Türban şeriat aracı

Agâh.

New member
dini istediğin gibi yorumlayabilirsin. öyle olmasaydı farklı kuran mealleri olmazdı değil mi?
Dini farklı farklı yprumlayamazsınız kardeşim! Sizin kafanız mı basmıyo yoksa bağnazlık hoşunuza mı gidiyor?
Kuran'ın farklı mealleri yoktur, meallerin anlam farklılıkları vardır. Tabi bir tanesini bile okumayan sizlere iki tane mealin farkını sormak boşa kürek sallamakla eş değer.

Basit bir şekilde anlatayım sende anla!
Eline iğne battığı zaman Ahmet, Mehmet, Mustafa şu cevapları verdiler.
Ahmet-Elim acıdı
Mehmet-Elime iğne battı çok acıdı ve kanadı.
Mustafa-Dikkat etmediğim için elime iğne battı ve çok acıdı.

Üç örneğede baktığın zaman anlatılmak istenen tema elin acıdığıdır. Farklılık ise elin iğneye neden ve nasıl battığı sonucunda neler doğduğudur.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
 

wolfram34

New member
Arkadaşım... O zamanın tarikatları ve şeriat yandaşları ozamanlar amaçları ve düşünceleri farklıydı... DİNİ HAKİKATTEN KULLANMAYA çalıştılar... Dolayısıyla Atatürk de bunları kapattı fakat ANAYASANIN HİÇ BİR KARESİNDE SATIRINDA DİNİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREN ŞAHISLAR CEZASINI BULUR GİBİ VB. İFADELER ALMADI...

Yani şeriat ile ilgili böyle birşeyde yazmadı yazdıysa hangi maddede hangi yılın anayasasında varsa bu koy buraya herkes görsün bende susayım !!! ?... EN basiti onu oraya koyardı ve o anayasa değiştirilemezdi bukadar ya...

Ama sen diyorsan , " o zaman kullanıldı din şimdide kulalnılır" diyorsan... Yada bunun dedesinin dedesi dini kullandı buda ona benzemiştir kullanır demek saçma olur. Çünkü senin ailenden biri hırsızlık yapmışsa senin bir suçun yok sanada hırsız diyemeyiz yada hırsızlık yapar diyemeyiz... Lütfen Böyle BİR YASAK VARSA Buraya KOYARMISIN ? ÖYLE BİR MADDE VARMI ? Benim bildiğim yok hiç öyle birşey hatırlamıyorum ... Kaçırdıysamda affola...

Ya acaba bu cümleleri benmi farklı okuyor ve yorumluyorum...Bak sana anayasanın maddeleri ve ATATÜRK ün en net sözü...ATATÜRK şeriat ta karşı çıkmamıştır gibi bir tezi yine ATATÜRK nasıl yalanlıyo bi oku :)

Bak Anayasanın 2. maddesi ne diyo onuda oku...
Şeriatla ilgili bir çok tanımı foruma koydum onlarıda bi oku ve düşün şeriat la laiklik yanyana konurmuymuş...

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, LAİK ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

MADDE 14. – (Değişik: 3.10.2001-4709/3 md.) Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

Anayasa hükümlerinden hiçbiri, Devlete veya kişilere, Anayasayla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya Anayasada belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz.

"bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipler, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. " - Mustafa Kemal ATATÜRK


Ya bide biz çoğunluğuz istediğimizi yaparız diyen arkadaş...Ne yapmak istiyosun ? 28 şabat ı ve darbeleri bi oku bakalım ne olmuş bitmiş o dönemlerde...'Geçiş süreci kanlımı olacak kansız mı , tatlımı olacak tatsız mı ' diyen şahsiyetsizlerin başına neler geldi bi bak...

Şamar ymeye doymadınız anlaşılan
 

holy_wood

New member
أĸяα;2702782' Alıntı:
Baş örtüsü tek yoL kardeşim..
Namaz dinin direği
imanını sağLam temeLLere oturtmak istiyorsan baş örtüsü tek yoL..

ama özdemir ince gayet net açıklamış sureyi sence öyle değil mi? kuranın emri değil de arap kültürünün emri olduğuna ikna oldum ben. namazla ilgili bişey de dememiştim bu arada..

@agah:
arkadaşım sen kuranın arapçasını okudun sanırım onun için bu kadar net konuşuyorsun. okuduysan eyvallah ama eğer meal okuyorsan meali yazanın görüşüyle öğreniyorsun demektir. ben de özdemir inceye inanmayı tercih ediyorum. tezleri sağlam. kimse de çıkıp "arkadaş yanlış iş yapmışın. dediğin yanlış/eksik vs" demiyor..
bilmem anlatabildim mi?!

not:#108 nolu mesajdan bahsediyorum..
 

Agâh.

New member
konu cıgırından cıktı modlar hala dur demeyecekmi .

Gerek yok. Bunların spor başlığını bile Türbana bağlama gibi meziyetleri var. En iyisi konu açıkken buradan döksünler nefretlerini. Hem biz çırpınışları gördükçe eğleniyoruz.

@agah:
arkadaşım sen kuranın arapçasını okudun sanırım onun için bu kadar net konuşuyorsun. okuduysan eyvallah ama eğer meal okuyorsan meali yazanın görüşüyle öğreniyorsun demektir. ben de özdemir inceye inanmayı tercih ediyorum. tezleri sağlam. kimse de çıkıp "arkadaş yanlış iş yapmışın. dediğin yanlış/eksik vs" demiyor..
bilmem anlatabildim mi?!

not:#108 nolu mesajdan bahsediyorum..

Güzel kardeşim evet arapçasını okudum. Maharet arapçasını okumak değil zaten. Maharet mealinden çıkaracağın sonuçtur. Özdemir İnce'nin TEZ'leri beni alakadar etmez. Bu iş tezle, hipotezle yürümez zaten.
Her şey Kuran'da yazacak diye bir kaide de yok.
İcma var Kıyas var.
 

ikRa

Banned
ama özdemir ince gayet net açıklamış sureyi sence öyle değil mi? kuranın emri değil de arap kültürünün emri olduğuna ikna oldum ben. namazla ilgili bişey de dememiştim bu arada.. ..
tez diye birşey yok kardeşim
ayetin meaLi vardır tefsiri vardır

Ve bu konuda en güveniLir makamLar Türkiye de Diyanet İşLeridir..
Okuyacaksan sahih kaynakLardan sağLam biLgiLer aL..
Namazı sen söyLediğin için değiL ben istediğim için ekLedim
pekiştirmesi anLamında..Baş açık kıLınmadığını biliyorsundur
 

alt_dünya

New member
أĸяα;2702782' Alıntı:
Baş örtüsü tek yoL kardeşim..
Namaz dinin direği
imanını sağLam temeLLere oturtmak istiyorsan baş örtüsü tek yoL..
Birader, bu "otoriter" ayakları nedir?
Kadrolu din polisi yapalım istersen seni!

Haddini aşıyorsun, dikkat et

ama özdemir ince gayet net açıklamış sureyi sence öyle değil mi? kuranın emri değil de arap kültürünün emri olduğuna ikna oldum ben. ben de özdemir inceye inanmayı tercih ediyorum. tezleri sağlam. kimse de çıkıp "arkadaş yanlış iş yapmışın. dediğin yanlış/eksik vs" demiyor..
suçüstü yakalandılar, nasıl desinler! :goz:
 

digiklan

New member
Tabi bir tanesini bile okumayan sizlere iki tane mealin farkını sormak boşa kürek sallamakla eş değer.

Basit bir şekilde anlatayım sende anla!
Eline iğne battığı zaman Ahmet, Mehmet, Mustafa şu cevapları verdiler.
Ahmet-Elim acıdı
Mehmet-Elime iğne battı çok acıdı ve kanadı.
Mustafa-Dikkat etmediğim için elime iğne battı ve çok acıdı.

Üç örneğede baktığın zaman anlatılmak istenen tema elin acıdığıdır. Farklılık ise elin iğneye neden ve nasıl battığı sonucunda neler doğduğudur.

.
Çok meal okumuşsun belli. Ben de sana tefsirini yapayım istersen.
4 tane farklı imamı alsak ve senin yazdığın Ahmet Mehmet ve Mustafa nın meallerini açıklatsak tefsir yazdırsak ne olurdu????.

İmamı Ahmedi - "Elim Acıdı" mealini yorumluyorr:
Eliniz acırsa allaha yönelin. El acısı allahtan gelir. Eli acıyanın allah arkasındadır, bu acıyı tevekkülle karşılayınız dedi. VE AHMEDİLER DİYE BİR MEZHEP ÇIKTI SONRA BELLİ BİR AYDA ELLERİNİ ACITMAK İÇİN BELİRLİ AYİNLER DÜZENLEDİLER

İmamı Mehmedi - "Elime iğne battı çok acıdı ve kanadı." mealini yoruluyor:
İğne acısı kılıcıdır. Evinizde iğne bulundurunuz. İğne bulunan eve Allah acı vererek nefisleri terbiye eder. Orada kastedilen El Acısı aslında nefse uyan kişinin acısını anlatır. Nefse uyan kişinin allah yoluna dönmesi için Allahın verdiği acıyı anlatır. VE MEHMEDİLER MEZHEPİ ÇIKTI HEPSİ EVLERİNE İĞNELER ALDILAR. YENİ EVLENENLERE HERKES İĞNE HEDİYE ETMEYE BAŞLADI. EVDEKİ İĞNELERİ BAŞ KÖŞELERE KOYDULAR

İmamı Mustafa - "Dikkat etmediğim için elime iğne battı ve çok acıdı." meali yorumluyor:
Dikkat etmeyeni Allah korumaz. Allah kullarını terbiye etmek için acı ve mutluluk yaratmıştır. Dikkat Etmeyen, kendini korumayanı allah sevmez. Kendini korumayanı allah korumaz. VE MUSTAFAİ MEZHEBİ DOĞDU. DİKKATSİZLİK SONUCU KAZAYA KURBAN EDENLERİN CENAZE NAMAZINI KILMAMAYA BAŞLADILAR. HER KONUDA ÇOK TEDBİRLİ OLAN TEDBİR ALMAYI DİNİ VECİBE SAYAN BİR KUŞAK YETİŞTİ.

Ne oldu kardeşim? Mutlak yargı oldu değil mi? Herkes senin eline batan iğneden aynı şeyi anladı kardeşim değil mi? Anlamı aynı değil mi?
Sen Şafiyi, Aleviyi islam dışı ilan edersen hangi islamın ortaklığından bahsediyorsun.

Tefsir 4 imamın islama getirdikleri kendi yorumlarıdır. Gördükleri, duydukları, okudukları çerçevesinde kuran'ı ve islamı yorumlama çalışmasıdır. Ben diyorum ki artık tefsir yazacak adam coğrafya da bilecek, astronomi de bilecek, astro fizik de bilecek, biyoloji de bilecek. Hukuk Felsefesi de bilecek, sosyolojiden de anlayacak. İnsan psikolojisini bilecek ki hangi ayetin ne amaçla geldiğini yorumlayabilecek.

Öyle haybeden sadece fıkıh kelam ve arapça ile ayet açıklayan 1000 yıl öncesinin imamlarına ben senin kadar itimat etmiyorum. Kendim okuyup çağıma göre yorumluyorum. Çünkü Kuran tüm zamanlara gelmiştir. Her zamana göre anlaşılıp uygulanacaktır ve çağdaş kalacaktır. Yoksa 1500 sene önceki insanlar ile bugünkü insanları aynı anlayış ile yönetmeye kalkarsan senin şeriatına gerici derler elbette.

Kuran'ı çağdaş hukuk, insan hakları, sosyoloji ve psikoloji ile değerlendirmek yerine bugünün kanununu, bilimini, sosyolojisini 1500 sene önceye götürmeye çalışanlar ile anlaşamayacağız asla.

Onlar yobaz olarak kalmaya mahkumdur.

BU ARADA HEM BAZI İSLAMCI ARKADAŞLAR İLE LAİKLİĞİ SAVUNAN ARKADAŞLARIN ÇOĞUNUN TEFSİR VE MEAL KAVRAMINA KARŞI YANLIŞ FİKİRLERİ OLDUĞUNU GÖRDÜM.
AÇIKLAMAK BANA DÜŞMEZ DAHA İYİ BİLEN İSLAMCI ARKADAŞLAR VARDIR AMA.

1 MEAL: KURAN'IN KELİME KELİME BİRE BİR ÇEVİRİSİDİR. KELİMELER VE CÜMLE YAPISI AYNEN DİĞER BİR DİLE ÇEVRİLİR. YORUM KATILMAZ.
FARKLILIK GÖSTEREBİLİR. NEDENİ ARAPÇADA SÖZCÜKLERİN SESTEŞ OLABİLMESİDİR. YANİ ARAPÇADAN KAYNAKLANAN BİR KELİMENİN BİRDEN ÇOK ANLAMINDAN HANGİSİNİN KULLANILDIĞI MEALİ YAZANA GÖRE DEĞİŞEBİLİR. YA DA O KELİMENİN KARŞI DİLDE BİR DEN ÇOK KELİME İLE KARŞILANMASI DURUMUNDA HANGİ KELİMENİN SEÇİLECEĞİ FARKLILIK GÖSTEREBİLİR.

2 TEFSİR: DETAYLI AÇIKLAMADIR. HER AYET TEKER TEKER, KENDİNDEN ÖNCEKİ AYETLER, ONLARDA KULLANILAN KAVRAMLAR, PEYGAMBERİN AÇIK VE BOL ŞAHİTLİ HADİSLERİ, GENEL İSLAM HÜKÜMLERİ VE FIKIH KULLANILARAK YORUMLANIR. HER AYETİN HANGİ ŞARTLARDA NE ÜZERİNE VE NE ŞEKİLDE GELDİĞİ DE HESABA KATILARAK GENİŞ HÜKÜMLER İLE AYETİN ALTINDA YATAN ASIL MESAJ DETAYLI BİR ŞEKİLDE AÇIKLANIR. MEZHEPLERİ DOĞURAN ŞEY MEAL DEĞİL GENELDE TEFSİRLERDİR. 1000 SENE ÖNCEKİ İMAMLARIN FARKLI YORUMU NEDENİYE FARKLI TEFSİRLER ÇIKMIŞ VE CEMAATLERİ AYRI MEZHEPLER OLARAK DEVAM ETMİŞTİR.

bu din dersini vermek bana düşmez. ama genel olarak açıklayayım dedim. çünkü meal ve tefsir kavramlarının birbirine karıştığını farkettim kavram kargaşası ile tartışma olmaz. islamcı arkadaşlardan konuyu daha iyi bilenler varsa yanlışlarımı düzeltsinler lütfen

saygılar
 

klavuz13

Banned
Çok meal okumuşsun belli. Ben de sana tefsirini yapayım istersen.
4 tane farklı imamı alsak ve senin yazdığın Ahmet Mehmet ve Mustafa nın meallerini açıklatsak tefsir yazdırsak ne olurdu????.

İmamı Ahmedi - "Elim Acıdı" mealini yorumluyorr:
Eliniz acırsa allaha yönelin. El acısı allahtan gelir. Eli acıyanın allah arkasındadır, bu acıyı tevekkülle karşılayınız dedi. VE AHMEDİLER DİYE BİR MEZHEP ÇIKTI

İmamı Mehmedi - "Elime iğne battı çok acıdı ve kanadı." mealini yoruluyor:
İğne acısı kılıcıdır. Evinizde iğne bulundurunuz. İğne bulunan eve Allah acı vererek nefisleri terbiye eder. Orada kastedilen El Acısı aslında nefse uyan kişinin acısını anlatır. Nefse uyan kişinin allah yoluna dönmesi için Allahın verdiği acıyı anlatır. VE MEHMEDİLER MEZHEPİ ÇIKTI

İmamı Mustafa - "Dikkat etmediğim için elime iğne battı ve çok acıdı." meali yorumluyor:
Dikkat etmeyeni Allah korumaz. Allah kullarını terbiye etmek için acı ve mutluluk yaratmıştır. Dikkat Etmeyen, kendini korumayanı allah sevmez. Kendini korumayanı allah korumaz. VE MUSTAFAİ MEZHEBİ DOĞDU

Ne oldu kardeşim? Mutlak yargı oldu değil mi? Sen Şafiyi, Aleviyi islam dışı ilan edersen hangi islamın ortaklığından bahsediyorsun.

Tefsir 4 imamın islama getirdikleri kendi yorumlarıdır. Gördükleri, duydukları, okudukları çerçevesinde kuran'ı ve islamı yorumlama çalışmasıdır. Ben diyorum ki artık tefsir yazacak adam coğrafya da bilecek, astronomi de bilecek, astro fizik de bilecek, biyoloji de bilecek. Hukuk Felsefesi de bilecek, sosyolojiden de anlayacak. İnsan psikolojisini bilecek ki hangi ayetin ne amaçla geldiğini yorumlayabilecek.

Öyle haybeden sadece fıkıh kelam ve arapça ile ayet açıklayan 1000 yıl öncesinin imamlarına ben senin kadar itimat etmiyorum. Kendim okuyup çağıma göre yorumluyorum. Çünkü Kuran tüm zamanlara gelmiştir. Her zamana göre anlaşılıp uygulanacaktır ve çağdaş kalacaktır. Yoksa 1500 sene önceki insanlar ile bugünkü insanları aynı anlayış ile yönetmeye kalkarsan senin şeriatına gerici derler elbette.

Kuran'ı çağdaş hukuk, insan hakları, sosyoloji ve psikoloji ile değerlendirmek yerine bugünün kanununu, bilimini, sosyolojisini 1500 sene önceye götürmeye çalışanlar ile anlaşamayacağız asla.

Onlar yobaz olarak kalmaya mahkumdur.
DİNİ BİLSEYDİN, OKUSAYDIN, ÇABALASAYDIN DİNİMİZİN NE KADAR GÜZEL OLDUĞUNU ANLARDIN...

O KADAR YAZILDI ÇİZİLDİ AMA YOK...

KUR'AN 1500 YIL ÖNCEDE ÇAĞDAŞDI, ŞİMDİDE ÇAĞDAŞDIR KIYAMETE KADARDA ÇAĞDAŞ KALACAKTIR.

HUKUKUDA, İNSAN HAKLARINADA, SOSYALOJİYEDE, PSİKOLOJİYEDE KAPSAR..

HEPSİNİDE KAPSAR...

YOBAZ OLMAYIPTA ÇAĞDAŞ GÖRÜENEN İNSANLARIN SONUNU GÖRÜYORUZ...

NE HALDELER.. TOPLUM OLARAK DEĞERLİNİ NASIL YİTİRDİKLERİNİ GÖRÜYORUZ...

BİZ ALLAH'IN KELAMIYLA YÜRÜYELİM, YARADANIN EMRİNDEN ÇIKMAYALIM VARN BİZ YOBAZ OLALIM.

AMA SİZLER ÇAĞDAŞ HAYATINIZI BU DÜNYADA SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİN...

DİĞER DÜNYADA HESAP SORULACAĞI ZAMAN HERKES GÖRECEKTİR KİMİN YOBAZ KİMİN ÇAĞDAŞ OLACAĞINI...
 

digiklan

New member
DİNİ BİLSEYDİN, OKUSAYDIN, ÇABALASAYDIN DİNİMİZİN NE KADAR GÜZEL OLDUĞUNU ANLARDIN...

O KADAR YAZILDI ÇİZİLDİ AMA YOK...

KUR'AN 1500 YIL ÖNCEDE ÇAĞDAŞDI, ŞİMDİDE ÇAĞDAŞDIR KIYAMETE KADARDA ÇAĞDAŞ KALACAKTIR.

HUKUKUDA, İNSAN HAKLARINADA, SOSYALOJİYEDE, PSİKOLOJİYEDE KAPSAR..

HEPSİNİDE KAPSAR...

YOBAZ OLMAYIPTA ÇAĞDAŞ GÖRÜENEN İNSANLARIN SONUNU GÖRÜYORUZ...

NE HALDELER.. TOPLUM OLARAK DEĞERLİNİ NASIL YİTİRDİKLERİNİ GÖRÜYORUZ...

BİZ ALLAH'IN KELAMIYLA YÜRÜYELİM, YARADANIN EMRİNDEN ÇIKMAYALIM VARN BİZ YOBAZ OLALIM.

AMA SİZLER ÇAĞDAŞ HAYATINIZI BU DÜNYADA SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİN...

DİĞER DÜNYADA HESAP SORULACAĞI ZAMAN HERKES GÖRECEKTİR KİMİN YOBAZ KİMİN ÇAĞDAŞ OLACAĞINI...
Bu kadar değil mi? Sizin gibi düşünmeyen herkes bir şey bilmeyen chil.

Benim dini okumadığımı dini bilmediğimi nereden biliyorsun? Senden daha fazla ayet, hadis bilmediğimi nereden biliyorsun? Kaç tane tefsir okduğumu sen mi saydın? Kim oluyorsun da benim imanımı yargılayabiliyorsun.

Senin Kuran okumuşsun ama sosyoloji nedir, hukuk nedir, psikoloji nedir, felsefe, fizik nedir okumamışsın. Kuran bir bilim kitabı değildir, bir hukuk kitabı değildir, bir sosyoloji kitabı hiç değildir. Hepsi hiç değildir. Kuran güzel ahlak bireysel aydınlanma kitabı yüce yaradan ile birleşme ona geri dönme kitabıdır.

Sen benim imanımı ve din bilgimi ölçeceğine biraz bilim oku. Senin Kuran'ı bile okuduğundan şüpheliyim. Ben meal ve tefsir okudum hadis de bilirim kardeşim. Beni bilmeden eleştiren, ateistlikle islama saldıranlarla bir tutamazsın sen.

Sen Allahın kelamı ile yürüdüğünde sana lafımız yok, biz senin karşına ben doğru yolu buldum herkes bu yoldan yürüyecek dediğinde karşında bulursun bizi.

Şeriat = islam zannediyorsanız ve doğru bir tek şeriat var zannediyorsanız
KÖR CAHİLİN KRALISINIZ demektir.
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Aslında çözümü sende söylüyorsun ama bağnaz düşüncelerin bunu görmene engel oluyor.
Zaten üniversitede bahsettiğin gibi satanist penagramı, nazi gamalı haçı, hristiyan incili dinsel ve özgürsel olarak kullanıyor.

sen gamalı haç gibi sapkın bir simgeyle okula girde gör bak başına neler gelir
Türkiye'de ceza almayacağını düşünüyorsan denemesi bedava =)
sırf bu yüzden 2 kişi atıldı bizim okuldan
 

MAJESTE

Kadim Dost
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2704456' Alıntı:

sen gamalı haç gibi sapkın bir simgeyle okula girde gör bak başına neler gelir
Türkiye'de ceza almayacağını düşünüyorsan denemesi bedava =)
sırf bu yüzden 2 kişi atıldı bizim okuldan
osmanlıya kızarız bazen ama osmanlı inanç özgürlüğünü ne kadar güzel uygulamış zamanında bizim atalarımızdan öğreneceğimiz çok şey var hala avrupa ülkeleri bile bizden kaç adım önde gidiyor en son hollanda da yeni açılan cami açılışında bulunmuştum hollanda lı belediye başkanıda vardı burada tersi olsa nolur acaba :D
 

digiklan

New member
@Majeste

Meclisinde 1-2 müslüman milletvekili olan, müslümanları azınlık olarak gören bir ülkede islam anlayışı ile,
Meclisinin yarısından fazlası islamcı hatta bazıları şeriatçı olan bir ülkeyi karşılaştırmayı ancak sen becerirsin.

Hollandanın aman şeriat geliyor kaygısı olmadığı için belediye başkanı bugün cami açılışındadır. Ama yarın Lonsdale giyen gençler gelir kundaklar yakar o camiyi merak etme. Tıpkı burada Usame Bin Ladin hayranı müslümanların sinagogları havaya uçurduğu gibi.

Elma ile armutu kıyaslamanıza bayılıyorum. Fransa'ya bakın. Ülkesinde ciddi bir müslüman kuzey afrika nüfusu barındıran Fransa'yı niye örnek gösteremiyorsun? Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine'de de kızlar ilkokul hatta anaokuluna bile türbanla gidebiliyormuş orayı da örnek alalım mı.

Hollanda'daki cami açılışını örnek göstereceğine açık açık biz molla rejimi istiyoruz desenize. Bilim öğrenmek için günde 3 saat başını açan kızlara zulüm ediliyor diyorsunuz. Bu kızların ırzına mı geçiliyor üniversitede, analarından doğdukları, allahın bu kızları dünyaya yolladığı gibi başları açık 3 saat geçiriyorlar üniversite huzuru bozulmasın diye...

Ama siz biz huzuru da bozarız, çatışma ortamına da aldırmayız, güzellikle ya da zorla şeriat getiririz diyorsunuz. Günde 3 saat ilim öğrenmek için başını açmayan kızdan ne bilim adamı olur, ne üniversite öğrencisi. Doğmalarına bu kadar gönülden bağlıysa arap kızları gibi evde otursun kocasını beklesin çocuk yapsın.

Yok tarihine anaannelerine yakışır şerefli bir Türk kızı olacaksa başını açıp 3 saat dersini dinlesin sonra yeniden kapatıp duasını etsin. Aklı başında hiç bir Türk kızı saçı göründü diye ahlaksız olmaz. Allahta ilim öğrenmek için 3 saat başını açan iyi niyetli kıza günah yazmaz. Rahman ve Rahim olan allahın adıyla diye başlarsınız her söze ama Allahın bağışlayacağı şeyleri siz bağışlamazsınız. Çünkü kraldan çok kralcısınız.

Hala söylüyorum amacınız üniversitede bilim öğrenen kızlar yetiştirmek değil üniversiteye cemaatlerinizin görüşlerini sokmak.
AMACINIZ ÜZÜM YEMEK DEĞİL AMACINIZ BAĞCI DÖVMEK.

Ayrıca biraz daha Osmanlı Tarihi oku, Osmanlı gayri müslümlerden Haraç ve Cizye adı altında 2 fahiş vergi alırdı + en gürbüz ve zeki çocuklarından birini devşirme olarak alırdı. Çok özgür bırakmış değil mi?
 

LiTtLaT

єяi¢ ¢αятмαη
size sunu diyim kzın türban takması sizin nerenize batıyo lanet olsun size bee

bencce eer biz baımsız demokratik bir ulke isek turbanada karısılmamalı bizde mini etek giymek ozgur ama turban yasak sizin gibi ... ler yuzunden bu kızlar okuyamıyo
 

alt_dünya

New member
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2704456' Alıntı:

sen gamalı haç gibi sapkın bir simgeyle okula girde gör bak başına neler gelir
Türkiye'de ceza almayacağını düşünüyorsan denemesi bedava =)
sırf bu yüzden 2 kişi atıldı bizim okuldan
Üniversitede türbana izin verirsen, gamalı haça da izin vereceksin.
 

MAJESTE

Kadim Dost
@Majeste

Meclisinde 1-2 müslüman milletvekili olan, müslümanları azınlık olarak gören bir ülkede islam anlayışı ile,
Meclisinin yarısından fazlası islamcı hatta bazıları şeriatçı olan bir ülkeyi karşılaştırmayı ancak sen becerirsin.

Hollandanın aman şeriat geliyor kaygısı olmadığı için belediye başkanı bugün cami açılışındadır. Ama yarın Lonsdale giyen adamlar gelir kundaklar yakar o camiyi merak etme. Tıpkı burada Usame Bin Ladin hayranı müslümanların sinagogları havaya uçurduğu gibi.

Elma ile armutu kıyaslamanıza bayılıyorum. Fransa'ya bakın. Ülkesinde ciddi bir müslüman kuzey afrika nüfusu barındıran Fransa'yı niye örnek gösteremiyorsun? Yeni Zelanda ve Papua Yeni Gine'de de kızlar ilkokul hatta anaokuluna bile türbanla gidebiliyormuş orayı da örnek alalım mı.

Hollanda'daki cami açılışını örnek göstereceğine açık açık biz molla rejimi istiyoruz desenize. Bilim öğrenmek için günde 3 saat başını açan kızlara zulüm ediliyor diyorsunuz. Bu kızların ırzına mı geçiliyor üniversitede, analarından doğdukları, allahın bu kızları dünyaya yolladığı gibi başları açık 3 saat geçiriyorlar üniversite huzuru bozulmasın diye...

Ama siz biz huzuru da bozarız, çatışma ortamına da aldırmayız, güzellikle ya da zorla şeriat getiririz diyorsunuz. Günde 3 saat ilim öğrenmek için başını açmayan kızdan ne bilim adamı olur, ne üniversite öğrencisi. Doğmalarına bu kadar gönülden bağlıysa arap kızları gibi evde otursun kocasını beklesin çocuk yapsın.

Yok tarihine anaannelerine yakışır şerefli bir Türk kızı olacaksa başını açıp 3 saat dersini dinlesin sonra yeniden kapatıp duasını etsin. Aklı başında hiç bir Türk kızı saçı göründü diye ahlaksız olmaz. Allahta ilim öğrenmek için 3 saat başını açan iyi niyetli kıza günah yazmaz. Rahman ve Rahim olan allahın adıyla diye başlarsınız her söze ama Allahın bağışlayacağı şeyleri siz bağışlamazsınız. Çünkü kraldan çok kralcısınız.

Hala söylüyorum amacınız üniversitede bilim öğrenen kızlar yetiştirmek değil üniversiteye cemaatlerinizin görüşlerini sokmak.
AMACINIZ ÜZÜM YEMEK DEĞİL AMACINIZ BAĞCI DÖVMEK.

Ayrıca biraz daha Osmanlı Tarihi oku, Osmanlı gayri müslümlerden Haraç ve Cizye adı altında 2 fahiş vergi alırdı + en gürbüz ve zeki çocuklarından birini devşirme olarak alırdı. Çok özgür bırakmış değil mi?
Sen yeterince tarih okumamışsın kimi padişah bunu yapmış olabilir ama hepsi yaptı mı ? sana şimdi tek tek tarih dersi verdirtme bana
benim mesajımı da bu şekilde tersten de ancak sen anlarsın ;)
bir daha senin için açıklayayım istersen ben başımdan geçen olayı anlattım ve osmanlıyı örnek verdim osmanlı zamanında savaşlarda kazandığı bölgelerde nasıl barış getirdiği ortada hatay a git mardin e git örnekleri çok sende bu günü örnek vermişsin bu şekilde hükümetse biz ne yapabiliriz ki bunları da biz seçmedik mi :D

benim istediğim herkes özgür olmalı bir insan inanç özgürlüğü yüzünden aşağılanmamalı

anladın ?
 

DeathMatch

New member
Üniversitede türbana izin verirsen, gamalı haça da izin vereceksin.
ya sen ne dediğini bile bilmiyon turbanla gamali hacı nası yan yana koyuyon iki aynı şeymi.... biraz düşün öyle konuş iyice sacmalamaya başladın

konuşmana DİKKAT ET
 

wolfram34

New member
Niye ya laik bir ülkede özgürlükler kısıtlanamaz kızlarımızın türbanla girmesi gerekir denilirken , gamalı haçla girmeye çalışanlara neden izin verilmiyo demiyosunuz...Türban takmak özgürlükte , hıristiyanlık inancına sahip olan birinin gamalı hacı neden özgürlük değil ...Yoksa misyonerlik yapar diyemi korkuyosunuz...İncilin içine 100 dolar sıkıştırıpta kardeşlerimizi hıristiyan yaparmı diyosunuz...Güvenmiyomusunuz inancını sonuna kadar yaşmak isteyen bu arkadaşlara...
 

djfirtina

New member
Başörtüsü Dinin Gereğidir.


Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Açıklama



Türk Diyanet Vakıf-Sen Osmaniye-Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Gümüş, başörtüsünün dinin gereği olduğunu belirterek,

konuyu sulandırmak isteyenlerin,mensubu oldukları dini tahrif ettiklerini bilmesi gerektiğini söyledi.
Gümüş, son günlerde ülke gündemini meşgul eden konuları değerlendirdiği açıklamasında, "Dine ve Diyanet'e gün geçmiyor ki saldırı olmasın. Bu saldırıların dış kaynaklı veya içeriden olması fark etmiyor. Herkes, ülke insanımızın yüzde 99'unun Müslüman olduğunu ifade ediyor ama inanan insanların kutsallarına dil uzatmaktan geri durmuyor. Yine yıllardan beri kanayan bir yara haline dönüşen başörtüsü konusu gündemde. Bizim, ülke olarak hastalığımız din konusunda herkesin kendini konunun uzmanı olarak göstermesidir. Herkes güya İslam'ı savunuyor. Ama İslam'a bilerek veya bilmeyerek zarar veriyor" dedi.

Başörtüsü hakkında Diyanet İşleri Başkanı'nın gerekeni söylediğini ifade eden Gümüş, şöyle devam etti:

"Başörtüsü dinin gereğidir. İnancın gereğini yerine getirmelerini takdir etmemiz gerekirken, konuyu sulandırmak isteyenler, mensubu oldukları dini tahrif ettiklerini bilmelidir. Kimse, bu gibi konularda ulu orta açıklamalar yapmamalı, birlik ve beraberliğimizi zedelememelidir. İnsan hayatını etkileyen ve toplumlarda bir bilinç oluşturan kültürün temel kaynağı inançlarıdır. Bir toplumun dini değerleri kendileri için çok önemlidir. Bir başkasının mukaddeslerine hakaret etmekle kendi inancı yükselmeyeceği

gibi, başka inançları da küçültmez".





Alıntı...
 

HTML

Üst