Teşekkür ödüllü genel kültür oyunumuz başladı

sağol maximus kardeş walla ben de sölücektim ama emin değildim yalancı çıkarım diye yazamamıştım ...
bu arda benm verdiğim sorudan dewam gencolaaarr........

mc_newyork' Alıntı:
14 nisan 1912 de battı doğrusu bu......
yeni soru " 2010 dünya kupası hangi ülkede yapılacaktır??"

güney afrika

ilk osmanlı donanması kaç yılında kurulmuştur

1345 tarihinde Karesi beyliğinin Osmanlı'ya geçmesiyle ilk Osmanlı donanması kurulmuştur=)

arkadaş soru sormamış
ben sorayım bari tarihte bilinen ilk türk hakanı kimdir

Nası değil? biraz açabilir misin?

. Türk'ün ilk atalarından olduğu için büyük oğlumun adını Alper Tunga koydum. Adı ve soyadını kısalttığım zaman Türk'ün son atasının adı çıkar Alper Tunga Aldemir 'ATA' \antoloji.com

Fakat Alp Er Tunga destanının İranlılar tarafından tesbit edilen parçaları elimizdedir. İranlılar bu Türk kahramanına Afrâsiyâb derler\wikipedia

berta' Alıntı:
Nası değil? biraz açabilir misin?

. Türk'ün ilk atalarından olduğu için büyük oğlumun adını Alper Tunga koydum. Adı ve soyadını kısalttığım zaman Türk'ün son atasının adı çıkar Alper Tunga Aldemir 'ATA' \antoloji.com

Fakat Alp Er Tunga destanının İranlılar tarafından tesbit edilen parçaları elimizdedir. İranlılar bu Türk kahramanına Afrâsiyâb derler\wikipedia

Teoman, (M.Ö. 3. yüzyıl) Hun devletinin kurucusudur.

M.Ö. 3. yüzyıl dolaylarında yaşayan Teoman ilk büyük Hun hükümdarıdır. İlk dönemlerde Türk hükümdarlarına "Yabgu" da deniyordu, bu yüzden bazen "Teoman Yabgu" veya "Tuman Yabgu" da denirdi. Farklı Türk boyları arasında birliği sağlayarak, merkezi bir yönetim kurmuş ve böylece M.Ö. 220 yılında ilk Hun hakanı olarak iş başına geçmiştir. Türk boyları o zamana kadar en yakınlarındaki Çin İmparatorluğuna birçok akın gerçekleştirmişti, her ne kadar bu akınlar Çinliler için tehdit oluştursa da, Türk boyları hiçbir zaman birlikte hareket etmedikleri için büyük bir Hun akını olmamıştı. Teoman boyları birleştirip Hun Devletini kurunca bu en başta Çin olmak üzere o dönemde Orta Asya'daki birçok farklı grubu ve topluluğu korkuttu. Nitekim daha ilk akınlarla Hunlar Çin'den önemli topraklar almıştır.

Teoman 'ın büyük oğlu olan Mete, veliahtı sayılıyordu. Yine de Teoman, biraz da başka bir karısına olan bağlılığı yüzünden Mete yerine, bu karısından olan oğlunu veliaht yapmak istedi. Mete'ye hakanlığı vermemek için çeşitli tedbirler aldı ve diğer oğlunu tahta çıkarmak için uğraştı. Tüm bunlar Mete'nin ondan nefret etmesine neden oldu ve Mete tahtı babasından almak ve babası ile eşinden öç almak için bir ordu topladı. Mete 10,000 kişilik ordusu ile babasının üstüne yürüdü, Teoman'ı, Teoman'ın eşini ve bu eşinden olan veliahtı yapmak istediği oğlunu öldürdü (M.Ö. 209). Böylece Teoman'dan sonraki büyük Türk hakanı Mete oldu.

Teoman'ın hükümdarlığı 11 yıl sürmüştür (M.Ö. 220 - M.Ö. 209).

Teoman, Hun devletinin kurucusudur.

mustafa kemel atatürkde ilk türk devletinin kurucusudur..

sorum..:
ilk dünya kupası ne zqaman yapılmıştır.. kimler arasında...

soner33' Alıntı:
Teoman, (M.Ö. 3. yüzyıl) Hun devletinin kurucusudur.

M.Ö. 3. yüzyıl dolaylarında yaşayan Teoman ilk büyük Hun hükümdarıdır. İlk dönemlerde Türk hükümdarlarına "Yabgu" da deniyordu, bu yüzden bazen "Teoman Yabgu" veya "Tuman Yabgu" da denirdi. Farklı Türk boyları arasında birliği sağlayarak, merkezi bir yönetim kurmuş ve böylece M.Ö. 220 yılında ilk Hun hakanı olarak iş başına geçmiştir. Türk boyları o zamana kadar en yakınlarındaki Çin İmparatorluğuna birçok akın gerçekleştirmişti, her ne kadar bu akınlar Çinliler için tehdit oluştursa da, Türk boyları hiçbir zaman birlikte hareket etmedikleri için büyük bir Hun akını olmamıştı. Teoman boyları birleştirip Hun Devletini kurunca bu en başta Çin olmak üzere o dönemde Orta Asya'daki birçok farklı grubu ve topluluğu korkuttu. Nitekim daha ilk akınlarla Hunlar Çin'den önemli topraklar almıştır.

Teoman 'ın büyük oğlu olan Mete, veliahtı sayılıyordu. Yine de Teoman, biraz da başka bir karısına olan bağlılığı yüzünden Mete yerine, bu karısından olan oğlunu veliaht yapmak istedi. Mete'ye hakanlığı vermemek için çeşitli tedbirler aldı ve diğer oğlunu tahta çıkarmak için uğraştı. Tüm bunlar Mete'nin ondan nefret etmesine neden oldu ve Mete tahtı babasından almak ve babası ile eşinden öç almak için bir ordu topladı. Mete 10,000 kişilik ordusu ile babasının üstüne yürüdü, Teoman'ı, Teoman'ın eşini ve bu eşinden olan veliahtı yapmak istediği oğlunu öldürdü (M.Ö. 209). Böylece Teoman'dan sonraki büyük Türk hakanı Mete oldu.

Teoman'ın hükümdarlığı 11 yıl sürmüştür (M.Ö. 220 - M.Ö. 209).

Gördüğün üzere ilk büyük hun hükümdarı denmektedir bizse ilk türk kağanını cevaplıyorduk. sanırım biraz daha araştırmaya ihtiyacın var dostum.

İlk dünya kupası 1930 yılında Uruguay'da düzenlenmiştir.Açılış maçı Arjantinle Fransa arasında oynanmıştır.Final maçı ise Uruguayla Arjantin arasında geçmiştir.4-2 lik sonuçla 30 Temmuz'da kupayı alan ülke Uruguay olmuştur.

Türkiye NATO ya kaç yılında üye olmuştur

Türkiye, NATO’ya 1952’de üye olmuştur
bnm sorum:dünya'nın en büyük adası kabul edilen ülke neresidir?

grönland değil miydi. yoksa ora ülke değilmiydi . neyse son kararım GRÖNLAND:)

HE BU ARADA BENDE Bİ SORU SORAYIM: OSMANLI NIN İLK DEFA TOPRAK KAYBETTİĞİ ANLAŞMA HANGİSİDİR.

Karlofça anlaşmasıdır!!

Ödül olan teşekkürleri unutmayalım=)))

Soru:

Disinformation nedir?

Dezenformasyon DEMEKTİR
SORUM : BARCHİPODA NEDİR ? KAÇ YAŞINDADIR?

Dezenformasyon DEMEKTİR
SORUM : BARCHİPODA NEDİR ? KAÇ YAŞINDADIR?
=))) iyi de bu goal ne demektir
gol demektir gibi bişe olmuş=)

fransızların halk kahramanı da olup ingiliz engizisyonuna satılan halk kahramanı kimdir?(Bayan)

stallone' Alıntı:
fransızların halk kahramanı da olup ingiliz engizisyonuna satılan halk kahramanı kimdir?(Bayan)

Jeanne D'arc tır.. Flimide Cekilmiştir.. Süper Bir Flimdi Tavsiye Edeyim Burdan..

Peki Birde Ben Sorayım.

1913 yili nobel edebiyat ödülünü kazana hindistanli sair kimdir ? Sonucta genel kültür sayılır.. ;)

Geri