Teşekkür ödüllü genel kültür oyunumuz başladı

ilk özel tv kanalı hangisidir kaç yılında yayına başlamıştır?

mc_newyork' Alıntı:
Almanca yüzde 24, Fransızca yüzde 16, İngilizce yüzde 16, İtalyanca yüzde 16 die bi bilgiye ulaştım rabiacım doğruysa ben soru bulamadım yeni bi soru yazsın başkası..off moralim de çok bozuk bewww

Ya ben 1.Çince 2.İspanyolca ve 3.İngilizce die biliodum ama seninki de Avrupa'daki dağılışı olabilir..

şirine' Alıntı:
ilk özel tv kanalı hangisidir kaç yılında yayına başlamıştır?

Yanılmıyorsam eğer Star TV ve 1990 olarak biliyorum şirine...

Eski Mısır'ın hekimlik tanrısının ismi nedir??

Eweet doru cewap =)
Senin sorunun cewabını da 1959 die biliorum ben... Doru mu??
Doğruysa soru: Oksijeni kaç yılında hangi bilim adamı keşfetmiştir??

oksijen 1774 yılında Joseph Priestley ve Carl Wilhelm Scheele tarafından bulunmuştur.bnm sorum: somali'nin başkenti neresidir?

mogadişu olcak cvp...
yeni soru " monopoly oyunu ilk olarak hangi tarihte bulunmuştur??? hade bakam kolay gelsin..... :hehe:

1935 olmalı..

doğruysa maniyerizm akımının en ünlü sanatçısı kimdir?

Maniyerizm Dönemi en ünlü sanatçısı JACQUES LOUIS DAVID
doruysa benim sorum :
nazi dönemi ne zaman son bulmuştur?

2.dunya savasının bıtmesiylee sanırımm yani 1945 oluoo savastan sonra tum naziler ınıhar ettii o zaman iştee yada ben yanlış bılıom nesee 1945..

aga ya yeni soru gelsin walla ben koycakttımda aklıma gelmiyor...dur lan geldi
yeni soru " guinnes rekorlar kitabı ilk olarak hangi tarihte ortaya çıkmıştır???"

JACQUES LOUIS DAVID neoklasik dönemin öncüsü ve en öenmli sanatçısıdır... Cevap yanlış. Maniyerizm in en önemli sanatçısı michelangelo dur. Maniyerizm kelimesi de "maniera de michelangelo" yani michelangelo'nun tarzı anlamından türemiştir.

guinness biraları sponsorluğunda 1950'lerde basılmıştır sanırım ilk kitaplar. Eğer doğruysa JPEG in açılımı nedir?

arkadaslar jpeg yada bilininen ismi ile jpg (turkcede je pe ge okunur)
kaliteli vede az yer tutan resim dosyalarini temsil eder

cevap yanlış. ben açılımını sormuştum cevap "joint photographic experts group" dur. Yeni sorum GIF'in açılımı nedir?

graphic interchange format

ben sorayım, son padişah vahdettin ömrünün son yıllarını hangi ülkede geçirmiştir?

walla benim bildiğim de son yıllarını ülkeden ayrılmak zorunda kalıp 5parasız olarak İngiltere ye gitmiştir

Malta, Hicaz,Taşkışla,Malta, Mısır, Sanremo, Romanya, Yunanistan ve HicazBuralarda dolaştıktan sora ingiliz elçiligine sıgınmış

Geri