Tercih Soru(n)Larınız?

ekonometri bitirince nerelerde çalışabilirim?

bankaLarda üst düzey yönetici oLarak çaLışabiLirsin.. ama dediğm gibi böLümü bitirmek bi hayLi zor..

Matematik bölümünden mezun olursam ne gibi meslek seçebilirim?

Matematik bölümünden mezun olursam ne gibi meslek seçebilirim?

1 - Tezsiz yüksek lisansıda tamamlayıp kpss ye girerek yıllarca bekleyip öğretmenlik için atanabilirsin..

2 - İlk yıl stajyer olarak dershanede karın tokluğuna çalışır sonra kendini pazarlamayı becerebildiysen güzel devam ettirirsin.

3 - Üniversite sınavını kazanmanın yolu matematikten geçer. Bu yüzden özel derslerde talep çok.Başlangıçta fiyatını düşük tutarsın.Ders verdiklerini büyüleyebilirsen yolun açılır.Reklamını sen değil öğrenciler yapar bunu unutma.

4 - Bankalarda çalışabilirsin.

5 - Yazılım şirketlerinde çalışabilirsin ama bu alanda kendini geliştirmen de gerekiyor tabiki.Yazılım uzmanlığı kursuna gidebilirsin bunun için. programlama temellerin vardır zaten sanırım. Ben matematikte okurken C ve C++ dersleri vardı.

6 - Üniversite de kariyerine devam edebilirsin. Bunu 1. sınıfta ister öğrenciler genelde...

7 - Polis olabilirsin. Lisans mezunları için alımlar yapılıyor.Takip et bunuda istersen.5 yıl polislik yaptıktan sonra öğretmen olabiliyorsun.

8 - Kamuda saymadığım iş alanların mevcut.

9 - Herhangi bir lisans mezunu arayan iş veren çok.Okuduğun bölüm itibariyle açık öğretimlerden daha rahat iş bulacağın kesin.

10 - Kişisel olarak yapabileceğin her türlü işi yapabilirsin.

başka bi yerden aLıntı.. ;)

Hmm. Bir sorum daha var diyelim kimya okuyosun ama notlarını yüksek tuttuğun takdirde kimya mühendisliğine geçme gibi bir durum olabiliyor mu?

selam arkadaşlar benm sorum olcaktı
Say2 puanım toplamda "292,825"
Say2 sıralamam "92707" ayrıca "okul birinciliğim" var bu puanla sizce bilgisayar mühendisliği olurmu olmasada hangi bölümleri önerirsiniz...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

ben say 2de 300 puan yaptım. Ama bilgisayar mühendisliği en kötü bir yerde dahi olmuyo malesef... METALURJİ yazabilirsin sana tavsiyem

selam arkadaşlar benm sorum olcaktı
Say2 puanım toplamda "292,825"
Say2 sıralamam "92707" ayrıca "okul birinciliğim" var bu puanla sizce bilgisayar mühendisliği olurmu olmasada hangi bölümleri önerirsiniz...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

kıLavuzda böLümLerin tek tek okuL birincisi kontenjanLarı var.. ona bi bak derim..

geçen sene devlet ünv olarak sadece hatay da olan vakıf ünv olarakta istanbul aydın ünv sinde olan 2 yıllık internet gazeteciliği ve yayıncılığı bölümünü bu sene ki tercih klavuzunda göremedim.gören birisi varsa bana yardımcı olabilirmi?

Şu anki puanımla yıldız teknik kimyayı zorlayabiliyorum, istanbul ve marmara ünversiteleride garanti. Ayrıca kocaeli ünv. matematik (i.ö), sakarya metalurji mühendisliği (i.ö) ve zonguldak karaelmasta makine muhendsligi olabilir. Sizce hangisi daha uygun iş bulma açısından?

bu kılavuzda yazan harçlar 1 yıllık mı 1 dönemlik mi??

eğitim fak.2. öğrt. 2bin426 diyor zamlı yılda 5bin e yakın yapıo yuh ya eğitimde eşitlik fln yok parası olan okuyor resmen

evet ikinci öğretimLer resmen soygun heLe faküLtedeysen.. burç kredisine başvurursun,işe girince taksit taksit kesiyo devLet maaşından.. ;)

slm arkadaşlar size yapmış olduğum tercihi sunuyorum sizce nasıl=
benim puan 307,200 sıralamam 61037

program adı puan en son aldığı öğrencinin sırası
1)sinop üniv. sınıf öğretmenliği 309,814 46863
2)kastamonu üniv. s. öğretmenliği 310,610 44771
3)kocaeli üniv. s. bilimi ve kamu y. 310,003 46381
4)marmara üniv. maliye 310,844 44142
5)istanbul üniv. ekonometri 309,172 48625
6)istanbul üniv. maliye 308,058 51835
7)uludağ üniv. kamu yöetimi 305,842 58551
8)akdeniz üniv. kamu yönetimi 302,975 67887
9)sakarya üniv. kamu yönetimi 299,277 79252

sizce nereye yerleşebilirim?tercihleri az yaptım gibi geliyo ama uğraştım okuyabileceğim bu kadar yer buldum sizce bu puana bu kadar tercih az mı? Şimdiden teşekkürler

Geri