmı ?Tabiki İyice teşhir edilmelidir taakiii cılkı çıkana kadar......

Bir çok teşhisinde doğruluk payı var ancak yanlışlıklarında az değil.
Teşhislerini din/inanç/inançsızlık bölümünde irdelemek isterim ancak ordada tahmin edersinki ruhban anlayışı hakim, tahammül edilemez barındırmazlar, açılan konuda en fazla üç günlük bir ömre sahip olur saçma sapan nedenlerle mesajlar silinir felan....

(Ne biçim ateistsin? bir müslümana karşı islam savunmaya çalışmak bir ateiste yakışırmı hiç? Böyle bir tezatlık olurmu ? bu ne biçim iş ? Kafirsen kafirliğini bil müslümansan müslümanım de .) (çokmu sert oldu acaba ? )

Hayret bişey yafff ne günlere kaldık...
 

v_k

New member
1. M.Kemal Atatürk , Said Nursi ye mebusluk teklif etmiştir , sizce Kürt Teali den olsa eder miydi?
2. Risale hiç okumadım fakat bugünkü oscs gibi o günde din iman düşmanları vardı ve sayısız iftiralar atılmış Said Nursiye ve Risalelere mahkeme sonucunda Kuran tefsiridir denmiştir...
3, Said Nursinin kafkas cephesinde halkı ruslara karşı bilinçlendirdiği ve İttihat ve Terakkici Enverin 90000 askeri dondurmasından sonra ki bu zamanın CHP si ile aynı siyasal görüşe çıkar boş kalan kafkasları savunmaya calısmıs kendisi de bu harpte esir düşmüştür ...
4. Said Nursi de Kazım Karabekir gibi batılılaşma derken batı kültürünün alınmasına karsıydı...

Cihad eden , vatanı için esir düşen , Aksemseddinin İstanbul kusatmasında yaptığını kafkaslarda yapan bir insan , malı mülkü mirası yok , çoluk çocuğu yok , tek derdi imanı kurtarmak ...
Böyle bir insan nasıl bela olabilir bi düşünün...
 

_KeMaLiST_

New member
Şu forumda nefret ettigim 3 konu var:

-Saidi Nursi

-Fethullah Gülen

-Türban

Bu üç konu... Her açıldıgında onlarca yorum yapılan... Ama kimsenin kendi bildiginden geri adım atmadıgı...

Hep aynı konuları konuşmaktan bıkmadınız mı?
 

v_k

New member
Kemalist kardeş durmadan konu açıyorlar saldırıda bulunuyorlar , bunun sonucunda da karsı saldırı baslıyor , iftiralar ve gerçeklerin yüzleşmesi ...
 

PePeSanceS

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
*Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Nurculuk Hakkında isimli eserde , risalelerin içeriğinin "müslümanlık esaslarına göre dini ve ilmi kıymeti olmadığı" ifade edilmiştir."
*Risale-i Nur'un ilhamla yazıldığı, müellifince gaybden ihtarlar alındığı, Kuran tefsirine "mananın tahammül edemeyeceği tarzda batıni ve indi manalar" verildiği ilmi değeri olmadığı hatta sapkınlık olduğu eleştirilerini ortaya çıkarmıştır.
*Takipçileri Said Nursi'nin risalelerindeki fikirlerin, filozofik alegorik anlamları olduğunu, hatta Kuran Tefsiri sayılması gerektiğini savunurken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ihtilal dönemlerinde yayınlanan bazı eserlere ve bazı ilahiyatçılara göre risaleler dini bir değeri bulunmayan saçma sayıklamalar ve yeni bir içtihat ve din oluşturma gayreti şeklinde tanımlanmıştır.

Kaynaklar:
^ (1964) Nurculuk Hakkında. Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı.Milli Kütüphane 1965 AD 95 yer numarasıyla kayıtlı
^ Fethullah Gülen Savcılık İddianamesi
^ a b Çağatay, Neşet (1972). Türkiye’de Gerici Eylemler. Ankara: Ankara İlahiyat Fakültesi.
^ Meydan Larousse, Büyük Lügat ve Ansiklopedi, Said Nursi maddesi
^ (1964) Nurculuk Hakkında. Ankara: Diyanet İşleri Başkanlığı.Milli Kütüphane 1965 AD 95 yer numarasıyla kayıtlı
^ Manaz, Abdullah. Dünyada ve Türkiye'de Siyasal İslamcılık. Ayraç. ISBN 9758087703.
^ Köprü Dergisi, Said Nursi’nin Felsefeye Bakışı

Said Nursî - Vikipedi
 

oscs

New member
Tek tek cevap vermek iyidir, zira anlamada zorluk çeken çok kimse ile karşılaşıyorum sizde takdir edersenizki size yazılan mesaj yanlız size hitap etmiyor bir çok insan okuyor ...Sizede tavsiye ederim tek tek cevaplayın daha net sonuçlar alırsınız. Anlamakta zorluk çekenler bir yana deli numarası yapanlarıda ihmal etmemek gerek :)...

İslamı tartışmak istemiyorum çünkü konum dağılabilir üstelik belayüzzamanı böylesine yakalamışken elimden kaçırmak istemiyorum, bu zihniyeti çarpıklığıyla yakalamışken kaçırmak hiç yakışırmı ?Tabiki İyice teşhir edilmelidir taakiii cılkı çıkana kadar......

Bir çok teşhisinde doğruluk payı var ancak yanlışlıklarında az değil.
Teşhislerini din/inanç/inançsızlık bölümünde irdelemek isterim ancak ordada tahmin edersinki ruhban anlayışı hakim, tahammül edilemez barındırmazlar, açılan konuda en fazla üç günlük bir ömre sahip olur saçma sapan nedenlerle mesajlar silinir felan....

(Ne biçim ateistsin? bir müslümana karşı islam savunmaya çalışmak bir ateiste yakışırmı hiç? Böyle bir tezatlık olurmu ? bu ne biçim iş ? Kafirsen kafirliğini bil müslümansan müslümanım de .) (çokmu sert oldu acaba ? )

Hayret bişey yafff ne günlere kaldık...


Aslında doğru söylüyorsun, belaüzzamananın gerçek kişiliği hazır ortaya çıkmışken konuyu dağıtmamak gerek.

Ama eklemek istediğim son birşey var. Ne tür bir ateistsin demişsin ya, bak ben islamı yada başka bir dini hiçkimseye karşı savunmam, dinle imanla işim olmaz. Aslında söylemek istediğim şey şuydu;

İslam türban takacaksın çarşaf giyeceksin der, islam çok eş alacaksın der, islam 13 yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilirsin der, islam kadın erkek eşit olamaz der, kadının haklarını kısıtlar, islam şeriat hukuku ister, islam müslüman olmayana lanet eder, islam barış kardeşlik hak hukuk edebiyatı sadece müslümanlara geçerlidir der, islam tarikatlere yada cemaatlere bölüneceksin der ve bunlar gibi birçok kabul edilemez ilkeyi savunur.

Bu yazdıklarımı kabul etmezsen müslüman değilsindir. Çünkü bunların hepsi islamiyette vardır. Sen bunları kabul etmez, islamiyetin iyi yönlerini bulup yaşayım dersen anca kendini müslüman sanarsın, gerçek müslüman olamazsın. Allaha şirk koşmuş olursun.

Bak bir kaç mesaj önce pastella82 denen kişi ne dedi görelim;

"Ya müslümansındır .. (Adam gibi dini gereğince yaşayan kalbim temiz ayaklarıyla deil )"

İşte bu adam gerçek bir müslümandır. Adam diyorki sen bu yazdığım islamiyetin gerçeklerini, emirlerini kabul etmez, öyle hak hukuk kardeşlik barış falan filan kalbim temiz ayaklarına takılırsan müslüman değilsin diyor. Açık açık söylüyor adam...

Ben zaten islam yada başka bir dini kabul etmiyorum. Ne kadar doğru emirleri olsada yanlışları olduğu gerçeği değişmez. O yüzden 3 yanlış 1 doğruyu götürür din sınıfta kalır...
 

HeLLSPoRT

нα¢кнєℓℓ ѕρσя ѕσяυмℓυѕυ


SaçmaLık, terbiyesizLik, haddini biLmezLik diyorum sdc. . .

 

bloodyhunt

New member
beddüzaman said-i nursi H.z 100 yılın alimidir :S bunu yazan bizim dinimize kasti bir düşmanlıkla yazmışdır allah sen ve senin gibileri islah etsin.
 

1001Design

330i ///M3 Design
Kur'an IsLamin Tek Kaynagi Ve Tek Rehberidir
IsLami Sagda SoLda Aramayin

BunLarLa Ugrasacaginiza Biraz VATANINIZI Düsünün
Yine Sehidimiz Var
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Kur'an IsLamin Tek Kaynagi Ve Tek Rehberidir
IsLami Sagda SoLda Aramayin

BunLarLa Ugrasacaginiza Biraz VATANINIZI Düsünün
Yine Sehidimiz Var
Bunlar senin dediklerine kulak asmazlar kardeş,
aynen facebookta yaydıkları video gibi hepimiz aynı secdeye varıyoruz martavallarını okurlar.Kim alim? Kim ermiş?
Herksin kendine....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst